KONSUL SCHJELDERUPS VEI10 B

KONSUL SCHJELDERUPS VEI10 B

Prisantydning 11.600.000,-
Omkostninger 285.122,-
Totalpris 11.885.122,-
P-rom 160m2
Byggeår 1996
Soverom 2
Boligtype Tomannsbolig
Eierform Eierseksjon
Solgt

Roy Blixt

Partner / Eiendomsmegler

Megler: Roy Blixt

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Megler: Kristoffer Kendall

Nøkkelinfo

 • Tomteareal
  707m2
 • Bruksareal
  181m2
 • Bruttoareal
  202m2
 • Ligningsverdi
  3.000.000,-
 • Energimerke
  D – oransje

Kort om eiendommen

Halvpart vertikaldelt tomannsbolig i rolig villaområde med kort vei til sjøen - Idyllisk hage - Barnevennlig - Garasje

Beliggenhet

Meget bra beliggenhet nær sjøen, i et veletablert, barnevennlig og trafikkstille boligområde på Bygdøy. Kort gangavstand til flotte turområder som leder ned mot Huk badestrand, samt mot Kongeskogen med turløyper året rundt. Boligen har en flott beliggenhet på tomten med syd-/vestvendt hage, som gir et flott utsyn og svært gode solforhold.

Nærhet til Bygdøy skole og barnehager. Kort vei til Bygdøhus flerbrukshall med et bredt utvalg av aktiviteter som tennis, badminton, curlingklubb, fekting, treningsrom med gruppetimer og eldresenter med sosialt samhold. Ved Bygdøyhus finner du også bussholdeplass, hvor busslinje 30 med hyppige avganger tar deg inn til Skøyen og Oslo sentrum.

Matrikkel

Gnr.2 Bnr.1072 Snr.1 i Oslo kommune

Adresse

KONSUL SCHJELDERUPS VEI10 B
0286 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

11 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)

Mer om eiendommen

525,- (Tingl.gebyr skjøte)
270 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
285 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 885 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

Det betales ikke felleskostnader til sameiet. Kostnader til generell vedlikehold og drift av fellesområder etc. gjøres opp fortløpende etter hvert som de forfaller.

Lys og åpen stue
11stue

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 16 150,29,- per år.
Eiendomsskatt utgjør kr 13 266,- per år (2018).

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 16 150,29 pr År

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten ble beregnet til kr 13 266,- per år (2018) for denne seksjonen. Grunnlaget for 2019 er foreløpig ikke klart, men det er foreslått å videreføre fjorårets skatt på 3 promille av beregningsgrunnlaget minus bunnfradrag på inntil 4,6 millioner.

Areal

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 181 kvm, Bruttoareal: 202 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Tomannsbolig

Byggeår

Boligen ble oppført i 1996
Garasjen er oppført i 2010.

Etasje

. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Innhold

Innholdsrik halvpart av vertikaldelt tomannnsbolig over 2 boligetasjer, samt kjeller.

83gang
30balkong

Totalt bruksareal (BRA) utgjør 181 m², hvorav primærrom (P-rom) utgjør 160 m² og sekundærrom (S-rom) utgjør 21 m² iht. takstmann. I tillegg medfølger 1 garasjeplass på ca. 17 m² i dobbelgarasje.

Kjeller:
Primærrom utgjør 44 m² som omfattes av gang, kjellerstue/hobbyrom og vaskerom. Sekundærrom utgjør 21 m² som omfattes av kjølerom og 2 boder. Kjellerstuen er i dag tatt i bruk og innredet som dette fra selgers side. Dette rom er iht. opprinnelige plantegninger godkjent som hobbyrom og er dermed ikke godkjent som rom for varig opphold. Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger og betegnelser gjøres etter dagens bruk.

1. etasje:
Primærrom utgjør 67 m² som omfattes av vindfang, entré med trapp, stue/spisestue, kjøkken og dusjbad/wc. Fra stuen har man utgang til veranda på 4,5 m², som via trapp leder ut til hagen hvor denne seksjonen har eksklusiv bruksrett til eget areal.

19stue
23spisestue

2. etasje:
Primærrom utgjør 49 m² som omfattes av trappegang, to soverom med to omkledningsrom tilknyttet, bad/wc. Det er også bod bak knevegg med aggregat for balansert ventilasjon (ikke oppmålt). Fra det ene soverommet har man utgang til vestvendt terrasse på ca. 6 m².
Omkledningsrommene er byggemeldt som boder og følgelig ikke godkjent som rom for varig opphold. Takstmanns oppmålinger og betegnelser gjøres etter dagens bruk.

