Giskehagen 16

Giskehagen 16

Prisantydning 9.500.000,-
Omkostninger 256.122,-
Totalpris 9.756.122,-
P-rom 142m2
Byggeår 1983
Soverom 2
Boligtype Rekkehus
Eierform Selveier
Solgt

Peter Skaara

Partner / Eiendomsmegler

Megler: Peter Skaara

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Megler: Kristoffer Kendall

Nøkkelinfo

 • Tomteareal
  240m2
 • Bruksareal
  149m2
 • Bruttoareal
  161m2
 • Ligningsverdi
  2.147.975,-
 • Energimerke
  F – oransje

Kort om eiendommen

Barnevennlig og attraktivt rekkehus med god intern beliggenhet - vestvendt veranda og hage - peis - garasje

Beliggenhet

Tiltalende, lyst og særdeles attraktivt beliggende rekkehus over 2 etasjer, samt loft. Boligen ligger i bilfritt, solrikt og stille område. Eiendommen har gode sol- og lysforhold med sin vestvendte hage og veranda, og ligger godt tilbaketrukket fra veien. Offentlig kommunikasjon finnes enten med Østeråsbanen/Kolsåsbanen fra Smestad, Holmenkollbanen fra Vinderen, eller med buss nr. 46 til byen fra Holmenveien. Det er kort avstand til skoler, barnehager og butikker. Eiendommen er beliggende i et meget barnevennlig boligområde.

Giskehagen er et vellykket eksempel på en fellesutvikling av en stor tomt hvor hus og arkitektur, fellesarealer og grøntområder i kombinasjon med interne bilfrie gangveier, gir en helhetlig og meget hyggelig boligmiljø. Midt på området i Giskehagen ligger et fredet hus som benyttes som barnehage med fortrinnsrett for beboerne i Giskehagen med barn over 2 år. Tilhørende Giskehagen finner man også et grendelagslokale som beboerne eier sin andel i. Det benyttes til ulike selskapeligheter eller møtevirksomhet for opptil 45 gjester. På fellesarealer finnes for øvrig tre lekeplasser og bilfrie fellesområder.

Matrikkel

Gnr.35 Bnr.1014 i Oslo kommune

Mer om eiendommen

Adresse

Giskehagen 16
0376 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
245 000,- (Dokumentavgift)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 100,- (Boligkjøperforsikring)
--------------------------------------------------------
256 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 756 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Platting på baksiden av boligen som deles med nabo

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 6 103,- per år.
Kontingent til Giskehagen Grendelag: kr 20 000,- per år (betales i to like terminer per år).
Eiendomsskatt utgjør kr 4 724,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Kommunale avgifter

Kr. 6 103 pr År for 2018

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjør kr 4 724,- per år (2018).

Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 149 kvm, Bruttoareal: 161 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Selveier, Rekkehus

Byggeår

Boligen ble oppført i 1983

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Det gjøres oppmerksom på at energimerkingen er utført av megler på vegne av selger.

Separat wc
Egen hage med pent og fritt utsyn

Innhold

Rekkehus over 2 etasjer, samt loft. Totalt bruksareal (BRA) utgjør 142 m², hvor primærrom (P-rom) utgjør 142 m², mens sekundærrom (S-rom) utgjør 7 m².

1. etasje:
Primærrom utgjør 59 m² som omfattes av entré, gang, bad, separat wc, og 2 soverom. Sekundærrom utgjør 7 m² som omfattes av 2 boder, den ene med adkomst fra entréen, den andre med utvendig adkomst.

2. etasje:
Primærrom utgjør 56 m² som omfattes av kjøkken, stue og spisestue. Fra stuen har man utgang til veranda med adkomst til lagringsbod (ca. 2 m²).

Loft:
Primærrom utgjør 27 m² som omfattes av innredet loftstue og innredet gjesterom. Begge rom er i dag tatt i bruk og innredet som dette fra selgers side.

Fasade fra fellesområdene
Stuen i 2. etasje med utgang til vestvendt veranda

Disse rom er iht. opprinnelig byggevedtak forutsatt uinredet og og dermed ikke godkjent som rom for varig opphold, da disse i ettertid heller ikke er søkt bruksendret iht. Oslo PBE. Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger og betegnelser gjøres etter dagens bruk.

