BORGENVEIEN 66

BORGENVEIEN 66

Prisantydning 5.975.000,-
Omkostninger 170.522,-
Totalpris 6.145.522,-
P-rom 85m2
Byggeår 1991
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Megler: Camilla Sem

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  2.582,-
 • Fellesformue
  28.736,-
 • Ligningsverdi
  1.486.216,-
 • Energimerke
  E – rød

Kort om eiendommen

Stor, gjennomgående og praktisk 3-roms selveierleil. - 1 garasjeplass - HEIS - 2 dusjbad/wc -13 kvm innglasset balkong

Høydepunkter

- Gjennomgående selveierleilighet med gode lysforhold
- Hyggelig utsyn til området rundt og felles indre gårdsrom
- 2 soverom og 2 dusjbad/wc
- Stor innglasset balkong på ca. 13 kvm
- Leiligheten er et oppussingsobjekt, men har vært bebodd/utleid til ut desember
- Garasjeplass i kjeller
- Heis i bygget (stor og bred heis som går direkte ned til garasjekjeller)
- Meget sentral beliggenhet rett ved Vinderen "sentrum"

- Leiligheten ligger som en 2. etasje mot nabobebyggelse og som en 1. etasje mot indre gårdsrom. Adkomst til leiligheten via felles hovedinngang på bakkeplan med felles heis og trappegang.

Beliggenhet

Meget attraktiv og usjenert beliggenhet på Vinderen, i en liten blindvei med kun få minutters gange ned til Vinderen "sentrum" med bl.a. T-bane (Holmenkollbanen/Frognerseterbanen) og bussholdeplass, samt et godt og variert utvalg av butikker samt øvrige servicetilbud som treningssenter, vinmonopol, hyggelige kaféer/restauranter, bakeri etc.

Fra eiendommen er det for øvrig også kun få minutters gange til Vinderen barneskole og Ris ungdomsskole, samt til idrettsplass på Ris. Diverse barnehager i nærområdet.

Kort gange til Blindern, Rikshospitalet og Slemdal. Ca. 15 minutters gange (eventuelt kort T-banetur)

Mer om eiendommen

til Majorstuen.

Matrikkel

Gnr. 41, bnr. 208, snr. 4 i Oslo kommune
I tillegg ideell andel 1/45 av snr. 30 (garasjeseksjon i kjeller)

Adresse

Borgenveien 66, 0373 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

5 975 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
153 750,- (Dokumentavgift)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)

Fra balkongen
Fra stuen

--------------------------------------------------------
170 522,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 145 522,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

Kr. 2.582,- pr. mnd. som inkluderer varmt vann, GET kabel-TV/internett (standardpakke), vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, forretningsførsel, felles forsikring, driftskostnader, kommunale avgifter m.m.

Iht. vedtektenes paragraf 3 skal felleskostnadene fordeles mellom seksjonseierne etter størrelsen på sameiebrøken, dog slik at eierne av næringsseksjonene betaler 75%.

Garasjeseksjonen medregnes ikke i fordelingsnøkkelen. Driftskostnadene for garasjeanlegget inkorporeres i sameiets regnskap.

Basert på de kjente kommende utbedringer i sameiet, har styreleder opplyst at sameiet i første omgang planlegger å øke felleskostnadene f.o.m 01.07.2019 (normalt KPI-økning, men mulig dobbel). Videre er det opplyst at det kan være aktuelt å stemme over lån eller innkalling av kapital ved neste årsmøter. Dette vil være avhengig av sameiets økonomi sett opp mot hva de totale kostnadene for de kommende utbedringene vil bli.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkludert i felleskostnadene
Felleskostnader: Kr. 2.582,- pr. mnd.
Eiendomsskatt: Kr. 0,- for 2018

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt i Oslo. For 2018 er skattesatsen 3 promille av beregningsgrunnlaget for bolig og fritidsbolig, 2 promille for andre eiendommer.

