LØRENPORTEN - Leilighet C5-88 - Salg av kontraktsposisjon

LØRENPORTEN - Leilighet C5-88 - Salg av kontraktsposisjon

Prisantydning 5.050.000,-
Omkostninger 127.472,-
Totalpris 5.177.472,-
P-rom 50m2
Byggeår 2018
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon

Nøkkelinfo

  • Fellesutgifter
    1.731,-
  • Energimerke
    C – lysegrønn

Kort om eiendommen

LØRENPORTEN - Lekker 3 roms - Stor vestvendt balkong - Fortsatt mulighet for tilvalg - Ferdig 4. kv. 2019 - Salg av kontraktsposisjon.

Høydepunkter

Sem & Johnsen har gleden av å presentere en ny, lys og moderne 3-roms leilighet (under oppføring) vestvendt beliggende i byggets 7. etasje. Innflytting antas å være 4. kvartal 2019. Praktisk og god entré med plass til garderobeskap. 2 soverom med plass til dobbeltseng. Utgang til romslig balkong fra stuen. Stor og fin stue med åpen kjøkkenløsning. Store og fine vindusflater vil gi leiligheten rikelig med naturlig lys. Leiligheten leveres med en god standard på utstyr og innredninger. Svært god planløsning!

Noen av fordelene ved denne nye leiligheten i Lørenporten:

- Fortsatt mulighet for tilvalg.
- Stor vestvendt balkong.
- Store vindusflater.
- Velegnet til utleie og som pendlerleilighet.
- Heis.
- Kjøkken og bad med moderne innredning.
- Vannbåren varme.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Parkett på gulv i alle tørre rom.
- Sentral beliggenhet.

Beliggenhet

Lørenporten er et nytt bolig- og næringsområde på Løren, sentralt plassert mellom Hasle, Frydenberg og Økern. Her blir det et spennende område med boliger, næringsbygg, matbutikk, kafeer og en rekke andre servicetilbud.

Løren tilhører bydel Grünerløkka hvor store deler av områdets tidligere næringsvirksomhet er i ferd med å bli transformert til boliger.

Mer om eiendommen

På Lørenporten bor man sentralt med alt man trenger i umiddelbar nærhet og gode kollektivtilbud. Løren Torg har et stort utvalg av dagligvarer, apotek, bokhandel og andre servicetilbud. I Kanonhallen, utleie og kulturhuset på Løren, arrangeres det blant annet barneteater og konserter. Hallen ligger i tilknytning til den flotte Peer Gynt-parken. Her kan barna boltrer seg i Norges største klatrenett.

Transport:
Både Løren og Økern T-banestasjon ligger en kort spasertur unna. Løren stasjonen er et viktig kollektivknutepunkt som ble oppgradert og modernisert til metrostandard i 2009. Fra Lørenveien, på Sinsen og på Ring 3 er det også gode bussforbindelser i alle retninger. Flybussen stopper på Ring 3.

Det er flere barnehager og skoler i gåavstand.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Innhold

7. etasje: Primærrom utgjør 50 kvm som omfattes av stue/kjøkken, 2 soverom, bad og entré.
Sekundærrom utgjør 2 kvm som omfattes av bod.

Standard

Kjøkken
Moderne kjøkken fra Norema eller tilsvarende kjøkkenleverandør. Kjøkkenet leveres i hvit som standard. Benkeplate i 599 Delano Eik. Det er demping på skuffer og skap. Hvitevarer medfølger ikke.

Våtrom
Flott bad med hvite veggfliser i matt utførelse, 40x20 cm, og grå gulvfliser, 10x10 cm. Det blir vegghengt toalett, baderomsinnredning (60 cm) med servant, speil og lys og dusjhjørne 90 x 90 cm med innfellbare hengslede dører. Videre er det avsatt plass til vaskemaskin og kondens-tørketrommel.

Det er Innfelte downlights i tak med dimmer og gulvvarme. Hvit innredning med heldekkende benk og nedstøpt servant, og ettgreps blandebatteri med oppløft, propp. Dobbel stikk på vegg over vask.

Vegger/tak
Sparklet og malt med fargekode S 0502-Y. Det er ikke taklister. Synlig V-fuge i betonghimling.

