LASSONS GATE 1

LASSONS GATE 1

Prisantydning 8.500.000,-
Omkostninger 221.950,-
Totalpris 8.721.950,-
P-rom 105m2
Byggeår 1896
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Christoffer Askjer

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF

Megler: Hans Christian Freberg

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  2.532,-
 • Fellesformue
  34.474,-
 • Ligningsverdi
  1.883.353,-
 • Energimerke
  G – oransje

Kort om eiendommen

VIKA - Påkostet og luftig hjørneleilighet med sydvendt balkong mot grønne omgivelser. Klassiske kvaliteter som god takhøyde, ildsteder og store vindusflater.

Høydepunkter

- Sentralt og samtidig rolig beliggende i Vika.
- Sydvendt balkong mot grønne omgivelser.
- Luftig hjørnestue med god takhøyde (3,24 m), store vindusflater og rosett.
- Moderne, snekkerbygget kjøkken fra 2016, komplett utstyrt med hvitevarer.
- Stort, delikat baderom fra 2015 med hjørnedusj og frittstående badekar.
- Spisestue med god plass til gjester og selskap.
- Rundovn i stue og etasjeovn i spisestue (pipeløp rehabilitert 2013).
- Romslig hovedsoverom med stort garderobeskap og egen adkomst til bad.
- Godt vedlikeholdt bygård og veldrevet sameie med god økonomi.
- Lave fellesutgifter.

Beliggenhet

Sentralt beliggende leilighet i Vika. Her er det nærhet til Aker Brygge, Tjuvholmen, Frogner og sentrum. Kort vei til alt av servicefasiliteter, slik som dagligvareforretninger, apotek, populære restauranter og kafeer. Ca. 5 minutters gange til knutepunkt for offentlig kommunikasjon på Solli Plass og Nasjonalteateret stasjon med buss, trikk, tog, flytog og T-bane.

Området byr på flere rekreasjonsmuligheter, med blant annet Slottsparken og Hydroparken. Etter 5 min. gange kommer man til Tjuvholmen og Aker Brygge som tilbyr en rekke serveringssteder for enhver smak. Sats/Elixia og andre treningssentre innen kort gangavstand fra leiligheten.

Mer om eiendommen

Innhold

Betydelig oppradert 5-roms hjørneleilighet med balkong og klassiske kvaliteter. Boligen ligger fint til byggets 3. etasje og er på 105 m² (P-rom) som omfattes av:

Entré/gang, hjørnestue med rundovn, spisestue med etasjeovn og adkomst til sydvendt balkong. For øvrig moderne kjøkken, delikat baderom og 2 soverom hvorav hovedsoverom har egen adkomst til badet.

Det medfølger i tillegg en stor kjellerbod på ca. 20 m².

Standard

Leiligheten er betydelig oppusset i 2015/16 og holder en god standard. Arbeidene omfatter blant annet nytt baderom, snekkerbygget kjøkken, oppgradering av overflater og elektrisk anlegg.

Fra stue mot hovedsoverom
9V5A9037-Edit

Kombinert med moderne standard har boligen klassiske kvaliteter som god takhøyde (3,24 m i stue), rosett, store vindusflater og ildsteder.

Lys og luftig hjørnestue med rundovn, rosett og store vindusflater. God plass til sittegruppe og TV-seksjon. Spisestue med plass til stort spisebord, perfekt for gjester og selskap. Adkomst til sydvendt balkong med hyggelig utsyn over nærområdet og grønne omgivelser.

Moderne, snekkerbygget (fra Hamran) kjøkken fra 2016 med elegant benkeplate i Corian. Praktisk kjøkkenøy med innredning i eik er i seg selv ett flott møbel, men fungerer både som ekstra sosial sone med barløsning og gir ytterligere arbeidsflate/oppbevaringsplass. Utstyrt med induksjon platetopp med Bora benkeventilator. For øvrig hvitevarer fra Gaggenau med komfyr, dampovn og oppvaskmaskin, samt kjøl/frys fra Siemens.

I forbindelse med kjøkkenfornying i 2016 ble også det elektriske anlegget oppgradert.

