SANDAKERVEIEN 56 Bygg C

SANDAKERVEIEN 56 Bygg C

Prisantydning 4.360.000,-
Omkostninger 121.342,-
Totalpris 4.481.342,-
P-rom 37m2
Byggeår 2022
Soverom 1
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Tor-Inge Hoel Betten

Eiendomsmegler MNEF - Partner

Megler: Tor-Inge Hoel Betten

Kort om eiendommen

TORSHOVHØYDEN - Ny 2-roms selveier med god standard og attraktiv beliggenhet - Fjernvame - Innflyttingsklar !

Høydepunkter

Delikat og ny 2-roms selveierleilighet i attraktive Torshovhøyden. Prosjektet er unikt hvor det opprinnelige preget er beholdt i rehabiliteringen til moderne, lyse og særpregede boliger. Leiligheten har en meget god intern beliggehet, usjenert og rolig beliggenhet mot sydøst. Alle servicetilbud i umiddelbar nærhet. Her kan du flytte rett inn i en ny leilighet med god standard og utbygger-garanti! Boligen er ferdig og kan overtas raskt dersom det er ønskelig!

•Stue/kjøkken med fine vindusflater
•Moderne kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
•Nytt, flislagt bad
•Soverom med plass til dobbeltseng og garderobe
•1- stavs parkett
•Adgang til felles takterrasser
•Fjernvarme inkludert i felleskostnader sikrer lavere strømutgifter
•Medfølgende sportsbod på leilighetsplan

Beliggenhet

Administrasjonsblokka blir en frittstående leilighetsbygning med en unik plassering innenfor parken på Torshovhøyden, øst for Akerselva og Lilleborgbebyggelsen. Den frie plasseringen gir mange av leilighetene en åpen utsikt mot vest. Bygningen får kun 21 leiligheter hvor de fleste får glede av den vestvendte beliggenheten.

Torshovhøyden ligger sentralt og solrikt til i et attraktiv område på Torshov med gangavstand til de fleste fasiliteter. Her finner du svært mange hyggelige kaféer og en rekke spisesteder å velge mellom. Torshov har blitt en av Oslos mest populære bydeler blant annet grunnet vakre omgivelser med brede gater, fasjonable bygårder, nesten utallige grønne lunger og parker, og til slutt og ikke minst den flotte beliggenheten - høyt og fritt i en rolig atmosfære.

Torshovhøyden vil kunne by på et variert servicetilbud med en rekke restauranter og kaféer som Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet, tapas, sushi, osv. i umiddelbar nærhet. Det finnes spennende kulturtilbud i området og vi kan bl.a. nevne Soria Moria, med konserter, bar/restaurant og teater, samt flotte gallerier. Dagligvare, apotek, yoga og treningssentre, samt flere skoler og barnehager finnes også i umiddelbar nærhet. God offentlig kommunikasjon med bl.a. trikk- og bussruter tar deg videre ned til sentrum og Aker Brygge, eller videre opp til Nydalen og Handelshøyskolen BI. Vi tør nesten påstå at Torshovhøyden har alt du drømmer om - her bor du høyt og fritt på byens tak, men samtidig meget sentralt. Torshovhøyden ligger midt oppi alt dette, samtidig som det er tilbaketrukket og opp fra Oslo-gryta.

Du vil trives med å Bo I Byen www.boibyen.no

Matrikkel

Salg av nyoppført leielighet i prosjektet Torshovhøyden, Administrasjonsblokka, boligen er ikke tatt i bruk.
Eiendommen er seksjonert.

Adresse

Administrasjonsblokka C102 NY
0477 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

4 360 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
120 000,- (Dokumentavgift)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
--------------------------------------------------------
121 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 481 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