Gulv
Det blir 3 stavs 14 mm eikeparkett - hvit pigmentert . Eik heltre hvitpigmentert gulvlist.

Badegulvet leveres med keramiske fliser 30x30 i mørk grå. I dusjsonen vil det være tilsvarende i 5x5.

Terrasse
Terrasser leveres med impregnert tredekke.

Boder
I tillegg til evt. bod eller skapplass i leiligheten, får samtlige leiligheter sportsbod på minimum 5 kvm plassert i felles bodanlegg i parkeringskjeller.

Ventilasjon og lufting
Leilighetene leveres med balansert ventilasjon.

Entré
Entré med plass til yttertøy og sko. To-veis porttelefon med lyd og bilde, samt lampepunkt i tak.

Byggene vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger vil bli utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon og vindsperre utvendig kledd med tegl og trepanel.

Tilvalg:

Plantegning
Kunstnerisk illustrasjon

Innenfor gitte rammer og tidsfrister, og mot et tillegg i pris vil det være mulig å skreddersy sitt eget preg på leiligheten utover de valgmulighetene salgsprospektet gir. Det vil bli gjennomført personlige endringsmøter etter at byggingen har startet tar vi forbehold om at enkelte endringer ikke kan gjennomføres da byggingen kan ha kommet for langt. Det kan ikke gjøres endringer på byggets fasade, vinduer, utv. dører, balkonger eller fellesarealer. Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, sprinkler, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet ved kjøp av tilleggstjenester/endringer.

Viktig informasjon:
For utfyllende informasjon om prosjektet henvises det til opprinnelig salgsoppgave for prosjektet som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

Byggemåte

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK10. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjons-løsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detalj-prosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan.

Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter Utbygger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3d-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i denne salgsoppgave som er gjeldende.

Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen, herunder at det kan endres underleverandører til prosjektet så som kjøkken, bad, parkett etc. Vindusplasseringen i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den

Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon
Kunstnerisk illustrasjon

arkitektoniske utforming eller teknisk løsning. Noen leiligheter under 50m2 er fritatt for krav om tilgjengelig boenhet.

Byggene vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Etasjeskiller leveres hovedsakelig i betong, med synlige v-fuger i himling. Ikke alle leiligheter har tilgjengelighetskrav.

Matrikkel

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet C5-88 i prosjektet Lørenporten på nærmere angitte vilkår.

Selger av kontraktsposisjonen har inngått avtale, datert 16.02.2017 med Selvaag Bolig Lørenporten AS om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper inn i ovennevnte kjøpekontrakt med selger av boligen og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt.

Kjøpekontrakten for boligen følger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøp av kontraktsposisjon forutsetter samtykke fra utbygger/boligselger.

Eiendommens matrikkel er i dag:
Gnr.124 Bnr.270 i Oslo kommune
Eiendommen vil bli seksjonert og endelig eiendomsbetegnelse for den enkelte bolig vil først foreligge når seksjoneringen er tinglyst.

Tomt

Eiet tomt: ca. 2 910 kvm.
Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremkomme etter seksjonering og kommunal oppmåling. For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon.

Tomten blir opparbeidet med blant annet gressplener, beplantning, gangveier, lekeplasser og parkanlegg med benker iht.

utomhusplanen. Det blir etablert støyskjerm mot toglinjen fra uteoppholdsarealene. Denne blir utført i varierende høyde ca. to til tre meter.

Det foreligger ramme- og igangsettingstillatelse for prosjektet.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass for denne leiligheten. Ta kontakt med megler ved ønske om parkeringsplass. For de som ønsker tilgang på bil av og til, så har Hertz Bil Pool på handlesenteret Løren Torg: www.hertzbilpool.no/hvor-er-bilene-/oslo. Utover dette er det gateparkering etter gjeldende parkeringsbestemmelser.

Faste løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er stipulert til 1 721 kr per måned. Fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer.

Kostnader til fjernvarme, tv/internett (ca. 400,- per md), garasjeplass (200,- per md) og strøm osv. er ikke inkludert i dette anslaget.