Dusjbad/wc
Fra stuen

For seksjonen som selges utgjorde eiendomsskatten kr. 0,- for 2018 iht. eiendomsskattelistene. Det gjøres spesielt oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Videre gjøres det spesielt oppmerksom på eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skattognaring/skattogavgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt

Areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 95 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Fra stuen
Fra stuen

Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon/selveierleilighet

Byggeår

1991

Etasje

Leiligheten ligger som en 2. etasje mot nabobebyggelse og som en 1. etasje mot indre gårdsrom. Adkomst til leiligheten via felles hovedinngang på bakkeplan med felles heis og trappegang.

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:
Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Energimerking er utført av selger selv

Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig. Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen. Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Innhold

2. etasje som omfattes av:
Primærrommene 85 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 soverom, 2 dusjbad/wc

Fra stuen
Fra spisestuedelen i stuen
Fra balkongen

Sekundærrommet 2 kvm: Innvending bod.

Fra stuen og hovedsoverommet er det utgang til innglasset balkong på ca. 13 kvm (balkong er ikke medregnet i arealer).

Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger gjøres etter dagens bruk.

Boder: Seksjonen disponerer 1 bod i byggets inngangsetasje. Boden er ikke oppmålt av takstmann. Det er på seksjoneringsbegjæringens planskisse for leiligheten beskrevet "+ bod i inngangsetasje", men ikke hvilken bod dette gjelder. Boden ligger således i et areal som er seksjonert som fellesareal uten ytterligere hjemmel. Dette er normalt, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Boden som forevist har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Standard

Gjennomgående selveierleilighet med gode lysforhold, samt en fin og praktisk planløsning. Fra leiligheten er det hyggelig utsyn til området rundt og felles indre gårdsrom. Leilighetens standard er hovedsakelig fra byggeåret. Det er gjort noen oppgraderinger, men leiligheten er å betrakte som et oppussingsobjekt.

Entré/gang samt praktisk innvendig bod.

Romslig stue med utgang til stor balkong.

Kjøkken med innredning fra antatt byggeår. Innredningen består av profilerte fronter med knotter, laminat benkeplater og to kummer med blandebatteri. Oppvaskmaskin. Det er plass til frittstående kjøl/frys og frittstående komfyr. Ventilator (type Flexit, mekanisk vifte). Brannslange. Kjøkkeninnredningen har betydelig bruksslitasje.

Kjøkken med spiseplass
Dusjbad/wc med opplegg vaskemaskin/tørk

Alle hvitevarer på kjøkken medfølger ved salg.

2 gode soverom hvorav ett med utgang til den store balkongen.

Dusjbad/wc 1 med dusjhjørne med skyvedør, nytt toalett og servant med underskap. Varmekabler i gulv med nyere termostat. Opplegg til vaskemaskin (Miele tørketrommel fra 2016 og vaskemaskin medfølger). Ventil i vegg. Sprekk i flis ved innkassing (nederste veggflis).

Dusjbad/wc 2 med dusjhjørne med skyvedører, toalett og servant med underskap. Varmekabler i gulv med nyere termostat. Ventil/avtrekk. Dårlig fall til sluk. Sprekk i noen gulvfliser og veggflis i dusj. Noen skruehull i veggfliser. Lekk blandebatteri.

Begge baderom er fra byggeåret og det må påregnes rehabilitering av disse inkludert oppgradering av røropplegg.

Overflater gulv: Fliser og parkett. Nyere parkett på ett soverom. Varierende bruksslitasje.

Overflater himlinger: Malt betongdekke i alle rom. Strukturmaling. Malt råbetong i garderobe.

Overflater vegger: Betong- og lettvegger. Veggflatene består av strie, malt betong og malt glassfiberstrie. Fliser på baderom. Profilert listverk. Normal bruksslitasje (opprinnelige veggflater).

Innvendige dører: Originale innerdører (slagdører).

Profilerte dørblad. Skyvedør. Glassfelt i dør til stue. Normal bruksslitasje.

VVS: Originalt soilrør/avløp/røropplegg/sluk. Klaffeventiler i yttervegg i enkelte rom. Ventilasjon i leiligheten ansees som begrenset. Kondens på innside av vindusglass på soverommene indikerer svak ventilasjon.

