Alle bilder (40)

Bergstien 2 A, Oslo

ST. HANSHAUGEN – Enestående townhouse med lekre detaljer – God standard – Peis – Solrike uteområder – Privat gårdsplass. Egen inngang til kjeller. Sentral og idyllisk beliggenhet

Gi bud Bestill prospekt
Prisantydning
19 000 000,-
Primærrom
231 m2
Antall soverom
4
Del annonse

Nøkkelinformasjon

Prisantydning
19 000 000,-
Omkostninger
485 422,-
Antall soverom
4
Primærrom
231 m2
Bruksareal
317 m2
Bruttoareal
364 m2
Tomt
357 m2
Adresse
Bergstien 2 A
0172 Oslo
Byggeår
1891
Gårds- og bruksnummer
218 / 34

Meglere

Partner/Megler MNEF
90 15 00 10
tsp@sem-johnsen.no
Selge egen bolig?
Kontakt megler her


Les mer om boligen

Åpne alle faner

Faste løpende kostnader

Eiendomsskatt utgjør kr. 25 845,- for 2017.
Kommunale avgifter kr. 19 587,- for 2017.

Høydepunkter

– Attraktivt townhouse over 3 plan
– Egen inngang til innredet kjeller
– Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass
– Vakkert opparbeidet tomt
– Idyllisk beliggenhet med kort vei til alt av fasiliteter
– Flere parkområder i umiddelbar nærhet
– God standard med lekre løsninger på materialvalg og overflater
– Klassiske og velbevarte detaljer
– God takhøyde
– 4 soverom
– Moderne tekniske installasjoner

Beliggenhet

Svært attraktiv beliggenhet på St. Hanshaugen, ved toppen av Akersbakken. Boligen oppleves som en unik perle midt i byen, med idylliske parker i umiddelbar nærhet. Fra denne skjermede familievillaen har man gang og sykkelavstand til alt hovedstaden kan tilby av fornøyelser. I Ullevålsveien finner man noen av byens beste cafèer som Pascal og Java. Et kvartal unna ligger Oslos største forretning med økologiske matvarer, det populære Røtter litt lengre oppe i gaten, samt gourmetbutikken Gutta på haugen. Flotte St. Hanshaugen er kun et steinkast unna og har mange flotte turmuligheter. Den idylliske andedammen er elsket av småbarnsfamilier og ved utescenen arrangeres konserter, bydelsdager og minifestivaler. Kort vei til Bislet, Majorstua og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv og et hav av fasiliteter. To minutter å gå til busstopp med linjer som krysser byen fra øst til vest, nord til syd.

Innhold

1. etg: Primærrom utgjør 116 m2 som omfatter entré/hall, wc, kontor/soverom, stue, spisestue og kjøkken. Kjølerom (Splittaggregat med kompressor i kjeller for min. lyd). Utgang til hage fra stue.
2. etg: Primærrom utgjør 97 m2 som omfatter trapp, gang, 2 bad/wc, vaskerom, loftsstue (kan enkelt omgjøres til en mindre loftstue og et ekstra soverom), tre soverom.
Kjeller: Primærrom utgjør 18 m2 som omfatter entré, stue/kjøkken og bad. Sekundærrom utgjør 86 m2 som omfatter diverse boder/ lagringsrom og teknisk rom.
Loft: Ikke ståhøyde, men god lagringsplass.

Standard

Vakker og unik eiendom beliggende sentralt og idyllisk til på St. Hanshaugen, et populært område med flotte turmuligheter og et stort omfang av byens fasiliteter. En meget tiltalende bolig med mye sjarm, god atmosfære og med solrike uteområder. Eneboligen er solid bygget i mur med klassisk, flott arkitektur. Boligen er godt vedlikeholdt, og gjennomgikk en rehabilitering i 2007.
Sammen med presteboligen og de nyoppførte boligene på naboeiendommen, danner dette et særpreget og grønt tun og bomiljø – midt i byen.
Privat og solrik gårdsplass med gode parkeringsmuligheter og flere sittegrupper. Gårdsplassen er opparbeidet med belegningstein og omkranset av vakre prydbusker og beplantning. Adkomst via egen port. Utgang til hage fra stuen.
Boligen består av herskapelige kvaliteter som god takhøyde i 1. etasje (ca 3 m), flotte rosetter og stukkatur i himling, samt moderne og innbydende kjøkken og baderom. Eksklusive og veholdte overflater i boligen som lekre heltre eikeplanker og sjeldent vakre 1800-talls dekorerte fliser på gulv  i 1. etasje, samt malte tregulv i 2. etasje. Malt trepanel/malte flater på vegger. Malte flater i himling samt noe downlights.
Kjøkkenet er snekkerbygget og spesialtilpasset fra Lillulv, med malte, profilerte skapdører og fronter. Benkeplater i heltre og granitt. Integrerte hvitevarer med bla. komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskuffer og kjølerom. Murt gruepeis på kjøkken. Med den gode takhøyden, store vinduer mot gårdsplass og murt peis på kjøkkenet, danner dette en naturlig og koselig sittegruppe på kjøkkenet.
Stuen og spisestuen er i delvis åpen løsning og med peis med glassdører. Utgang til hagen. Begge rommene er i god størrelse og gir således en enkel og naturlig plassering av møblement.
4 soverom i boligen, hvorav alle med fin størrelse og gode muligheter for garderobeskap. Noe snekkerbygd og spesialtilpassede senger og garderobeskap.
I boligen er det 3 baderom, hvorav begge i hoveddelen har innmurt badekar og dusj. Sandstensfliser i hovedbad og Høganes arkitektfliser i bad 2 og 3. Alle badene har vegghengt toalett, flislagt på gulv og vegger samt varmekabler i gulv. Samtlige bad er delikate med flotte fargevalg på fliser og smakfull innredning. Vaskerom med opplegg for vaskemaskin, tørketrommel og utslagskum.
Kjelleren er innredet med nyere og moderne kjøkken fra HTH (2016) og baderom. Kjøkkenet består av laminat benkeplate, nedfelt kum, fliser over benkeplate og frittstående ventilator. Baderommet består av dusjhjørne, wc og servant og servantskap. Stue/oppholdsrom og kjøkken i åpen løsning. Overflater er hvitmalte murflater og parkett på gulv. Gulvvarme, ventilasjon tilkoblet hovedanlegg.Takhøyden er 2,26 m.  Rommet tilfredsstiller krav til varig opphold.  Gjenåpner man dør mot kjeller i hoveddel, vil dette kunne bli å regne som en sekundærleilighet. 
Sekundærleiligheten er ikke byggemeldt, men kan ihht tidligere eiers arkitekt sannsynligvis byggemeldes som enkelt tiltak "over disk". Det er ikke anledning til å benytte disse rommene til varig opphold før slik godkjennelse foreligger.
Boligen innehar gode tekniske løsninger. Varmesystemet er installert 2007. To dype borebrønner gir jordvarme til varmepumpen, som også gir hovedoppvarming av varmtvann. Ventilasjonsanlegget har roterende varmeveksler, og får ved behov tilleggsvarme fra varmepumpen. Ventilasjonsanlegget er også utstyrt med kjøleaggregat for air conditioning om sommeren, kjølingen kommer fra varmepumpeanlegget (kjøleaggregatet er ikke tilkoplet). Sentralstøvsuger. Vannbåren varme i hele huset. Nyere elektrisk anlegg. Lave kostnader for oppvarming.

Byggemåte

Grunnmur og fundamenter med natursteinsmur, trolig til faste masser. Ny drenering mot hagen i 2007. Murkonstruksjon- utvendig pusset og malt. Fasaden ble iht. eier pusset opp/malt i 2008 med kalkpuss og silikat- maling. Støpt gulv i kjeller. Tre etasjeskillere med subbloftleire, dels mineralull i rehabilitert del, støpte plater under våtrom. Saltak tekket med takstein.

Bebyggelse

Murvilla oppført i 1891 for Skipsreder Stranger. Eiendommen står på byantikvarens "gule liste" som bevaringsverdig.

Tomt

Eiet tomt: 357 kvm. Adkomst til bolig via privat port. Gårdsplassen er dekket med beleggningsten. Opparbeidet hage med gressplen, syrinbusker, heller, bed og trær. Sol fra kl 6 til ca kl 20 sommerstid. Hyggelig gårdsplass.
En del (ca. 60 m2) av den opparbeidede tomten er kommunal, og har iht. selger vært disponert av eier av murhuset siden byggeåret. Det har vært diskutert med Oslo kommune for å få utarbeidet en avtale om bruksrett av denne tomtebiten (se kartutsnitt), men foreløpig har partene ikke kommet til noen løsning.

Parkering

Godt med parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Oppvarming

Radiatorer på hovedplanene samt vannbåren gulvvarme i hele kjelleren bortsett fra i en bod. Varmesystemer med varmepumpe tilkoblet til jordvarme (installert 2007). Murt gruepeis på kjøkkenet. Peis med glassdører og gammel omramming i stuen. Strømforbruk på ca 36 298 kWh per år.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 750,- og 8 900,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell.

Solgt ‘som den er’

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9. I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 “manglende opplysninger om boligen” og § 3-8 “uriktige opplysninger om boligen” som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.