Gyldenløves gate 28 B

Gyldenløves gate 28 B

Prisantydning 13.800.000,-
Omkostninger 18.301,-
Totalpris 13.818.301,-
P-rom 148m2
Byggeår 1923
Soverom 3
Boligtype Leilighet
Eierform Aksje

Adv.Tom Elliot Johnsen

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Megler: Adv.Tom Elliot Johnsen

Nøkkelinfo

  • Fellesutgifter
    4.153,-
  • Fellesformue
    8.212,-
  • Ligningsverdi
    2.626.851,-

Kort om eiendommen

Sjarmerende hjørneleilighet med peis, heis og balkong - Grønne, idylliske omgivelser mot alléen - Mul. for garasjeleie

Høydepunkter

Gyldenløves gate med sin vakre rideallé
Klassisk hjørneleilighet i 3.etasje
3 stuer på rad
Heis, peis og balkong mot skjermet bakhave
Flott beliggende på hjørnet av Eckersbergsgt.
Nær Frognerparken i et av byens mest idylliske områder
Aksjeleilighet med lave omkostninger
Beboerparkering
Mulighet for garasjeleie på hjørnet av Eckersbergsgt./Frognervn.

Beliggenhet

Særdeles attraktivt og sentralt beliggende på Frogner med kort vei til "alt". Klassisk og meget pen bygård i nyklassisisme tegnet av arkitekt Ragnvald Tønsager. Fra leiligheten, som ligger på hjørnet av Gyldenløves gate og Eckersbergs gate, er det hyggelig utsyn både mot gatene og mot det grønne og hyggelige gårdsatriumet.

Nærmiljøet har diverse hyggelige utekaféer som bl.a. Kaffebrenneriet og Samson på Amtmann Furus plass samt hyggelige spisesteder. I tillegg finnes apotek, nærbutikk, blomsterbutikk, nisjeforretninger, renseri, Gimle kino, postkontor, Vinmonopol m.m.
Kun får minutters gange til Frognerparken og kort vei til offentlig kommunikasjon som trikkeforbindelse i Frognerveien og diverse bussforbindelser i Bygdøy Allé og Kirkeveien.

Gyldenløves gate er kjent for å være en av Oslo vests mest ettertraktede gater, og strøket er preget av brede gater med velholdte murgårder og elegante byvillaer fra ulike tidsepoker.

Mer om eiendommen

Gaten fikk sitt navn i 1879 etter stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve (1638-1704). Opprinnelig var gaten planlagt videre vestover, men Vigelandsanlegget stoppet dette. Gaten var opprinnelig anlagt med en ridesti som fortsatt er synlig opp til krysset ved Eckersbergs gate.

Matrikkel

Gnr.212 Bnr.423 Aksjebrevnr.208-230 Orgnr.833018612 i Oslo kommune

Adresse

Gyldenløves gate 28 B
0266 Oslo
3. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

13 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))

Forstue
Stue 1

2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
8 925,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 476,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
18 301,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 818 301,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

4 153 pr. mnd.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader og eiendomsskatt.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm osv. vil variere avhengig av antall personer i husstanden.

Eiendomsskatt

Da aksjeselskapet er reell eier og hjemmelshaver til grunnen vil faktura for eiendomsskatten bli utstedt til aksjeselskapet, hvorpå dette fordeles internt ved at leilighetene blir belastet iht. kommunens beregnede eiendomsskatt pr. leilighet.
Eiendomsskatt for leiligheten beløp seg til kr. 9.609,- i 2018. Eiendomsskatt for 2019 foreligger ikke p.t.
Forretningsfører viderefakturerer den enkelte aksjeeier kvartalsvis. Satsen for eiendomsskatt blir årlig fastsatt av bystyret og eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 148 kvm, Bruttoareal: 165 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Type eiendom

Aksje, Leilighet

Byggeår

Oppført i 1923

Etasje

3. etasje

Energimerke

Ikke energimerket da det er et dødsbo.

Innhold

Entré med skyvedørsgarderobe. Garderobe. Forstue med peis. 3 stuer på rad. Spisekjøkken med utgang balkong ca. 4,5 kvm mot skjermet bakhave. Gang. 2 soverom med garderobeskap. Dusjbad/wc med varmekabler.