Størrelsen på felleskostnader er foreløpig ikke fastsatt, men stipulerte felleskostnader skal dekke Sameiets ordinære driftsutgifter. Hvor store kostnadene blir, vil blant annet avhenge av hvilke ytelser Sameiet rekvirerer og utviklingen av markedsprisen for disse ytelsene. Erfaringsmessig vil felleskostnader beløpe seg til ca. kr 45,- per kvm BRA/mnd.
Felleskostnader skal dekke blant annet vannbåren oppvarming (gulvvarme) og varmtvann, felles forsikring, kommunale avgifter (eksklusive eventuell
eiendomsskatt), forretningsførsel, samt renhold, drift og vedlikehold av fellesarealer og adkomstvei mv. Kostnader for TV og internett ca. kr 500,- per måned kommer i tillegg.
Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. I tillegg kommer drifts- og vedlikeholdskostnader for garasjekjeller stipulert til ca. kr 250,- per måned per parkeringsplass for første driftsår, og som skal betales av de som disponerer parkeringsplass i garasjeanlegget. Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas på Sameiets generalforsamling. Kjøper vil være forpliktet til å dekke sin forholdsmessige andel av Sameiets felleskostnader i henhold til Eierseksjonsloven og Sameiets vedtekter.
Kostnader til oppvarming og varmt tappevann faktureres a-konto basert på leilighetsstørrelse, med avregning etter sameiets totale forbruk. Eventuelt ved avregning/ avlesning av hvert enkelt enhets bruk. Etter at leilighetene er ferdigstilt/overtatt vil forretningsfører innkalle sameierne til generalforsamling i Sameiet for blant annet valg av nytt styre. Kostnader knyttet til generalforsamlingen belastes Sameiet.
Den enkelte kjøper/sameier vil ikke holdes ansvarlig for felleskostnader for usolgte enheter, men senere vil sameiere i sameiet være ansvarlig for øvrige sameieres eventuelle mislighold i betaling av felleskostnader til Sameiet, dersom Sameiet ikke følger opp med salgspålegg og tvangsinndriver kravet. Det er ingen fellesgjeld ved etablering av Sameiet og det vises i denne sammenheng til eierseksjonsloven har lovbestemt panterett i den enkelte seksjon fremfor alle andre heftelser. Vedvarende mislighold på betaling av felleskostnader til Sameiet medfører salgspålegg fra Sameiet, og ovennevnte panterett vil i slikt tilfelle fungere som Sameiets sikkerhet til å få tilbakebetalt manglende felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten - dette er boligens bruksareal (BRA) fratrukket innvendige boder og veggene til disse.
Arealer påført i prospektets plantegninger er i noen tilfeller avrundet til nærmeste halve kvadratmeter. Arealer oppgitt på de enkelte rom på kontraktstegning kan bli justert i forbindelse med detaljprosjektering, og det kan forekomme avvik grunnet interne sjakter, rørføringer, stolper etc.
Det presiseres at verken sportsbodareal i kjeller eller privat balkong-/terrasseareal er medregnet i bruksarealene oppgitt for den enkelte bolig i prospekt og prisliste.

Type eiendom

Eierseksjon

Byggeår

Bygget er under rehabilitering og forventes ferdigstilt 4. kvartal 2022.

Etasje

1. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:

Innhold

Administrasjonsblokka på Torshovhøyden får tilsammen 21 godt gjennomtenkte leiligheter fordelt på fire plan. Boligene er 2- 3- og 4-roms selveierleiligheter med gode planløsninger. Se plantegninger for respektive leilighet ved å klikke på leilighetsnummer, eller bruk boligvelgeren på www.torshovhøyden.no.

Alle leilighetene får kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer fra Siemens eller annen anerkjent leverandør, og i oppholdsrommene blir det vannbåren gulvvarme under hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett. På badet legges keramiske fliser i gråtoner. Gulvvarme og balansert ventilasjon er behagelig og ikke minst økonomisk, noe som slår ut på boutgiftene. Alle etasjene får adkomst med heis, og i nederste plan blir det bygget en praktisk sportsbod til hver leilighet samt direkte utgang til terreng. Alle beboere i Administrasjonsblokka vil få tilgang til takterrassene i Sydblokka og Vestblokka for å nyte utsikten over Oslo by!

Standard

INNVENDIGE FLATER OG MATERIALER GULV
Stue, kjøkken, entre, soverom og bod i leilighet: 14 millimeter 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett.

TAK
Tak malt i brukket hvitfarge. Lokal nedforet himling med gips vil forekomme i gang, bad og teknisk rom (gips sparklet og malt).
I plan U1 blir det ca 2,45 m. takhøyde i stue/ kjøkken og soverom i plan U1. For alle etasjer vil takhøyden i bad, gang, bod og tak med downlights bli redusert som følge av ventilasjonsrør, rør til sprinkler samt vann og avløpsrør.
Lokale nedforinger for fremføring av tekniske føringer vil også forekomme i andre rom.

INNVENDIGE VEGGER
Innvendige lettvegger i boligene består av bindingsverk bekledd med malte gipsplater. Det legges isolasjon i alle vegger i boligene.

