Alle bilder (23)

Alnagata 11, Oslo

GAMLEBYEN – Lys, urban og moderne leilighet med god takhøyde – over to plan + hems – 2 soverom – heis – IN-ordning. Kort vei til “alt”. Bakgårdsidyll.
Ingen dokumentavgift. Ingen forkjøpsrett.

Gi bud Bestill prospekt
Prisantydning
1 950 000,-
Primærrom
56 m2
Antall soverom
2
Del annonse

Nøkkelinformasjon

Prisantydning
1 950 000,-
Omkostninger
4 932,-
Fellesutgifter
10 382,-
Antall soverom
2
Primærrom
56 m2
Bruksareal
61 m2
Bruttoareal
69 m2
Tomt
3065 m2
Adresse
Alnagata 11
0192 Oslo
Etasje
1
Byggeår
1861
Gårds- og bruksnummer
233 / 15

Visning

20.08.201716:00-17:00

Meglere

Partner/Jurist
92 80 69 90
ahc@sem-johnsen.no
Selge egen bolig?
Kontakt megler her


Les mer om boligen

Åpne alle faner

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 10 382 pr Mnd
Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

– Strøken 3-roms leilighet renovert i 2006.
– God takhøyde og store vinduer med dype vindusposter.
– Særegen stue/kjøkkenløsning i et rom med høye vinduer og generøs takhøyde.
– Åpen hems med plass til både lesekrok, gjester mm.
– Flislagt bad/wc/vaskerom.
– To delikate soverom med garderobe – pene parkettgulv (nye gulv i 2014). Mulighet for å lage walk-in-closet i hovedsoverom
– Gode lagringsmuligheter i kjellerbod og bod under trapp.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– For de som er opptatt av internett: nettlinje på 100/100 mb i bygget!
– Det er montert heis i bygget.
– Solrik og skjermet bakgårdsidyll.
– Sentral beliggenhet med nærhet til "alt".
– Godt med offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.
– Flere matbutikker i gangavstand til boligen.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og ettertraktet beliggenhet i et etablert og meget populært boligmråde i Gamlebyen. Rolig beliggenhet i gate uten gjennomgangstrafikk. Området har umiddelbar nærheten til Bjørvika med Operaen og Oslos nye finansdistrikt, gode shoppingmuligheter, treningssenter og idrettshall, samt Jordal sportspark med blant annet fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg. Det er også en rekke badeplasser deriblant Sørenga Sjøbad like i nærheten.
Kort vei til Ekebergrestauranten med Oslos kanskje flotteste utsikt. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi og Bunnpris som ligger like bak kvartalet.. Ellers er det gangavstand til sentrum med alt av servicetilbud og øvrige fasiliteter. Kort avstand til Oslo Bussterminal, Jernbanetorget og Oslo Sentralstasjon.
Godt med offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med 400 meters gange til et knutepunkt i Dyvekes vei med 5 busslinjer og 2 trikkelinjer samt 200 meter til trikkestoppet Oslo Hospital med trikk nr. 18 og 19 som går hvert 5 minutt. Ved Oslo Hospital finner du bysykkelstativ som sørger for at du enkelt og greit kan komme deg rundt i byen.
Leiligheten har nærhet til flotte tur- og friluftsområder ved bl.a. Den Norske Opera, Klosterparken, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skulpturpark og opplyste turløyper.

Innhold

Andelsleilighet over 2 plan med generøs takhøyde og høye vinduer.
Hovedplan med entré med plass til sko og jakker.Trapp ned til soveromsetasjen.
Gulvene i hovedetasjen er belagt med lekre skiferfliser som understreker den urbane følelsen – varme i gulvet.
Stor, lys kombinert stue/kjøkken med trapp til hems. Her er det plass både til spisekrok og sofagrupper. Den gode takhøyden gir en flott følelse i rommet.
Stor hems med fast trapp (ekstra lagring, overnattingsgjester eller en hyggelig ekstra stue/lesekrok.)
En trapp ned er det to gode soverom og romslig kombinert bad/vaskerom. Soverom og gang har 1-stavs parkett. Mulighet for å lage walk-in-closet i hovedsoverom
Innvendig bod.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.
1. etg: Primærrom utgjør 30 m2 som omfattes av:
– Entré
– Kjøkken/stue
Sekundærrom utgjør 0 m2.
U. etg: Primærrom utgjør 26 m2 som omfattes av:
– 2 soverom
– Bad
– Trappegang
Sekundærrom utgjør 5 m2 som omfattes av:
– Bod