Eiendomsskatt
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt.
Satsen for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Oppvarming

Fjernvarme blir levert fra Hafslund Fjernvarme. Boligene oppvarmes hovedsakelig med vannbåren varme til radiatorer. Rørføringer frem til radiatorer legges skjult i konstruksjonen. Oppstikk fra gulv eller ut fra vegg til radiator må påregnes. Det leveres individuelle målere på radiatorvarme og på varmt tappevann i hver bolig. Hver beboer vil motta faktura for forbruket i sin leilighet pluss andel av varmtvann som går til fellesareal og ventilasjonsaggregat. På baderom leveres det varme i gulv.

Boligselger utreder muligheten for solcelleanlegg som skal plasseres på de øverste takflatene på hus C4 og C5. Produksjonen fra anlegget vil i så fall kunne forsyne Lørenporten 1 sameiet med kortreist og ren strøm, totalt anslått til ca. 40.000 kWt per år. Solcelleanlegget skal eies og driftes av Otovo AS, org.nr. 915 501 608, som skal selge strøm til sameiet basert på følgende energiledd; Spot fjernvarme minus 1 øre/kWt; ta kontakt med megler for ytterligere opplysninger om strømkjøpsavtalen/betingelser. Boligselger har tatt forbehold om at eventuelle endringer i prosjektet under prosjektgjennomføringen kan medføre endringer på avtaler og betingelser, samt at solcelleanlegget kan utgå i sin helhet dersom det bli nødvendig eller hensiktsmessig.

Strømanlegg med jordfeilvarsling, fordelingsskap, og måler. Lørenporten trinn 1 vil få transformatorstasjon plassert i henhold til retningslinjer fra Hafslund. Den er planlagt plassert vest på tomten, ved grensen til naboprosjektet Brødfabrikken i vest. Strøm til fellesarealer og garasje blir levert fra egne målere. Kostnaden fordeles iht. eierbrøk og andeler i garasjeanlegget. Det er balansert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i teknisk rom i kjeller. Innblåsing til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad, innvendig bod og kjøkkenhette.

Sameiet

Dette prosjektet gjelder for salgstrinn 2 av boligprosjektet "Lørenporten". Lørenporten salgstrinn 2 består av bygg C4 og C5 som planlegges organisert som ett eierseksjonssameie (Lørenporten 2 boligsameie). Bygg C4 og C5 er planlagt med tilsammen ca 125 leiligheter.
Hele boligprosjektet Lørenporten planlegges oppført i tre byggetrinn, med til sammen 7 bygninger. Utbyggingen planlegges organisert som tre eierseksjonssameier, med tilhørende garasjer fradelt i egne anleggseiendommer. Utbygger tar imidlertid forbehold om en annen organiserting/inndeling av prosjektet.
Leilighetene i Lørenporten trinn 2 vil bli organisert som eierseksjonssameier i samsvar med eierseksjonsloven av 23 mail 1997. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Sameiene vil ha delt eierskap gjennom realsameiet til fellesområder. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jfr. lov om eierseksjoner §22

Garanti

Det er stillet garanti fra utbygger/selger 1 denne vil bli transporter til endelig kjøper. Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom utbygger/selger 1 og Kjøper 1 iht. opprinnelig kjøpekontrakt. Det vil ikke bli stillet ytterligere garanti fra selger i dette ledd for kjøpesum på kontraktsposisjonen. Garanti etter §47 forutsettes stilt om utbygger/selger 1 ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:

10 prosent av kjøpesummen for boligen, kr 494 000,-, kjøpesummen for kontraktsposisjonen kr 110 000,- ved kjøp til prisantydning, transportgebyr til utbygger, kr 30 000,-, tilsammen kr 663 500,- innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har allerede innbetalt forskuddet på 10 prosent av kjøpesummen iht. kjøpekontrakten for boligen.

Kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr. 4 446 000,-, samt resterende omkostninger kr. 20 554,- og eventuelle tilvalgs-/ endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før boligselgeren har stilt sikkerhet, jfr. bustadoppføringslova § 12.

Påløpte renter tilfaller Kjøper 2 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova § 47.

Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.

Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.
Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Evt. mulighet for utleie

Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier eller leietaker. Boligen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Dersom eiendommen ikke er seksjonert pr tidspunkt for overtakelse og kjøper planlegger å leie ut boligen, gjøres kjøper oppmerksom på eierseksjonsloven kapittel 3 som regulerer leietakers rett til kjøp.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave