Carl Lundgrens vei 16 - 28, leil. F-102

Carl Lundgrens vei 16 - 28, leil. F-102

Prisantydning 3.650.000,-
Omkostninger 102.372,-
Totalpris 3.752.372,-
P-rom 45m2
Byggeår 2019
Soverom 1
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Jørgen Kjendlie

Karoline Cecilie Michaelsen

Eiendomsmegler MNEF

Megler: Karoline Cecilie Michaelsen

Nøkkelinfo

  • Energimerke
    C – oransje

Kort om eiendommen

FAST PRIS! LILLEAKER VEST- Lekker 2-roms hjørneleilighet med god standard og terrasse på 16 m² -Ferdig 4.kv. 19/1.kv. 20

Høydepunkter

Eiendommen ligger på Lilleaker i Oslo kommune. Prosjektet omfatter 208 leiligheter fordelt på 7 bygg . Alle leiligheter har enten balkong, takterrasse eller markterrasse. Uteplassene og balkongene er romslige.

Lilleaker Vest, leil. F-102 - kort fortalt:
- Ferdigstillelse/overtakelse er planlagt til 4. kvartal 2019/1. kvartal 2020
- Velegnet til utleie og som pendlerleilighet
- Stor terrasse
- Heis
- Kjøkken og bad med moderne innredning fra Sigdal
- Integrert hvitevarepakke fra Siemens inkludert
- Vannbåren varme
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Enstavs eikeparkett
- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Mulighet for kjøp av garasjeplass

Beliggenhet

Lilleaker Vest har en sentral beliggenhet på Lilleaker, kun få meter unna Lilleaker Torg og en kort gåtur fra CC Vest. Lilleaker er et attraktivt og veletablert boligstrøk med kort vei til Oslo sentrum, svært gode forbindelser til både kollektivtrafikk og hovedferdselsårer, men samtidig kort avstand fra flotte tur- og rekreasjonsområder, skoler, barnehager og idrettsanlegg. Lilleaker anses som et svært godt sted å bo og vokse opp.

Noen få minutters gange fra boligen finner man både buss og trikk, og disse bruker henholdsvis 15 og 20 minutter til Oslo sentrum.

Mer om eiendommen

13-trikken fra Nasjonalteateret, 32-bussen fra Tollboden eller 23 bussen fra Sinsen tar deg enkelt til boligen fra Oslo Sentrum. Lysaker stasjon er et kollektivt knutepunkt, og tilbyr bl.a. tog og flytog, noe som gjør at beliggenheten egner seg svært godt for pendlere.

På Lilleaker finner man alle tenkelige servicefasiliteter innen svært kort rekkevidde. Blant annet kan nevnes flere matbutikker, sushirestaurant, frisør, apotek samt populære Kafè Grønn på Lilleaker Torg. CC Vest har utviklet seg til å bli et av de foretrukne handlesentrum på Oslo Vest, og kan, i tillegg til et meget rikt utvalg butikker, tilby både vinmonopol, legesenter og treningssenteret Sats Elixia.

Av tur- og rekreasjonmuligheter går det bl.a. tursti fra Lysaker helt opp til Bogstad, og videre inn i marka. I sommerhalvåret er det flotte bademuligheter på Sollerudstranda/Hydrostranda, samt både strand- og parkområder på Fornebu.

Planskisse
Kunstnerisk illustrasjon

For den aktive har Ullern Idrettsforening et godt tilbud, og de er særlige store innen fotball, håndball, basketball og bandy. De har idrettshall på Øraker, hvor også Øraker ungdomsskole ligger. I tillegg til Lilleaker barneskole og nye Bjørnsletta barne- og ungdomsskole, kan man finne flere barnehager i området.

Matrikkel

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet F-102 i prosjektet Lilleaker Vest på nærmere angitte vilkår.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har inngått avtale, datert 20.12.2016 med utbygger/boligselger om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper 2 inn i ovennevnte kjøpekontrakt med Lilleaker Boligutvikling AS og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger (kjøper 1) av kontraktsposisjonen har i henhold til kjøpekontrakt.

