Fornebuporten B2, leil. C-102

Fornebuporten B2, leil. C-102

Prisantydning 3.990.000,-
Omkostninger 100.000,-
P-rom 51m2
Byggeår 2018
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Selveier
Solgt
Trygve Formo Hermansen

Trygve Formo Hermansen

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Trygve Formo Hermansen

Tonje Adolphson

Tonje Adolphson

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Tonje Adolphson

Nøkkelinfo

  • Energimerke
    C – oransje

Kort om eiendommen

FORNEBUPORTEN - Lekker, 3-roms hjørneleilighet med 22 kvm terrasse og 40 kvm hage. -Ferdig 2 kv. 2018. - Mulighet for garasje og egen takterrasse - Salg av kontraktsposisjon.

Høydepunkter

Fornebuporten B2 består av 150 leiligheter sentralt på Fornebu, kun noen hundre meter fra Fornebu Senter. Prosjektet består av 4 enheter (A,B,C og D) med ca. 38 leiligheter i hvert bygg. Hver blokk har i tillegg 13 private takterrasser på mellom 8,5 kvm og 17 kvm) Leilighetene i Fornebuporten B2 kjennetegnes med arealeffektivitet og store balkonger.

Noen av fordelene ved denne leiligheten i Fornebuporten B2:

- Nordvestvendt på terrasse på 22 kvm + hage på 41 kvm.
- Velegnet til utleie og som pendlerleilighet.
- Mulighet for å være med i EL-bil pool.
- Felles takterrasse, men også mulighet for å kjøpe egen takterrasse.
- Heis.
- 500 meter til sjøen.
- Kjøkken og bad med moderne innredning fra Sigdal.
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet fra Siemens.
- Vannbåren varme.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Parkett på gulv i alle tørre rom.
- Sentral beliggenhet.

Mer om eiendommen

Beliggenhet

Flott og sentralt beliggende leilighet i et sjønært og attraktivt boligområde på Fornebu i Bærum kommune. Mulighetene er mange på Fornebu og fra Fornebuporten er det kort vei til en aktiv fritid året rundt. Liker du å gå turer i skog og mark, ta et forfriskende bad, spille curling, tennis eller ta en båttur på fjorden? Alt dette og mye mer finner du i nærområdet enten du velger å kjøre bil, sykle eller gå.

De fleste av servicetilbudene man trenger i hverdagen ligger i gangavstand til Fornebuporten. Her finner du blant annet en stor og innholdsrik Kiwi butikk,apotek, blomsterbutikk, hyggelige serveringssteder, bibliotek, svømmehall, tennisbaner m.m. Det nye Fornebusenteret ligger noen minutters gang fra Fornebuporten med et rikt utvalg av butikker, kafeer, restauranter, vinmonopol og mye mer.

01Fasade_11
01Fasade_16

Videre finner du populære handelssentre som Bekkestua, Sandvika og CC Vest en kort kjøretur unna.

Sjøflyhavna kro som har eksistert i mer enn 60 år, ligger en kort spasertur unna. Bygget er nå fredet og rehabilitert for å bevare sitt opprinnelige uttrykk. Her finner du et hyggelig og uformelt, maritimt og retrospektivt miljø som tilbyr enkel servering.

Kollektivtilbudet til hovedstaden og forbindelse med resten av verden er godt utbygd. Med bussforbindelse rett utenfor døren flere ganger i timen, er det lett å ta seg rundt uten å være avhengig av bil. Lysaker stasjon som ligger i gangavstand fra Fornebuporten, er et stort knutepunkt for buss- og togforbindelser. I tillegg er det nylig åpnet båtforbindelse med hurtigbåt fra Rolfsbukta til Aker Brygge, på kun 12 minutter.

Det er flere barnehager i området og gangavstand til ny barneskole på Storøya og nye Hundsund ungdomsskole.

Matrikkel

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet C-102 i prosjektet Fornebuporten B2 på nærmere angitte vilkår.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har inngått avtale, datert 07.07.2016 med utbygger/boligselger 1 om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper 2 inn i ovennevnte kjøpekontrakt med Fornebuporten Bolig 2 AS og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt.

Kjøpekontrakten på boligen følger vedlagt salgsoppgaven.

Eiendommens matrikkel er i dag:
Gnr.41 Bnr.966 Snr.76 i Bærum kommune

Eiendommen vil bli seksjonert og endelig eiendomsbetegnelse for den enkelte bolig vil først foreligge når seksjoneringen er tinglyst.

Felleskostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.

0002
01Fasade_2

Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 30,- til kr. 35,- pr. kvm. bra/mnd.

