Giskehagen 41

Giskehagen 41

Prisantydning 10.250.000,-
Omkostninger 260.272,-
Totalpris 10.510.272,-
P-rom 136m2
Byggeår 1983
Soverom 3
Boligtype Rekkehus
Eierform Selveier

Visningstider

 • Lørdag 23. mars
  Kl. 15.00 – 16.00
 • Søndag 24. mars
  Kl. 15.00 – 16.00

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Megler: Camilla Sem

Nøkkelinfo

 • Tomteareal
  169m2
 • Bruksareal
  143m2
 • Bruttoareal
  155m2
 • Ligningsverdi
  2.147.975,-
 • Energimerke
  F – oransje

Kort om eiendommen

Giskehagen - Flott rekkehus - Utsyn/utsikt - Meget barnevennlig - Moderne bad/kjøkken - Peisovn - Velholdt - Garasje

Høydepunkter

- Velholdt og flott rekkehus i prisbelønnede Giskehagen
- Attraktiv beliggenhet på området
- Særdeles barnevennlig
- Bebyggelsen er tegnet av den anerkjente arkitekten Niels Torp
- Utsyn/utsikt herunder fjordutsikt - Åpent og tiltalende
- Balkong og terrasse/hage
- Stue med peisovn
- Oppgraderte bad/kjøkken
- Garasjeplass i fellesanlegg (del av realsameie)
- Barnehage, samt grendelagslokale på området

Beliggenhet

Tiltalende, lyst og særdeles attraktivt beliggende rekkehus over 2 etasjer + loft. Boligen ligger i et bilfritt, solrikt, barnevennlig og stille område. Eiendommen har gode sol- og lysforhold, og ligger godt tilbaketrukket fra veien.

Offentlig kommunikasjon finnes enten med Østeråsbanen/Kolsåsbanen fra Smestad, Holmenkollbanen fra Vinderen, eller med buss nr. 46 til byen fra Holmenveien. Det er kort avstand til skoler, barnehager og butikker.

Giskehagen er et vellykket eksempel på en fellesutvikling av en stor tomt hvor hus og arkitektur, fellesarealer og grøntområder i kombinasjon med interne bilfrie gangveier, gir en helhetlig og et meget hyggelig bomiljø.

Midt på området i Giskehagen ligger et fredet hus som benyttes som barnehage, hvor det iht. selger er fortrinnsrett for beboerne i Giskehagen med barn over 2 år.

Mer om eiendommen

Tilhørende Giskehagen finner man også et grendelagslokale som beboerne eier sin andel i. Det benyttes til ulike selskapeligheter eller møtevirksomhet. På fellesarealer finnes for øvrig tre lekeplasser og bilfrie fellesområder.

Matrikkel

Gnr. 35, bnr. 1039 i Oslo kommune.
I tillegg andel i realsameie 1/57-del av gnr. 35, bnr. 1056 i Oslo kommune.

Adresse

Giskehagen 41, 0376 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

10 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

Romslig balkong
Sommerbilde utsikt

172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
256 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 250 000,-))
--------------------------------------------------------
260 272,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 510 272,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Kr. 6.009,- for 2019
Eiendomsskatt: Kr. 6.820,- for 2019
Kontingent til Giskehagen Grendelag: Ca. kr. 20.000,- pr. år (betales med kr. 10.000,- pr. halvår)

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-TV, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 6.009,- for 2019 iht. Oslo kommune kemnerkontor

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt i Oslo. For 2019 er skattesatsen 3 promille av beregningsgrunnlaget for bolig og fritidsbolig. For boligen som selges utgjør eiendomsskatten kr. 6.820,- for 2019 iht. eiendomsskattelistene. Det gjøres spesielt oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Videre gjøres det spesielt oppmerksom på eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skattognaring/skattogavgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Fasade
Hyggelig og barnevennlig boligområde

Areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 143 kvm, Bruttoareal: 155 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har i dag 1 soverom i underetasjen. På byggemeldt tegning for underetasjen er det inntegnet 2 soverom, hvorav det ene i dag er innredet som en stor hall/allrom med utgang til terrasse. Hallen/allrommet kan enkelt gjøres om til soverom igjen (som det opprinnelig var). Se også takstmannens alternative planskisse med 3 soverom i underetasjen (hvor dagens soverom er delt i 2), som iht. selger var slik boligen ble bygget jfr. manual fra arkitekt Niels Torp.