El-kraft: Originale automatsikringer. 40 Amp jordfeilbryter iflg. anvisning i skap. Hovedsakelig skjult ledningsnett. El-skap med måler er plassert i fellesgang. Selger opplyser at sikringsskapet ble kontrollert i 2016 og 5 eaton kombiautomater ble byttet.

Diverse: Dørcalling og kabel-TV.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Bygning fra 1991 oppført i 4 etasjer i tillegg til kjeller med felles garasjeanlegg. Eiendommens hovedinngangsparti er på bakkeplan mot Borgenveien. Adkomst til leiligheten er via felles trappegang med felles heis.

Grunnmur av plasstøpt armert betong. Drenering fra byggeåret. Original saltakskonstruksjon. Yttervegger med bærende konstruksjon i betong og stål. Teglsteinsforblending av fasader. Isolerglassvinduer i treramme datert 91 (bruksslitte vinduer med noe malingsavskalling). Støpt etasjeskille. Støpte trapper i fellesgang. B30 brannsertifisert entrédør fra byggeåret. Entrédøren subber mot karm, øvre del av dørflaten er sprukket og det er noen sår/merker for øvrig. Døren må justeres. Balkongdører med isolerglass (normal bruksslitasje). Innglasset balkong med flislagt gulv. Støpt himling (balkongen over), utelys og stikkontakt. Normal vær- og bruksslitasje.

Styreleder har opplyst om følgende kommende utbedringer i sameiet:
- Bytte av varmekabler i nedkjørsel
- Vedlikehold av gavlvegg (inng.)
- Oppgradering av felles hage
- Utbedring av sikringsskap både (garasje og hovedtavle)
- Tilrettelegging for strøm til el-bil for 9 seksjoner som har skap i yttergang
Se for øvrig avsnitt sameie.

Eiendommens tilstand

Det er for salget utarbeidet verdi- og lånetakst (ikke tilstandsrapport) og tilstandsgrader 1-3 er således ikke beskrevet i taksten. Som beskrevet under avsnitt standard er leiligheten å betrakte som et oppussingsobjekt

Tomt

Felles eiet tomt for gnr. 41, bnr. 208 på 2.853* kvm iht. arealbekreftelse fra Oslo kommune. Eiendommen er beliggende på svakt skrånende tomt. Pent opparbeidet gårdsrom med beplantning og gressplen.

*) Deler av eiendommen (mot Ring 3) er regulert til og opparbeidet som gang-/sykkelvei. På Oslo kommune saksinnsyn fremkommer følgende eiendomssak på eiendommen som selges med flere: Rv. 150 ved Vinderen - Fradeling av veigrunn - Ny grense langs ny gang/sykkelveg (saksnummer 201702566). Dette omhandler den ferdigstilte gang- og sykkelveien som pr. i dag ligger innenfor eiendommen som selges. Det vil her bli foretatt en fradeling av sameiets bruttotomt slik at overnevnte tomteareal for sameiet (2.853 kvm iht. arealbekreftelse) etter fradeling vil bli mindre. Megler har ikke utregnet hvor mange kvadratmeter av sameiets tomt/eiendom som er opparbeidet som gang- og sykkelvei, og da følgelig ikke hvor mange kvadratmeter som vil bli fradelt. For ytterligere opplysninger kan saksbehandler hos PBE, Sverre Belsvik nås på telefon 46825239. Se vedlagte reguleringskart for informasjon om eiendommens reguleringsforhold.

Videre er deler av tomten (mot Borgenveien) regulert som friområde/park.

Det er trafikkstøy fra Ring 3.

Parkering

Tinglyst ideell andel 1/45-del av snr. 30 som er garasjeseksjonen i kjeller med 45 garasjeplasser. Den ideelle andelen gir rett til disponering av 1 garasjeplass. Så langt megler kan se er det i seksjoneringen ikke rettslig grunnlag for bruk av spesifikk plass, men selger har disponert plass nr. 27 i hele sin eiertid.

