Alle bilder (26)

Løvenskiolds gate 9 B, Oslo

FROGNER – Nydelig toppleilighet på taket av Frogner – Terrasse med kveldssol – Peis – God planløsning – BRA 68 kvm – God atmosfære – Flott gård

Gi bud Bestill prospekt
Solgt
Prisantydning
5 950 000,-
Primærrom
66 m2
Antall soverom
2
Del annonse

Nøkkelinformasjon

Prisantydning
5 950 000,-
Omkostninger
154 622,-
Fellesutgifter
2 599,-
Antall soverom
2
Primærrom
66 m2
Bruksareal
68 m2
Bruttoareal
73 m2
Tomt
728 m2
Adresse
Løvenskiolds gate 9 B
0263 Oslo
Etasje
5
Byggeår
1903
Gårds- og bruksnummer
212 / 583

Meglere

Megler MNEF
99 16 46 36
lr@sem-johnsen.no
Selge egen bolig?
Kontakt megler her


Les mer om boligen

Åpne alle faner

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 2 599 pr Mnd
Eiendomsskatt utgjør kr 0,- pr 2016. Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.
Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

– Perfekt byleilighet !
– En av de mest ettertraktede adresser
– Alle fasiliteter like i nærheten
– Flott gård. Representativt trappegang
– Løvenskioldsgt. 9 B har inng. fra Baldersgt. Leiligheten vender til Løvenskiolds gate
– Arkitekttegnet toppleilighet med mange fine løsninger og detaljer. Arkitekt Fausa
– Leiligheten har ferdigattest fra 1990
– Tiltalende leilighet beliggende høyt, fritt og usjenert
– Fine lysforhold inn fra store vindusflater. Overflysvinduer. Himling i stue opp mot 3,9 m
– God planløsning. Gjennomgående. God atmosfære
– Solrik terrasse på ca. 4 kvm med ettermiddags-/ og kveldssol. V. kabler på gulv
– Bulthaup kjøkken med integrerte hvitevarer
– Peis i hjertet av stuen
– Godt m/ bod-/og lagringspl. – 1 kjellerbod,1 loftsbod, samt en innvendig bod og skap i leil.
– Felles brannvarslingsanlegg
– Nyere dørcallingsanlegg
– Get kabel-TV og bredbånd
– Sykkelparkering i bakgård
– Leiligheten må oppleves!

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Beste Frogner – Løvenskiolds gate er flott opparbeidet med trær og beplantning, fine forhager, og strøket kjennetegnes for sine flotte murgårder og representative byvillaer.  Det er kort spasertur til Vestkanttorget, Frognerparken, Uranienborgparken, barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av forretninger i bl.a. Frognerveien, Bygdøy Allé og Skovveien. Ca 1 min til trikk i Frognerveien, 3 min til buss i Bygdøy Allé.

Innhold

En meget tiltalende arkitekttegnet toppleilighet i flott gård på Beste Frogner. Beliggende høyt, fritt og usjenert. Utgang til fin terrasse med ettermiddag-/ og kveldssol. Leiligheten har en god og arealeffektiv planløsning. Store vindusflater bidrar til fine lysforhold og god atmosfære i leiligheten. Lite skråtak. Mange fine løsninger og detaljer.
5. etg/loft:  primærrom utgjør 66 m2 som omfattes av: Hall med skyvedørsgarderobe, stue med peis og utgang til terrasse, kjøkken, soverom med garderobeskap. Soverom 2, dette er innredet til denne bruken fra selgers side, men er iht. kommunens godkjente tegninger omkledningsrom. Det er for små vinduer til at man vil få dette godkjent som soverom. Videre bruk vil være kjøpers ansvar og risiko. Bad/wc med nisje til vaskemaskin og tørketrommel.
Sekundærrom utgjør 2 m2 som omfattes av innvendig bod.
I tillegg disponerer leiligheten 1 loftsbod (rett utenfor leiligheten) og 1 kjellerbod.