Terrassen og hagedelen
Barnehagen

Type eiendom

Rekkehus/selveier

Byggeår

1983

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:
Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Energimerking er utført av selger selv

Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig. Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen.

Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Innhold

Underetasje/inngangsplan, bta/bra/p-areal/s-areal 68/62/58/4 kvm:
Omfattes av primærrommene 58 kvm: Entré, hall/trapperom/allrom, mellomgang med skap, soverom, wc, bad, badstue
Omfattes av sekundærarealene 4 kvm: Bod med stor takhøyde (over to etasjer), kott under trapp.

I tillegg utvendig bod på ca. 2,5 kvm.
Fra hall/trapperom er det utgang til terrasse/hage.

1. etasje, bta/bra/p-areal 61/56/56 kvm:
Omfattes av primærrommene 56 kvm: Trapperom, stue med peisovn, spisestue med åpen kjøkkenløsning.

Inngangspartiet til området
Fra stuen
Detalj stuen

Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 8 kvm med fjordutsikt.
Utgang til terrasse på baksiden av huset fra trapperommet mellom 1. etasje og loftsetasjen.

Loft, bta/bra/p-areal/s-areal 26/25/22/3 kvm:
Omfattes av primærrommene 22 kvm: Innredet loftsrom og dusjbad/wc
Omfattes av sekundærarealet 3 kvm: Bod.

Avvik fra byggemeldte forhold og dagens planløsning:

Det gjøres oppmerksom på at loftet iht. opprinnelig byggevedtak er forutsatt uinnredet og dermed ikke godkjent med rom for varig opphold. Det er i ettertid ikke søkt om bruksendring av loftet, som således kun er godkjent som uinnredet loft. Megler kan videre ikke finne byggemelding for takvinduer som således antas å ikke være byggemeldt. Selger har bodd i boligen i ca. 30 år, og har ikke utført eksteriørmessige endringer (takvinduer på loftet var innsatt, og loftet var fullt innredet også med våtrom da selger kjøpte eiendommen).

Videre er badet i underetasjen utvidet og det er etablert badstue i deler av hallen i underetasjen (med adkomst fra badet). Dette er ikke byggemeldt så langt megler kan se.

Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger og betegnelser gjøres etter dagens bruk.

Standard

Lyst og delikat rekkehus med god planløsning, fordelt på 3 plan inkludert innredet loftsetasje. Boligen ble bygget/tatt i bruk i 1983 og loftet innredet noe senere (før eierskifte i 1989). Fra boligen er det flott utsikt/utsyn (noe fjordutsikt) og meget gode solforhold.

Underetasje/inngangsplan:

Underetasjen/inngangsplanet ble oppgradert og dels bygget om i 2005 (badet ble rehabilitert/oppgradert i 2007). På byggemeldt tegning for underetasjen er det inntegning 2 soverom, hvorav det ene i dag er innredet som en stor hall/allrom med utgang til terrasse.

fra stuen mot peisovnen
Kjøkkenøya - Unoform innredning

Hallen/allrommet kan enkelt gjøres om til soverom igjen (som det opprinnelig var). Se også takstmannens alternative planskisse med 3 soverom i underetasjen (hvor dagens soverom er delt i 2), som iht. selger var slik boligen ble bygget jfr. manual fra arkitekt Niels Torp.

Smakfullt, flislagt bad med frittstående badekar, dusjnisje og nisje for vaskemaskin/vaskesøyle (frostet glassvegg og glassdør i dusjnisjen, frostet glassdør til nisjen for vaskemaskin), Unoform innredning med corian benkeplate med underlimt vask. Ventil/avtrekk. Badet ble rehabilitert/oppgradert i 2007.
Badstue i tilknytning til badet (frostet glassdør til badstuen).