Iht. styreleder har garasjeanlegget pr. i dag kun kapasitet til ca. 15-16 ladestasjoner for el-bil. Interessenter oppfordres således til, i forkant av budgivning, å konferere styreleder hva angår eventuell mulighet for ladestasjon, samt kostnader forbundet med dette (dersom dette er viktig for en). Styreleder kan nås på mobil 901 37 650 eller e-post annemarie@spabo.no

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra offentlig vei. Adkomst til leiligheten via felles hovedinngang på bakkeplan med felles heis og trappegang.

Oppvarming

Varmekabler (fra byggeår) i gulv på begge bad. Nyere termostater fra 2016.
Elektrisk oppvarming med nyere panelovner fra 2016.
Det er felles varmtvann i bygningen.

Selger har ikke bebodd leiligheten og har således ikke oversikt over årlig strømforbruk.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Borgenveien 66. Sameiet består av 30 seksjoner (27 boligseksjoner, 2 næringsseksjoner og 1 garasjeseksjon) iht. oppdelingsbegjæring tinglyst den 14.01.1992. Sameiet reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Iht. årsberetningen for 2017 har sameiet bl.a. arbeidet med følgende saker:
Foretatt en gjennomgang av brannvernforskrifter sammen med Oslo kommune brannvesen og tatt en gjennomgang av seksjonene i forhold til dette, Statens vegvesens ferdigstillelse av anleggsarbeid (samt utbetaling av sluttoppgjør), istandsettelse av bakhage etter en felles befaring i juni (resterende tas våren 2018), ladestasjon for el-biler aktivert, vurdering av glasstakene, merking av plasser i garasjen, vurdering av heis, bereder og garasjedør med beslutning om nødvendig vedlikehold inntil videre, innhentet tilbud på utskiftning av varmekabler i nedkjørsel og vurdering av disse, vedlikehold/utskiftning av dørpumper.

Sett opp mot årsberetningen for 2017 har styreleder opplyst følgende:
Varmekablene i nedkjørsel er besluttet skiftet våren 2019 (dekkes av oppsparte midler). Heis vedlikeholdes, beredere er ok, garasjeporten er besluttet beholdt inntil det blir nødvendig å bytte. Vedlikehold av gavlvegg (inng.) og hage. Utbedring av sikringsskap både garasje og hovedtavle. Tilrettelegging for strøm til el-bil for 9 seksjoner som har el-skap i yttergang.

Basert på de kjente kommende utbedringer i sameiet, har styreleder opplyst at sameiet i første omgang planlegger å øke felleskostnadene f.o.m 01.07.2019 (normalt KPI-økning, men mulig dobbel). Videre er det opplyst at det kan være aktuelt å stemme over lån eller innkalling av kapital ved neste årsmøter. Dette vil være avhengig av sameiets økonomi sett opp mot hva de totale kostnadene for de kommende utbedringene vil bli.

Iht. husordensreglenes punkt 7 skal det søkes styrets tillatelse til å holde hund eller katt. Styret må i hvert enkelt tilfelle vurdere omfanget av ordningen. Styreleder har opplyst at styret sjelden motsetter seg, men man skal forespørre. En selvfølgelighet er at det i det vesentligste dreier seg om den enkelte dyreeiers ansvar.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen, da leiligheten har vært utleid. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen. Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1923/901175-1/105:
Bestemmelse om veg, 14.12.1923
Bestemmelse om gjerde og bebyggelse
Overført fra: 0301-41/208
Gjelder denne registerenheten med flere

1924/901257-1/105:
Bestemmelse om deleforbud, 30.05.1924
Bestemmelse om bebyggelse og benyttelse
Overført fra: 0301-41/208
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: De to overnevnte erklæringer omhandler sammen bestemmelser om vei, gjerde, deleforbud, bebyggelse og benyttelse. Megler har forsøkt å tyde håndskriften i erklæringene/heftelsene uten at dette har latt seg gjøre, og megler kan derfor ikke gi utfyllende informasjon hva angår innhold og betydning. Bebyggelsen er dog ferdig bygget, og innholdet i erklæringene/heftelsene antas således å ikke være av nevneverdig betydning for en kjøper.

