Maries gate 7

Maries gate 7

Prisantydning 9.850.000,-
Omkostninger 268.650,-
Totalpris 10.197.378,-
P-rom 103m2
Byggeår 1920
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Christoffer Askjer

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF

Megler: Hans Christian Freberg

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  3.693,-
 • Fellesformue
  34.965,-
 • Fellesgjeld
  78.728,-
 • Ligningsverdi
  1.883.353,-
 • Energimerke
  F – rød

Kort om eiendommen

MAJORSTUEN/VESTKANTTORVET- Delikat, nyoppusset (2017) og svært gjennomført 3(4)-roms. Gjennomgående og solrikt med 2 balkonger - Heis - Peis - Parkering.

Høydepunkter

- Heisadkomst. Trinnløs adkomst fra bil til leiligheten.
- Solrik balkong på 7,5 m² mot syd/vest, vendt mot stille grøntareal.
- Balkong mot Maries gate (morgensol) med adkomst fra stue.
- Seksjonen disponerer én parkeringsplass i bakgården.
- Sjeldent god beliggenhet. Rolig og samtidig "alt" av servicetilbud utenfor døren.
- Betydelig oppusset i 2017 med høy standard på overflater, innredning og utstyr.
- Elegant kjøkken fra HTH (VH7) med benkeplate i kompositt og underlimt vask.
- Integrert vinskap og hvitevarer fra Miele med kaffemaskin.
- Baderom med smakfull innredning fra Villeroy & Boch. Stort dusjhjørne og dobbel regnfallsdusj.
- Eikeparkett fra Flotte gulv og gulvvarme i alle rom unntatt soverom.
- Ny eksklusiv peisovn fra Spartheim i stue med 3-sidig glassfront.
- Todelt walk-in garderobe for han og henne i tillegg til garderobe i entré.
- Soverom 3 kan enkelt etableres i stuen.
- Klassisk bygård. Godt vedlikeholdt de senere år med en rekke oppgraderinger.

Beliggenhet

Maries gate har kanskje Majorstuens mest etterspurte nabolag og leiligheten ligger stille og tilbaketrukket til i et veletablert område bestående av pene og klassiske bygårder. Rolig og samtidig sentralt med "alt" av servicetilbud utenfor døren med blant annet Bogstadveien og Frognerparken i umiddelbar nærhet.

Mer om eiendommen

Ønsker man å la bilen stå, så har man Majorstuen stasjon kun tre minutter unna. Dette er et av byens beste knutepunkt for kollektivtilbud. Her finnes T-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger.

Innhold

Delikat, nyoppusset og gjennomført 3(4)- roms med "alle" fasiliteter. Boligen er på 103 m² (P-rom) som består av:

3. etasje: Entré/gang med garderobe, delikat baderom, stuedel med peis og adkomst til balkong, samt stor spiseplass tilknyttet elegant kjøkken fra HTH. For øvrig inneholder boligen 2 soverom hvorav hovedsoverom er innredet med todelt garderobe for 2 personer. Gjesterom med adkomst til solrik balkong mot syd/vest, vendt mot rolig bakgård. Adkomst til baktrapp fra gang ved gjesterom med trinnløs adkomst til bilen via heis.

9V5A5166
9V5A5145

I tillegg disponerer seksjonen loftsbod med gulvareal på ca. 10 m² og kjellerbod på ca. 4 m².

Standard

Leiligheten er betydelig oppusset i 2017 og delvis ombygget fra opprinnelig planløsning som gjør at den fremstår moderne og meget gjennomført. Høy standard på overflater, innredning og utstyr i tillegg til at ombyggingen bærer preg av gjennomtenkte løsninger. Oppussingen omfatter blant annet nytt delikat baderom, elegant kjøkken fra HTH, nye varmekilder, samtlige overflater, belysning og oppgradering av elektrisk anlegg.

Gjennomgående løsning med store vindusflater og 2 balkonger (én på hver side) gir glimrende lysforhold og utearealer med sol "hele" dagen. Fra gjesterom er det adkomst til stor balkong på 7,5 m² mot syd/vest, vendt mot stille og rolig grøntareal.

Perfekt for late sommerdager med god plass til både grill og utemøblement. Balkong ut mot Maries gate (morgensol) med adkomst fra stue som egner seg fint til frokost eller morgenkaffen.

Boligen er godt utnyttet og planløsningen gir et meget romslig og åpent rom som benyttes som stue, spisestue og kjøkken. God plass til sittegruppe, TV- seksjon og møblement i stuedelen mens spisestuen har plass til stort langbord for både hverdags og større selskap. Ny eksklusiv peisovn fra Spartheim, sentralt plassert i rommet med 3-sidig glassfronter.

Elegant kjøkken fra 2017 med moderne innredning fra HTH (VH7). Kjøkkenet er godt utnyttet med åpen løsning og samtidig sosialt med tilknytning til spiseplassen. Lekker benkeplate i kompositt og innredning med slette fronter. Praktisk kjøkkenøy og takhøye skap gir rikelig med skap- og oppbevaringsplass. Barløsning med spiseplass for 2, perfekt til enkle måltider. Komplett utstyrt med integrerte hvitevarer fra Miele som komfyr, ekstra bred induksjon platetopp, oppvaskmaskin, kaffemaskin og kjøl/frys. I tillegg er kjøkkenet utstyrt med integrert vinskap med 2 soner.

Lekkert flislagt baderom fra 2017 med smakfull innredning fra Villeroy & Boch. Stort dusjhjørne, utstyrt med dobbel regnfallsdusj fra Hansgrohe.

9V5A5173
Fra stue mot balkong.

Vegghengt wc og servantseksjon med dobbel servant og skuffer med slette fronter for oppbevaring. Stort speil opp til himling i tilsvarende bredde som innredningen. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Arbeidet på bad er utført av faglærte og dokumentasjon med garantibevis foreligger.

Generelt godt med skap- og garderobeplass. Hovedsoverommet er spesialtilpasset med todelt walk-in garderobe for 2 personer som er utstyrt med automatisk tenning av belysning. For øvrig spesialtilpasset garderobe i entré med speilfront og plassbygde hyller på gjesterom.

Innvendig gulv består av 1-stavs eikeparkett med børstet og hvit ultra mattlakk fra Flotte gulv. Fliser på bad, kjøkken og entré. I tillegg til ny peisovn er leiligheten påkostet med nye varmekilder i gulv. Dette omfatter varmefolie i stue og spisestue, samt varmekabler i gang, kjøkken og bad.

Flislagt balkong mot Maries gate (morgensol).
Stuen kan forlenges ved å åpne doble fløydører.

For øvrig nye panelovner på begge soverom. Resterende overflater består av nymalte flater innrammet av detaljert listverk. Strategisk plasserte downlights på kjøkken, bad og entré.

Skjult elektrisk anlegg som ble oppgradert i 2017. Påkostet med elko pluss kontakter i alle rom, samt dimmer i alle rom utenom garderobe. Medietilkobling ved TV, skjulte rør i vegg. Det er i tillegg integrerte høyttalere fra Bowers & Wilkins på kjøkken og bad (kan kobles til Sonos/Heos eller annet trådløst system).

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Klassisk bygård fra 1920 bestående av 4. etasjer, samt kjeller og loft.

Yttervegger i teglstein/murkonstruksjon som er utvendig pusset og malt. Balkong mot bakgård dekket med terrassebeis og flislagt balkong med adkomst fra stue, begge overflatebehandlet sommeren 2018.

Gården er godt vedlikehold og i løpet av de senere år det utført en rekke større arbeider som blant annet:

2015-2016: Installasjon av heis, oppgradering av kjeller, oppgradering av brannsikkerhet med nytt sentralt brannvarslingsanlegg med klokker i alle leiligheter og nye rømningsveier via repos i bakgang. Videre ble det montert nye vinduer mot bakgård i fellesarealer, nytt inngangsparti i bakgården og ny kjellerinngang.