2 kjellerboder hhv. ca. 7,5 og 5 kvm. + loftsbod med skråtak og gulvareal ca. 18 kvm.

Primærrom utgjør 148 kvm som omfatter alle rom.

Standard

Attraktiv hjørneleilighet i 3.etasje med peis, heis og balkong mot skjermet bakhave. Nyere kjøkken, bad og heis.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2007 med hvite profilerte fronter og heltre/flislagt benkeplate - hovedsakelig speil mellom over- og underskap. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Nisje for kjøle-/fryseskap. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Utgang til balkong. Spiseplass.

Sanitær:
Bad med dusjhjørne med to glassdører og servant på skapseksjon med skuffer på marmor benkeplate. Vegghengt toalett med innebygget sisterne.

Avtrekk. Badet ble oppusset i 2009.

Gulv:
Original stavparkett - hovedsakelig rutemønstret og dels fiskebensmønstret. Vanlig parkett (lamellparkett). Laminat i hovedsoverom. Fliser i bad.

Vegger:
Malt glassfiberstrie. Malte flater. Fliser/malte flater i bad.

Himlinger:
Malte plater/flater, dels i ruteinndeling. Malt glassfiberstrie. Malt rabbitspuss. Dragere på kjøkken. Downlights i entré og bad. Takhøyde i stue er opp mot 2,8 m.

Diverse:
Dørtelefon

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i prospekt.

Byggemåte

Takstmannen er ikke kjent med hvordan bygget er fundamentert. Grunnmur i betong/sparestein.

Stue 2

Yttervegger i bærende murkonstruksjon. Fasader med slemmet tegl og malt puss. Trebjelkelag som etasjeskillere. Mansardtak med taksteinstekking og plater.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2:

Vinduer, innvendige dører, balkong, peis/pipe, innvendige gulv/vegger/himlinger og diverse skap.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Tomt

Fellestomt: 1205 kvm.
Skjermet bakhave, pent opparbeidet og beplantet.

Forhage med plen og beplantning.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav.
Se for øvrig salgsoppgavens avsnitt offentlige planer hva angår Bymiljøetatens plan for gaten (planforslaget innebærer bl.a. å etablere sykkelfelt på begge sider av Gyldenløves gate).

Det er ledige garasjeplasser i garasjeanlegg på hjørnet av Frognerveien og Eckersbergs gate - kr. 2.700,-/mnd. Henv. megler for mer info.

Stue 3
Plantegning

Oppvarming

Elektriske panelovner. Peis i forstue. Varmekabler på bad.

Strømforbruk er ikke oppgitt da leil. er et dødsbo.

Aksjelaget

Leiligheten er en del av aksjeselskapet Gyldenløvesgates byggeselskap. Selskapet reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som er vedlagt prospektet.

Juridiske personer kan ikke kjøpe aksjer
Aksjeeier skal selv bebo den tilhørende leiligheten
Leiligheten skal benyttes som privat bolig
Husdyr må ikke holdes uten skriftlig tillatelse fra styret. Husdyrene må ikke luftes på gårdsplass uten tilsyn fra eier eller annen ansvarlig person.

Skoler

Sokner til Uranienborg skole

Andre forhold

Boligen selges som dødsbo. Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehånds-kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer 2 kjellerboder hhv. ca. 7,5 kvm og 5 kvm + loftsbod med skråtak og gulvareal ca. 18 kvm - areal iht. takstmannens måling. Det foreligger ikke spesiell hjemmel for bodene, da disse ligger i et areal som er definert som fellesareal i laget. Bodene har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Tinglyste forpliktelser

Borettslaget / Aksjelaget har normalt legal panterett (etter loven ikke særskilt tinglyst) i andelen/aksjene som sikkerhet for dekning av felleskostnader. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge og panteretten vil følge andelen/aksjene.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1924/993438-1/105 Erklæring/avtale 08.03.1924 - Best.om brannvegg/-dør

1938/305744-2/105 Best.om bebyggelse 15.11.1938 - Best.om benyttelse - Best.om veg

1942/302395-1/105 Erklæring/avtale 03.07.1942 - Best.om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

2002/8147-1/105 Obligasjon 06.02.2002 - BELØP: NOK 2.030.000 Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Andel fellesgjeld

Selskapet har ikke langsiktig gjeld p.t. iflg. forretningsfører.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Gyldenløvesgates Byggeselskap AS er ikke medlem av Sikringsfondet og man har ansvar for andres ubetalte felleskostnader.