1937/8246-1/105:
Best. om vann/kloakkledn., 30.07.1937
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-41/208
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Erklæring fra 1937 om vann-/ og kloakkledning.

1988/83423-1/105:
Erklæring/avtale, 01.12.1988
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Overført fra: 0301-41/208
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Erklæringen omhandler gang- og sykkelvei 9090 som ble opparbeidet langs tomten fra felles avkjørsel til gangvei 9027, samtidig med bebyggelsen. I tillegg bestemmelser om dispensasjon og vederlagsfri overdragelse av veigrunn.

1992/2171-2/105:
Pantsettelseserklæring, 14.01.1992
Beløp: NOK 20.000
Panthaver: Sameiet
Lnr: 1122817
Prior. etter første gangs kjøpesum, senere etter 90% av lånetakst til enhver tid u/opptrinnsrett.
Gjelder denne registerenheten med flere

På generell basis opplyses det at kjøper, som normalt ved kjøp av eiendom, tar risikoen for innhold i servitutter/heftelser og deres betydning for eiendommen.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

Grunndata:

1992/2171-1/105:
Seksjonering, 14.01.1992
Opprettet seksjoner: Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 87/3783
Eiendommen er oppdelt i 30 seksjoner.

1992/2171-1/105:
Seksjonering, 14.01.1992
Opprettet seksjoner: Snr: 30
Formål: Næring
Sameiebrøk: 1070/3783
Eiendommen er oppdelt i 30 seksjoner.

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Sameiet har pr. i dag ikke felles banklån. Seksjonen har dog en andel fellesgjeld pr. 31.12.2017 på kr. 4 637,-, men denne gjeldsposten omfatter ikke langsiktig fellesgjeld, men kortsiktig gjeld, forskuddsbetalte fellesutgifter m.m.

Andel formue

Kr. 28.736,- pr. 31.12.2017

Regnskap

Resultatregnskapet for 2017 viste et underskudd på kr. 4.612,- mot et budsjettert overskudd på kr. 14.500,-. De største avvikene er energikost, felleskostnader og finansinntekter. Driftskostnadene for øvrig er ikke vesentlig høyere enn budsjettert. Egenkapitalen pr. 31.12.2017 var kr. 1.108.363,-.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Offentlig
Tilknytning vann: Offentlig
Tilknytning avløp: Offentlig

Eier

Gange Rolvsg 6 AS v. Margaretha Ramm

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: Kr. 1 486 216,-
Som sekundærbolig: Kr. 5 350 378,-
Opplysninger iht. Skatteetaten

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Utleie skal meldes til styret ved forretningsfører for registrering. Utleier er ansvarlig overfor Sameiet når det gjelder økonomiske forpliktelser og for at leietaker retter seg etter husordensreglene.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved gjennomgang av saksmappen hos PBE er følgende funnet:
- Brukstillatelse for bolig- og kontorbygg, datert 06.05.1992
- Ferdigattest for ventilasjonsanlegg, datert 14.08.1992
- Melding om gjenstående arbeider for bolig- og kontorbygg, datert 26.05.1993
- Etterslepsrapport (saken henlegges uten ferdigattest) for bolig- og kontorbygg, datert 29.09.1994

Forretningsfører

Brækhus Eiendom AS

Regulering

Regulert område.

Eiendommen er i hovedsak regulert til byggeområde for bolig/kontor/garasjeanlegg. Bestemmelser S-3004: Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for gnr. 41, bnr. 208 Risalleen 8 - boliger, kontor og garasjeanlegg samt endring av offentlig trafikkområde-gangvei. Flate: Bolig/forretning/kontor. Linje: Underjordisk anlegg og grense for bebyggelse.

