LØRENVEIEN 63 B

LØRENVEIEN 63 B

Fastpris 4.850.000,-
Omkostninger 55.082,-
Totalpris 4.905.082,-
P-rom 50m2
Byggeår 2019
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Ada Kjenner

Megler

Megler: Ada Kjenner

Stian Berg

Eiendomsmegler

Megler: Stian Berg

Nøkkelinfo

  • Fellesutgifter
    2.021,-
  • Energimerke
    C – lysegrønn

Kort om eiendommen

FASTPRIS: Attraktiv og nyoppført 3-roms selveier m solrik balkong. Flott utsikt. Heis. Kontraksposisjon. Ferdig nov 2019

Høydepunkter

- Stor vestvendt balkong, 8,8 kvm.
- Store vindusflater.
- Velegnet til utleie og som pendlerleilighet.
- Heis.
- Kjøkken og bad med moderne innredning.
- Vannbåren varme.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Lekker eikeparkett - hvit pigmentert
- Særdeles kort vei til kollektiv trafikk
- Urbant og fredelig beliggenhet, midt mellom fjord og skog

Beliggenhet

Løren ligger solfylt og fritt til midt mellom fjorden og marka, med like kort vei til begge deler. Setter du passerspissen midt i bydelen og drar en sirkel med rådhuset som ytterkant, oppdager du at hele byen - fra Frognerparken i vest, Sørenga i sør,
Østensjø i øst og Grefsen i nord - ikke er mer enn ti minutter unna med t-bane eller sykkel. Derfor kalles Løren en kortreist bydel.
Det som tidligere var et industriområde og en militærleir, er nå totalt forvandlet til en koselig småby i storbyen Oslo, med barnehage, skole, kulturhus og eget torg. Store grøntområder, idrettsanlegg og handlemuligheter hører også med, og er med på å gjøre Løren til den livlige og trivelige bydelen den er blitt.

På Lørenporten bor man sentralt med alt man trenger i umiddelbar nærhet og gode kollektivtilbud. Løren Torg har et stort utvalg av dagligvarer, apotek, bokhandel og andre servicetilbud. I Kanonhallen, utleie og kulturhuset på Løren, arrangeres det blant annet barneteater og konserter. Hallen ligger i tilknytning til den flotte Peer Gynt-parken. Her kan barna boltrer seg i Norges største klatrenett.

Transport:
Både Løren og Økern T-banestasjon ligger en kort spasertur unna. Løren stasjonen er et viktig kollektivknutepunkt som ble oppgradert og modernisert til metrostandard i 2009. Fra Lørenveien, på Sinsen og på Ring 3 er det også gode bussforbindelser i alle retninger. Flybussen stopper på Ring 3.

Det er flere barnehager og skoler i gåavstand.

Matrikkel

Gnr. 124 bnr. 270 snr. 261 i Oslo kommune

Adresse

LØRENVEIEN 63 B
0566 Oslo
7. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

4 850 000,- (NB: prisen er fast)

Omkostninger
15 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
30 000,- (Transportgebyr til Selvaag)
3 462,- (Oppstartskapital til sameiet)
--------------------------------------------------------
55 082,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 905 082,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

2 021.

Faste løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er stipulert til 1 721 kr per måned. Fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer.

Kostnader til fjernvarme, tv/internett (ca. 400,- per md) og strøm osv. er ikke inkludert i dette anslaget.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt. Satsen for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Øvrige kostnader som forsikring, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 54 kvm.

Følgende rom inngår i leilighetens primærrom: stue/kjøkken, 2 soverom, bad og entré.
Sekundærrom utgjør bod.

Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt av arkitekt og ikke kontrollert av megler.

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (bra) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom, dette er leilighetens bra areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse. Arealene angitt i markedsføringsmaterialet er ikke å betrakte som eksakte arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større en det markedsførte

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Utbygger Selvaag har innkalt til overtagelsesforretning 27.11.2019.