Standard

Velholdt bolig hvor standard i hovedsak er fra byggeår, med enkelte oppgraderinger og utskiftninger utført i nyere tid. Noe modernisering bør påregnes. Boligen har stort potensial og egner seg godt som familiebolig.

Stuen:
Boligen har en romslig og åpen stue som ligger i åpen løsning mot spisestuen og har store vindusflater. Her har man god plass til en større sittegruppe. Fra stuen har man utgang til vestvendt veranda på 10 m² med pent utsyn mot fellesområdene og gode solforhold.

En hyggelig peisovn varmer godt på kalde dager.

Kjøkken:
Norema innredning fra byggeår, laminat benkeplate, nedfelt kum i benkeplate, ventilator montert i veggskap. Medfølgende oppvaskmaskin og stekeovn med koketopp. Overlys fra takvindu over kum. Spisestuen ligger i naturlig tilknytning til kjøkkenet med god plass til spisegruppe hvor hele familien kan samles.

Soverom:
Boligen har i dag 2 soverom, samt innredet gjesterom på loftet (ikke byggemeldt). Det ene soverommet i 1. etasje har utgang til stensat platting under overliggende balkong og videre ut til egen hage med gressplen. Soverom 2 kan f.eks. deles opp til to mindre soverom.

Bad:
Flislagt bad innredet med vegghengt servant med toppmontert blandebatteri, speil med belysning over servant, innfliset badekar med dusj i kar (satt inn i 1994), og egen nisje med utslagsvask, samt medfølgende vaskemaskin.

Stuen
Stuen
Stuen

Nisjen er adskilt med skyvedører fra resten av badet. Nyere varmtvannsbereder på 200 liter fra 2008. Stoppekran fra 2010.

Separat wc:
Innredet med vegghengt klosett med innfliset sisterne og servantskap fra 2009.

Himlinger:
Panelte himlinger. Takhøyde i 1. etasje er målt til 2,36 m. mens i 2. etasje er det målt til 2,37 m. av takstmann. Takhøyde på loft er ikke oppmålt.

Vegger:
Fliser på bad fra 1994. Malt tapet og malte flater for øvrig i 1. etasje, malt tapet i 2. etasje og panel på loft.

Gulv:
1. etasje: Fliser, tepper og belegg i bod.
2. etasje: Furuparkett (slipt og lakkert i 2009).
Loft: Vegg-til-vegg teppe.

Byggemåte

Rekkehus oppført i 1982 med grunnmur i betong.

Drenering fra byggeår. Etasjeskille i trebjelkelag isolert med mineralull. Saltak i trekonstruksjon, tekket med Zanda betongtaksten. Yttervegger av bindingsverk kledd med panel. 3-lags isolerglass i vidnuer fra byggeår. To Velux takvinduer fra 2013, samt mønevinduer fra 2013 (disse er ikke byggemeldt). Innvendige fyllingsdører fra byggeår. Mekanisk ventilasjon, sentral plassert utenfor knevegg på innredet gjesterom/loft. Sikringstavle plasser i gang med automatiske vippebrytere fra 2015. Boligen er tilkoblet alarmsystem fra Verisure.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Drenering: P.g.a. alder.
- Yttervegger: P.g.a. alder.
- Vinduer: P.g.a. alder. Velux takvinduer fra 2013 gis TG1.

Spisestue i tilknytning til kjøkkenet
Innredet gjesterom på loft (ikke byggemeldt)

- Innvendige dører: P.g.a. alder.
- Takkonstruksjon: Bemerket eldre fuktmerker i panel ved takvinduer.
- Kjøkkeninnredning: P.g.a. alder.
- Innvendige gulv: P.g.a. alder.
- Innvendige vegger: P.g.a. alder.
- Utstyr for sanitærinstallasjon: P.g.a. alder.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Bebyggelsen på området er tegnet av anerkjente arkitekt Niels Torp og oppført i 1983 som 'kranser' av rekkehus, der fire grunntyper av hus er stilt sammen på ulike måter for å oppnå et variert uttrykk rundt opprinnelig hovedhus Giske, som har gitt Giskehagen sitt navn. Giskehagen har fått flere priser for god arkitektur, bl.a. Sundts premie for god arkitektur i 1984 og Hauens fonds diplom i 1988. Den er omtalt i en rekke arkitekturmagasiner og bøker i flere land som gode eksempler på moderne boligarkitektur.

Tomt

Eiet tomt på 240 m² iht. arealbekreftelse. Tomten er pent opparbeidet med stensatt platting og adkomstvei, gressplen og diverse beplantning. I bakkant av boligen er det en terrasseplatting (nytt impregnert dekke i 2018) som deles med naboen i nr. 17.

Giskehagen Grendelag:
Boligen har rett og plikt til å være medlem av Giskehagen Grendelag, som omfatter adressene Giskehagen 1-59. Medlemskap er gjennom ideell andel 1/57 i relasameie med gnr. 35 bnr. 1056. Grendelaget omfatter totalt ca. 7,5 mål med parkeringsplasser, underjordisk garasjeanlegg, gangveier, lekeplasser, selskapslokale m.m.
Det betales et likt kontingent for alle medlemmer i grendelaget på totalt kr 20 000,- per år, som fordeles likt på to terminer (kr 10 000,-), med forfall hhv. 15. april og 15. november. Kontingenten dekker kostnader til vedlikehold av fellesarealer, garasje, parkering, lekearealer, snøbrøting/strøing, kommunale avgifter for fellesområdet (bl..a renovasjon), kabel-TV/bredbånd (Altibox) og forsikring av fellesanlegg.
Nyheter og informasjon fra grendelaget utgis i 'Giskeposten' som utstedes til beboere ved behov. Alle 5 utgaver som er delt ut i inneværende år følger vedlagt i salgsoppgaven, som også inkluderer vedtektene til grendelaget, samt protokoll fra årets generalforsamling. Det forutsettes at interessenter gjøres seg kjent med dette før evt. budgivning/kjøp.

Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass (nr. 16) i lukket, uisolert felles garasjeanlegg med automatisk portåpner. Det er gjesteparkeringsplasser for besøkende på nedre tun. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Grendelaget har tilrettelagt for nødvendig infrastruktur i garasjeanlegget slik at beboere som ønsker det kan montere ladestasjoner tilknyttet sin plass for lading av el- og/eller hybridbil. Beboere må selv stå for innkjøp og montering av godkjent ladestasjon tilknyttet sin plass. Iht. eier koster en ladestasjon ca. 18 000,-, men avvik kan forekomme.

Adkomst

Enkel adkomst via Dalsveien til privat stikkvei inn Giskehagen som leder frem til nr. 16 via en trapp opp fra fellesområdene. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, samt varmekabler lagt på bad, separat wc, i entré og gang i 1. etasje. Peisovn i stuen i 2. etasje. Varmtvannsbereder plassert på bad (200 l.).

Strømforbruk utgjør ca. kr 23 450,- per år (inkl. nettleie).
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Alle hvitevarer som står i boligen ved visning, medfølger også. Dette inkluderer dog ikke kjøl-/fryseskap på kjøkkenet.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1984/58416-2/105 Pantsettelseserklæring
19.11.1984
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Giskehagen Grendelag
Lnr: 1103333
ANFØRT PRIORITET: ETTER NOK 1.040.000
SENERE PRIORITET ETTER: 90 %
AV VERDITAKST
UTEN OPPTRINNSRETT
Meglers kommentar: Grendelaget forbeholder seg retten til pant i eiendommen på kr. 10 000,- med prioritet etter 90 % av den til enhver tids gjeldende verditakst og er uten opptrinnsrett. Erklæringen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 0301-35/251/0/1-4 (Giskehagen 59):
1992/30309-1/105 Erklæring/avtale
19.06.1992
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:999
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1000
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1001
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1002
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1004
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1005
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1006
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1008
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1011
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1013
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1014
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1015
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1016
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1017
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1018
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1019
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1020
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1021
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1022
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1023
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1024
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1025
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1026
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1027
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1028
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1029
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1030
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1031
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1032
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1033
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1034
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1035
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1036
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1037
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1038
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1039
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1040
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1041
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1042
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1043
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1044
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1045
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1046
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1047
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1048
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1049
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1050
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1051
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1052
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1053
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1054
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1055
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1213
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1214
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Rettigheten gir bl.a. denne eiendommen og øvrige eiendommer med gnr. 999-1055 gangadkomst over gnr. 35 bnr 251 (Giskehagen 59) og bnr. 1213-1214 (Giskehagen 58 A og 58 B) som illustrert med gul farge på kart tilknyttet rettigheten. Videre skal nr. 59 og 58 A-B ha adkomstvei/parkeringsareal på gnr. 35 bnr. 1056 (som utgjør relasameie - fellesområdet til grendelaget). Rettigheten følger vedlagt i salgsoppgaven.