Andel formue

Kr 8 212,- pr. 31.12.2018

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 55.559,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 9.700,- i overskudd.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Samantha Hope Skabo
Peder A. Bogen
Thorleif Robert Bogen

Formuesverdi

Som primærbolig kr 2 626 851 pr. 2017
Som sekundærbolig kr 9 456 663 pr. 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Normale bestemmelser iht borettslagsloven gir anledning til utleie dersom eier (eller familie) har bodd i boligen 1 av de siste 2 år, og normalt for inntil 3 år. Aksjeeieren kan være midlertidig borte (og derfor få aksept på utleie) som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom, eller andre tungtveiende grunner. Bruken kan overlates til nær familie. Se for øvrig vedlagte vedtekter.
Fremleie eller fremlån av leiligheten er ikke tillatt uten styrets godkjenning

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for eiendommen. Dette er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte ekspedisjonsdokument, som avslutning på byggesaken + det foreligger ferdigattest for balkong. Dokumentene er vedlagt prospektet.

Forretningsfører

Brækhus Eiendom AS

Regulering

S-2255: Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune. Reguleringskart og bestemmelser er vedlagt.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak (Oslo mot 2030 sak.nr. 262). Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Kommuneplan kan fås ved henv. megler.

Eiendommen er oppført på Byantikvarens "gule liste" / kommunalt listeført og verneverdig. Dette innbeærer at Byantikvaren gir en rådgivende uttalelse for byggesaker som berører eiendommen, hovedsakelig for endringer av fasade og tak.

Offentlige planer

Bymiljøetaten planlegger tiltak for å bedre forholdene for gående og syklende i Gyldenløves gate. Dette er del av Byrute 5 Frognerparken - Galgeberg, hvor det skal etableres sykkeltraséer mellom Frognerparken, sentrum og Galgeberg, med ferdigstillelse innen 2020. Planforslaget innebærer bl.a. å etablere sykkelfelt på begge sider av Gyldenløves gate. Bymiljøetaten ønsker å gjennomføre tiltakene i Gyldenløves gate sommeren 2019.
For ytterligere informasjon, se Oslo kommunes informasjonsside.

Det er forøvrig ingen kjente byggesaker i området som berører eiendommen direkte, dog nevnes for ordens skyld prosessen hva angår
Gyldenløves gate 38 (rett over veien): Gyldenløves gate 38: Oppføring av leilighetsbygg med parkeringskjeller.
På eiendommen gnr. 212, bnr. 429 er det innsendt søknad om oppføring av leilighetsbygg med garasjekjeller. Søknaden om igangsettingstillatelse ble dog avvist av PBE 19.09.2018, på bakgrunn av en dom fra Oslo tingrett som fastslo at tiltakshaver ikke hadde de privatrettslige rettighetene som søknaden forutsetter. Hva som blir endelig utfall av saken og om tomten blir bebygget er ikke avklart p.t.

Konsesjonsplikt

Odelsrett

Forkjøpsrett

Nei

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som denne nøkkelinformasjonen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene er vedlagt dette prospekt eller kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,25% inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, markedspakke kr 14.900,- og inneståelsesebyr kr 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. 148.000,- inkl mva.
Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika, 0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler

Portrettbilde av Adv.Tom Elliot Johnsen

Adv.Tom Elliot Johnsen

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Kontakt Adv.Tom Elliot på e-post
tej@sem-johnsen.no

Kontakt Adv.Tom Elliot på telefon
92 21 38 20

Advokat Tom Elliot Johnsen er en av grunnleggerne av Sem & Johnsen Eiendomsmegling, og har siden 1977 arbeidet som megler i foretaket. Frem til sammenslåingen med franchisetakerne i 2014 hadde han også utviklings-, samt personal- og driftsansvar.

Johnsen er utdannet advokat, og har en omfattende og aktiv portefølje i selskapets geografiske hovedsegment. Hans spesialitet er eiendommer i det øvre prissjikt, og han har gjennom mange år opparbeidet seg en stor kontaktflate som er viktig i utførelsen av disse.

Les mer