Leirfallsgata 11

Leirfallsgata 11

Prisantydning 5.500.000,-
Omkostninger 15.119,-
Totalpris 5.540.765,-
P-rom 74m2
Byggeår 1989
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Borettslag

Visningstider

 • Torsdag 23. mai
  Kl. 17.00 – 18.00
 • Søndag 26. mai
  Kl. 15.00 – 16.00

Ada Kjenner

Megler

Megler: Ada Kjenner

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  4.443,-
 • Fellesformue
  26.852,-
 • Fellesgjeld
  25.646,-
 • Ligningsverdi
  1.260.796,-
 • Energimerke
  G – rød

Kort om eiendommen

Lekker, gj.gående og attraktiv 3(4)-R. Stor, solrik vestvendt balkong. Delikat bad med FDV-dok. Separat kjøkken. Garasje

Høydepunkter

- Gjennomgående, lys og strøken 3(4)-roms
- Solrik vestvendt balkong på ca 7 kvm
- Garasjeplass i lukket anlegg medfølger
- Delikat og romslig bad fra 2011. FDV-dokumentasjon foreligger
- Stort og lekkert spisekjøkken
- Meget bovennlig planløsning
- Kan enkelt gjøres om til 4-roms
- Særdeles sentralt og attraktivt område
- Velholdt borettslag
- Veldig hyggelig og pent opparbeidet bakgård
- Fasaden malt i 2014
- Varmtvann og kabel-tv inkludert

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt boligområde på nedre del av Grünerløkka i Oslo, like ved og øst for Akerselva. Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra leiligheten - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler. Rett rundt hjørnet finner du blant annet Delicatessen, Trattoria Popolare, Kaffebrenneriet og Schous ølkjeller. Schouskjelleren er også verdt et besøk - de har brygget og servert over 60 unike øl, og de holder til i Trondheimsveien 2!
Fra leiligheten er det kort gangavstand til Møllergata barneskole, Sofienberg ungdomsskole og Hersleb videregående skole.

Mer om eiendommen

Det finnes et godt utvalg av barnehager i nærområdet, deriblant Løkka. Andre skoler i kort avstand er bl.a. Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen og Westerdals.
Nærmeste holdeplass er buss- og trikkestoppet Heimdalsgata, som ligger kun 2 minutter unna leiligheten. For øvrig ligger trikkestoppet Schous Plass kun 4 minutters gange fra leiligheten.
Joker ligger i byggets første etasje, så enklere får man det ikke. I tillegg ligger Mathallen i gangavstand, og sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. Grünerløkka er velkjent for sitt spennende og unike utvalg av vintagebutikker innen mote og interiør, samt spisesteder, barer og frisører. Markveien senter og Ringnes Park Senter ligger også i området, og det er gangavstand til Oslo sentrums handlegater og kjøpesenter.
For den treningsglade finnes et stort tilbud av treningsfasiliteter.

balkong02
stue01

Meget kort vei også til SATSELIXIA i
Schouskvartalet og Evo, samt SATSELIXIA ved Ringnes park.
Bydelssenteret Ringnes Park Senter innehar et av Nord- Europas mest moderne kinoanlegg. Nærområdet kan også by på fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, idrettshall og svømmehall. Det er minigolfbaner rett ved leiligheten og idrettsanlegg på Dælenenga.
For hyggelige søndagsturer kan en spasere langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot Maridalsvannet.
Leiligheten ligger også i nærhet til flotte parkanlegg som f.eks. Grünerhagen, Sofienbergparken og
Birkelunden. For den kunstinteresserte er det gangavstand til Naturhistorisk museum med Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum.

Matrikkel

Gnr.228 Bnr.147 Snr.1 Andelsnr.10 Orgnr.948984342 i Oslo kommune

Adresse

Leirfallsgata 11
0550 Oslo
2. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

5 500 000,- (Prisantydning)
25 646,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 525 646,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 119,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 540 765,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

detalj07
stue03

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

4 443 pr. mnd. inkl. bl.a. varmtvann, kabel-tv, vaktmesterordning, trappevask, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel. inkl. bl.a. varmtvann, kabel-tv, vaktmesterordning, trappevask, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel.
Megler har ikke fått oppgitt fra forretningsfører hvor stor andel av felleskostnaden som går til betjening av fellesgjelden. Ta kontakt med forretningsfører for ytterligere informasjon.

Borettslaget har en avtale med Obos om garantert betaling av felleskostnader. Obos garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for evt.

stue02
stue04

manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader og evt.eiendomsskatt. Øvrige kostnader som forsikring, strøm osv. vil variere avhengig av antall personer i husstanden.

Eiendomsskatt

Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Da borettslaget er reell eier og hjemmelshaver til grunnen vil faktura for eiendomsskatten bli utstedt til borettslaget.

Det blir opp til hvert enkelt borettslag å avgjøre hvordan denne fakturaen blir fordelt.

Areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 82 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Type eiendom

Borettslag, Leilighet

Byggeår

Oppført i 1989

kjokken04
kjokken02
kjokken03

Etasje

2. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Energiattest er vedlagt denne salgsoppgave. Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig. Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen. Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Innhold

Entré med garderobeskap og gulvvarme. Separat spisekjøkken. Stue med utgang balkong ca. 6,5 kvm. 2 soverom med garderobeskap. Dusjbad/wc med gulvvarme. Loftsbod ca. 6,5 kvm. Primærrom utgjør 74 kvm som omfatter alle rom. I tillegg medfølger garasjeplass.

Standard

Kjøkken:
Kjøkkeninnreding fra 2007/2008 med hvite slette fronter og heltre benkeplate med oppvaskkum - det er montert lys under overskapene. Mekanisk avtrekksvifte. Integrert komfyr med steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Meget godt med både skap og arbeidsplass. Hyggelig plass til romslig spisebord ved vinduet.

Sanitær:
Delikat og stort bad fra 2011 med dusjnisje med dusjskillevegg i herdet glass.

detalj05
spisestue01

Servant med underskap. Veggmontert toalett. 2. stk. speil med belysning. Opplegg for vaskemaskin. Det foreligger ferdigattest på bad datert 23.05.2011. I tillegg følger egen FDV-mappe som gir innsyn i hvem som har gjort hva og hvilke materialer som er brukt. Badet er pusset opp av firmaet Moderne VVS AS. Ferdigattest foreligger, vennligst se vedlegg til denne salgsoppgaven.

Hovedsoverommet kan enkelt gjøres om til 2 soverom slik at leiligheten blir en 4-roms. Vennligst se vedlagt alternativ plantegning for mulig løsning.

Gulv:
Ny enstavs eikeparkett i 2019. Fliser på bad og i entré.

Vegger:
Malte flater. Fliser på bad. Begge soverom ble malt i 2019, stuen i 2016 og kjøkken og gang i 2015.

Himlinger:
Malte flater i alle rom.

Diverse:
Dørcalling med åpner.
Telenor er leverandør av borettslagets TV- og bredbåndstjenester.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i prospekt.

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetskillende vegger i betong.

Betong grunnmur. Betong yttervegger belagt med skallmur i tegl. Yttertaket er tekket med takstein - takrenner og nedløp i stål.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2: Vinduer samt ytterdør og balkongdør.
Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Tomt

Fellestomt: 1288 kvm. Borettslaget har en skjermet og meget hyggelig bakgård som er pent opparbeidet med belegningsstein, grøntområder, vakre trær, diverse beplantning og steinbed, samt felles sittegrupper og lekeapparater. Det er to innganger til bakgården, via porter fra Leirfallsgata og Søndre gate.

Parkering

Felles lukket garasjeanlegg under den indre gården, med automatisk portåpner. Leiligheten disponerer én parkeringsplass som medfølger ved salg.

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- pr år for 2018). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming

Elektriske panelovner. Gulvvarme i bad og entré. Strømforbruk utgjør 9245 kwh for perioden juni 2018 til mai 2019. Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere.

Borettslaget

Leirfallsgata borettslag org.nr. 948.984.342. Borettslaget består av 30 andelsleiligheter. Hjemmeside: web5.herborvi.no/0567
Det er forkjøpsrett i borettslaget. Boligen annonseres på www.obos.no/boliger-med-forkjopsrett med meldefrist for medlemmene 27.05.19. Ny eier må styregodkjennes.

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
2017 Lamper med bevegelsessensorer utenfor gitterport og garasjeport
2017 Nye varmtvannsberedere i Søndre gate 12
2016 Overspenningsvern ble installert og nye jordfeilbrytere ble montert i Søndre gate 12 + Nye stoppekraner i garasjen + Nye avtrekksvifte på loftet
2015 Nye ventilasjonsvifter i garasjen nå også med støvfilter + Franske balkonger for tre leiligheter (2006, 3006 og 4006).
2013 Utvendig maling av fasaden: alle betongflater, vinduer og balkongdører, alle utvendige treflater i fellesområdene. Ny silikon rundt alle vinduer.
2012/2013 Nye energieffektive lamper i alle oppganger. Nye varmtvannsberedere i Leirfallsgata 9-11
2011 Utskifting av takvinduer
2009 Overspenningsvern og jordfeilbrytere på samtlige kurser installert i alle leiligheter. Oppgradert og utvidet porttelefonanlegg med video
2008 Skifte av garasjeport
2004 Oppussing av borettslagets fellesareal
1997/1998 Omfattende oppgradering av bakgården med midler fra Husbanken administrert av Oslo

Utdrag fra styrets arbeid (se vedlagt denne salgsoppgaven for hele innkallingen):
"Siden forrige ordinære generalforsamling har styret hatt 11 møter. Styret har i årsmøteperioden økt felleskostnadsdelen av husleia med 3 %.
Styret har også i denne perioden brukt mye tid og ressurser på Søndre gate 10 og planene om påbygg. Plan- og bygningsetaten tok ikke noen av våre protester og kommentarer til følge og saka gikk dermed videre til Fylkesmannen. Styret engasjerte OBOS-advokat og protest ble sendt Fylkesmannen. I februar 2018 kom Fylkesmannens vedtak om at kommunens vedtak endres og at søknad om tilbygg avslås. Fylkesmannens vedtak er endelig. Fylkesmannen har lagt stor vekt på våre faglige innspill og har levert et solid og omfattende dokument med grundig argumentasjon. Dette er den andre store byggesak der borettslaget har vunnet fram med innspill og argumenter.
To varmtvannsberedere er ved årsskiftet 2016/2017 skiftet ut med nye i Søndre gate 12. Da er alle de gamle berederne skiftet ut.
Styret har gitt innspill til Ruters planer om ny T-bane over Bislett og Grünerløkka.
Styret arbeider videre med oppgradering/utskifting av lås- og nøkkelsystemet.
Det ble i 2017 observert en god del rotter i hele kvartalet og bakgården. Flere av nabogårdene har tegnet avtale med skadedyrfirma, og vi har tegnet gnageravtale med Anticimex. Etter råd fra Anticimex er diverse rottehull mot nabogårdene tettet.
Ny kontroll av det elektriske fellesanlegget er planlagt i år.
Styret ble av generalforsamlinga i 2016 bedt om å utrede muligheten for å installere elanlegg og ladepunkt for elbil i garasjeanlegget, dessuten muligheten til å etablere solcellepanel. Styret ønsket å se begge disse sakene i en større sammenheng og engasjerte OBOS Prosjekt til å utarbeide en ENOVA-analyse av borettslaget der bl.a. energiøkonomisering, varmegjenvinning, elbillading og solceller inngår. OBOS Prosjekt avla rapport i mars 2018. Rapporten blir presentert på årets generalforsamling.
De største utgiftspostene i 2017 var kommunale avgifter, energi, forsikringer, vedlikehold bygg, OBOS-lån, vaktmester/reinhold og konsulenttjenester i forbindelse med Søndre gate 10 og ENOVA-analyse.
Avtalen fra 2009 med Bygårdsservice AS om vask og vaktmestertjenester fungerer bra. I vaktmesteravtalen inngår bl.a. årlig feiing/vask av garasjeanlegget og rens av takrenner.
Det har blitt arrangert én vår- og én høstdugnad.
I august 2018 er det 30 år siden første innflytting i borettslaget og i mars 2019 er husbanklånet nedbetalt.
Nyttig informasjon som husordensregler, vedtekter og årsmeldinger blir lagt ut på borettslagets hjemmeside hos OBOS http://web5.herborvi.no/0567/"

Skoler

Sokner til Møllergata skole

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer bod på loft ca. 6,5 kvm - areal iht. takstmannens måling. Det foreligger ikke spesiell hjemmel for boden, da denne ligger i et areal som er definert som fellesareal i laget. Boden har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Tinglyste forpliktelser

Borettslaget / Aksjelaget har normalt legal panterett (etter loven ikke særskilt tinglyst) i andelen/aksjene som sikkerhet for dekning av felleskostnader. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge og panteretten vil følge andelen/aksjene.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1958/408340-1/105 Erklæring/avtale 03.06.1958 - Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-228/147

1958/515570-1/105 Erklæring/avtale 02.10.1958 - Best.om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-228/147

1958/515616-1/105 Erklæring/avtale 03.10.1958 - Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra gnr 228 bnr 149. Overført fra: 0301-228/147