Kostnader ved varmeanlegg som leverer energi til oppvarming og varmtvann, vil bli fordelt iht. forbruk ved installasjon av forbruksmåler i hver enkelt leilighet.

Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling. Sameiet betaler bidrag til Fornebu driftsforening på ca. kr. 100.000 eks. mva. i året.

Faste løpende kostnader

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Prisantydning inkludert omkostninger

01Fasade_29
01Fasade_3

Denne salgsoppgaveteksten vises ikke på nettportaler
For kjøp av kontraktsposisjon: kr 500 000,-
For kjøp av leilighet: kr 3 490 000,- + omk.

Omkostninger:
20 400,- (Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5% av andel tomteverdi)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
100 000,- (Transportgebyr til utbygger)
--------------------------------------------------------
121 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 111 622,- (Total kjøpesum for kontraktsposisjon og bolig inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Se for øvrig kjøpekontraktens punkt. 3 og 4. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysningsmyndighetene og endringer i offentlige og private gebyrer.

Innhold

1. etg: Primærrom: 51 kvm. Bruksareal: 51 kvm.
Følgende rom vil inngå i leilighetens primærrom: Stue/kjøkken, 1 soverom, bad og entré.

Standard

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit "Horisont" fra Sigdal. Benkeplate leveres i 30 mm laminat i fargen mørk grå kvarts. Videre er det en tidsriktig kjøkkenhette i slimline-modell F602.

Våtrom
Badet blir innredet med 60 cm baderomsmøbel fra Sigdal i hvit melamin og speil 60 cm med integrerte LED-lys. Det blir vegghengt toalett og dusjhjørne 90 x 90 cm med innfellbare hengslede dører. Videre er det avsatt plass til vaskemaskin og kondens-tørketrommel.

01Fasade_4
01Fasade_5
01Fasade_6

Vegger
Veggene blir malt i NCS S 0500-N.

Gulv
Det blir parkett på gulvene i gang, stue, kjøkken soverom og bod.

Badegulvet leveres med keramiske fliser 30x30 i mørk grå. I dusjsonen vil det være tilsvarende i 5x5.

Terrasse
Terrasser og felles takterrasser leveres med impregnert tredekke.

Garderobe
Det leveres 1 meter Sigdal eller tilsvarende kombi garderobeskap pr sengeplass, type glatt hvit med høyde i underkant 2,1 m.

Boder
I tillegg til evt. bod eller skapplass i leiligheten, får samtlige leiligheter sportsbod plassert i felles bodanlegg i parkeringskjeller.

Ventilasjon og lufting
Leilighetene leveres med balansert ventilasjon.

Byggemåte

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK10. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjons-løsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detalj-prosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan.

01Fasade_7
01Fasade_9

Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter Utbygger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3d-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i denne salgsoppgave som er gjeldende.

Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen, herunder at det kan endres underleverandører til prosjektet så som kjøkken, bad, parkett etc. Vindusplasseringen i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den
arkitektoniske utforming eller teknisk løsning. Noen leiligheter under 50kvm er fritatt for krav om tilgjengelig boenhet.

Byggene vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger vil bli utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon og vindsperre utvendig kledd med tegl og trepanel.

Bebyggelse

Fornebulandet er et spennende område under stor utvikling, og består hovedsakelig av småhusbebyggelse, blokkbebyggelse og næringsbygg.

Tomt

Eiet tomt: ca 6000 kvm.
Eiendommen ligger på gnr.41/bnr 966 som har et areal på ca. 6 mål. Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremkomme etter seksjonering og kommunal oppmåling. For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass.
Felles bilgarasje i parkeringskjeller under byggene.
Det leveres 1 stk. portåpner pr. parkeringsplass eller evt. forberedt for mobiltelefonløsning for automatisk åpning av garasjeport. Utbygger forbeholder seg retten til å organisere kjøpte parkeringsplasser med evige bruksretter eller som tilleggsseksjoner til leilighetene. Gjesteparkering vil bli avgiftsbelagt.

El-bilpool
Kjøpere av leilighet i Fornebuporten bolig 2 kan få tilgang til bruk av felles el-biler. El-bilene vil få dedikerte parkeringsplasser i felles garasjeanlegg. Det opprettes en el-bilpool for elbilene. Bilpoolen vil disponere 1 el-bil pr. ca. hver femte husstand, som ved kjøp av leilighet melder seg inn i el-bilpoolen. Innmelding vil koste kr. 4.000,-. Løpende medlemsavgift vil beløpe seg til ca. 8.000,- pr. år. Bruk av el-biler bookes av medlemmene ved bruk av en «APP». Årlig fastsatt medlemsavgift skal dekke alle kostnader ved el-bilene, herunder leasingavtaler, leie av p-plass, strømforbruk og løpende vedlikeholdsutgifter på bilene. Det vil bli fremforhandlet en avtale om drift og vedlikehold av el-bilpoolen med en anerkjent leverandør, som medlemmene i el-bilpoolen overtar. Nærmere informasjon om el-bilpoolen kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler. Utbygger tar forbehold om tilfredsstillende interesse for opprettelse av el-bilpool.

