Bygg 01 - Haslevangen 18, leilighet E402

Bygg 01 - Haslevangen 18, leilighet E402

Prisantydning 4.050.000,-
Omkostninger 112.372,-
Totalpris 4.162.372,-
P-rom 44m2
Byggeår 2020
Soverom 1
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Jørgen Kjendlie

Karoline Cecilie Michaelsen

Eiendomsmegler MNEF

Megler: Karoline Cecilie Michaelsen

Nøkkelinfo

  • Energimerke
    D – mørkegrønn

Kort om eiendommen

BYGG01/VINSLOTTET- Lekker 2-roms leilighet med høy standard - Vannbåren gulvvarme - Ferdig nov. 2019 - jan. 2020

Høydepunkter

Vinslottet på Hasle er et helt spesielt leilighetsprosjekt, hvor Vinmonopolets gamle lokaler skal transformeres til butikker, caféer og ikke minst ca. 223 unike leiligheter. Leilighetene er utformet med særlig fokus på høy arkitektonisk kvalitet, arealeffektive planløsninger, romslige balkonger/terrasser og et varig, tiltalende og representativt estetisk uttrykk på bebyggelsen og uteområdene, med respekt for byggets vernestatus. Det anerkjente arkitektfirmaet Kristin Jarmund Arkitekter har artikulert særpregede leilighetsbygg med vakre fasader og spennende planløsninger. Utbygger har lagt listen litt høyere når de har valgt kvalitetene i prosjektet med blant annet gulvvarme, ingen skjemmende radiatorer, det nye kjøkkenet ditt er av norsk kvalitet fra Sigdal. Gleden av å bo i leilighet forsterkes av gode utearealer. Bygg 01 omkranses av et urbant bymiljø med flott privat park midt i prosjektet. Byggene får spennende inngangsparti og utearealene preges av flotte torg, brede fortau og spennende fasader på omkringliggende bygg. Stedet du bor blir en del av deg. Trives man hjemme, får man bedre livskvalitet og ny energi.

Bygg 01 - kort fortalt:
- Planlagt ferdigstillelse nov. 2019 - jan. 2020
- Velegnet til utleie og som pendlerleilighet
- Heis
- Kjøkken med moderne innredning fra Sigdal
- Integrert hvitevarepakke fra Siemens inkludert

Mer om eiendommen

- Vannbåren varme
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Enstavs eikeparkett
- Sentral og attraktiv beliggenhet

Beliggenhet

Bygg 01 Vinslottet, er en del av Hasle Linje, et nytt bolig- og næringsområde på Hasle, sentralt plassert mellom Løren, Frydenberg og Økern. Her blir det et spennende område med boliger, næringsbygg, matbutikk, kafeer og en rekke andre servicetilbud.

Hasle tilhører bydel Grünerløkka hvor store deler av områdets tidligere næringsvirksomhet er i ferd med å bli transformert til boliger.

I Bygg 01 bor man sentralt med alt man trenger i umiddelbar nærhet og gode kollektivtilbud. Hasle stasjon ligger en kort spasertur unna. Stasjonen er et viktig kollektivknutepunkt som ble oppgradert og modernisert til metrostandard i 2009. Fra Hasle er det også gode bussforbindelser i alle retninger.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Vinmonopolets tidligere tapperi og produksjonsanlegg er et kjent landemerke på Hasle.
Slik vil det også forbli i fremtiden. Bygget er en verdifull del av Norsk arkitekturhistorie, og dette ønsker vi å føre videre i fremtiden. Før første verdenskrig var Hasle og området rundt mest åker og landbruk. Områdets nyere historie startet like etter at brennevinforbudet ble opphevet i 1927. Den nye institusjonen "Vinmonopolet" trengte et produksjons- og tappeanlegg. Da falt valget på Hasle, der var det plass nok. Helt frem til sommeren 2012 har BYGG 01 fungert som produksjonsanlegg for Vinmonopolet, senere Arcus.

V'en på taket var en del av anlegget på Hasle da det ble ferdigstilt i 1934. Den var laget av kobber og fungerte i mange år som Vinmonopolets logo og ble også et symbol for kongen og fedrelandet under krigen.

Da anlegget ble overtatt av Arcus i 1997 ble V'en skåret ned og gitt til Folkemuseet på Bygdø. Etter sigende ble den solgt på auksjon og smeltet om. Hasle Linje har søkt Vinmonopolet om å rekonstruere V'en og sette den opp igjen. Med en ny V konstruert etter de samme dimensjonene vil bygget gjenoppstå som Vinslottet på Hasle.

