Langbølgen 54

Langbølgen 54

Prisantydning 3.400.000,-
Omkostninger 7.814,-
P-rom 75m2
Byggeår 1966
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Borettslag
Solgt
Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler

Megler: Christopher Lejonberg

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  3.427,-
 • Fellesformue
  2.720,-
 • Fellesgjeld
  88.000,-
 • Energimerke
  E – rød

Kort om eiendommen

KLART FOR INNFLYTTING I MUNKELIA PÅ LAMBERTSETER: Stor 3-roms hjørneleil. i 3. etasje. God planløsning. Balkong. Utsyn. Fredelig beliggenhet. Kort vei til sentre på Lambertseter og Sæter

Høydepunkter

- Usjenert og fredelig i skogbrynet
- Ingen innsyn
- Flott utsyn
- Sørøstvendt balkong på ca. 8 m². Innglasset med foldevinduer.
- God planløsning
- Betydelig oppusset i 2004
- Kjøkken og bad fra 2004
- God oppbevaringsplass med 2 lofts- og 2 kjellerboder
- Fellesvaskeri for kun Langbølgen 54 i kjeller
- Felles sykkelbod, redskapsbod og toalett i kjeller
- Kort vei til senterområder på Lambertseter og Sæter
- Lysløype rett utenfor døren som tar deg til Østmarka.

Beliggenhet

Leiligheten har en særdeles god beliggenhet i bygningen lengst inn i blindveien, ytterst mot skogbrynet. Utsyn mot skogen og over nærområdet fra stuen og den usjenerte, innglassede balkongen.

Bygningen ligger i en av Lambertseters mest populære gater, usjenert og tilbaketrukket mellom enden av blindveien og skogbrynet. Lekeplass i skogkanten bak blokkene, og kort vei til barnehager og skoler, Lambertseter bad og idrettsplass.

Mer om eiendommen

Offentlig kommunikasjon ligger kun noen minutter til fots unna. Handlesentre ved Sæter og Lambertseter Senter med mange butikker, servicetilbud og serveringssteder. Ved Lambertseter senter finner man også Symra kino, samt Elixia treningssenter.

Flotte rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren med stier og lysløype som tar deg direkte til Østmarka. I området finner du også Ekebergsletta, Brannfjellskogen og populære badeplasser ved Bunnefjorden.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr 3 427 per måned

Strømkostnad ca. kr 9 000,- per år for nettleie og strøm med selgers forbruk.

Øvrige kostnader som innboforsikring, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Innhold

Leilighet i 3. et. med primærrom som utgjør 75 kvm som omfattes av entré, gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue. Sekundærrom utgjør 0 kvm.

2 boder på loft på tilsammen ca. 7,8 m² og 2 boder i kjeller på tilsammen ca. 5,1 m². Bodene er merket med leilighetsnummer 331.

Stort felles tørkerom på loft. Stort felles vaskerom, stor felles sykkelbod og felles toalett og redskapsbod i kjeller.

Standard

Kjøkken fra 2004
Moderne og tidsmessig kjøkkeninnredning fra Norema, installert i regi av selger i 2004. Profilerte kirsebærfronter. Benkeplate med listverk. Nedfelt vaskekum. Kullfilter avtrekksvifte.

Fliser over benk. Kjøkkenøy/spisebenk. Bra med skapinnredning. Innfelt downlights i himling.

Integrerte hvitevarer fra 2004, kjøle- og frysskap, komfyr og oppvaskmaskin, fra Whirlpool på kjøkken følger boligen.

Bad fra 2004
Bad pusset opp i 2004, av fagmenn bestilt av selger. Bad med dusjhjørne med dører i herdet glass. Søyleservant. Vegghengt toalett. Speilskap og downlights over servant. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Tilfredstillende fall til sluk. Downlights i himling. Takventil.

Sørøstvendt balkong på ca. 8 m².
Innglasset balkong med foldevinduer. Utgang fra stuen. Balkongen vender mot fredelig skogsområde. Balkong med betongdekke. Gulv dekket med teppe. Lamellgardin. Stikk og belysning.