Standard

Velholdt bolig med standard hovedsakelig fra byggeår. Det er lagt ny parkett i stue/spisestue og kjøkken og montert nye fronter og benkeplater på kjøkkenet i 2015, montert to nye vinduer i kjeller i 2013 og satt inn nytt Velux overlysvindu på badet i 2. etasje i 2017.

Kjøkken:
Innredning med glatte hvite fronter (byttet i 2015). Lyslister og belysning under overskap. Fliser på vegg over benkeskap. Folierte benkeplater (nye i 2015) med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med avtrekk gjennom yttervegg. Keramisk koketopp og stekeovn integrert i innredningen. Medfølgende oppvaskmaskin, samt kjøl-/fryseskap.

Bad/wc - 2. etasje:
Skapinnredning med tre glatte skapfronter, fire glatte skuffefronter og foliert hvit benkeplate med nedfelt hvit servant. Speil på vegg over servant, innfelt i flislagt overflate. Hvitt veggskap til høre for servant med glatt hvit skapfront og skuffer. Gesimslist med belysning over speil, festet til veggskap. Dusjhjørne med to faste felt og skyvedørsfront i herdet glass. Innfliset badekar med hånddusj. Klosett.

Dusjbad/wc - 1. etasje:
Innredet med dusj, servant og klosett.

24spisestue
25spisestue
40kjokken

Vaskerom - kjeller:
Innredet med kum i rustfritt stål og varmtvannsbereder. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Himlinger:
Kjeller: Malte gipsplater i gang, kjellerstue og vaskerom. Ubehandlede gipsplater i boder. Takhøyde er målt til ca. 2,4 m av takstmann.
1. etasje: Malte plater. Takhøyde er målt til ca. 2,4 m av takstmann.
2. etasje: Malte plater. Takhøyde er målt til ca. 2,4 m under horisontale himlinger (noe skråtak i etasjen med lavere høyde).

Vegger:
Kjeller: Gipsplater med malt glassfiberstrie i gang med trapp, kjellerstue og vaskerom. Ubehandlede gipsplater i boder.
1. etasje: Fliser på vegg i våtsone ved dusj på dusjbadet. Malt glassfiberstrie for øvrig med sokkelflis langs gulv på badet. Gipsplater med malt glassfiberstrie for øvrig.
2. etasje: Fliser på bad.

Gipsplater med malt glassfiberstrie og malte plater for øvrig.

Gulv:
Kjeller: Fliser i vaskerom og gang med trapp. Trestavs parkett i ask i kjellerstue. Betonggulv i boder.
1. etasje: Fliser i vindfang, entré og wc. Trestavs eikeparkett i stue/spisestue og kjøkken.
2. etasje: Trestavs parkett i ask i gang med trapp og begge soverom. Fliser på bad. Teppelagte gulv i begge omkledningsrom. Gulvsponplater i liten bod med aggregat for ventilasjon.

Øvrig fast inventar:
Garderobeskap med glatte hvite fronter i begge boder i kjeller. Garderobeskap med to glatte hvite fronter i entré i 1. etasje. To garderobeskap med hyller og stenger i omkledningsrom innenfor soverom med utgang til terrasse.

41kjokken
Bodrom i kjeller

Byggemåte

Tomannsbolig oppført i 1996 med betongfundamenter på fast grunn, grunnmur i armert sprøytebetong mot bindingsverk på innside, isolert med mineralull. Etasjeskille i trebjelkelag, isolert med mineralull. Yttervegger med isolert bindingsverk og utvendig liggende kledning i malt trepanel. Innside av yttervegger kledd med gipsplater. Saltak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein. Oppmurt elementpipe, pusset og malt i begge etasjer. Glatt hvit entrédør med trelags isolerglassrute (ny for ca. 2 år siden), terrassedører fra byggeår med tolags isolerglass. Profilerte hvitmalte innvendige dører fra byggeår i 1. og 2. etasje. Tofløyet dør med glassfelt og sprosser mellom entré og stue. Profilerte hvitbeisede furufyllingsdører i kjeller. To nyere vinduer med tolags isolerglass i kjellerstue (nye i 2013). Velux overlysvindu fra 2017 med tolags isolerglas på bad i 2. etasje. Vertikale vinduer fra byggeår med tolags isolerglass for øvrig.

Trappe i tre fra veranda til terreng/hage. Verandadekke i trebjelkelag med spaltegulv i glattkant bord, rekkverk i tre. Terrasse i 2. etasje opplagret på del av underliggende stue i 1. etasje, terrassedekke i trebjelkelag, beslått med gipsplater på underside, rekkverk i tre.