Objekt

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet E402 i prosjektet Bygg 01, Vinslottet på Hasle på nærmere angitte vilkår.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har inngått avtale, datert 02.03.2017 med utbygger/boligselger 1 om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper 2 inn i ovennevnte kjøpekontrakt med Hasle Linje Bygg 01 AS og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt.

Kjøpekontrakten på boligen følger vedlagt salgsoppgaven.

Bygg 01 - Haslevangen 18, leilighet E402
0579 Oslo
4. etasje

Endelig adresse på eiendommen fastsettes av kommunen før ferdigstillelse.

Eiendommens matrikkel er i dag:

Planskisse
Kunstnerisk illustrasjon

Gnr.124 Bnr.235 i Oslo kommune

Eiendommen vil bli seksjonert og endelig eiendomsbetegnelse for den enkelte bolig vil først foreligge når seksjoneringen er tinglyst.

Prisantydning inkludert omkostninger

Prisantydning inkludert omkostninger
For kjøp av kontraktsposisjon: kr 267 500,- + omk.
For kjøp av leilighet: kr 3 770 000,- + omk.
For tilvalg: kr. 12 500,-

Kr 4 050 000,- (Total kjøpesum)

Omkostninger:
101 250,- (Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5% av total kjøpesum)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
100 000,- (Transportgebyr til utbygger)
--------------------------------------------------------

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

202 472,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 252 472,- (totalpris inkl omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Dokumentavgift til staten: 2,5 % av salgsverdien. Gebyret for tinglysning av skjøte er f.t. kr. 525,-, og tinglysningsgebyr og attestgebyr for pantobligasjoner i forbindelse med etablering av eventuelle lån er f.t. kr. 697,- pr. obligasjon inkl. attest.

I tillegg til ordinære fellesutgifter innbetales à konto kr. 70,- pr. kvm BRA-S til sameiet for likviditet i oppstartsfasen. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted.

Se for øvrig kjøpekontraktens punkt. 3 og 4. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysningsmyndighetene og endringer i offentlige og private gebyrer.

Ferdigstillelse

Antatt ferdigstillelse/innflytting vil være nov. 2019- jan. 2020. Se forøvrig punktene overtagelse og forbehold i salgsoppgaven.

Fellesutgifter og faste løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 35,- til kr. 42,- pr. kvm. bra/mnd, dog minimum kr 1.800,- pr mnd. Utgifter til TV-abonnement og bredbånd vil komme i tillegg.

Kostnader ved varmeanlegg som leverer energi til oppvarming og varmtvann, vil bli fordelt iht.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

forbruk ved installasjon av forbruksmåler i hver enkelt leilighet.

Kommunale avgifter fastsettes etter at boligen er ferdigstilt og vil bli fakturert eier. Så langt det er praktisk vil disse bli belastet gjennom sameiets fellesutgifter. Kjøper plikter å betale avgifter fra overtakelsen.

Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling.

Det er etablert et samarbeid innenfor Hasle Linje (eksklusive Krydderhagen) som alle sameier skal tilknyttes, og som har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer og felles infrastruktur mellom eiendommene på Hasle Linje (felles veier, gatetun, parker, infrastruktur m.v.).

Eiendomsskatt
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt. Satsen for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Innhold

4. etg: Primærrom utgjør 44 kvm som omfattes av stue/kjøkken, soverom, bad og entré.
Sekundærrom utgjør bod på 2 kvm.

Standard

Leilighetene i Bygg 01 leveres med gode materialvalg.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra Sigdal i type Horisont.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Kjøkken leveres i mørk grå (S7500-N) med slette fronter og innfreste grep med homogenlaminat 10 mm matt sort benkeplate. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Siemens.

Våtrom
Badet får innredning fra Linn Bad Hanna, hvit høyglans med heldekkende servant i porselen eller helstøpt, speil og lyslist. Det blir vegghengt toalett med softclose-sete og dusjhjørne med rette dusjvegger. Videre er det avsatt plass til vaskemaskin og tørketrommel.
Fliser på gulv: Koshi DG i mørk grå 20x20, nedsenket dusj med Koshi DG mosaikk MK 5x5
Fliser på vegg: Hvite blanke fliser 20x60

Vegger
Det blir malt med farge Skumring, kode S1000-N i alle tørre rom.