Skap og reoler
Garderobeskap i gjestesoverom og i gang. Skrivepult og hyller/skap på gjestesoverom. Dobbel skohylleskap i gjestesoverom. Skyvedørsgarderobe i hovedsoverom. Bokseksjon i stue.

Gulv, vegger og himlinger
Etasjeskillere i støpt betong. Innvendig i leiligheten er gulv dekket med eikeparkett i ruter i stue. Belegg i begge soverom. Fliser i gang, kjøkken
og bad.

Innervegger i mur/betongkonstruksjon og bindingsverk. Overflatebehandlet med pusset og malte flater, malt glassfiberstri.

Fliser på bad.

Innvendige himlinger malt på pusset betong. Malte plater på kjøkken og bad.

Vinduer og dører
2-lags isolerglass fra 1982/2002. 3 lags isolerglass, ukjent prod. år. Spalteventil i vinduskarm. Entredør B30, 35 db (brann og lyddør). Balkongdør med 2-lags isolerglass fra 1988. Innvendige hvitmalte trefyllingsdører. Nye innvendige dører fra 2004.

Koks/vedkamin
Koks/vedkamin i stue. Kamin ikke brukt av eier. Ikke testet av takstmannen. Det er ikke kjent om det foreligger påbud relatert til skorstein.

VVS
Varmtvannsbereder ca. 120 liter fra 2015 samt stoppekran plassert under kjøkkenbenk. Vannføler ved evt. lekkasje.

Vann og soilrør fra byggeåret. Borettslaget har planer på fornyelse av rør om noen år, jfr. innkalling til årsmøte 2017. Synlige forniklede kobberrør på bad.

Synlige kobberrør under kjøkkenbenk. Plast/PVC hjelpesluk i dusjhjørne til plast hovedsluk under servant. Sluk i plast/PVC, antatt klemring/slukmansjett.

Elektro
Sikringsskap utenfor inngangsdøren i 3. etasje. Skrusikringer. Automatsikringer til kjøkken og bad. Jordfeilbryter. Hovedsikring, skrusikringer. Felles dørcallingsanlegg. Kabel-tv. Bredbånd ved tegnet abonnement.

Innfelt downlights i himling på kjøkken og bad.

Ventilasjon
Naturlig avtrekk over tak eller yttervegg. Tilluft slipper inn via veggventiler og spalteventiler i vinduer. Takventil på bad. Kullfilter avtrekksvifte på kjøkken.

Byggemåte

Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Betongfundamentert til bæredyktig grunn.

Betong grunnmur.

Støpte betonggulv. Yttervegger i mur/betongkonstruksjon, etterisolert, utvendig kledd med tegelstein, trepanel ved balkong. Saltak i trekonstruksjoner med svak hellning, tekket med papp/asfalt. Støpte betongtrapper.

Bebyggelse

I det umiddelbare nærområdet er det hovedsakelig blokkbebyggelse fra 60-tallet, samt store grøntområder. I området for øvrig er det blokk-, rekkehus- og villabebyggelse.

Tomt

Eiet tomt: 29907 kvm på gnr. 159, bnr. 232 i Oslo kommune.

Parkering

Borettslaget har garasje- og biloppstillingsplasser som leies ut, og fordeles etter liste.

Langbølgen 54 ved Christopher Lejonberg
Langbølgen 54

OBOS Lambertseter opplyser at det er ca. 1 års ventetid for leie av garasje, og ca. 2-3 års ventetid for leie av biloppstillingsplass.

For øvrig gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Se borettslagets nettside www.munkelia.no samt lagets innkalling til årsmøte 2017 som følger vedlagt i salgsoppgaven for mer info om tiltakene borettslaget gjør for parkering ifbm. at gateparkering i området reduseres til fordel for sykkelvei i Langbølgen.

Adkomst

Felles oppgang med trapp. Det er ikke heis i bygningen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler i gulv på bad. Ved/kokskamin i stuen, som ikke har vært i bruk av eier siden de flyttet inn i 2004.