BADEROM
Gulv: 30x30 cm grå fliser og 5x5 i dusjsonen.
Vegg: 30x60 cm lyse fliser.

Varme i gulv. Skap med heldekkende servant fra anerkjent leverandør.
Speil på vegg. Dusj med ettgreps blandebatteri og dusjskillevegg(er) i glass. Lys ved speil.
Veggmontert toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på i ett bad per leilighet.

KJØKKENINNREDNING
Som standard leveres moderne innredning fra HTH i modell "One" på overskap og underskap.
Overskap med LED-lys og ettgrepsprofil. Dette kombineres med Marmor Natura laminat benkeplate 20mm. Alle skuffer og skap leveres med demping.
Kjøkken leveres med hvitevarer, henholdsvis kjøleskap, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin fra Siemens eller annen anerkjent leverandør

GARDEROBESKAP
Til leilighetene leveres 1 m garderobeskap per sengeplass slik det fremkommer i tegningsgrunnlag.
Garderobeskap i gang der dette fremkommer på salgstegninger i heltrukken linje. Noen leiligheter har innvendig bod.

DØRER/VINDUER
Innvendige dører leveres med hvitmalte, glatte overflater. Vinduer og balkongdører leveres av tre med ytterkledning i aluminium og med isolerglass.
Entredør leveres malt. Farger bestemmes av arkitekt.

ELEKTRISKE INSTALLASJONER
Det legges opp skjult elektrisk anlegg med hvite brytere og kontakter. Der det er prefabrikkerte elementer i betong eller leilighetskillevegger blir det elektriske anlegget utenpåliggende.
Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov etter NEK400:2018. Det leveres belysning i bod.
På bad og eventuelt gjestebad, samt entre/ gang, leveres downlights i himling. Antallet varierer med leilighetens størrelse.
Det leveres ledlys under overskap på kjøkken (ikke hjørneskap). Sikringsskap med automatsikringer. Alle stikkontakter er jordet. Uttaket i stikkontaktene er 230 V.

TV/BREDBÅND
I hver leilighet leveres trekkerør for et felles digitalt nettverk for TV og bredbånd.
Bredbånd og Kabel TV leveres med 2 uttak; 1 i stue, og 1 i hovedsoverom.
Ytterligere antall og plassering vil være tilvalg. Kjøper bestiller selv abonnement, eventuelt basert på kollektiv avtale for sameiet som inngås av utbygger før ferdigstillelse av leilighetene.

DØRCALLING
Leveres med video og skjermvisning i leilighet som gjør det mulig å snakke med og høre de som ringer på, samt åpne døren. Inngangsdør til boligen leveres med vanlig nøkkel.

Byggemåte

Et spennende nytt boligområde bygges på Torshovhøyden. Boligprosjektet etablerer seg rundt den etablerte parken i krysset mellom Vogts gate og Sandakerveien. Tomten ligger høyt og fritt med god utsikt utover Oslo.

Tredje bygningi denne boligutbyggingen er Administrasjonsblokka. Administrasjonsblokka er en sjarmerende tidligere kontorvilla med bevaringsverdig fasade og ca. 3 meter takhøyde i første og andre etasje, og ligger fritt mot parken. Administrasjonsblokka får tilsammen 21 godt gjennomtenkte leiligheter fordelt på 4 plan. Vel inne ser du straks at arkitektens visjon om å bevare den originale konstruktive strukturen samtidig som en moderne nyboligs layout integreres. Kombinasjonen av den nordiske nybarokke stilen på bygget og en moderne boligtankegang resulterer i funksjonelle boliger
med særpreg - fra ærverdig kontorvilla til drømmebolig!

Sentralt mot parken ligger Rådhus-arkitekt Magnus Poulssons fireetasjers kontorvilla, med innredet loft, fra 1916 og påbygd i 1930. Denne danner en verdig ramme rundt parken. Kontorvillaen har høy arkitektonisk verdi og preges av klassiske detaljer i fasadeuttrykket. Arcasa Arkitekter har vi ønsket å bevare dette uttrykket tilnærmet uendret i tråd med husets arkitektoniske bevaringsverdi. Innvendig er det tegnet en ny bolig-layout som gir varierte boliger samtidig som husets originale konstruktive struktur respekteres. Dette gir nye funksjonelle boliger med et særpreg som ikke oppnås i nytegnede prosjekter.

Arkitektonisk planlegges hele Torshovhøyden tført med høyverdige materialer med lys tegl i kombinasjon med treverk som hovedmateriale. Materialbruken vil binde sammen eksisterende bebyggelse med nye leilighetsbygg.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Torshovhøyden planlegges å bestå av totalt ca. 130 leiligheter fordelt på 2 nyoppførte og 2 rehabiliterte bygninger. Sydblokka merket Bygg B på Utomhusplan, og Administrasjonsblokka merket Bygg C på utomhusplan, vil i sin helhet bestå av leiligheter med tilhørende boder og fellesarealer. Høyblokka og Vestblokka, på Utomhusplan omtalt som Bygg A1 og A2, vil i hovedsak være i kombinasjon næring på gateplan og bolig i øvrige etasjer.

Torshov har blitt en av Oslos mest populære bydeler blant annet grunnet vakre omgivelser med brede gater, fasjonable bygårder, nesten utallige grønne lunger og parker, og til slutt og ikke minst den flotte beliggenheten - høyt og fritt i en rolig atmosfære. Her bor du i en pulserende bydel, men samtidig litt rolig og tilbaketrukket. Vogts gate, som er selve pulsåren på Torshov, har en rekke små spisesteder og hyggelige kaféer, og nye kommer stadig til. Her finner du også gamle ærverdige Soria Moria kino og kulturhus og Strøm Larsen Kjøtt og delikatesse. Hit valfarter folk fra hele hovedstaden for å skaffe seg akkurat den spesielle godbiten.

Tomt

Arealet for hele kvartalet er oppgitt å være ca. 9 163 m². Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel, og eiendommen vil bli seksjonert. Sameiets tomteareal avhenger av om sameiet blir bestående av en eller flere bygninger samt fradeling av park iht. gjeldende reguleringsplan. Hver seksjon vil bestå av en sameieandel ihht. oppdelingsbegjæringen. Administrasjonsblokka er merket som bygg C på utomhusplan og ligger innenfor parkområdet på Torshovhøyden.

Felles utearealer vil skapes i stille soner vest for eksisterende høyhus og i godt etablerte parkarealer mot Sandakerveien. Den flotte parken sydøst på tomten blir bevart. Sameiets tomteareal avhenger av om sameiet blir bestående av en eller flere bygninger. hver seksjon vil bestå av en sameieandel ihht. oppdelingsbegjæringen. Endelig adresse foreligger ikke på salgstidspunktet, men vil bli fastsatt før overtagelse. Fellesområder vil bli utført med grøntarealer og med belysning av gangveier som vist på utomhusplan. Selger forbeholder seg her spesielt retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Eksisterende park øst for bygg B er regulert til offentlig park.

Parkering

Garasjeplass inngår ikke i prisen av leilighetene og kjøpes separat på egne betingelser iht. prisliste tilgjengelig på www.torshovhøyden.no. Underjordisk garasjeanlegg får innkjøring fra Sandakerveien og blir liggende under Vestblokka lengst nord på tomten. Overtagelse på garasjeplass må påregnes når Høyblokka ferdigstilles. Adkomst til anlegget blir via felles oppgang med heis i Høyblokka eller Vestblokka. Det bemerkes at disse kan bli klare til bruk først senere i prosjektet. Det blir etablert innvendig sykkelparkering i tillegg til utendørs sykkeloppstillingsplasser. Etablering av innvendige plasser vil bli i garasjekjeller under eksisterende bebyggelse. Det må påregnes midlertidighet inntil prosjektet i sin helhet er ferdigstilt.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i entre/gang, soverom, stue, kjøkken og på bad. Bygget vil få energimerke minimum klasse C. Leiligheter i Plan U1 vil få vannbåren oppvarming med radiatorer.