2013: Hovedoppgang pusset opp. Installert nytt calling anlegg med video, tale og- og lyttefunksjon.

2010: Nytt tak. Ny fasade mot Maries gate og bakgård.

Se utferdighet tilstandsrapport og sameiets årsberetning for ytterligere informasjon.

Fra stuedel mot peis og spiseplass.
Ny peisovn med 3-sidig glassfront.
Spiseplass med mulighet for stort langbord.

Bebyggelse

Bygårder med opprinnelse rundt starten av forrige århundre. For det meste boliger i området med noe næring på gateplan.

Tomt

Eiet tomt: 516 kvm.
Felles bakgård opparbeidet med carport og parkeringsplasser.

Parkering

Seksjonen disponerer én parkeringsplass i bakgården (trinnløs adkomst til leiligheten) med automatisk portåpner. Hvilken plass seksjonen skal disponere er avhengig av størrelse/lengde på en eventuell bil, og andre biler i sameiet. Bakgrunnen for dette er at størrelsen/kvaliteten på plassene varierer (dagens eier har plass til BMW X3).

Styret står for denne fordelingen og fordeler slik at den korteste bilen skal benytte plassen nærmest porten. Det er vedtatt etablering av ladestasjon for elbil.

I tillegg til én parkeringsplass i bakgården er Maries gate med i ordningen om "beboerparkering" som gjør at man parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kun kr. 3 000,- i året.

Adkomst

Heisadkomst til leiligheten via baktrapp i tillegg til felles trappegang. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Nye varmekilder fra 2017 med eksklusiv peisovn fra Spartheim,

Fra kjøkken mot spiseplass.
Flislagt balkong mot Maries gate (morgensol).

varmefolie i gulv (stue og spisestue) og varmekabler (gang, kjøkken og bad). For øvrig nye panelovner på begge soverom.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Mariesgt 7 . Sameiet består av 9 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Skoler

Eiendommen har gangavstand og sokner til Majorstuen skole.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene.

Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Andel fellesgjeld

Kr. 78 728,- pr. 31.12.2017.

Sameiet har 2 lån i DNB:

Lån 1 annuitet:
Rentesats 4,05 %
Innfrielsesdato: 1.6.2023
Rest pr. 2.5.2018 kr. 259 509,-.

Lån 2 annuitet (tatt opp i 2016):
Rentesats 4,20 %
Innfrielsesdato: 1.5.2026
Rest pr. 2.5.2018 kr. 420 975,-.

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Meglere

Portrettbilde av Christoffer Askjer

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Christoffer på e-post
ca@sem-johnsen.no

Kontakt Christoffer på telefon
92 04 05 87

Askjer har 17 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen, og mer enn 14 år som megler på egen portefølje. I denne perioden har han bistått i mer enn 1600 bolighandler, og har igjennom dette opparbeidet omfattende erfaring og en inngående kunnskap om markedet. De siste årene har gjennomførte boligsalg ligget rundt 100 transaksjoner, hvorav ca 80% var brukte boliger i selskapets primærområder. De resterende 20% var prosjekterte boliger under oppføring.

Kvaliteter som legges til grunn for Askjers arbeidsmetodikk er dedikasjon, trygghet for partene og god gjennomføringsevne.

I tillegg til å være megler er Askjer daglig leder i selskapet som er hovedeier av selskapene i Sem & Johnsen-gruppen.

Les mer
Portrettbilde av Hans Christian Freberg

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Hans Christian på e-post
hcf@sem-johnsen.no

Kontakt Hans Christian på telefon
99 43 29 22

Hans Christian er utdannet eiendomsmegler fra BI i juni 2014, og har siden november samme år arbeidet som co-megler for Christoffer Askjer. Freberg jobber svært tett med å assistere i alle gjøremål knyttet til salg i hans portefølje. Hans Christian er hardtarbeidende og dedikert og er opptatt av levere gode resultater for både kunder og kolleger.

Les mer