Wc med toalett og servant. Varme bak speil. Åpne vannrør i rommet og toalett fra ca. 2015. Toalettrommet for øvrig av noe eldre dato.

1. etasje:

Boligens 1. etasje ble pusset opp/oppgradert i 2004 inkludert ny påkostet kjøkkeninnredning (Unoform) og nytt parkettgulv. I denne forbindelse ble vegg mellom spisestuen og kjøkkenet fjernet for å få åpen løsning. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 8 kvm. Fra trapperommet til loftsetasjen er det utgang til terrasse på terreng mot øst.

Kjøkken med innredning fra Unoform med hvite fronter og pyntelister i bøk.

Heltre bøk benkeplater, beslag med kum. Skuffer i sokler. Anretningsskap med frostede glassdører. Fritthengende avtrekksvifte/ventilator. Integrert kaffemaskin, stekeovn, tallerkenvarmer og induksjonstopp (75 cm bred). Ny kjøkkeninnredning og hvitevarer i 2004.

Loft:

Hele loftsetasjen ble pusset opp i 2008 inkludert lydisolering i etasjeskiller mot 1. etasje, rehabilitert/oppgradert bad og ny parkett m.m.

Dusjbad/wc med dusjhjørne med glassdør, servant på skapseksjon og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Det er ikke ventilasjon i rommet, men 2 takvinduer med luftespalte.

Se for øvrig avsnitt innhold hva angår loftet og godkjent bruk.

Generelt:

Overflater på innvendige gulv: Skiferfliser i entré, lutet furugulv i underetasje, parkett av oljet kirsebærtre i 1. etasje, parkett i loftsetasjen, fliser på wc og begge bad. Ny parkett i 1. etasje i ca. 2004. Ny parkett i loftsetasjen i 2008. Enkelte glipper i skjøter og stedvis noe gulvknirk i furugulvet i underetasje. Felt med noe bomlyd i skiferflisene i entré.

Innvendige trapper: Original trapp mellom etasjene med lutede furutrinn. Det mangler håndløper i nedre del av trappen.

Innvendige dører: Malte fyllingsdører. Dører fra byggeåret med normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Overflater på innvendige vegger: Malt glassfiberstrie, malt tekstiltapet, malte plater/flater, brystningsfliser/malt glassfiberstrie på wc, fliser på begge bad.

Overflater på innvendig himling: Behandlet panel, malt panel, malte plater.

VVS-installasjoner: Originalt røranlegg med supplering i tilknytning til kjøkken, wc og begge bad. Rørskap/koblingsskap for rør i røranlegg i begge badene (fra 2007 og 2008). Varmtvannsbereder fra 2007 i badstuen (liggende bereder under badstuebenk).

El-kraft: Sikringsskap med automatsikringer. 3 x 40 amp. hovedsikringer. Deler av anlegget er oppgradert i senere år inkl. sikringer.

Belysningsutstyr: Downlights på bad i underetasje og i innredet loftsrom. Det er også downlights på kanalkasse over kjøkkeninnredningen. Diverse spottskinner/spotter.

Utvendig solavskjerming: Markise på balkongen og over stuevindu. Eldre markiser med noe slitasje/skjolder.

Fast inventar: Unoform garderobe i entré. Unoform skap i mellomgang utenfor soverom. Skyvedørsgarderobe i allrommet og soverommet.

Annet: Infrastruktur for B&O-linkanlegg. Integrerte høyttalere i badet i underetasje og vegghøyttaler på kjøkkenet. Fiber/Altibox. Alarmanlegg.

Boligen for øvrig fremstår som pen og velholdt med normal slitasje, alder tatt i betraktning. Noe overflatebehandling og noe lokale utbedringer som normalt ved eierskifte kan påregnes.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Rekkehuset generelt: Takstmannen er ikke kjent med hvordan bygget er fundamentert. Støpt på antatt kultet grunn. Grunnmur i antatt Leca med hovedsakelig innvendig utforing. Trebjelkelag som etasjeskiller. Drenering fra byggeåret. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig liggende panelkledning (dels med lekter). Deler av kledningen er utbedret/skiftet i 2015 (enkelte panelbord/lekter med råteskader er skiftet). Registrert felt med mindre råteskade på hjørnekasse/bord mot tak til boden.