Etasje

7. etasje

Energimerke

Alle boliger som selges etter 1. juli 2010 skal energimerkes iht. energimerkeforskriften. Hver bolig vil senest ved overtagelse få en energiattest som bekrefter energimerket. Boligen er p.t. beregnet til: Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Innhold

7. etasje: Primærrom utgjør 50 kvm som omfattes av stue/kjøkken, 2 soverom, bad og entré.
Sekundærrom utgjør 2 kvm som omfattes av bod.

Standard

Entré
Entré med plass til yttertøy og sko. To-veis porttelefon med lyd og bilde, samt lampepunkt i tak.

Kjøkken
Moderne hvit kjøkken fra Norema med benkeplate i Delano Eik. Det er demping på skuffer og skap. Hvitevarer medfølger ikke.

Våtrom
Flott bad med hvite veggfliser i matt utførelse, 40x20 cm, og grå gulvfliser, 10x10 cm. Det er vegghengt toalett, baderomsinnredning (60 cm) med servant, speil og lys og dusjhjørne 90 x 90 cm med innfellbare hengslede dører. Videre er det avsatt plass til vaskemaskin og kondens-tørketrommel. Det er Innfelte downlights i tak med dimmer og gulvvarme. Hvit innredning med heldekkende benk og nedstøpt servant, og ettgreps blandebatteri med oppløft, propp. Dobbel stikk på vegg over vask.

Vegger/tak
Sparklet og malt med fargekode S 0502-Y. Det er ikke taklister. Synlig V-fuge i betonghimling.

Gulv
Det er 3 stavs 14 mm eikeparkett - hvit pigmentert . Eik heltre hvitpigmentert gulvlist. Badegulvet leveres med keramiske fliser 30x30 i mørk grå. I dusjsonen vil det være tilsvarende i 5x5.

Balkong
Vestvendt balkong på 8,8 kvm med impregnert tredekke. Balkongen ligger høyt og fritt, og uten balkong over seg.

Boder
I tillegg til bod i leiligheten, får samtlige leiligheter sportsbod på minimum 5 kvm plassert i felles bodanlegg i parkeringskjeller.

Ventilasjon og lufting
Leilighetene leveres med balansert ventilasjon.

Byggemåte

Byggene er utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger er utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon og vindsperre utvendig kledd med tegl og trepanel.

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen angir hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK10. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjons-løsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detalj-prosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter Utbygger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3d-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i denne salgsoppgave som er gjeldende.

Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen, herunder at det kan endres underleverandører til prosjektet så som kjøkken, bad, parkett etc. Vindusplasseringen i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den arkitektoniske utforming eller teknisk løsning. Noen leiligheter under 50m2 er fritatt for krav om tilgjengelig boenhet.

Tomt

Eiet tomt: 2910 kvm.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass for denne leiligheten. For de som ønsker tilgang på bil av og til, så har Hertz Bil Pool på handlesenteret Løren Torg: www.hertzbilpool.no/hvor-er-bilene-/oslo. Utover dette er det gateparkering etter gjeldende parkeringsbestemmelser.

Oppvarming

Fjernvarme blir levert fra Hafslund Fjernvarme. Boligene oppvarmes hovedsakelig med vannbåren varme til radiatorer. Rørføringer frem til radiatorer legges skjult i konstruksjonen. Oppstikk fra gulv eller ut fra vegg til radiator må påregnes. Det leveres individuelle målere på radiatorvarme og på varmt tappevann i hver bolig. Hver beboer vil motta faktura for forbruket i sin leilighet pluss andel av varmtvann som går til fellesareal og ventilasjonsaggregat. På baderom leveres det varme i gulv.

