Alle bilder (32)

Krags vei 3 A, Oslo

NEDRE HOLMENKOLLEN/KRAGS VEI – Halvpart tomannsbolig over 2 plan – Fantastisk panorama-/fjordutsikt – Solrikt – Flott standard – Praktikantdel m/egen inngang – Hyggelig terrasse og hagedel – Garasjeplass og biloppstillingsplass

Gi bud Bestill prospekt
Prisantydning
11 500 000,-
Primærrom
233 m2
Antall soverom
5
Del annonse

Nøkkelinformasjon

Prisantydning
11 500 000,-
Omkostninger
297 922,-
Antall soverom
5
Primærrom
233 m2
Bruksareal
244 m2
Bruttoareal
277 m2
Tomt
1253 m2
Adresse
Krags vei 3 A
0783 Oslo
Etasje
1
Byggeår
1923
Gårds- og bruksnummer
33 / 436

Visning

20.08.201715:00-16:00

Meglere

Advokat/Megler
Selge egen bolig?
Kontakt megler her


Les mer om boligen

Åpne alle faner

Faste løpende kostnader

Kr.    13.571,- (Kommunale avgifter for 2017 for seksjon 1)
Kr.      5.586,- (Eiendomsskatt for 2017 for seksjon 1)
Ca. kr. 9.228,- pr. år (Husforsikring for 2017 for seksjon 1)
Ca. kr. 4.110,- pr. år (Brøytekostnad for seksjon 1)
Iht.  vedtektenes paragraf 6 skal følgende dekkes med en halvpart på hver seksjon:
– Utgifter til husforsikring og kommunale avgifter.
– Utgifter til nødvendig ytre vedlikehold (med unntak av vinduer og dører).
– Utgifter som sameierne etter avtale er enige om
Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-TV, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Halvpart tomannsbolig over 2 plan (1. etasje og u. etasje)
– Fantastisk panorama-/fjordutsikt
– Meget solrikt
– Hele boligseksjonen ble totalrehabilitert/oppgradert i perioden 2013-2016 og har gjennomgående høy standard, både hva angår materialvalg og håndverksmessig utførelse. Flott standard!
– Praktikantdel med egen inngang
– Hyggelig terrasse og hagedel
– Garasje og biloppstillingsplass
– Peisovn i stue i 1. etasje
– Mulighet for ekstra peisovn i stue i u.etg. (praktikantdel) ifølge selger
– Hyggelig, rolig og barnevennlig beliggenhet i grønne omgivelser
– Kort vei til rekreasjonsområder som Holmenkollen og Marka, Gressbanen (Ready idrettsanlegg), Holmendammen og idrettsanlegg på Voksen skole
– Kort vei til skoler/barnehager, deriblant nye Holmen skole som åpner i 2018

Beliggenhet

Hyggelig og barnevennlig beliggenhet i grønne omgivelser i Krags vei på nedre Holmenkollen. Et meget attraktiv og godt etablert område med kort vei til barnehager, skoler, idrettsanlegg, Holmenkollen og Marka.
Fra eiendommen er det kort gange til nye Holmen skole som åpner i 2018 (https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/holmen-skole-ny-skole-i-2018/), og til Midtstuen skole og barnehager. Gressbanen idrettsanlegg (Ready) er også innen kort gangavstand. Her finnes et meget godt aktivitetstilbud for store og små, både sommer som vinter. Anlegget, som består av 2 store baner (en med kunstgressdekke og en med grusunderlag om sommeren) er om vinteren omgjort til hhv. én kunstfrossen bandybane og én bandybane med naturfrossen is. Her er det også mulighet for lek og moro på skøyter på egne publikumstider.
Nærområdet er kjent for sitt barnevennlige miljø, med bl.a. Gressbanen som et naturlig samlingspunkt for barn i alle aldre. Fra Gressbanen er det videre kun noen få minutters gange til Holmendammen med et stort parkområde for fritidsaktiviteter og rekreasjon.
Kort gange er det også til Voksen "fleridrettshall" i Jarbakken, rett ved Voksen skole, med videre gangavstand også til Bogstad golfbane, Bogstad gård og Bogstadvannet.
Dagligvarebutikker finnes i Holmenkollveien, ved Besserud T-bane stasjon og i Arnebråtveien på Voksen, samt lokal søndagsåpen lokalbutikk i Kragsskogen. Offentlig kommunikasjon er innen kort gangavstand med buss i Holmenkollveien og T-bane på Besserud. I tillegg er det kun en kort kjøretur til et rikt utvalg av servicetilbud og forretninger på bl.a. Slemdal, Vinderen og Røa.
For skientusiaster finnes en rekke muligheter. Det er gangavstand til Midtstuen hvor skiløypene begynner og akebakken slutter, og til Besserud hvor det kun er en kort tur med T-banen til Frognerseteren.