Tak: Saltak i trekonstruksjon. Taket er tekket med betongtakstein. Flere takvinduer. Tekking, takrenner, nedløp og beslag fra byggeåret. Dels noe mose på taksteinene.

Vinduer: Vinduer med doble isolerglass. Flere takvinduer. Enkelte punkterte glass er skiftet siden byggeåret. Beslag på det ene takvinduet på kjøkkenet er utbedret i ca. 2010. Vinduer fra byggeåret med normal slitasje, alder tatt i betraktning. Noe malingsavskalling på enkelte takvinduer (skyldes antatt kondens fra glassene under spesielle værforhold). Noe vedlikehold av vinduene generelt kan påregnes. Antatt punktert glass i det ene takvinduet på badet og takvindu i trappegang.

Ytterdør: Ytterdør med glassfelt. Dør fra byggeåret med normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Balkong: Balkong i trekonstruksjon. Stråleovn og dobbel stikkontakt. Noe værslitasje på balkongen.

Terrasse: Terrasseplatting i trekonstruksjon på terrenget på forsiden av boligen. Vanntappekran. Terrasseplatting i trekonstruksjon på terrenget på baksiden av boligen. Vanntappekran og strømuttak. Noe værslitasje på begge terrasseplattingene.

Terrasse-/balkongdører: Terrassedør i underetasje og balkongdør i 1. etasje med isolerglass. Terrassedør i trapperommet med malt dørblad. Utvendig værslitasje/skade på balkongdøren. For øvrig normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Eiendommens tilstand

Iht. takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:

TG 2:
- Drenering
- Vinduer
- Ytterdør
- Balkongdør
- Innvendige dører
- Det mangler håndløper i nedre del av trappen
- Taktekking, takrenner, nedløp og beslag fra byggeåret
- Dels noe mose på taksteinene
- Registrert felt med mindre råteskade på hjørnekasse/bord mot tak til boden
- Det mangler brannplate på gulv foran peisen
- Enkelte glipper i skjøter og stedvis noe gulvknirk i furugulvet i underetasje
- Felt med noe bomlyd i skiferflisene i entré
- Eldre markiser med noe slitasje/skjolder

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Etablert villa og småhusbebyggelse i Giskehagen oppført i 1983-1984. Bebyggelsen på området er tegnet av anerkjente arkitekt Niels Torp og oppført som 'kranser' av rekkehus, der fire grunntyper av hus er stilt sammen på ulike måter for å oppnå et variert uttrykk rundt det opprinnelige hovedhuset Giske, som har gitt Giskehagen sitt navn. Giskehagen har fått flere priser for god arkitektur, bl.a. Sundts premie for god arkitektur i 1984 og Hauens fonds diplom i 1988. Den er omtalt i en rekke arkitekturmagasiner og bøker i flere land som gode eksempler på moderne boligarkitektur.

Det er pliktig medlemskap til Giskehagen Grendelag som omfatter adressene Giskehagen 1-59. Medlemskap er gjennom ideell andel 1/57 i realsameie med gnr. 35 bnr. 1056. Grendelaget omfatter totalt ca. 7,5 mål med parkeringsplasser, underjordisk garasjeanlegg, gangveier, lekeplasser, selskapslokale m.m. Andel fellesutgift på ca. kr. 20.000,- pr. år pr. husstand (som fordeles likt på to terminer á kr. 10.000,-). Grendelaget har ansvar for fellesanleggene, internveier, felles garasjeanlegg og carport, snømåking, fiberanlegget og grunnpakke internett/TV fra Altibox samt renovasjon og stikkledninger for vann og avløp m.m. Alle beboerne er deleiere i grendelagslokalene som ligger i den gamle hovedbygningen og kan brukes til private selskaper med plass til ca. 40-50 personer.

Giskehagen er et vellykket eksempel på en fellesutvikling av en stor tomt hvor hus og arkitektur, fellesarealer og grøntområder i kombinasjon med interne bilfrie gangveier, gir en helhetlig og et meget hyggelig bomiljø. Midt på området i Giskehagen ligger et fredet hus (låven) som bl.a. benyttes som barnehage. På fellesarealer finnes for øvrig tre lekeplasser og bilfrie fellesområder.

Nyheter og informasjon fra grendelaget utgis i 'Giskeposten' som utstedes til beboere ved behov. Diverse utgaver som ble delt ut i 2018 følger vedlagt i salgsoppgaven, som også inkluderer vedtektene til grendelaget, samt protokoll fra fjorårets generalforsamling. Det forutsettes at interessenter gjøres seg kjent med dette før evt. budgivning/kjøp.

Se skriv fra Giskehagen Grendelag, datert 21.02.2018 vedr. planlagt fremtidig vedlikehold av fellesarealene.

Tomt

Eiet tomt på 169 kvm iht. arealbekreftelse fra kommunen.

Parkering

Det er opplyst at boligen som selges har bruksrett til én garasjeplass (plass nr. 27, nest innerst ved endevegg) i felles garasjeanlegg på fellesarealet gnr. 35, bnr. 1056 (realsameiet).

Det er gjesteparkeringsplasser for besøkende på øvre tun. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil: Det er opplyst at Grendelaget har tilrettelagt for nødvendig infrastruktur i garasjeanlegget slik at beboere som ønsker det kan montere ladestasjoner tilknyttet sin plass for lading av el- og/eller hybridbil. Beboere må selv stå for innkjøp og montering av godkjent ladestasjon tilknyttet sin plass (dette er ikke installert hva angår plassen boligen som selges benytter). Ladestasjon (boks/kontakt) er opplyst å koste ca. kr. 18.000,-, men avvik kan forekomme. Dette blir kjøpers kostnad.

Megler har ikke funnet dokumentasjon hva angår bruksrett til garasjeplass, men det er opplyst at hver bolig på området benytter én plass hver.

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra offentlig vei, via interne områdeveier på gnr./bnr. 35/1056.

Oppvarming

Peisovn i stuen med stålpipe. Det mangler brannplate på gulv foran peisen.

Varmekabler i entré og begge bad. For øvrig nyere panelovner. Varme bak speil i toalettrommet.

Selger har opplyst om et strømforbruk i 2018 på 18.000 kWt.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderominnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen. Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnbokutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnbokutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen:

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen gnr. 35, bnr. 1039:

1985/10199-1/105:
Pantsettelseserklæring, 20.02.1985
Beløp: NOK 10.000
Panthaver: Giskehagen Grendelag
Lnr: 1103386
Anført prioritet: Etter NOK 1.050.000
Senere prioritet etter: 90% av verditakst
Uten opptrinnsrett

Meglers kommentar: Grendelaget forbeholder seg retten til pant i eiendommen på kr. 10 000,- med prioritet etter 90 % av den til enhver tids gjeldende verditakst og er uten opptrinnsrett. Erklæringen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

Grunndata gnr. 35, bnr. 1039:

1983/37879-1/105:
Registrering av grunn, 05.12.1983
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Gnr: 35 Bnr: 251
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/39469-1/105:
Målebrev, 26.08.1993

Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 0301-35/251/0/1-4
Rettigheter i eiendomsrett
1992/30309-1/105:
Erklæring/avtale, 19.06.1992
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 999-1055
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 1213
Rettighetshaver: Gnr:35 Bnr: 1214
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Gnr. 35, bnr. 251, 1213 og 1214 skal ha gjensidig adkomstrett over adkomstvei som vist med gul farge på kartet tilknyttet erklæringen. Gnr. 35, bnr. 999-1055 (inkl. eiendommen som selges) skal ha gangadkomst over gnr. 35, bnr. 251 og bnr. 1213-1214 som vist med gul farge på kartet tilknyttet erklæringen. Gnr. 35, bnr. 251 og 1213-1214 skal ha rett til adkomst via adkomstvei/parkeringsareal på gnr. 35, bnr. 1056 og ut til Dalsveien som vist med blå farge på kartet tilknyttet erklæringen. Med videre bestemmelser herunder.