Videre er deler av eiendommen (i hovedsak mot Ring 3) underlagt bestemmelser S-4587: RV 150 Holmenveien - Gaustad (detaljregulering av gang-/sykkelvei m.m.). Flate: Anlegg- og riggområde, annen veggrunn - grøntareal, fortau, sykkelveg/-felt, friområde. Linje: Regulert støyskjerm. Se for øvrig avsnitt tomt vedr. kommende fradeling av eiendommen.

Hva her angår det som pr. i dag er regulert som anlegg- og riggområde vil dette tilbakeføres til byggeområde for bolig/kontor/garasjeanlegg etter ferdigstillelse.

En annen del av eiendommen (mot Borgenveien i øst) er regulert til friområde/park, underlagt bestemmelsene S-3892: Reguleringsplan for Vinderen.

Videre kan det synes som om en mindre del av eiendommen (mot Ring 3 i vest) er regulert til skulder/blankett, underlagt bestemmelsene S-2190: Reguleringsplan for Store Ringvei fra Slemdalsveien til Huseby- veien med tilstøtende veier, broer, fotgjenger- passasjer m.m. Vei 166 og 1140.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

I kommuneplanen er følgende markert for eiendommen:
Arealformål: Bebyggelse og anlegg nåværende (eiendommen i hovedsak) og eksisterende grøntstruktur (mot Borgenveien i øst).
Støysoner: Rød støysone vei (eiendommen i hovedsak), samt gul sone vei
Luftforurensing: Svevestøv - Rød sone, 50 - 54 µg/m³
Luftforurensing: Nitrogendioksid - Rød sone, årsmiddel 40 - 45 µg/m³

Offentlige planer

Ingen kjente planer pr. 11.12.2018 som antas å berøre eiendommen direkte.

Av nærliggende byggesaker og postlister nevnes følgende:

Borgenveien 54 (gnr/bnr: 41/198): Bruksendring fra forretning til treningssenter for kampsport. Saksnummer: 201616610. Status: Tillatelse gitt. Saksbehandler: Aleksandar Stijacic, Tlf: 90222485

Ris Skolevei 1 (gnr/bnr: 41/292): Tilbygg, samt bruksendring fra boklager til plante- og blomstersalg med kafé - Plantasjen
Saksnummer: 201201940. Status: Rammetillatelse gitt
Saksbehandler: Roar Havdal Mortensen, Tlf: 90511328

Oslo er stadig under endring/utvikling. Områder omreguleres, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringskart med reguleringsbestemmelser. Interessenter oppfordres til selv å undersøke på planinnsyn på Oslo kommune sine nettsider (eventuelt kontakte PBE på telefon 23491000) dersom spørsmål hva gjelder planer i området, regulering og kommuneplanen.

Oslo kommune Planinnsyn:
1. www.oslo.kommune.no
2. Velg "plan, bygg og eiendom
3. Velg "planinnsyn"
4. Søk adresse eller gnr. og bnr. (41/208)
5. På venstre side vil det fremkomme diverse informasjon etter avkrysning

Konsesjonsplikt

Nei

Odelsrett

Nei

Forkjøpsrett

Nei

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.

Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1% inkl. mva av salgssum i provisjon. Ved salgssum lik prisantydning vil dette utgjøre kr. 59.750,- inkl. mva. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr. 9.900,-, visninger kr. 2.500,- pr. time, markedspakke kr. 14.900,- og inneståelsesebyr kr 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr. 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika, 0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Megler

Portrettbilde av Camilla Sem

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Kontakt Camilla på e-post
camilla.sem@sem-johnsen.no

Kontakt Camilla på telefon
90 02 76 93

Camilla Sem er en av grunnleggerne av Sem & Johnsen Eiendomsmegling, og har siden 1977 arbeidet som megler i foretaket. Frem til sammenslåingen med franchisetakerne i 2014 hadde hun også personal- og driftsansvar.

Sem er utdannet advokat, og har en omfattende og aktiv portefølje i selskapets geografiske hovedsegment. Hun er blant de mest omsettende meglerne i Sem & Johnsen, og har et høyt aktivitets- og omsetningsnivå.

Les mer