1965/508068-1/105 Best.om bebyggelse 20.05.1965 - Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra gnr 228 bnr 149. Overført fra: 0301-228/147

1987/45080-1/105 Erklæring/avtale 08.07.1987 - Best.om trafostasjon/kiosk. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-228/147

1988/7364-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 29.01.1988 - BELØP: NOK 17.812.000. Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1086915

1990/52122-1/105 Erklæring/avtale 30.08.1990 - Avtale om bruksrett til garasjeplass i d.e. til Per Støen uten tidsbegrensning så lenge felles garasjeanlegg består, engangsvederlag kr.50.000,-, forkjøpsrett for borettslaget, prioritet efter Husbanklån på eiendommen m.fl.-best.

1998/5966-1/105 Erklæring/avtale 02.02.1998 - Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:143 Snr: -14. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:198 Snr:1-15. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:200 Snr:1-11. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:453. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:453 Snr:1-2. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:454 Snr:1-2. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:455 Snr:1-2. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:526
Best.om garasje/parkering - Best.om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. - Rett til adkomst, vedlikehold, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år).
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging.

2011/751311-1/200 Pantedokument 19.09.2011 - BELØP: NOK 1.725.938 Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Andel fellesgjeld

Kr. 25 646 pr. 01.04.2019

Borettslaget har annuitetslån i Obosbanken med restsaldo kr. 787.298,- med restløpetid 5år 3mnd - flytende rente 2,80% p.t. Avdragsfrihet: nei - IN-ordning: nei

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.
Leirfallsgata Borettslag er tilknyttet sikringsfond.
Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn for første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Andel formue

Kr 26 852,- pr. 31.12.2018

Regnskap

Regnskap for 2018 foreligger ikke p.t. Regnskap for 2017 viste et overskudd på kr 799.205,-. I budsjett for 2018 ble det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 748.500,- i overskudd.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Erik Wendel

Formuesverdi

Som primærbolig kr 1 260 796 pr. 2017
Som sekundærbolig kr 4 538 867 pr. 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til noen andre. Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate boligen til andre for opp til tre år dersom andelseier selv eller et medlem av husstanden har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til dette. Andre tilfeller vil kunne bli godkjent dersom det foreligger særlige grunner i medhold av Lov om Borettslag §5-6. Se forøvrig borettslagets vedtekter og konferer megler.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på badet datert 23.05.2011. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven.

Forretningsfører

OBOS BBL

Regulering

S-2546: Endret reguleringsplan med reg.best. for området som begrenses av Akerselva, Søndregt., Thv. Meyersgt., Leirfallsgt., Markveien og Nordregt. (Grunerløkka sør/vest).
V160983: Søndre Grunerløkka-Bebyggelsesplan for kvartal 107, 108 og 602. For V160983 er all informasjon skrevet på kartet. V160983 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser. Reguleringskart og bestemmelser er vedlagt.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak (Oslo mot 2030 sak.nr. 262). Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ eller kommuneplanen kan fås ved henv. megler.

Offentlige planer

Ingen kjente planer som berører eiendommen direkte.

Konsesjonsplikt

Odelsrett

Forkjøpsrett

Ja, og boligen annonseres på www.obos.no/boliger-med-forkjopsrett med meldefrist for medlemmene 27.05.19.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som denne nøkkelinformasjonen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene er vedlagt dette prospekt eller kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1% inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og vederlag for garantipremieforsikring kr. 11.200,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. 93.000,- inkl mva.
Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS, Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika, 0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler

Portrettbilde av Ada Kjenner

Ada Kjenner

Megler

Kontakt Ada på e-post
ada@sem-johnsen.no

Kontakt Ada på telefon
99 01 96 68

Ada Kjenner har lang og bred erfaring fra meglerbransjen. Hun har siden 2001 meglet alt fra 1-roms til store eneboliger, prosjekter; både nybygg og rehabiliterte, tomter og fritidseiendommer, samt eiet og driftet meglerbutikker til stor suksess og markedsledende i sine områder.

Hun har meglet i over 17 år og lever av anbefalinger fra fornøyde kunder, og det resulterer i at hun selger overalt i byen, både stort og smått. Dette mangfoldet og variasjonen gir henne en veldig tyngde, spesielt med tanke på å treffe, forstå og imøtekomme både eiendommene og menneskene. Hennes styrker ligger naturligvis i mye erfaring, men aller best det faktum at hun har det gøy på jobb og gleden av å kunne gi kundene sine over hva de forventer.

Les mer