Rettigheter på 0301-35/1214
Rettigheter i eiendomsrett
1992/30309-2/105:
Erklæring/avtale, 19.06.1992
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 251 Snr: 1-4
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 999-1055
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 1213
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Meglers kommentar: Rettigheten har samme dagboksnr. (30309) som overnevnte rettighet tinglyst på Giskehagen 59 og er omtalt der.

Rettigheter på 0301-35/1213
Rettigheter i eiendomsrett
1992/30309-3/105:
Erklæring/avtale, 19.06.1992
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 251 Snr: 1-4
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 999-1055
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 1214
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Meglers kommentar: Rettigheten har samme dagboksnr. (30309) som overnevnte rettighet tinglyst på Giskehagen 59 og er omtalt der.

Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen gnr. 35, bnr. 1056 (realsameiet):

1983/37873-1/105:
Best. om adkomstrett, 05.12.1983
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 251 Snr: 1-4
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 999
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 1055
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal

Meglers kommentar: Av relevans for eiendommen som selges gjelder denne erklæringen bl.a. like bruksrettigheter til fellesarealet på gnr. 35, bnr. 1056 som vist med rødt på kartet tilknyttet erklæringen.

1987/22373-1/105:
Erklæring/avtale, 07.04.1987
Rettighetshaver: Gnr: 33 Bnr: 42
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1992/30309-4/105:
Erklæring/avtale, 19.06.1992
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 251 Snr: 1-4
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 1213
Rettighetshaver: Gnr: 35 Bnr: 1214
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2003/5764-1/105:
Erklæring/avtale, 29.01.2003
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.søppelbod.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, plan og bygn.etaten

2015/551369-1/200:
Best. om vann/kloakkledn., 18.06.2015
Rettighetshaver: Oslo kommune
Org.nr: 958935420
Rett til å legge og ha liggende hovedledninger med kummer
Bestemmelse om adkomstrett
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Laila Hagen Seip
Henrik Seip

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: Kr. 2 147 975,-
Som sekundærbolig: Kr. 7 732 708,-

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Giskehagen 41 (del av kjedehus), datert 11.01.1985, jfr. byggemeldte tegninger vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at loftet iht. opprinnelig byggevedtak er forutsatt uinnredet og dermed ikke godkjent med rom for varig opphold (arealet er i ettertid heller ikke er søkt bruksendret iht. Oslo PBE). Det samme antas å gjelde boligens takvinduer, som således også antas ikke byggemeldt.

Regulering

Gul liste:

Eiendommen er oppført på Byantikvarens «gule liste» som kommunalt listeført/prioritert kulturminneinteresse. Anlegg, eiendommer og bygninger som er registrert som prioriterte kulturminneinteresser, har ikke et formelt vern, men er listeført av Byantikvaren eller Riksantikvaren. Byantikvaren skal som kommunal og fylkeskommunal kulturminnefaglig rådgiver uttale seg i slike plan- og byggesaker og vurdere hvordan tiltaket påvirker verneverdiene.

Bevaringsområde: GISKEHAGEN - "Giskehagen" består av 57 sammenkjedede eneboliger. I 1983 ble Giskehagen oppført rundt det gamle hovedhuset Giske. 57 sammenkjedede eneboliger er gruppert i "grender", der fire grunntyper av hus er stilt sammen på ulike måter for å oppnå et variert inntrykk (ark. Niels Torp AS).

Boligeiendom - Giskehagen 1 til 57
Kategori: Bygningslokalitet
Vern: Kommunalt listeført

Navn: Giskehagen 41
Kategori: Enkeltminne bygning
Vern: Kommunalt listeført

Regulering:

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan 8182, vedtatt 25.03.1983 og stadfestet til oppfølgingsplan S-2469, vedtatt 09.06.1980. Reguleringskart med nevnte reguleringsplaner er vedlagt i salgsoppgaven.