Kjøpekontrakten på boligen følger vedlagt salgsoppgaven.
Kjøp av kontraktsposisjon forutsetter samtykke fra utbygger/boligselger.

Eiendommens matrikkel er i dag:
Gnr.9 Bnr.565 i Oslo kommune

Eiendommen vil bli seksjonert og endelig eiendomsbetegnelse for den enkelte bolig vil først foreligge når seksjoneringen er tinglyst.

Viktig informasjon
For utfyllende informasjon henvises det til salgsoppgaven for prosjektet som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Prisantydning inkludert omkostninger

For kjøp av kontraktsposisjon: kr 360 000,-
For kjøp av leilighet: kr 3 290 000,- + omk.

3 650 000,- (Total kjøpesum)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
24 750,- (Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5% av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 990 000,-)
100 000,- (Transportgebyr til utbygger)
--------------------------------------------------------
125 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

3 775 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Se for øvrig kjøpekontraktens punkt 3 og 4. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysningsmyndighetene og endringer i offentlige og private gebyrer.

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Dokumentavgift til staten: 2,5 % av andel tomteverdi, (ca. kr. 550,- pr. kvm leilighet). Gebyret for tinglysning av skjøte er f.t. kr. 525,-, og tinglysningsgebyr og attestgebyr for pantobligasjoner i forbindelse med etablering av eventuelle lån er f.t. kr. 697,- pr. obligasjon inkl. attest.

I tillegg til ordinære fellesutgifter innbetales à konto kr. 70,- pr. kvm BRA-S til sameiet for likviditet i oppstartsfasen.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader
Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 32,- til kr. 39,pr. kvm. bra/mnd. Utgifter til TV-abonnement og bredbånd vil komme i tillegg.

Kostnader ved varmeanlegg som leverer energi til oppvarming og varmtvann, vil bli fordelt iht, forbruk ved installasjon av forbruksmåler i hver enkelt leilighet.

Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt.
Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Innhold

1. etg: primærrom utgjør 45 kvm som omfattes av entré, kjøkken/oppholdsrom, soverom og bad.

Se størrelse på rom i vedlagte planskisse.

Byggemåte
Byggene vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger vil bli utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon og vindsperre utvendig kledd med tegl og tre-panel. Leilighetene bygges i henhold til TEK 10 med unntak av enkelte dispensasjoner.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra Sigdal av typen Sigdal Horisont med hvite fronter. Benkeplate i laminat, type mørk grå kvarts. Kjøkkenarmatur Grohe Eurosmart Cosmopolitan. Komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og integrert kjøl/frys fra Siemens.

Våtrom
Baderomsinnredning type Amfi gråmalt eik fra Sigdal, eller tilsvarende fra annen leverandør i bredde 60 eller 80, 100 eller 120 cm med vask i porselen, speil og lyslist med stikk. Bredde på baderomsinnredningen fremkommer av endelig tegning av leiligheten. Benkeplate leveres i høyglans laminat, med underlimt servant. Overskap og speil skap følger samme bredde som underskap. Det leveres overskap over vask. Aktuell bredde fremgår av salgstegning. Vegghengt toalett med innebygget skjult cisterne. Dusjhode på stang og ett-greps blandebatteri. Det er avsatt plass til og leveres vann- og avløpsopplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

De fleste baderom i prosjektet vil plassbygges.

Vegger
Alle vegger utenom bad males i NCS S 0500-N Klassisk hvit.
Veggflis på bad i hvit matt utførelse i størrelse 10x30 cm.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Balkonger/Terrasser
Balkongene og terrasser på bakkeplan utføres i betong med tredekke i Møre Royal eller lignende. Balkongene har trinnfri adkomst. Balkongrekkverk leveres i klart glass. Der det er skillevegger mellom balkonger leveres disse i opakt glass og aluminium eller kledd med egnet platekledning eller trepanel/trespiler.