Sameiet

Selger tar forbehold om organisering av utbyggingen. Administrasjonsblokka kan bli organisert som et eget seksjonssameie, evt. sammen med et eller flere av øvrige salgstrinn. Eierseksjonssameiet kan komme til å bestå av både bolig- og næringsseksjoner. Den daglige driften vil bli organisert som seksjonssameie iht. lov av 16. juni 2017, nr. 65, eierseksjonsloven. Hver seksjon utgjør en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av sameiets fellesarealer. Se prospekt tilgjengelig på www.torshovhøyden.no for mer info.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Garanti

Det er stillet garanti fra utbygger/selger 1 denne vil bli transporter til endelig kjøper.
Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom utbygger/selger 1 og Kjøper 1 iht. opprinnelig kjøpekontrakt.
Det vil ikke bli stillet ytterligere garanti fra selger i dette ledd for kjøpesum på kontraktsposisjonen. Garanti etter §47 forutsettes stilt om utbygger/selger 1 ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Betalingsbetingelser

FORSKUDD: Det innbetales 10 % av opprinnelig kjøpesum ved kontraktsinngåelse, tilsvarende kr. 390 000,-.
Hovedoppgjør (rest kjøpesum, kjøpsomkostninger og eventuelle tilvalg) innbetales én uke før overtagelse.

KJØPSOMKOSTNINGER:

792,- (Tinglysingsgebyr for Kjøpers pantobligasjon)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)

114 750,- (Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum (forutsatt salgssum: 4 890 000,-))

Det må påregnes likviditetstilskudd til sameiet i oppstartsfasen.
Dette er ikke en kjøpsomkostning og beløpet vil innkalles fra den enkelte kjøper av sameiets forretningsfører i forbindelse med fakturering av fellesutgifter fra
og med overtagelse.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpslova. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til utbygger/selger 1 om salget. Bolighandelen som ny kjøper trer inn i følger Bustadoppføringsloven, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kjøpers plikt til å betale vederlaget for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen.

Videre har selger av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side. Kjøper har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til lovens § 52 og 53. Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Matrikkel

Gnr. 224 bnr. 343 snr. 24 i Oslo kommune

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr ,-

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd/underskudd/balanse på kr X,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr X,- i overskudd/underskudd/balanse.

Vei, vann og avløp

Offentlig

Eier

Christian Jacobsen

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Boligen er planlagt ferdigstilt i 4.kvartal 2022

Ferdigattest/brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Dersom midlertidig brukstillatelse ikke foreligger innen overtagelse, anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Det er Selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av uteareal. At det ikke foreligger ferdigattest innen overtagelse, vil derfor ikke utgjøre grunn til å nekte overtagelse. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for Selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.

Forretningsfører

Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men en tidsbegrenset kontrakt på 3 år med forretningsfører vil bli inngått på vegne av sameiet før ekstraordinært sameiermøte. Kjøper aksepterer at selger står fritt til å velge forretningsfører etter eget skjønn.

Offentlige planer

Delene av eiendommen («Felt B») der bl. a. Sydblokka skal oppføres og Administrasjonsblokka skal rehabiliteres er regulerte til boligbebyggelse, jfr.
reguleringsbestemmelser med planid. S-4955, vedtatt 2018-02-28. Det er gitt rammetillatelse for Sydblokka og byggestart var høsten 2020.
Delene av eiendommen der Høyblokka A1 skal rehabiliteres og Vestblokka A2 skal oppføres («Felt A») er regulerte til bolig/forretning/annen off. el. priv. tjenesteyting (helserelatert virksomhet)/kontor/ bevertning jfr. reguleringsbestemmelser med planid. S-4955, vedtatt 2018-02-28. Deler av eiendommen vest og nordvest for Høyblokka A1 og Vestblokka A2 som skal oppføres nord for Høyblokka er lagt inn under Felt B.
De øvrige delene av eiendommen er regulerte til barnehage i Felt C, inntil 900 m² BRA barnehage med minimum 14,5 m² uteoppholdsareal per barn, samt gangvei og park. Reguleringskart og -bestemmelser er tilgjengelige på https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/[598726,6645806,9 ved eksempelvis å taste inn Sandakerveien 56 i felt for adresse.
Selger og megler er ikke kjent med noen offentlige planer av betydelse rundt eiendommen Sandakerveien 56. Reguleringskart og -bestemmelser er også tilgjengelig hos megler.

Prosjektet er fortsatt i en prosjekteringsfase og alle opplysninger i denne tekniske beskrivelse er derfor gitt med forbehold om rett til, uten forutgående varsel, å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis pga offentlige pålegg, byggesakskrav og lignende, uten at den planlagte generelle standard forringes i nevneverdig grad. Videre kan størrelse på sjakter og veggtykkelse bli justert. Tekniske installasjoner er ikke tegnet inn på plantegninger, disse vil bli montert i henhold til normale retningslinjer og byggeforskrifter. Også omfang av nedforete himlinger eller innkassinger og bærekosntruksjoner kan justeres ettersom detaljprosjekteringen gjennomføres.
Selger tar forbehold om at egnet uteareal kan tilfalle en driver av næringsarealene i underetasjene av Vestblokka og Høyblokka. Dette kan for eksempel være av typen café/bevertning. Priser på usolgte boliger kan uten forutgående varsel justeres av selger. Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen.