Innhold

1.etg. bta/bra/p-areal 153/139/139 kvm.
Omfattes av primærrommene (139 kvm) entré/hall/trapperom, gang, stue/spisestue med peisovn åpen kjøkkenløsning (og fantastisk utsikt), 3 soverom, bad/wc.
Fra stue/spisestue er det utgang til terrasse på ca. 10 kvm.
U.etg. bta/bra/p-areal/s-areal 124/105/94/11 kvm.
Hoveddelen omfattes av primærrommene gang/trapperom, dusjbad/wc/vaskerom, gang med garderobe, gjesterom og yttergang i u.etg. i tillegg til sekundærrommene teknisk rom, bod.
Praktikantdelen i u.etg. omfattes av primærrommene entré/gang, kjøkken, soverom, stue, dusjbad/wc samt sekundærrommet innvendig bod. Praktikantdelen er målt til ca. 50 kvm (inkludert i ovennevnte totalareal).
For u.etg. har ikke takstmann opplyst separat størrelse på teknisk rom og de 2 bodene (som tilsammen utgjør 11 kvm s-areal) og spesifisert kvm-beskrivelse for hoveddelen og praktikantdelen i u.etg. hva angår primærareal er derfor ikke oppgitt.
Praktikantdelen er byggemeldt som del av hovedboligen og ikke omsøkt/godkjent som egen boenhet, men tatt i bruk og innredet som dette av selger. Videre bruk utover som del av hovedboligen, vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Praktkantdelen er p.t. utleid via Utleiemegleren AS. Konferer megler vedr. dette.