Borettslaget

Leiligheten er en del av Munkelia borettslag. Borettslaget består av 428 andelsleiligheter. Munkelia Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950948272, og ligger i bydel 14 Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresser: Langbølgen 40-58, Langbølgen 41-65, Langbølgen 69-75, Mikrobølgen 1-13 på gårds- og bruksnummer 159, 227, 228, 229, 231, og 232.

Første innflytting skjedde i 1965. Tomten, kjøpt i 1986, er på ca. 82 115 kvm. Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.

Borettslaget driver ikke med forsknings- og utviklingsaktiviteter.

Karlsrud skole
Plantegning Langbølgen 54 andelsnr. 225

Borettslaget følger arbeidsmiljølovens bestemmelser og tilstreber et godt arbeidsmiljø. Munkelia Borettslag har ingen ansatte. Borettslaget leier inn ekstrahjelp ved behov.

I ordinær generalforsamling i 2012 ble det fattet vedtak om rehabilitering innenfor en kostnadsramme pa totalt 55 millioner kroner. Arbeidene startet opp i 2012 og pågår fortsatt. Ferdigstillelse er planlagt til 2018. Det er i følge forretningsfører OBOS per nå totalt tatt ut 18 630 426,- av lånerammen, og dette er fordelt i fellesgjelden. Kr 36 369 573,- av lånerammen gjenstår. Lånet er benevnt Eika 5, og avdrag løper på den delen av lånerammen som er tatt ut.

Følgende arbeider er utført:
- Utskifting av vinduer utført i 2012, bortsett fra i høyblokka Langbølgen 41
- Taktekking utført i 2014/2015

Følgende arbeider gjenstår:
- Rørfornying, planlagt oppstart i 2020 etter vedtak om utsettelse på generalforsamling 9/5-17
- Reåpning av ventilasjonsluker er under utredning, det er per i dag uvisst om dette skal gjennomføres, oppstart er uvisst.
- Omregulering i forhold til utvidelse av parkeringsplasser i borettslaget. Det er vedtatt sykkelsti i hele Langbølgen, hvilket har gjort at styret i borettslaget har søkt Oslo kommune om å omregulere areal for å utvide parkering i borettslaget.

Borettslaget har fått godkjent en utvidelse av eksisterende parkeringsplasser (B) med 31 nye plasser pr 26.6.2017. I tillegg har de fatt tillatelse til 29 nye parkeringsplasser 14 på felt G og 15 på felt D.

Skoler

Eiendommen sogner til Munkerud skole (1-7. klasse), https://munkerud.osloskolen.no

Elevene fra Munkerud skole går så videre til Nordseter skole (8-10. klasse), https://nordseter.osloskolen.no

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

kr 88 000

Sameiet/Borettslaget/Aksjelaget har lån i Eika
Restgjeld for hele borettslaget var ca. kr 40 436 866,- per 31.12.2016
Rente 2,1 % flytende per 31.12.2016
Restløpetid: fra 4 år og 3 måneder til 26 år og 7 måneder fordelt på 4 lån hos Eika. Se vedlagte opplysningsbrev fra OBOS samt innkallingen til borettslagets årsmøte for mer info.
Avdragsfrihet: nei
IN-ordning: ja

Sikringsfond

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Evt. mulighet for utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til noen andre. Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate boligen til andre for opp til tre år dersom andelseier selv eller et medlem av husstanden har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til dette. Andre tilfeller vil kunne bli godkjent dersom det foreligger særlige grunner i medhold av Lov om Borettslag §5-6. Se forøvrig borettslagets vedtekter og konferer megler.

Megler

Christopher Lejonberg
Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47 37 10 31

Christopher Lejonberg er leder for Sem & Johnsen Prosjektmegling, og har 11 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen. I denne perioden har han bistått i mer enn 1 200 bolighandler, og arbeidet med store boligutviklinger som Ringnes Park (Grünerløkka) og Hundsund (Fornebu) samtidig som han har solgt brukte boliger i Oslo og omegn samt fritidseiendommer ved Gaustatoppen.

Les mer