Toppen H2 Kvitåvatnlia tomt 127

Toppen H2 Kvitåvatnlia tomt 127

Nøkkelinfo

 • Pris
  2.500.000 – 6.000.000,-
 • Totalpris
  2.575.342,-
 • Tomteareal
  707m2
 • Boligtype
  Hyttetomt
 • Eierform
  Selveier

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Christopher Lejonberg

Kort om eiendommen

TOPPEN H2 KVITÅVATNLIA 707 m² ny fritidstomt 1 032 meter over havet. Ski inn/ut. Forventes byggeklar høsten 2021.

Beliggenhet

Tomtene har en meget attraktiv beliggenhet øverst i Kvitåvatnlia ca. 1 030 til 1 050 meter over havet med skibakkene og langrennsløypene på hver side, naturskjønn utsikt og akkurat passe kort vei ned til sentrumsområdet ved Gaustablikk høyfjellshotell og ikke minst Den Lykkelige Sportsmann.

Alpint
Skianlegget på Gausta er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser samt 2 parker, 2 barneområder og 4 flombelyste bakker. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Se https://gausta.com/no/gausta-skisenter/ for mer info.

Langrenn
Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsløyper. Området har cirka 85 km med preparerte langrennsløyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Den nye Svartdalsløypa som strekker seg mellom Vatnedalen, Gaustablikk, Brendstaul og Gaustatoppen Naturpark binder destinasjonen sammen. Se www.langrenngaustaomraadet.no eller www.gausta.com/no/se-gjor/vinter/langrenn-pa-gausta/ for mer info eller bruk www.skisporet.no

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar over 100 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på Gaustatoppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893, av fjellets egen naturstein. Gaustatoppen kan med hjelp av www.gaustabanen.no være Norges mest tilgjengelige fjelltopp!

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du Krosso Fjellstue, innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening - se http://www.krossobanen.no/ for mer info. Unescos verdensarv har listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området.

Servicetilbud
Gausta Food Court og den nye afterskin The Loft, Gaustablikk Høyfjellshotell og Den Lykkelige Sportsmann tilbyr mat og drikke, og når sesongen tilsier det har flere av nevnte steder afterski. Se www.gausta.com/no/spise-og-drikke/ for mer info. Høyfjellshotellet har bl. a. spa, 2 flytende badstuer på Kvitåvatn samt pump track for sykkel ved dammen. Ved Gausta skisenter er det skiutleie og Sport1-butikk samt dagligvarehandelen Pose & Sekk. Ved nye Gaustatoppen Sportell finner du bl. a. restaurant Hovdestaul, skiutleie og Gaustatoppen Booking, samt restaurant Fyrieggen på andre siden veien. Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, spisesteder og butikker.

Faste løpende kostnader

Nå har vi lansert 26 nye fritidstomter på beste Gaustablikk - Toppen H2 Kvitåvatnlia, under utvikling av Ørnes Sameie AS ved Tov og Knut Ørnes. Vei, vann, strøm og øvrig infrastruktur forventes ferdig opparbeidet i løpet av sommer og tidlig høst i år, og tomtene er etter planen byggeklare senest i oktober 2021. Tomtearealer er fra ca. 625 m² opp til 1 700 m² og minstepriser fra 2,5 til 6 MNOK + omk.

Beliggenheten er helt rå, øverst i Kvitåvatnlia ca. 1 030 til 1 050 meter over havet med skibakkene og langrennsløypene på hver side, naturskjønn utsikt og akkurat passe kort vei ned til sentrumsområdet ved Gaustablikk høyfjellshotell og ikke minst Den Lykkelige Sportsmann. Registrer din interesse her for å få tilsendt komplett prisliste, prospekt og info om salget: sem-johnsen.no/interesse/13050085

Tomtene er skiltet med tomtenummer per tomt og kan befares på egen hånd eller etter avtale med megler eller selger. Det er begynt å ta ut trær fra området, som snart vil være byggeplass for vei og øvrig felles infrastruktur. Vi anbefaler å bruke appen til Kommunekart og aktivere reguleringsplan for å kunne orientere seg i området. Respekter gjerder, skilt og anleggsarbeid når det tar ved.

Velforeningskontingent til Kvitåvatn Vel inkl. vedlikehold av infrastrukturen innenfor velets område og bidrag løypenett m.m. kr. 5 000,- per år. Medlemskap i velforeningen må betales også for ubebygde tomter.

Årlig bidrag til løypenettet og turstiene utgjør kr 1 200,- pr år og bør også betales for ubebygde tomter.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Øvrige kostnader som kommunale avgifter, forsikring, strøm, tv og internett, alarm osv vil variere - avhengig av når og hvordan tomten bebygges.