Helsvings interntrapp i furu med åpne opptrinn, rekkverk og håndløpere montert til vegg i furu. Espaliér mot trapper i 1. etasje.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning installert i boligen. Ventiler for avtrekk på kjøkken og i alle våtrom, ventiler for tilførsle av luft i alle soverom og oppholdsrom. Sentralstøvsuger installert i kjellerbod, med uttak i alle etasjer.

Dobbelgarasje på eiendommen oppført i 2010 med grunnmur i leca, betongdekke på grunn, yttervegger i bindingsverk med utvendig kledning i liggende malt trepanel. Valmet yttertak, tekket med betongtakstein. Renner og nedløpsrør i plastbelagt stål. Elektrisk styrt leddport og ytterdør i motsatt ende.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Grunn og fundameneter: Relatert til alder og den generelle usikkerhet som alder til enhver tid gir.
- Yttervegger: Relatert til alder.
- Vinduer: Valgt p.g.a. alder, gjelder kun vinduer fra byggeår. Nyere vinduer montert i kjellerstue og overlysvindu i 2. etasje gis TG1.
- Ytterdør og terrassedører: Gjelder for begge terrassedører fra byggeår, relatert til alder. Entrédør skiftet for ca. 2 år siden og gis TG1.
- Takkonstruksjoner: Relatert til tekkingens alder.
- Terrasse og veranda: Relatert til alder og påregnelig slitasje.
- Piper, ildsted: Relatert til alder og manglende kjennskap til funksjon og tilstand.
- Kjøkkeninnredning: Gjelder kun for skapstammer, relatert til alder.
- Innvendige gulv: Relatert til alder og slitasje. Nyere parkett i stue/spisestue og kjøkken, samt betonggulv i boder gis TG1.
- Innvendige vegger: Relatert til alder.
- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Relatert til alder (gjelder for husets røropplegg).
- Utstyr for sanitærinstallasjoner: Relatert til alder.
- Varme: Relatert til alder.
- Luftbehandling: Relatert til alder.
- Fast inventar: Noe utidsmessig og en del slitasje.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Bebyggelse på tomten består av én vertikaldelt tomannsbolig oppført i 1996, samt frittliggende dobbelgarasje oppført i 2010. Øvrig bebyggelse består hovedsakelig av villa- og småhusbebyggelse. Svært veletablert og populært boligområde på Bygdøy.

Tomt

Fellestomt: 707 kvm.

Svakt skrånende tomt med flate partier rundt boligen etter opparbeidelse. Stensatt adkomst og gårdsplass. Singel på grunnen bak garasjen. Vestvendt hage med plen og beplantning mellom huset og Konsul Schjelderups vei. Utgang til veranda og hage fra stuen. Grunnen er avgrenset med granittmur, hekk og gjerde. Fint utsyn og svært gode solforhold på tomten.

Det følger av sameiets vedtekter at hver seksjon har eksklusivt bruksrett til egen del av hagen/tomten. Fordelingen følger av vedlagt situasjonskart til vedtektene.

Parkering

Seksjonen disponerer 1 garasjeplass i felles dobbelgarasje, samt biloppstillingsplass foran garasjeporten til tilhørende plass. Bruksrett til garasjeplassen og biloppstillingsplass følger av vedtektene og situasjonskart/vedlegg til vedtektene. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Adkomst til boligen fra P. T. Mallings vei, hvorav 10 B ligger innerst på eiendommen. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boligen. Peis med innsats i stuen. Varmtvannsbereder er plassert i vaskerom i kjeller.

Strømforbruk utgjør ca. 11 000 kWh per år.
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Konsul Schjelderups vei 10 B-C. Sameiet består av 2 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter.
Da dette er et lite sameie, har styret liten aktivitet. Sameierne ordner opp de fleste spørsmål uten møteinnkalling og referatskriving. Sameierne betaler ikke inn felleskostnader, men deler direkte løpende kostnader (eksempelvis felles forsikring, kommunale avgifter, vedlikehold etc.).

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen (selger bor i naboboligen - 10 C). Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Ved en inkurie fra Oslo kommune ifm. seksjonering av eiendommen, har boligen tidligere blitt omtalt med adresse 10 C (hvorav naboboligen - seksjon 2 har blitt omtalt som 10 B). Selger har oppklart dette med Oslo kommune og det fremkommer i dag av offentlige kart (Norgeskart) at korrekt adresse for boligen er 10 B. Feilen ble oppdaget etter bestilling av opplysninger fra kommunen nå i 2019, av den grunn er enkelte kart fremdeles ikke oppdatert, som inkluderer enkelte vedlagt oversiktskart i denne salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Heftelser

I skrivende stund er det ikke tinglyst noen servitutter/heftelser på eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- per 01.02.2019.