Rettigheter på 0301-35/1214 (Giskehagen 58 A):
1992/30309-2/105 Erklæring/avtale
19.06.1992
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1014 m. flere...
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Meglers kommentar: Rettigheten har samme dagboksnr. (30309) som overnevnte rettighet tinglyst på Giskehagen 59 og er omtalt der.

Rettigheter på 0301-35/1213 (Giskehagen 58 B):
1992/30309-3/105 Erklæring/avtale
19.06.1992
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1014 m. flere...
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Meglers kommentar: Rettigheten har samme dagboksnr. (30309) som overnevnte rettighet tinglyst på Giskehagen 59 og er omtalt der.

Fra realsameiet gnr. 35 bnr. 1056 er følgende servitutt vedlagt salgsoppgaven, som også står notert i grunnboke til Giskehagen 16 ifm. registrering av grunn:
1983/37873-1/105 Best. om adkomstrett
05.12.1983
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:251 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:251 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:251 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:251 Snr:4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:999
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:35 Bnr:1055
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Meglers kommentar: Erklæringen gir bl.a. gnr. 35 bnr. 251 (Giskehagen 59) kjørbar adkomstvei fra Dalsveien over fellesområdet til grendelaget. For øvrig gir det gnr. 35 bnr. 999 t.o.m. bnr. 1055 like bruksrettigheter til fellesarealet som utgjør gnr. 35 bnr. 1056 (realsameiet) - markert rødt på kartet vedlagt erklæringen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Steinar Nuland
Agathe Hansson Nuland

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 2 147 975 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 7 732 708 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller grendelagets vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Det er senere gitt ferdigattest for innsetting av to vinduer på loftet, datert 02.10.2013. Dokumentene er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det gjøres oppmerksom på at innsetting av mønevinduer på loft ikke er byggemeldt til Oslo PBE iht. eier. Det samme gjelder ett Velux takvindu over dagens arbeidsplass på loftet, som ble satt inn tidligere enn overnevnte to takvinduer i 2013.

Regulering

Eiendommen er oppført på Byantikvarens «gule liste» som kommunalt listeført/prioritert kulturminneinteresse. Anlegg, eiendommer og bygninger som er registrert som prioriterte kulturminneinteresser, har ikke et formelt vern, men er listeført av Byantikvaren eller Riksantikvaren. Byantikvaren skal som kommunal og fylkeskommunal kulturminnefaglig rådgiver uttale seg i slike plan- og byggesaker og vurdere hvordan tiltaket påvirker verneverdiene.

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan 8182, vedtatt 25.03.1983 og stadfestet til oppfølgingsplan S-2469, vedtatt 09.06.1980. Reguleringskart med nevnte reguleringsplaner er vedlagt i salgsoppgaven.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. pågående reguleringsarbeid i nærhet til eiendommen:
- Saksnr: 201708944 - Vannbehandlingsanlegg - Huseby. Status: Planforslag.
Oslo kommune må styrke sin overordnede vannforsyning med en bedre reserve- og beredskapsvannforsyning, samt tilrettelegge for å møte en betydelig befolkningsvekst i byen i årene som kommer. Mattilsynet har gitt Oslo kommune pålegg om etablering av en fullgod reservevannforsyning innen 1. januar 2028. Det er nå satt i gang et reguleringsarbeid som skal legge til rette for etablering av en ny uavhengig vannforsyning for Oslo kommune med ny råvannskilde, nytt vannbehandlingsanlegg og tilhørende overføringssystemer. Dette vil øke vannforsyningssikkerheten.
Se Oslo kommunes informasjonsside for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/vannforsyning-oslo/#gref