Gulv
Det blir 1-stavs hvitlasert matt eikeparkett på gulvene. Sparklede og malte lister. Leiligheten leveres med vannbåren gulvvarme. Mørk grå fliser 30x60 i entré.

Garderobe
Det leveres 1 meter Sigdal eller tilsvarende kombi garderobeskap pr sengeplass, type glatt hvit med høyde i underkant 2,1 m.

Boder
I tillegg til evt. bod eller skapplass i leiligheten, får samtlige leiligheter sportsbod plassert i felles bodanlegg i parkeringskjeller.

Ventilasjon og lufting
Leiligheten leveres med ett ventilasjonsaggregat for balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Tomt

Eiet tomt: ca. 12000 kvm.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass med leiligheten.

Sykkelparkering
Det vil bli avsatt areal til sykkelparkering i sykkelboder, i hovedsak tilknyttet p-kjelleren.

Oppvarming

Energibehovet til oppvarming og varmt tappevann dekkes ved tilkopling til fjernvarmenett i kundesentral plassert i kjeller på kafebygget i Bøkkerveien. Byggene blir levert med termostatstyrt vannbåren gulvvarme i alle rom, med unntak av bod.

Sameiet

Leilighetene/ eierseksjonene i hele Hasle Linje bygg 01 vil tilhøre ett eller flere sameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil da ha tilgang til felles ute- og oppholdsareal. Sameiet vil delta i et fellessameie eller være en del av samme sameie som næringsdelen av prosjektet. Boliger og næring vil så langt det er mulig, forsøkes organisert som separate sameier. Fellessameiet skal ha til formål å koordinere nødvendige vedlikeholds- og driftsoppgaver som berører både bolig og næring, herunder offentlige og private serviceavtaler sameiet må inngå. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jfr. lov om eierseksjoner §22

Tilvalg
Tilvalgsfristen er utløpt.

Garanti
Det er stillet garanti fra utbygger/selger 1 denne vil bli transporter til endelig kjøper. Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom utbygger/selger 1 og Kjøper 1 iht. opprinnelig kjøpekontrakt. Det vil ikke bli stillet ytterligere garanti fra selger i dette ledd for kjøpesum på kontraktsposisjonen. Garanti etter §47 forutsettes stilt om utbygger/selger 1 ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Entreprenør
Solid Entreprenør AS er valgt som entreprenør for prosjektet.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:

10 prosent av kjøpesummen for boligen, kr 377 000,-, kjøpesummen for kontraktsposisjonen kr 267 500,- ved kjøp til prisantydning og transportgebyr til utbygger, kr 100 000,- til sammen kr 744 500,- innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har allerede innbetalt forskuddet på 10 prosent av kjøpesummen iht. kjøpekontrakten for boligen.

Kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr. 3 393 000,- samt resterende omkostninger kr. 102 472,- og tilvalgs-/ endringsbestillinger kr 12 500,- betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før boligselgeren har stilt sikkerhet, jfr. bustadoppføringslova § 12.

Påløpte renter tilfaller Kjøper 2 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova § 47.

Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.

Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jfr. avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.
Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Offentlige godkjenninger

Det foreligger rammetillatelse og igangsettingstillatelse for prosjektet. Byggingen er i full gang og prosjektet er så langt i rute.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Meglere

Portrettbilde av Jørgen Kjendlie

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Jørgen på e-post
jk@sem-johnsen.no

Kontakt Jørgen på telefon
95 18 45 04

Kjendlie startet sin meglerkarriere i 2006 og har sitt hovednedslagsfelt i Oslo og Bærum. Utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI. Konkurranseelementet, forhandling og salg var avgjørende for at han valgte yrket som megler. Etter 11 år i bransjen har Kjendlie bistått i mer enn 2000 boligsalg innen bruktbolig- og prosjektsalg.

Les mer
Portrettbilde av Karoline Cecilie Michaelsen

Karoline Cecilie Michaelsen

Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Karoline Cecilie på e-post
kcm@sem-johnsen.no

Kontakt Karoline Cecilie på telefon
95 18 30 57

Karoline fikk tittelen Eiendomsmegler MNEF i 2005. Hun har mer enn 10 års erfaring fra meglerbransjen og har jobbet som fagansvarlig, oppgjørsansvarlig og den senere tid med prosjekterte boliger. Karoline er faglig interessert og opptatt av kvalitet.

Les mer