Sykkelparkering
Det er avsatt felles sykkelparkering i parkeringskjeller iht. off. krav.

Oppvarming

Byggene blir levert med termostatstyrt vannbåren gulvvarme i alle rom. Energibehovet til oppvarming og varmt tappevann dekkes ved tilkopling til fjernvarmenett i kundesentral plassert i parkeringsetasjen.

Sameiet/Seksjonering:

Leilighetene i hele Fornebuporten Bolig 2 kan bli inndelt i flere boligsameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil
ha delt eierskap gjennom realsameiet til felles leke- og oppholdsareal.
Eierseksjonen/selveierleiligheten med tilhørende parkeringsplass/ bruksrett til parkering og sportsbod vil tilhøre et sameie.
Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.
Leilighetene vil bli fradelt som selveierleiligheter/ eierseksjoner. Parkeringsplasser, takterrasser, bod og lignede kan bli organisert
som bruksretter.

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to seksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Garanti

Boligselgeren stiller iht. § 12 en garanti på 3% av kjøpesummen for boligen frem til overtakelse som sikkerhet for sine forpliktelser. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
Kjøpesummen for kontraktsposisjonen dekkes ikke av denne garantistillelsen. I tillegg plikter boligselgeren å stille bankgaranti jfr. bustadoppføringslova § 47 for beløp som Kjøper 2 innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til boligselgerens disposisjon før overskjøting. Garanti etter §47 er stillet fra utbygger/boligselger dermed er forskuddet utbetalt.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:

10 prosent av kjøpesummen for boligen, kr 349 000,- og kjøpesummen for kontraktposisjonen kr 500 000,- , pluss transportgebyr til utbygger på 100 000,- ved kjøp til prisantydning, tilsammen kr 949 000- innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Selger (Kjøper 1) av kontraktposisjonen har allerede innbetalt forskuddet på 10 prosent av kjøpesummen iht. kjøpekontrakten for boligen.

Kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr 3 141 000,- samt resterende omkostninger kr. 21 622,- og eventuelle tilvalgs-/ endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før boligselgeren har stilt sikkerhet, jfr. bustadoppføringslova § 12.

Påløpte renter tilfaller Kjøper 2 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova § 47.

Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.

Rettsvern for kontrakstposisjonen sikres ved melding til boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.
Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Evt. mulighet for utleie

Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier eller leietaker. Boligen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Dersom eiendommen ikke er seksjonert pr tidspunkt for overtakelse og kjøper planlegger å leie ut boligen, gjøres kjøper oppmerksom på eierseksjonsloven kapittel 3 som regulerer leietakers rett til kjøp.

Offentlige godkjenninger

Det foreligger rammetillatelse og igangsettingstillatelse for prosjektet.

Meglere

Trygve Formo Hermansen
Portrettbilde av Trygve Formo Hermansen

Trygve Formo Hermansen

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Trygve Formo på e-post
tfh@sem-johnsen.no

Kontakt Trygve Formo på telefon
92 44 98 42

Trygve er utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI, og har vært i bransjen siden 2007. Han har gjennom sin karriere bistått med over 1000 salg innenfor brukt- og prosjektmegling. Trygve har de siste årene i hovedsak jobbet med større nyboligprosjekter, men arbeider også med bruktsalg med hovedvekt på Oslo Vest, Asker og Bærum.

Les mer
Tonje Adolphson
Portrettbilde av Tonje Adolphson

Tonje Adolphson

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Tonje på e-post
ta@sem-johnsen.no

Kontakt Tonje på telefon
93 65 07 81

Tonje Adolphson er utdannet siviløkonom, og har i tillegg bachelor i eiendomsmegling fra BI. Hun har tidligere bakgrunn som bl.a. økonomisjef i 10 år. I 2013 startet hun sin meglerkarriere, og har i løpet av kort tid hatt over 1000 boligsalg innen både bruktbolig og prosjektsalg. Tonje ble kåret til årets megler i Sem & Johnsen i 2016. Tonje er født- og oppvokst i nærområdet, og har derfor god kunnskap om lokale forhold som kan være avgjørende for et godt salg.

Les mer