- Saksnr: 201808705 - Smestad - Områderegulering. Status: Innsendt forslag til planforslag for Smestad til Oslo PBE 13.08.2018.
Planarbeidet er forankret i Kommuneplan 2015 (KP 2015) hvor Smestad er utpekt som utviklingsområde og et prioritert stasjonsnært område, hvor det skal legges til rette for flere boliger og en bymessig utvikling med høyre utnyttelse. Området som er avsatt til utviklingsområde i kommuneplanen er lokalisert rundt Smestadkrysset og består i dag hovedsakelig av etablerte bomiljøer, som har vokst frem over tid. På bakgrunn av mulighetsstudiene og de tilhørende trafikkutredningene bygger forslaget til planalternativet videre på ombygging av Smestadkrysset til to T-kryss. Planalternativet er delt inn i soner for bebyggelsesområdene, med høyest utbygging i sentrumsområdet, rundt den nye kryssløsningen. I sonene rundt sentrum og de mest sentrale gatene blir det lagt opp til en noe lavere utbygging. I sonene lengst unna, og med sammenhengende verneverdig bebyggelse, vil det vurderes lavere utbygging. I tillegg vil det være områder som i hovedsak vurderes vernet, eller hvor småhusplanens rammer skal legges til grunn. Forholdet mellom trafikkavvikling, bymessig utbygging og byrom, og kulturverdier og vern, er viktige tema i det videre områdereguleringsarbeidet.
For ytterligere informasjon, se saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201808705
Her kan man også finne planforslaget i sin helhet, dette forslaget kan også oversendes ved henvendelse til megler.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett

Ingen

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,5 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt markedspakke kr 14.900,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Meglere

Portrettbilde av Peter Skaara

Peter Skaara

Partner / Eiendomsmegler

Kontakt Peter på e-post
pas@sem-johnsen.no

Kontakt Peter på telefon
90 63 46 64

Peter har jobbet som megler siden 2003 etter endt studie på BI Oslo, med Bachelor i Økonomi og Administrasjon, herunder spesialisering i markedsføring.

Siden starten i 2003 har primærområdene vært Oslo Vest og Bærum gjennom henholdsvis M2 Eiendomsmegling på Frogner, Vinderen Eiendomsmegling, som leder for Meglerhuset Selvaags kontor på Tjuvholmen, og fra 2013 som megler i Sem & Johnsen. Peter har bred erfaring fra både brukt- og nyboligsalg, med særlig vekt på det siste fra tiden i Selvaag og fremover.

Les mer
Portrettbilde av Kristoffer Kendall

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Kontakt Kristoffer på e-post
kk@sem-johnsen.no

Kontakt Kristoffer på telefon
92 02 08 38

Kristoffer Kendall er utdannet fra Handelshøyskolen BI og startet sin meglerkarriere i 2013, og arbeider idag tett sammen med Roy Blixt, Peter Skaara, Erlend Sørlie og Marit Tukjær Lie. Han har en meget stor arbeidskapasitet og er svært nøyaktig i sin utførelse av arbeidet. Dette gjør at han får gode tilbakemeldinger, både fra kunder og de meglerne han jobber tett med. Kristoffer har bistått selgere og meglere i salg av både nye og brukte boliger og opparbeidet seg en stor kunnskap om boligmarkedet i Oslo og Akershus.

Kundene til Kristoffer står alltid i fokus, hvor profesjonell rådgiving og god oppfølging er sentralt. Med fokus på å levere en meget høy kvalitet gjennom hele prosessen, kombinert med faglig dyktighet og et smil om munnen trives han med å bistå kundene sine i én av de aller viktigste avgjørelsene de tar.

Les mer