Standard

HALL:
Fin romslig hall med skyvedørsgarderobe.
STUE:
Stor stue med hyggelig peis og utgang til usjenert og solrik terrasse. Skyvedørsvinduer fra gulv til tak. Fin plass til spisestue og sofa. Gjennomgående lys. Store vindusflater. Delvis åpen kjøkkenløsning.
KJØKKEN:
Bulthaup kjøkkeninnredning med hvit glatt innredning; består av én stålkum med blandebatteri, glatte fronter med stålhåndtak, benkeplater av granitt/naturstein, glassplater bak benk, integrert komfyr med keramisk topp, ventilator/avtrekksvifte og integrert kjøl/frys.
SOVEROM:
Romslig hovedsoverom med garderobeskap. Stort vindu. Fine detaljer. Innvendig bod – godt med lagringsplass – med adkomst fra soverom, samt god lagringsplass innenfor luke på vegg oppunder tak. Soverom 2(omkledningsrom)* med garderobeskap.
BAD:
Baderom inneholder wc, søyleservant med blandebatteri, innmurt badekar med flislagt front (mangler lufteventiler i front), egen nisje til vaskemaskin og tørketrommel på oppforet gulv, sluk under badekar.
Tegn til synlig membran i sluk: Ikke mulig å besiktige.
Utført av fagfolk: Ukjent.
Dokumentasjon: Nei.
Nye gulvfliser og varmekabler ble lagt i regi av forrige eier pga. defekte varmekabler.
GULV
Originalt trebjelkelag. Gulvflater består av: Én-stavs oljet eikeparkett/plank. Fliser på baderom.
VEGGER
Mur- og trevegger. Veggflater består av sparklede/malte gipsplater, fliser på baderom og malt mur. Glatt listverk. Nymalte vegger i stue.
HIMLINGER:
Himlinger består av sparklede/malte gipsplater og originale trebjelker. Skråhimling. Himlingshøyde målt til maksimalt 3,9m oppunder mønet i stue.
VVS-installasjoner
Naturlig ventilasjon i leiligheten. Mekanisk avtrekk fra kjøkkenviften. Luftespalter i vinduer. Soilrør/røropplegg: Rørstrekk i leiligheten er fra utbyggingsår. Soilrør er ikke undersøkt. Avløp ble spylt for ca. 3 år siden p.g.a. ombygging i etasjen under. Klaffeventiler i yttervegg: Nei.
Elkraft
Automatsikringer. Måler i fellesgang med skrusikringer. Varierende alder og standard på det elektriske anlegget, både fra 1987 og nyere.
Amp hovedsikring ikke opplyst iflg. anvisning i skap. Utenpåliggende/skjult ledningsnett: Begge deler Kursoversikt i el.skapet: Ikke oppdatert.
El.skap uten måler er plassert i entré. Måler er plassert i fellesgang. Siste uavhengige el.kontroll utført: El.kontroll er utført den 31.03. 17. og at avvik utbedret den 06.04.17. Utført av Elektro-Partner AS, Slependen.
Lys
Downlights og lysskinner. Dimmebrytere. For øvrig ordinær belysning.
Varmtvannstank
Varmtvannsbereder er plassert bak baderomsvegg i egen nisje.
Alarm- og signalsystemer
Dørcalling: Ja
Kabel-tv/bredbåndstilknytning: Get
Felles brannvarslingsanlegg: Ja
Tilgang baktrapp fra loft – ut til bakgård og til kjellerareal.
Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