- S-2469: Saken gjelder: Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for gnr.35 bnr.251, Holmenveien 38, Giske, reguleres til byggeområde for boliger m.m.
- 8182: Flate: Bolig m.tilh. anlegg. Saken gjelder: Klage over byplansjefens vedtak om endret reguleringsplan for gnr 35 bnr 251, Giske. Klaget trukket. se endret reg.plan godkj. v/byplansjefen 23.12.81. se beb.plan godkj. v/byplansjefen 29.1.82. For 8182 er all informasjon skrevet på kartet. 8182 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser.
- V231281: Linje: Grense for bebyggelse. Saken gjelder: Endret reguleringsplan for gnr 35, bnr 251,Giske. For V231281 er all informasjon skrevet på kartet. V231281 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser.

Kommunedelplan:

Kommunedelplan: Eiendommen ligger innenfor planområdet for Kommunedelplan KDP-17.
Flate: Områder med behov for torg/møteplass.
KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879

Kommuneplan:

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: www.kommuneplan.oslo.kommune.no

I kommuneplanen ligger eiendommen i et område med følgende avsetning:
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (nåværende).
Kulturminnevern: Områder med verneverdi i ytre by, kategori 1

Generell informasjon:

Områder omreguleres, bygg rehabiliteres eller rives ned, og nye bygge settes opp. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende kart med reguleringsbestemmelser. Alle budgivere oppfordres for øvrig til å selv å undersøke på planinnsyn Oslo kommune sine nettsider (eventuelt kontakte PBE på telefon 23491000) dersom spørsmål hva gjelder områdets regulering og kommuneplanen.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune planinnsyn (PBE) pr. 12.03.2019 er det ingen kjente planer som antas å berøre eiendommen direkte.

Av nærliggende plansaker nevnes for ordens skyld:

Smestad - Områderegulering
Saksnummer: 201808705 - Reguleringssak
Mottatt sak: 19.06.2018
Status: Planforslag
Søker: Plan- og bygningsetaten
Saksbehandler: Gyda Strømmen, Tlf: 90128514
Link til saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201808705

Ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg
Saksnummer: 201708944 - Reguleringssak
Mottatt sak: 09.06.2017
Gnr/Bnr: 29/4
Søker: Multiconsult AS
Saksbehandler Synne Sørli, Tlf: 91384450
Se saksinnsyn for nærmere informasjon om pågående reguleringssak, samt infoside:
https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/vannforsyning-oslo/

For enkel tilgang til oversikt over interne byggesaker, postlister m.m. for området kan underliggende fremgangsmåte benyttes:

1. www.oslo.kommune.no
2. Velg "plan, bygg og eiendom
3. Velg "planinnsyn"
4. Søk adresse eller gnr. og bnr. (35/1039)
5. På venstre side vil det fremkomme diverse informasjon etter avkrysning

Konsesjonsplikt

Ingen

Odelsrett

Ingen

Forkjøpsrett

Ingen

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.

Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1% inkl. mva av salgssum i provisjon. Ved salgssum lik prisantydning vil dette utgjøre kr. 102.500,- inkl. mva. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr. 9.900,-, visninger kr. 2.500,- pr. time, markedspakke kr. 14.900,-, inneståelsesebyr kr. 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr. 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler

Portrettbilde av Camilla Sem

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Kontakt Camilla på e-post
camilla.sem@sem-johnsen.no

Kontakt Camilla på telefon
90 02 76 93

Camilla Sem er en av grunnleggerne av Sem & Johnsen Eiendomsmegling, og har siden 1977 arbeidet som megler i foretaket. Frem til sammenslåingen med franchisetakerne i 2014 hadde hun også personal- og driftsansvar.

Sem er utdannet advokat, og har en omfattende og aktiv portefølje i selskapets geografiske hovedsegment. Hun er blant de mest omsettende meglerne i Sem & Johnsen, og har et høyt aktivitets- og omsetningsnivå.

Les mer