Standard

Lys og meget pent oppusset halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med god planløsning, fordelt på 2 plan (1.etg. og u.etg.). Hele boligseksjonen ble totalrehabilitert/oppgradert i perioden 2013-2016 og har gjennomgående høy standard, både hva angår materialvalg og håndverksmessig utførelse. Materialvalgene er smakfulle og vil likes av de fleste.
2013/2014 (innvendig):
1. etasje:
– Etterisolert alle vegger innvendig med 5 cm isolasjon og ny dampsperre på alle yttervegger
– Avrettet og isolert gulv mellom 1.etg. og u.etg.
– Anlagt vannbåren varme i alle rom med unntak av gang og bad i 1. etg. som har elektriske varmekabler
– Skiftet alle vinduer
– Skiftet alt elektrisk anlegg med KNX styring inklusive ny inntaksledning
– Nytt bad
– Nytt kjøkken fra Hamran AS
– Lydisolering (5 cm) i alle tak
1.etg.:
Takhøyde opp mot ca. 2,57 meter.
Entré/hall/trapperom.
Stor stue/spisestue med peisovn og åpen kjøkkenløsning og utgang til sydvendt overbygget terrasse på ca. 10 kvm samt hage. Stuen har store vindusflater mot syd med flott utsikt/fjordutsikt.
Ny spesialprodusert kjøkkeninnredning fra 2013/2014 fra Hamran AS med profilerte fronter og glassfronter på overskap. Kjøkkenøy/spisebenk mot stue/spisestue med underlimt vask. Heltre behandlede eik benkeplater som er hvitkalket. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Ventilator i hette. Hvitevarer fra 2013/2014.
Nytt bad/wc fra 2013/2014 med badekar, dusjhjørne med 2 glassdører (vannfallsdusj og hånddusj), servant på skapseksjon (helstøpt benkeplate/vask) og toalett med innebygget sisterne. Automatisk avtrekk.
3 fine soverom.
U.etg.:
– Etterisolert alle vegger innvendig samt ny isolasjon i gulv og tak, sistnevnte inklusive lydisolasjon
– Skiftet alle vinduer
– Pigget ut kjeller og økt takhøyde til 220 cm.
– Pukket opp, isolert og støpt nytt gulv med vannbåren varme i alle rom
– Ny utvending og innvendig drenering med inspeksjonskum
– Radonsug i pukkmasser under gulv
– 2 nye bad med automatisk avtrekk og nytt IKEA kjøkken
– Nytt elektrisk anlegg med KNX styring. Nytt sikringsskap
– Nye rør-i-rør ledninger med inspeksjonsskap
– Ny dobbelmantlet varmtvannsbereder for oppvarming av gulvvarme og varmt forbruksvann
– Nye avløpsrør i plast lagt fra alle våtrom helt ut av bolig
U.etg. hoveddel:
Nytt dusjbad/wc/vaskerom fra 2013/2014 med dusjhjørne med 2 glassdører (vannfallsdusj og hånddusj), skapinnredning med skuffer og nedfelt vask, toalett med innebygget sisterne og opplegg for vaskemaskin. Automatisk avtrekk.
Gjesterom/soverom.
I tillegg gang/trapperom, gang med garderobe, yttergang, teknisk rom og bod.
U.etg. praktikantdel:
Praktikantdelen er målt til ca. 50 kvm.
Entré/gang.
Stue og soverom.
Kjøkken med ny innredning fra 2013/2014 fra IKEA med hvite glatte fronter, laminat benkeplater, dobbel kum. Fliser mellom over- og underskap. Avtrekksvifte i stålhette. Integrert stekeovn, keramisk koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarer fra 2013/-14.
Nytt dusjbad/wc fra 2013/2014 med dusjhjørne med 2 glassdører, servant på skapseksjon og toalett med innebygget sisterne. Automatisk avtrekk.
Praktisk innvendig bod.
Se også avsnitt inneholder hva angår praktikantdelen.
Diverse:
Fast inventar:
Godt med spesialproduserte/tilpassede skap/innredninger fra bl.a. Hamran Møbler AS.
Overflater på innvendige gulv:
Enstavs askeparkett og fliser. Fliser på alle bad. Parkettgulvene har ifølge selger 2,5 mm slipesjikt. Alle gulv nye i 2013/2014.
Overflater på innvendige vegger:
Malte flater. Fliser på alle bad. Nye overflater i 2013/2014.
Overflater på innvendig himling:
Malte plater/flater. 5 cm lydisolering i alle himlinger i 1. etasje (mot seksjon 2). samt mot u.etg. (kjeller). Nye overflater i 2013/2014.
Innvendige dører:
Spesialproduserte hvite fyllingsdører med ekstra høyde, tofløyet vitrinedør mellom gang og stue. Hvite profilerte dørblader i praktikantdelen. Alle dører fra 2013/2014.
Trapper m.v.:
Malt trapp med lysoljede trinn i ask til u.etg. Ny trapp i 2013/2014.
Terrasser o.l.:
Overbygget terrasse i trekonstruksjon. Trapp til hage i Royalimpregnerte materialer. Ny trapp til terrasse og skiftet terrassebord i 2016. Det er en mindre setning på terrassens vestre hjørne hvor fundamentet har seget 2-4 cm. Dette stammer fra da tilbygget ble bygget i 1987.
Utvendig solavskjerming:
Nyere solskjerming fra 2015 på stuevinduer mot syd med motorstyring/fjernkontroll og automatisk solsensor.
Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Teglpipe med innvendig stålrør. Elementpeis med innsats og glassdør i stue (Nordpeis). Ny stålforing i pipe gjennom huset og ny peisovn i samt nytt beslag rundt begge pipetopper i 2013/2014. En pipe er koblet ut etter at oljefyr ble kassert og er ikke i bruk (denne er sement/lecaforet).
VVS-installasjoner:
Nytt anlegg (avløpsrør og stigerør) i 2013/2014 (rør i rør-anlegg). Dobbelmantlet varmtvannsbereder for vannbåren varme og varmt forbruksvann. Takstmannen har ikke kompetanse for å kontrollere røranlegget. For eventuell kontroll bør dette utføres av autorisert rørlegger.
El-kraft:
Nytt elektrisk anlegg med KNX styring installert i 2013. Teller/avleser for strømforbruk i praktikantdelen (ikke eget abonnement). Stort sikringsskap i kjeller med automatsikringer. Takstmannen har ikke kompetanse for kontroll av det elektriske anlegget, for eventuell kontroll må det benyttes el-takstmann/installatør.
Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Boligen ble opprinnelig bygget ca. 1923 og tilbygget i 1987.
Hele boligseksjonen ble totalrehabilitert/oppgradert i perioden 2013-2016 og har gjennomgående høy standard.
Boligen: Takstmannen er ikke kjent med hvordan bygget er fundamentert. Grunnmur i antatt betong med sparestein. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående panelkledning. Trebjelkelag som etasjeskiller. Saltak i trekonstruksjon med betongtakstein. Vinduer og terrassedør med doble isolerglass. 2 vinduer med trelags isolerglass. Nye vinduer og terrassedør i perioden 2013-2016. Eldre/original flott utsmykket inngangsdør med profilerte felt
Garasje (målt av takstmann til 15 kvm bruksareal): Betongkonstruksjon bygget inn i terrenget. Gulv, vegger og tak/dekke i betong. Fasader mot gårdsplass med panelkledning. Flat takkonstruksjon med gress. Vippeport. Vindskier og vannbord fra senere år. Garasjen ble nymalt innvendig og utvendig i 2016. Eldre taktekking/membran. Eldre drenering/fuktsikring av grunnmuren (drenering generelt har begrenset levetid). Garasjen forøvrig er godt vedlikeholdt.
Følgende er utført utvendig:
2013/2014 (utvendig):
– Ny drenering rundt nord, øst og sørvegg med 10 cm styrofoam mot grunnmur
– Ny utvendig trapp til u.etg.
– Nytt trapperepos inn til 1.etg.
– Lagt stålforing i pipe gjennom huset med ny peisovn i 1. etasje samt beslag rundt begge pipetopper
2014/2015:
– Ny gårdsplass med murer og asfalt samt ny drenering av denne
– Nye portstolper ved innkjøring i granitt og nytt gjerde mot vei og rundt hage
– Blikk rundt karnapp på nordside tak samt alle på vannbord på vindskier
– Ny membran og dekking over terrasse for seksjon 2
– Granittmur og hagegjerde med blomsterkasser rundt hageparsell for seksjon 1
– Lagt granitt i trapp til u.etg. og repos foran inngang til 1.etg. Begge med varmekabler og koblet til temperatur og snøsensor
2016:
– Skiftet kledning på nordvegg og nye utelamper på vegg
– Vegg etterisolert med 5 cm glava utvendig samt asfaltplater/vindsperre
– Samtidig skiftet de to siste vinduene til 3 lags isolerglass
– Ny trapp til terrasse og skiftet terrassebord