Boligselger utreder muligheten for solcelleanlegg som skal plasseres på de øverste takflatene på hus C4 og C5. Produksjonen fra anlegget vil i så fall kunne forsyne Lørenporten 1 sameiet med kortreist og ren strøm, totalt anslått til ca. 40.000 kWt per år. Solcelleanlegget skal eies og driftes av Otovo AS, org.nr. 915 501 608, som skal selge strøm til sameiet basert på følgende energiledd; Spot fjernvarme minus 1 øre/kWt; ta kontakt med megler for ytterligere opplysninger om strømkjøpsavtalen/betingelser. Boligselger har tatt forbehold om at eventuelle endringer i prosjektet under prosjektgjennomføringen kan medføre endringer på avtaler og betingelser, samt at solcelleanlegget kan utgå i sin helhet dersom det bli nødvendig eller hensiktsmessig.

Strømanlegg med jordfeilvarsling, fordelingsskap, og måler. Lørenporten trinn 1 vil få transformatorstasjon plassert i henhold til retningslinjer fra Hafslund. Den er planlagt plassert vest på tomten, ved grensen til naboprosjektet Brødfabrikken i vest. Strøm til fellesarealer og garasje blir levert fra egne målere. Kostnaden fordeles iht. eierbrøk og andeler i garasjeanlegget. Det er balansert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i teknisk rom i kjeller. Innblåsing til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad, innvendig bod og kjøkkenhette.

Sameiet

Dette prosjektet gjelder for salgstrinn 2 av boligprosjektet "Lørenporten". Lørenporten salgstrinn 2 består av bygg C4 og C5 som planlegges organisert som ett eierseksjonssameie (Lørenporten 2 boligsameie). Bygg C4 og C5 er planlagt med tilsammen ca 125 leiligheter.
Hele boligprosjektet Lørenporten planlegges oppført i tre byggetrinn, med til sammen 7 bygninger. Utbyggingen planlegges organisert som tre eierseksjonssameier, med tilhørende garasjer fradelt i egne anleggseiendommer. Utbygger tar imidlertid forbehold om en annen organiserting/inndeling av prosjektet.
Leilighetene i Lørenporten trinn 2 vil bli organisert som eierseksjonssameier i samsvar med eierseksjonsloven av 23 mail 1997. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Sameiene vil ha delt eierskap gjennom realsameiet til fellesområder. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler som ligger vedlagt prospektet, samt prosjektets hjemmside: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lorenporten/

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jfr. lov om eierseksjoner §22

Andre forhold

Byggherre og selger for prosjektet er Selvaag Bolig Lørenporten AS, orgnr. 916 489 854 som er 100% eiet av Selvaag Bolig ASA, orgnr. 992 587 776.

Garanti
Det er stillet garanti fra utbygger/selger 1 denne vil bli transporter til endelig kjøper. Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom utbygger/selger 1 og Kjøper 1 iht. opprinnelig kjøpekontrakt. Det vil ikke bli stillet ytterligere garanti fra selger i dette ledd for kjøpesum på kontraktsposisjonen. Garanti etter §47 forutsettes stilt om utbygger/selger 1 ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:
10 prosent av kjøpesummen for boligen, kr 485 000,-, kjøpesummen for kontraktsposisjonen kr 20 000,- ved kjøp til prisantydning, transportgebyr til utbygger, kr 30 000,-, tilsammen kr 535 000,- innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har allerede innbetalt forskuddet på 10 prosent av kjøpesummen iht. kjøpekontrakten for boligen.
Kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr. 4 446 000,-, samt resterende omkostninger kr. 20 554,- og eventuelle tilvalgs-/ endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før boligselgeren har stilt sikkerhet, jfr. bustadoppføringslova § 12.
Påløpte renter tilfaller Kjøper 2 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova § 47.
Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

Lovverk
Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.
Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.

Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.
Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.
Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:
Kjøpesum/oppgjør for inntreden i Kjøpekontrakt utgjør forskudd samt merverdi og transportgebyr. Alle tre beløpene forfaller til betaling når Transportkontrakt signeres. Det forutsettes imidlertid at Selger/-utbygger godkjenner transport av kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Selger 2 har krav på å få utbetalt beløp tilsvarende forskudd iht. opprinnelig kjøpekontrakten samtidig med at transport er bekreftet notert hos utbygger/selger 1 og megler xx AS, som forestår oppgjøret. Dette forutsatt at garanti etter buofl. § 12 og/eller §47 er stilt av selger. Resterende innbetaling / kjøpesummen skal bero på meglers klientkonto frem til Kjøper 2 har overtatt eiendommen og fått rettsvern for sitt erverv.

Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

I tillegg til bod i leiligheten, får samtlige leiligheter sportsbod på minimum 5 kvm plassert i felles bodanlegg i parkeringskjeller.

Matrikkel

Gnr. 124 bnr. 270 snr. 261 i Oslo kommune

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr ,-

Vei, vann og avløp

Eiendommen vil bli tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Steinar Lund
Hjemmelshaver til eiendommen: xxxx , hjemmelshaver har gitt nødvendige fullmakter til selger 1/utbygger.

Formuesverdi

Likningsverdien er ikke fastsatt på salgsstidspunktet. Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) 2016. Ligningsverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Utbygger Selvaag har innkalt til overtagelsesforretning 27.11.2019. Det eksakte overtagelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtagelsestidspunktet. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeider, eller dersom vilkårene nevnt i bustadoppføringslova §11 er oppfylt. Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider. Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsesdagen.

Evt. mulighet for utleie

Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier eller leietaker. Boligen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.
Dersom eiendommen ikke er seksjonert pr tidspunkt for overtakelse og kjøper planlegger å leie ut boligen, gjøres kjøper oppmerksom på eierseksjonsloven kapittel 3 som regulerer leietakers rett til kjøp.

Ferdigattest/brukstillatelse

Selger av boligen er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeid er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse.

I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning

Regulering

Eiendommen, felt C og D er regulert til bolig, forretning, barnehage, bevertning, kjørevei, fortau, torg, gangareal iht. til reguleringsplan S-4835 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.06.2015, innhentet 20.05.2016.
Det er flere bygge- og reguleringssaker i hele området som gjelder oppføring av bolig eller tiltak i den forbindelse. Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen. Se: http://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/[600481,6644857,7
Det vil blant annet komme et bygg på tomten sør for eiendommen. Felt K4 er i dag regulert til forretning/undervisning/institusjon (kultur)

Offentlige planer

Området er i utvikling og det flere pågående planer og byggesaker. Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser ligger vedlagt til denne salgsoppgaven.

Konsesjonsplikt

Nei

Odelsrett

Nei

Forkjøpsrett

Nei

Forbehold

Forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg og nødvendige tillatelser fra kommunen er trukket. Ramme- og igangsettingstillatelse foreligger. Prosjektet er så langt i rute.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr. xxx,- inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. ,- inkl mva.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Meglere

Portrettbilde av Ada Kjenner

Ada Kjenner

Megler

Kontakt Ada på e-post
ada@sem-johnsen.no

Kontakt Ada på telefon
99 01 96 68

Ada Kjenner har lang og bred erfaring fra meglerbransjen. Hun har siden 2001 meglet alt fra 1-roms til store eneboliger, prosjekter; både nybygg og rehabiliterte, tomter og fritidseiendommer, samt eiet og driftet meglerbutikker til stor suksess og markedsledende i sine områder.

Hun har meglet i over 17 år og lever av anbefalinger fra fornøyde kunder, og det resulterer i at hun selger overalt i byen, både stort og smått. Dette mangfoldet og variasjonen gir henne en veldig tyngde, spesielt med tanke på å treffe, forstå og imøtekomme både eiendommene og menneskene. Hennes styrker ligger naturligvis i mye erfaring, men aller best det faktum at hun har det gøy på jobb og gleden av å kunne gi kundene sine over hva de forventer.

Les mer