Konsesjonsplikt

Ingen

Odelsrett

Ingen

Forbehold

Prosjektet er fortsatt i en prosjekteringsfase og alle opplysninger i denne tekniske beskrivelse er derfor gitt med forbehold om rett til, uten forutgående varsel, å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis pga offentlige pålegg, byggesakskrav og lignende, uten at den planlagte generelle standard forringes i nevneverdig grad. Videre kan størrelse på sjakter og veggtykkelse bli justert. Tekniske installasjoner er ikke tegnet inn på plantegninger, disse vil bli montert i henhold til normale retningslinjer og byggeforskrifter. Også omfang av nedforete himlinger eller innkassinger og bærekosntruksjoner kan justeres ettersom detaljprosjekteringen gjennomføres.

Selger tar forbehold om at egnet uteareal kan tilfalle en driver av næringsarealene i underetasjene av Vestblokka og Høyblokka. Dette kan for eksempel være av typen café/bevertning. Priser på usolgte boliger kan uten forutgående varsel justeres av selger. Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen.

Hvitvaskingsloven

Megler er rapporteringspliktig etter Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering, "hvitvaskingsloven". Megler er derfor forpliktet til å gjennomføre kundetiltak for både oppdragsgiver og kjøper, som blant annet innebærer plikt til å gjøre tiltak for å få bekreftet identiteten til kjøper og eventuelle "reelle rettighetshavere".

Normalt skjer bekreftelse av en persons identitet ved fremvisning av gyldig legitimasjonsdokument (ved personlig fremmøte), ved bruk av BankID, eller ved fremleggelse av en bekreftet kopi av et legitimasjonsdokument. Dersom kjøper er en juridisk person (AS, ANS, eller øvrige selskapsformer) må det foretas "egnede tiltak" for å kartlegge "reelle rettighetshavere" av kjøper.
Kjøper er forpliktet til å bidra til gjennomføring av de kundetiltak som initieres av Sem & Johnsen.

Dersom kjøper ikke bidrar til at Sem & Johnsen får gjennomført tilfredsstillende kundetiltak, kan ikke Sem & Johnsen gjennomføre transaksjonen, jfr. hvitvaskingsloven § 21. Manglende bidrag til gjennomføring av tilfredsstillende kundetiltak er å betrakte som mislighold av avtalen med selger. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester, og eventuelle tvister kan forelegges for nemndas behandling.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr. xxx,- inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartshonorar/tilrettelegging kr 12.900,-, visninger kr 3.000,- pr. stk, markedspakke kr 19.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- oppgjørshonorar kr 6.390,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr. ,- inkl mva.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes overnevnte poster, foruten provisjon, tilrettelegging og oppgjørshonorar.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør og Administrasjon AS
Org.nr. 999 638 996
Pb. 1613 Vika
0119 Oslo
Ved ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl, Kristin Nornes-Moen

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok anses som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som en mangel. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det samme gjelder unnlatelse av å undersøke forhold på visning/før bud inngis. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. Det kan ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm, og kjøper la vekt på opplysningen. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel). Dette beløpet har ikke betydning for vurderingen om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jfr. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Boliger
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998387361

Megler

Portrettbilde av Tor-Inge Hoel Betten

Tor-Inge Hoel Betten

Eiendomsmegler MNEF - Partner

Kontakt Tor-Inge Hoel på e-post
tib@sem-johnsen.no

Kontakt Tor-Inge Hoel på telefon
95 84 47 00

Tor-Inge Hoel Betten har bakgrunn fra Forsvaret og Politiet og har siden 1996 arbeidet med eiendomsmegling i Oslo og Akershus. Han har et omfattende kontaktnett og får svært gode vurderinger av private og profesjonelle eiendomsaktører. I de senere år har fokuset vært på salg av større enheter i Oslo Sentrum og Oslo Vest, samt mellomstore nye prosjekter, tomtesalg og bistand til eiendomsutviklere.

Les mer

Ønsker du verdivurdering?

Ønsker du en gratis verdivurdering av egen bolig? Registrer deg under og motta et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.