Standard

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med høyglansfolierte fronter, rustfri kum nedfelt i heltre benkeplate, plate på vegg over benk og ventilator tilsluttet kanal. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle/ fryseskap.
Bad:
Bad med lyse veggfliser med  kontrastvegg, servant nedfelt i heltre plate, underskap med glatte høyglansfolierte fronter, speil, lysarmatur og gulvmontert klosett. Dusjhjørne med buede dusjdører, termostatstyrt dusjbatteri, dusjutstyr og sluk i plast med klemring. Integrert himlingsbelysning og gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin.
Dører:
Folierte innerdører.
Gulv:
Gulv med parkett og fliser. Varme i gulvene.
Vegger:
Vegger med malte flater og fliser.
Himling:
Himlinger med malte flater.
Vinduer:
Vinduer med isolerglass fra 1985.
Ytterdør:
Brann- og lydklassifisert entrédør.
Diverse:
– Varmt forbruksvann fra bereder på 120 liter fra 2007, plassert i bod.
– Felles brannvarslingssentral med sensor i boligen.
– Bygningens ventilasjon er basert på mekanisk avtrekksventilasjon, med avtrekksventil på bad og kjøkken (ventilator). Tilluft fra vindusspalter.
– 8 fordelingskurser med automatsikringer i skap plassert i entré. Måler og hovedsikring i felles tavle/skap.
– Stoppekran er plassert i boden.
– Garderobeskap på soverommene.
– Kabel-TV fra Canal Digital installert med internett tilkobling (nettlinje 100/100 mb)
– Dørtelefon med åpner installert.
– Heis i bygget
Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som vedlagt i komplett salgsprospekt. Dokumentene er tilgjengelige på meglers kontor eller vedlagt prospektet. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

Bebyggelse

Alnagata 11 er en vakker og industriell teglsteinsgård fra 1861. Bygården huset opprinnelig "Standard Skofabrikk", og derav stammer også borettslagets navn. Bygget ble ombygget til boliger i 2006 og fremstår som en moderne bygård med god standard, kombinert med autentiske detaljer og særtrekk fra byggets opprinnelse.
Boligblokk med bærende konstruksjoner og leilighetsskillende vegger i murkonstruksjoner og etasjeskillere i betong. Saltak i trekonstruksjoner. Grunnmur i naturstein og tegl. Teglsteinsfasader over grunnmur. Vinduer med isolerglass i leiligheten. Yttertak tekket med plater. Støpte trapper og reposer med fliser og malte vegger i felles oppgang/korridor.

Tomt

Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, steinbelagte arealer, stor gressplen, beplantning, trær, urtehage og sittegrupper for sosiale sammenkomster – en oase skjermet fra utenomverdenen!
Eiet tomt: 3065 kvm.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Adkomst fra Alnagata. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Oppvarming av boligen basert på varmekabler i alle rom.
Strømforbruk utgjør ca. kr 1 300 per mnd., høyeste i februar var på kr 1 687,- juni er på 1165,-. Ett års forbruk ligger ca. på kr 15 000,-.

Borettslaget

Borettslaget Den Norske Skofabrikk består av 143 andelsleiligheter. Forretningsførselen utføres av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Interessenter plikter å sette seg inn i husordensregler, vedtekter, årsberetning, regnskap og budsjett som finnes vedlagt til salgsoppgaven.
Borettslagets hjemmeside: www.dennorskeskofabrik.no
– Ingen forkjøsprett.
– Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
– Overdragelse krever styregodkjenning.
– Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslaget dyreholdserklæring. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
– Felles vaskeri i borettslaget.
– Andelseier må selv sørge for forsikring av møbler og løsøre i sin leilighet, og kjellerboder, i sportsrom, samt for tøy som befinner seg i fellesvaskeri (innboforsikring). Dessuten må forsikringen gjelde elektriske apparater, vann og avløpsutstyr i leiligheten.
Vedlikehold:
Styret har i samråd med OBOS Prosjekt gjort grundige befaringer i bygget for utarbeidelse av en prioritert vedlikeholdsplan. Styret jobber videre med et forprosjekt for rehabilitering, og kommer tilbake med en evt. ekstraordinær generalforsamling når kostnadsrammer og behov for låneopptak er kjent. Det ble vedtatt på generalforsamlingen 2017 at styret iverksetter forprosjekt for utbedringer iht. vedlikeholdsplan. Styret gis fullmakt til å ta i bruk vedlikeholdsfondet til dette. Det ble også gitt styret fullmakt til å gjøre sikkerhetsoppgraderinger i bygget for inntil kr. 200.000.
Det skal monteres skinner for barnevogn ved trappene til hovedinngangen hvis man finner en ok løsning for dette.
Det skal utpekes en frivillig bakgårdsgruppe i borettslaget.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt ‘som den er’

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9. I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 “manglende opplysninger om boligen” og § 3-8 “uriktige opplysninger om boligen” som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.
Borettslaget Den Norske Skofabrikk er tilknyttet sikringsfond. Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn for første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.