(fra takst)
Klassisk boliggård fra 1900-tallet oppført over 4 etasjer i tillegg til kjeller og loft. Kvartalsbebyggelse. Adkomst via felles trappeganger på hver side av bygningen. Skjermet bakgård med adkomst via felles portrom. Bygningen ligger på hjørnet av Løvenskiolds gate og Balders gate. Det er boligseksjoner og næringsseksjoner i bygningen.  Det er to adkomster til leiligheten; via hovedtrappegang og felles baktrapp mot bakgård. Felles oppganger ble oppusset i 2015.
Grunn og fundamenter
Naturstein og teglstein/murverk. Antas fundamentert til løse masser. Uisolert. Leiregrunn.
Drenering
Original drenering.
Yttervegger
Bærende konstruksjon i murverk/teglstein. Pusset og malte fasader. Fasade og vinduer malt i 2010.
Vinduer
Velux takvinduer med isolérglass i treramme med solskjerming. Noen isolérglassvinduer i treramme fra 2002. Små vinduer på omkledningsrom, tilfredsstiller ikke gjeldende forskrifter mht. lys og rømning (små vinduer, høyt plassert på vegg).
Ytterdører og porter
Brann- og lydsertifisert entrédør type Swedoor. Datert 2-87. Terrassedør med isolérglass fra år 87. Nyere branndør i fellesgang utenfor leiligheten.
Innvendige dører
Glatte slagdører fra utbyggingsår.
Takkonstruksjoner
Original saltakskonstruksjon med mange takflater. Båndtekking.
Trapper og ramper
Original trapp av stål/tre i fellesgang med smijerns rekkverk, håndløper av tre. Flislagt gulv i fellesgang utenfor leiligheten. Felles baktrapp i treverk. Oppgangene A+ B+baktrapp ble pusset opp i 2015.
Balkonger, terrasser
Terrasse med adkomst fra stuen. Støpt dekke med fliser på gulv. Overbygget. Markise. Avrenning i spalte mellom gulv og rekkverk. Downlights.
Piper, plassbygde ildsteder
Peis i stue. Originalt pipeløp. Synlig mur bak ildsted. Plate foran peis mangler, er pålagt.
Frittbærende dekker
Trebjelkelag som etasjeskillere i boligen.

Bebyggelse

Frogner er et strøk i Oslo, som både befinner seg i og har gitt navn til bydel Frogner. Strøket er meget kjent, og relativt stort. Nabolagene Elisenberg og Gimle ligger også i strøket. Oslo byleksikon beskriver Frogner som «området mellom Frognerkilen og Frognerelva og støter mot nord og øst til Majorstua, Briskeby/Uranienborg og Homansbyen.» Frognerstrøket er dominert av villabebyggelse mot parken, med leiegårder mot sydøst. Strøket er et av de dyreste i Oslo, grunnet sentrumsbeliggenheten, nærhet til park, og pen arkitektur. Frogner er også et ambassadestrøk.

Tomt

Fellestomt: 728 kvm. Iht. arealbekreftelse fra kommunen.
Skjermet, asfaltert bakgård med adkomst via felles portrom.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Det er flere garasjeanlegg i området. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Adkomst

Hjørnegård – hvorav oppgang B med adkomst fra Balders gate. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Elektrisk. Peis i stue. Varmekabler på bad.
Strømforbruk utgjør 13.250 kwh pr. 2016
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Løvenskioldsgate 9, org. nr. 990 507 34. Sameiet består av 17 seksjoner – 15 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner  og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc.
Interessenter plikter å sette seg inn i husordensregler, vedtekter, årsberetning, regnskap og budsjett etc. som finnes vedlagt til salgsoppgaven.
Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22
Store rehabiliteringsarbeider i seksjonene skal varsles styret.
Det foreligger forstudie for heis i Løvenskiolds gate 9 – studien tar for seg aspekter ved montering av heis i Løvenskiolds gate 9. Den er utarbeidet på bakgrunn av mandat fra årsmøte til boligsameiet den 18. april 2016. Studien følger vedlagt i prospekt.
Vaktmesteravtale med Geir Thorkildsen Seljelid.

Skoler

Skoler i nærområdet;
Uranienborg Skole – 0.6 km
Ruseløkka Skole – 1.3 km
Majorstuen Skole – 1.3 km
Fagerborg Skole – 2.5 km
Hartvig Nissens Skole – 0.7 km
Oslo Handelsgymnasium – 1.1 km
Barnehager i nærområdet:
Amigos Familiebarnehage – Tornerose – 0.4 km
Fredrikke Barnehage – 0.5 km
Hegdehaugen Barnehage – 0.5 km
(iflg. nabolagsprofil vedlagt i salgsprospekt)
Ta kontakt med skolekontoret i Oslo kommune, tlf. 02180 for nærmere informasjon.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt ‘som den er’

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9. I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 “manglende opplysninger om boligen” og § 3-8 “uriktige opplysninger om boligen” som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.