Tomt

Felles eiet tomt på 1.253 kvm iht. arealbekreftelse fra Oslo kommune. Arealet er for hele sameiet/begge seksjoner.
Pent opparbeidet og velstelt felles hage med plen og beplantning. Asfaltert adkomst/gårdsplass. Tomten er fellesareal i sameiet, men vedtektenes paragraf 4 regulerer bruken av deler av denne (hver seksjon har eksklusiv bruksrett til deler av hagen slik det fremgår av skissen vedlagt vedtektene). Seksjon 1 disponerer avgrenset/inngjerdet areal mot syd i tilknytning til terrassen samt én garasjeplass og én utvendig biloppstillingsplass. Se også skissen for hva som disponeres av seksjon 2. Øvrige deler av tomten (som ikke disponeres eksklusivt av hhv. seksjon 1 og 2) disponeres av begge seksjonene i fellesskap.
De søndre parsellene (Krags vei 3C og D) har tinglyst rett til nødvendig adkomst over Krags vei 3A og fram til Krags vei. I tillegg har Krags vei 3B tinglyst rett til å benytte innkjørsel over Krags vei 3A og fram til sin garasje (i tillegg til egen innkjøring). Krags vei 3A har tinglyst rett til å ha sin eksisterende fellesgarasje beliggende over grenselinjen til Krags vei 3B. I tillegg har Krags vei 3C tinglyst rett til å ha sin carport noe inn på Krags vei 3A (dette affiserer ikke eiendommen da det er nedenfor hagemuren for fellesarealet).
Se avsnitt offentlige planer vedr. ny bebyggelse i Krags vei 4 (rett over veien for Krags vei 3A).

Parkering

På eiendommen/sameiets fellesareal er det oppført en fellesgarasje. Iht. vedtektene har hver seksjon enerett til én garasjeplass hver. Seksjonene har i tillegg enerett til én parkeringsplass pr. seksjon på felles gårdsplass. Seksjon 1 disponerer i denne sammenheng parkeringsplassen foran felles redskapsskjul og seksjon 2 parkeringsplassen foran inngangspartiet til seksjon 2.
Fellesgarasjen og de utvendige parkeringsplassene er på sameiets fellesareal og er i seksjoneringen ikke lagt som tilleggsdel til seksjonene. Enerett til garasjeplass er regulert i vedtektene. Vedtektene beskriver ikke hvilken garasjeplass som er tildelt hver seksjon. Av denne grunn har ingen av seksjonene rettslig grunnlag for å kreve en spesifikk garasjeplass. Dog har seksjon 1 som selges benyttet garasjeplassen til venstre i fellesgarasjen så lenge de har bodd i boligen, og hver av seksjonene har med gjensidig forståelse lagt inn strøm fra sine respektive enheter til de garasjeplasser som i dag benyttes.

Adkomst

Adkomst på offentlig vei. Det foreligger tinglyst veirett til eiendommene Krags vei 3C og D over 3A sin tomt. Det foreligger i tillegg tinglyst kjørerett for Krags vei 3B over gårdsplassen til 3A (i tillegg til egen innkjøring). Se erklæringer vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Peisovn i stue i 1. etasje.
Vannbåren gulvvarme i alle rom i begge etasjer med unntak av gang og baderom i 1. etasje hvor det er elektriske varmekabler. Nytt system med dobbelmantlet varmtvannsbereder og vannbåren varme fra 2013. Termostater i alle rom.
Oljetank og sentralfyr fjernet i 2013.

Sameiet

Seksjonen er en del av Sameiet Krags vei 3. Sameiet består av 2 seksjoner (hver med sameiebrøk på 1/2) og reguleres av vedlagte vedtekter. Seksjon 2 har adkomstrett til teknisk rom i u.etg. hvor varmtvannsberedere og stoppekran er. Seksjon 2 har rett til å ha seksjonens varmtvannstank i teknisk rom i kjeller. Strøm til seksjon 2 sin varmtvannstank skal komme fra seksjon 2 sitt sikringsskap. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad og normalt vedlikehold etc.
Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jfr. lov om eierseksjoner §22.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt ‘som den er’

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9. I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 “manglende opplysninger om boligen” og § 3-8 “uriktige opplysninger om boligen” som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.