Delikat og romslig baderom fra 2015, praktisk beliggende med adkomst fra både hovedsoverom og entré. Utstyrt med frittstående badekar, hjørnedusj, vegghengt wc og dobbel servantseksjon med skuffer for oppvaring. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Tidligere bad ble revet og nytt baderom ble bygget opp fra bunnen av med ny konstruksjon i betong, membran, klemring, PVC sluk, varmekabler og fliser.

Boligen har i dag 2 soverom med store garderobeskap. Hovedsoverom kan alternativt deles opp ved behov for etablering av ytterliggere soverom (tidligere løsning).

Innvendig gulv består av slipte originale tregulv og nyere tregulv på kjøkken. Fliser på baderom med varmekabler. Resterende overflater av malte flater i moderne fargetoner og tapet på hovedsoverom. Himling påkostet med downlights på hovedsoverom og baderom.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som følger vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Klassisk bygård fra 1896, oppført over 4 etasjer og kjeller.

Moderne kjøkken fra 2015.
Spisestue med adkomst til balkong.

Bærende konstruksjon av teglstein med pusset og malt fasade. Gården er godt vedlikeholdt i nyere tid med blant annet vedlikehold av rør (2017), oppussing av oppganger (2013), rehabilitering av pipeløp (2013) og rehabilitering av fasaden mot gaten. Vinduer av 2- lags isolerglass fra 1984.

Se utferdiget tilstandsrapport for ytterligere teknisk beskrivelse.

Bebyggelse

Vika området består i all hovedsak av klassisk bygårdbebyggelse, både med boliger, undervisninger, kontor og handel.

Tomt

Eiet tomt: 490 kvm.
Gårdsrom med blomster og sittegruppe. Lassons gate er en av Oslos første miljøgater, og er bilfri. Det er bordtennisbord, leke- og treningsapparater rett utenfor inngangen.

Spisestue med adkomst til balkong.
Moderne kjøkken fra 2015.

Gaten er også beplantet med bl.a. kirsebærtrær.

Parkering

Lassons gate er med i ordningen om beboerparkering . Dette innebærer at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr på kr. 3 000,-. For mer info se www.trafikketaten.oslo.kommune.no/beboerparkering.

For øvrig tidvis mulighet for leie av garasjeplass i nærområdet (Munkedamsveien P-hus).

Adkomst

Leiligheten har adkomst fra Lassons gate, som ligger mellom Parkveien og Reichweins gate.

Oppvarming

Vedkamin i stue og spisestue. For øvrig elektrisk oppvarming med varmekabler på baderom og panelovner.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Lassons gate 1. Sameiet består av 14 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken

Skoler

Eiendommen sokner og har umiddelbar gangavstand til Ruseløkka skole.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Hovedsoverom
Delikat baderom fra 2015 med hjørnedusj og fritttående badekar.

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning ihht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Meglere

Portrettbilde av Christoffer Askjer

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Christoffer på e-post
ca@sem-johnsen.no

Kontakt Christoffer på telefon
92 04 05 87

Askjer har 17 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen, og mer enn 14 år som megler på egen portefølje. I denne perioden har han bistått i mer enn 1600 bolighandler, og har igjennom dette opparbeidet omfattende erfaring og en inngående kunnskap om markedet. De siste årene har gjennomførte boligsalg ligget rundt 100 transaksjoner, hvorav ca 80% var brukte boliger i selskapets primærområder. De resterende 20% var prosjekterte boliger under oppføring.

Kvaliteter som legges til grunn for Askjers arbeidsmetodikk er dedikasjon, trygghet for partene og god gjennomføringsevne.

I tillegg til å være megler er Askjer daglig leder i selskapet som er hovedeier av selskapene i Sem & Johnsen-gruppen.

Les mer
Portrettbilde av Hans Christian Freberg

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Hans Christian på e-post
hcf@sem-johnsen.no

Kontakt Hans Christian på telefon
99 43 29 22

Hans Christian er utdannet eiendomsmegler fra BI i juni 2014, og har siden november samme år arbeidet som co-megler for Christoffer Askjer. Freberg jobber svært tett med å assistere i alle gjøremål knyttet til salg i hans portefølje. Hans Christian er hardtarbeidende og dedikert og er opptatt av levere gode resultater for både kunder og kolleger.

Les mer