Sameiet har ingen felleslån eller gjeld.

Andel formue

Andel fellesformue er ikke oppgitt/beregnet for seksjonen.

Regnskap

Sameiet er ikke formalisert med styre, budsjett, regnskap og årsberetning. Det vises til vedlagte vedtekter som gjelder for seksjonene. Fakturaer betales fortløpende etter hvert som de forfaller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Barbro Semmingsen Walster
Anne Kristin Campbell

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 3 000 000 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 9 999 999 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det er gitt tillatelse (godkjent melding) fra Oslo PBE for oppføring av dobbelgarasjen. Tillatelsen er vedlagt salgsoppgaven. Det er ikke utstedt ferdigattest for dobbelgarasjen, byggesaken ble avsluttet av Oslo PBE i 2018. Det er uvisst om tiltaket har krav til ferdigattest, selger har (som søker/tilakshaver) sendt inn forespørsel til Oslo PBE om evt. krav til endelig godkjennelse/ferdigattest. Iht. selger er tiltaket utført slik spesifisert og godkjent i søknad.

Forretningsfører

Barbro Semmingsen Walster

Regulering

Eiendommen ligger i område B på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-4220 - Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen), vedtaksdato 15.03.2006. Reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Informasjon om kommuneplanen generelt med lenker til kartinnsynsløsning finner du på Oslo kommune sine nettsider. Interessenter bes selv undersøke dette.

Eiendommen er også underlagt KDP-17. Kommunedelplan for torg og møteplasser. Vedtaksdato: 22.04.2009. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning. Lovverk: PBL 1985.
Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne.
Interessenter oppfordres til å lese kommunedelplan KDP-17 som finnes digitalt ved søk på Oslo kommune sine nettsider, www.oslo.kommune.no. Kommunedelplanen kan også fås ved henvendelse til meglers kontor.

Iht. Oslo kommunes planinnsyn er det registrert mindre funnpotensial på eiendommen for å finne fortidsminner. Hvis man skal grave eller bygge her, må Byantikvaren som kulturminnemyndighet ofte vurdere om det er behov for ytterligere arkeologiske undersøkelser. Dersom man ved inngrep i terreng finner kulturminner har man plikt å stanse arbeidene og varsle kulturminnemyndigheten, jfr. Kulturminneloven §8 (2).

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. ingen pågående reguleringsarbeid i direkte nærhet til eiendommen.

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående saker i direkte tilknytning/påvirking til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett

Ingen

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- per time, markedspakke kr 4.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og vederlag for garantipremieforsikring kr 6.900,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 4.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Meglere

Portrettbilde av Roy Blixt

Roy Blixt

Partner / Eiendomsmegler

Kontakt Roy på e-post
blixt@sem-johnsen.no

Kontakt Roy på telefon
92 49 64 92

Roy har jobbet som megler siden 1998, og har jobbet primært med Oslo Vest-markedet siden han startet i Sem & Johnsen i 1999. Roy har bred erfaring fra både brukt- og prosjektsalg, med særlig spesialisering på Bygdøy, der han er oppvokst og bosatt. Målsetningen har alltid vært en langsiktig tilstedeværelse i boligmarkedet gjennom grundig arbeid med fokus på skreddersøm etter kundens behov, diskresjon ved behov, og ha innfallsvinkel på salget som om det var egen bolig.

Les mer
Portrettbilde av Kristoffer Kendall

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Kontakt Kristoffer på e-post
kk@sem-johnsen.no

Kontakt Kristoffer på telefon
92 02 08 38

Kristoffer Kendall er utdannet fra Handelshøyskolen BI og startet sin meglerkarriere i 2013, og arbeider idag tett sammen med Roy Blixt, Peter Skaara, Erlend Sørlie og Marit Tukjær Lie. Han har en meget stor arbeidskapasitet og er svært nøyaktig i sin utførelse av arbeidet. Dette gjør at han får gode tilbakemeldinger, både fra kunder og de meglerne han jobber tett med. Kristoffer har bistått selgere og meglere i salg av både nye og brukte boliger og opparbeidet seg en stor kunnskap om boligmarkedet i Oslo og Akershus.

Kundene til Kristoffer står alltid i fokus, hvor profesjonell rådgiving og god oppfølging er sentralt. Med fokus på å levere en meget høy kvalitet gjennom hele prosessen, kombinert med faglig dyktighet og et smil om munnen trives han med å bistå kundene sine i én av de aller viktigste avgjørelsene de tar.

Les mer