Garderobe
Det leveres 1 meter Sigdal eller tilsvarende kombi garderobeskap pr. sengeplass, type glatt hvit med høyde i underkant 2,1 m.

Balansert ventiliasjon med varmegjenvinning
Det vil bli levert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i alle leilighetene.

Gulv
1-stavs eikeparkett Vestheim Sandgrå i kjøkken/oppholdsrom, soverom og gang/entré. Lakkerte gulvlister i eik, tilpasses parkettvalg. Gulvlister leveres som rettkant lister.

Keramiske gulvfliser på bad i mørk grå utførelse størrelse 30x30. I dusjsonen vil det være tilsvarende i størrelse 3x3 cm. Sementbasert fuge på gulv i farge tilpasset flisvalg. Standard leggemåte er rettlagt.

Tomt

Eiendommen ligger i Carl Lundgrens vei 16-28 i Oslo kommune. Prosjektet omfatter 208 leiligheter fordelt på 7 bygg (A, B, C, D, E, F og G).

Eiendommen ligger på gnr. 10/bnr. 97, 772, 775 og gnr. 9/bnr. 565.
Tomten er eiet og har et areal på ca. 11 mål. Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremkomme etter kommunal oppmåling. For sameiene vil tomten bli fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass med leiligheten.

Bruksretter til parkeringsplasser/parkeringsrettigheter kan kjøpes av utbygger så lenge det er plasser igjen, konferer megler.
Felles parkeringskjeller under bakken mellom/ under byggene. Dekke av asfalt/ betong i kjørebanen i garasjen. Vegger og tak av plasstøpt betong støvbundet hvit. Netto høyde ca. 2,20 m. Det leveres 1 stk. portåpner pr. garasjeplass for automatisk åpning av garasjeport.
Det leveres totalt antall garasjeplasser i henhold til parkeringsnorm vedtatt i reguleringsplan for projektet.

Sykkelparkering
Det vil bli avsatt et areal til sykkelparkering i boder, utenfor byggene og evt. i parkeringskjelleren.

Oppvarming

Energibehovet til oppvarming og varmtvann dekkes iht. TEK10. Oppvarming i leiligheten vil bli levert som vannbårent anlegg med gulvvarme. Varmtvann leveres primært fra felles varmtvannstank i energisentralen.

På hovedbad, bad, vaskerom og WC-rom leveres det termostatstyrte elektriske varmekabler eller vannbåren gulvvarme i gulvet for komfortvarme. Det leveres ikke gulvvarme i innvendige boder. 3- og 4-roms leiligheter leveres med gasspeis av type Heat and GlO SL350 eller tilsvarende.

Sameiet

Utviklingsområdet Mustad Nord, delfelt b2, er planlagt bygget ut med til sammen syv leilighetsbygg, som er planlagt å danne ett sameie. Det vil bli etablert ytterligere ett eller flere sameier i forbindelse med videre utbygging av Mustad Nord. Utbygger tar forbehold om annen organisering av sameiene.

Prosjektet vil bestå av ett eller flere sameier. Endelig seksjonsnummer og adresse vil bli opplyst før overtagelse. Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonsameie. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler. Som medlem av eierseksjonssameiet og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. Ved gjennomført seksjonering vil utbygger utarbeide vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Utbygger forbeholder seg retten til å tildele og organisere parkering, boder og utearealer på den måte som anses hensiktsmessig, f.eks. som realsameie/del av sameiets fellesareal, som bruksretter eller tilleggsdel til seksjonene eller som en særskilt seksjon eller anleggseiendom. Garasjekjeller kan bli skilt ut i egen anleggseiendom, og boligeiere vil kjøpe bruksretter til parkeringsplasser i denne eiendommen.