Kommunale avgifter / tilknytningsavgifter / anleggsbidrag
Fritidseiendommen ligger ikke inne med kommunale avgifter siden den foreløpig er ubebygd. Når eiendommen bebygges vil det påløpe kommunale avgifter til kommunen for vann, avløp, renovasjon og feiing.

Tinn Vann og Avløp AS tar et engangsbeløp for tilknytning til vann og avløp. Videre må det betales et anleggsbidrag for å koble til vann- og avløpssystem ved byggestart. Størrelsen på anleggsbidraget avhenger av størrelsen på bebygget areal, og pris for 2021 er kr. 929,- per kvm BRA.

Tinn Energi / Stannum tar et engangsbeløp for tilknytning til strøm samt har priser for byggestrøm. Stannum kan også fastsette at det skal betales et anleggsbidrag. Se https://www.tinnenergi.no/strom/privat/, https://stannum.no/ og https://stannum.no/anleggsbidrag for mer info.

Fiber til eksempelvis tv og bredbånd er valgfritt, se nettsiden til Tinn Energi for mer info: https://www.tinnenergifiber.no/

Se nettsiden til Tinn kommune for oppdaterte priser på kommunale avgifter, tilknytningsavgifter og anleggsbidrag for fritidsbolig: https://www.tinn.kommune.no/blokk/Kommunale-avgifter-1574161053387
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer, samt endringer på kommunens hjemmesider.

Kvitåvatn Vel

Kvitåvatn Vel er en forening for alle hytteeiere i feltene H1 og H2 ved Kvitåvatn, Tinn kommune i Vestfold og Telemark. Per i dag er det 143 hytter i feltet, og hyttene i velet har adresse til Kvitåvatnlia, Kvitåvatnstubben og Soria-Moria.

Velet drifter det meste av infrastrukturen innenfor velets område og sørger derfor selv for alt nødvendig vedlikehold av dette. For å kunne håndtere dette økonomisk er alle hytteeierne pålagt en velavgift. Størrelsen på denne vedtas på generalforsamlingen. I tillegg til drift av egen infrastruktur bidrar også alle hytteeierne med en sum per år til løypekjøring. Dette er inkludert i velavgiften.

Les mer om Kvitåvatn Vel på velets hjemmeside www.xn--kvitvatn-d0a.no/ og se velets vedtekter på www.xn--kvitvatn-d0a.no/medlem/vedtekter/

Tomt

Tomtene leveres som naturtomt og kjøper sørger selv for opparbeiding av tomt.

Parkering

Det skal opparbeides 2 parkeringsplasser per boenhet på egen tomt.

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger, inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper (som er forbruker/privatperson) har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster fra kr 11 500,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Fullt oppgjør/kontant før overtagelse, forutsatt at kjøper er privatperson. Tomtene overtas når vei og infrastruktur er ferdigstilt, og dette er antatt ferdig i løpet av 3. kvartal 2021. Kjøpesum, med tillegg av omkostninger, skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Selger forbeholder seg retten til å varsle endelig overtagelsesdato med cirka 3 ukers varsel. Antatt overtagelse er i løpet av 3. kvartal 2021 og betaling av fullt oppgjør og omkostninger skal skje til den dato selger innkaller som overtagelsesdato.

Hvis kjøp gjøres gjennom selskap i stedet for at kjøper er privatperson, krever selger forskudd på 10 % av kjøpesummen ifbm. kontraktsinngåelse.

Solgt 'som den er'

Eiendommene selges som de er, jfr. Avhendingslovens § 3-9. I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Matrikkel

Gnr.106 Bnr.19 i Tinn kommune. Fritidstomtene vil bli skilt ut fra bnr. 19 og få tildelt egne bruksnummere.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler

Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47 37 10 31

Christopher Lejonberg er leder for Sem & Johnsen Prosjektmegling, og har 13 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen. I denne perioden har han bistått i mer enn 1 400 bolighandler, og arbeidet med store utviklinger som fritidsdestinasjonen Gausta ved Gaustatoppen, boligprosjektene Ringnes Park (Grünerløkka) og Hundsund (Fornebu) parallelt med at han har solgt brukte boliger og fritidsboliger i Oslo og omegn.

Les mer

Ønsker du verdivurdering?

Ønsker du en gratis verdivurdering av egen bolig? Registrer deg under og motta et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.

Ønsker du heller å registrere deg som interessent på Toppen H2 Kvitåvatnlia tomt 127? Klikk her