Mustad Eiendom AS ønsker å etablere og opprettholde en god standard på uteområdene, både Sameiets eget utendørs fellesareal og uteområder som er felles for alle eiendommene i Mustad Nord. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av egne fellesarealer innenfor eget (eksklusivt) utbyggingsområde. Utbygger vil på vegne av sameiet inngå avtale med Mustad Eiendomsdrift AS vedrørende levering av teknisk drift og forvaltning.

Boligsameiet vil være medlem av Mustad Nord Gårdeierforening, som skal ha ansvar for drift og vedlikehold av de felles uteområdene utenfor sameiets eget utbyggingsområde. Dette gjelder felles grøntområder, herunder «bydelsparken» (sentralt grøntområde), felles private samferdselsanlegg og offentlige trafikkanlegg, frem til disse eventuelt overtas av stat eller kommune. Gårdeierforeningen vil på markedsmessige vilkår inngå driftsavtale med Mustad Eiendomsdrift AS, som utfører drifts- og vedlikeholdsarbeid for foreningen.

Hensikten er at alle felles uteområder skal driftes og vedlikeholdes slik at det opprettholdes en god standard på de felles utearealene. For å sikre dette vil Mustad Eiendom AS tinglyse en erklæring hvoretter hjemmelshavere/gårdeiere innenfor området er pliktige medlemmer av Gårdeierforeningen. Servitutten forplikter altså Sameiet, men ikke den enkelte sameier/seksjonseier i prosjektet, til medlemskap i Mustad Nord Gårdeierforening.

Andre forhold

Tilvalg:
Tilvalgsfristen har utløpt.

Garanti:
Boligselgeren stiller iht. § 12 en garanti på 3% av kjøpesummen for boligen frem til overtakelse som sikkerhet for sine forpliktelser. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.

Kjøpesummen for kontraktsposisjonen dekkes ikke av denne garantistillelsen. I tillegg plikter boligselgeren å stille bankgaranti jfr. bustadoppføringslova § 47 for beløp som Kjøper 2 innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til boligselgerens disposisjon før overskjøting.

Lovanvendelse:
Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.
Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.

Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:

10 prosent av kjøpesummen for boligen, kr 329 000,- og kjøpesummen for kontraktsposisjonen, kr 360 000,- ved kjøp til prisantydning samt transportgebyr til utbygger, kr 100 000,-, tilsammen kr 789 000,- innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har allerede innbetalt forskuddet på 10 prosent av kjøpesummen iht. kjøpekontrakten for boligen.

Kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr. 2 961 000,-, resterende omkostninger kr. 25 972,- og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før boligselgeren har stilt sikkerhet, jfr. bustadoppføringslova § 12.

Påløpte renter tilfaller Kjøper 1 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen (forskuddet) og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova §47.

Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring gjennom eierseksjonssameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Andel fellesgjeld

Ingen fellesgjeld

Evt. mulighet for utleie

Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier eller leietaker. Boligen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Meglere

Portrettbilde av Jørgen Kjendlie

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Jørgen på e-post
jk@sem-johnsen.no

Kontakt Jørgen på telefon
95 18 45 04

Kjendlie startet sin meglerkarriere i 2006 og har sitt hovednedslagsfelt i Oslo og Bærum. Utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI. Konkurranseelementet, forhandling og salg var avgjørende for at han valgte yrket som megler. Etter 11 år i bransjen har Kjendlie bistått i mer enn 2000 boligsalg innen bruktbolig- og prosjektsalg.

Les mer
Portrettbilde av Karoline Cecilie Michaelsen

Karoline Cecilie Michaelsen

Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Karoline Cecilie på e-post
kcm@sem-johnsen.no

Kontakt Karoline Cecilie på telefon
95 18 30 57

Karoline fikk tittelen Eiendomsmegler MNEF i 2005. Hun har mer enn 10 års erfaring fra meglerbransjen og har jobbet som fagansvarlig, oppgjørsansvarlig og den senere tid med prosjekterte boliger. Karoline er faglig interessert og opptatt av kvalitet.

Les mer