Operagata 45

Operagata 45

Prisantydning 6.600.000,-
Omkostninger 86.222,-
Totalpris 6.686.222,-
P-rom 56.5m2
Byggeår 2019
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon

Visningstider

  • Søndag 17. mars
    Kl. 15.30 – 16.30
  • Tirsdag 19. mars
    Kl. 17.00 – 18.00

Erik Hofland

Eiendomsmegler MNEF

Megler: Erik Hofland

Nøkkelinfo

  • Fellesutgifter
    2.436,-

Kort om eiendommen

Endeleilighet (3-roms) i 3. etasje med heis i nytt bygg (feb 2019). Vestvendt balkong (5,7 kvm) og høy standard.

Høydepunkter

- Ny 3-roms selveier i 3. etasje i A-bygget ved nye Munch Museet.
- Vestvendt balkong på ca 6 kvm.
- Høy standard på overflater, innredninger og utstyr.
- Solrik beliggenhet.
- Felles takterrasser med 360 graders utsikt og sol fra morgen til den går ned.
- Heis til leilighetsplan.
- Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom.
- Delikat dusjbad.
- Romslig stue med plass til stuemøblement og spisestue.
- Flott kjøkken fra HTH med integrete hvitevarer fra Siemens.
- Store vinduer med gode lysforhold.
- Balansert ventilasjon.
- Oppbevaringsplass i innvendig bod.
- Antatt overtagelse er Q1 2019.
- Vedlikeholdsfri bolig i flere år.
- Supersentral beliggenhet med nærhet til "alt".
- Lav dokumentavgift.
- Lave kjøpsomkostninger.

For mer info og illustrasjoner av prosjektet, se www.munchbrygge.no.

Fra Munch Brygge kan du gå rett ut av døren og vandre langs sjøen hver eneste dag. Munch Brygges bryggekant blir en del av den herlige havnepromenaden som strekker seg fra Bjørvika Øst til Filipstad og Frognerstranda. Kun 5 minutters gange unna er man på Oslo S, og sentrum forøvrig.

Beliggenhet

Den nye bydelen i Bjørvika er et av Norges største byutviklingsprosjekter - noensinne!

Mer om eiendommen

Et helt nytt nabolag bygges opp fra bunnen med kontorbygg, boliger, handel, spisesteder, kunst og kultur av høy klasse. I det nye Deichmanske hovedbiblioteket vil det satses på spennende arrangementer. Dine aller nærmeste naboer, Munchmuseet og Den Norske Opera & Ballett, har flotte kunstutstillinger og oppsetninger.

Munch Brygges nærhet til vannet gjør dette til et herlig sted å bo hvor du enkelt kan ta en padletur med kajakk eller vandre langs havnepromenaden. Her bor du på bryggekanten, i et vakkert nabolag, hvor natur- og kulturopplevelsene er nye hver dag. Fra Munch Brygge har du kort vei til Oslo-fergene som tar deg med ut til de mange frodige øyene i Oslofjorden.

Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og Elixia treningssenter finner du også her.

CF056217
CF056209

Elsker du å bade, er det kort gangavstand til Sørenga Sjøbad som er blitt kåret av The Guardian til en av de ti beste sjøvannsbassengene i Europa.

Ferdes du med kollektive transportmidler, har du gangavstand til Norges beste kollektivknutepunkt, Oslo S.

Faste løpende kostnader

Estimert til å utgjøre kr. 2 436,- per måned.
Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter slik som fyring, varmt vann, kommunale avgifter, forsikring, forretningsførsel, vedlikehold m.m., men avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 30,- - 40,- pr. kvm. BRA/mnd. I prislisten er erfaringstall kr. 34,- pr.m2 benyttet.

Dette inkluderer IKKE energiforbruk eller utgifter til kabeltv/internett. Det foreligger p.t. ikke regnskap eller budsjett for sameiet. Budsjett vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører. Driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas av styret og fremlegges til orientering på sameiets generalforsamling.

Forretningsfører vil i forbindelse med overtagelsen innkalle 3 måneders fellesutgift som likviditetstilskudd til sameiet.

Eiendomsskatt
Oslo kommune har eiendomsskatt. Kjøper må påregne eiendomsskatt for seksjonen.

Skatteetaten bruker følgende modell for utregning av eiendomsskatt som primærbolig:
Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen.
Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger.
Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er tre promille per 2018 av dette beløpet.
Se Oslo kommune sin nettside "skatt og næring" for ytterligere info, eller kontakt skattemyndighetene.

Begge soverom er av god størrelse
CF056221

Innhold

P-rom: 56,5 kvm, BRA: 60,9 kvm

Leiligheten ligger i 3. etasje, og har følgende rominndeling i P-rom:

Entré/gang, stue med utgang til balkong, kjøkken, dusjbad, og 2 soverom.

S-rom: Innvendig bod på ca. 3,2 kvm. Ved å fjerne vegger til boden, blir dette en del av leilighetens P-rom.

Det medføler sportsbod på ca 5 kvm i kjeller.

Standard

Innvendige dører:
Malte glatte dører med malt karm. Dørene leveres ferdigbehandlet fra fabrikk. Dørvridere leveres i stål.

Innvendige gulv
14mm 1-stavs eikeparkett og hvite gulvlister uten profil i alle oppholdsrom.

CF056176
CF056240

Ingen synlige spikerhoder.

Innvendige vegger
Innvendige vegger utføres i betong og tre-/stålstendere, kledd med gipsplater.

Himling
Himling vil i hovedsak være betong. Den generelle himlingshøyden vil være ca. 2,55 m. Deler av himlingene vil bli utført som nedsenket med høyde ca. 2,3 m der det er nødvendig pga. tekniske føringer eller lignende.

Kjøkken
Leiligheten får et stilrent kjøkken levert fra HTH og integrerte hvitevarer fra Siemens. HTH modell Athena hvit eik finer, VH-7 grepsprofil i stål, synlige sider i hvit eik finer. Aluminiums sokkel. Høyskap og overskap HTH modell Athena, hvitmalt, ekstra høyde. Benkeplate i 20mm hvit Trend laminat med underlimt vask. Avtrekk fra kjøkkenhette tilknyttet det balanserte ventilasjonsanlegget, og med integrert komfyrvakt. Kjøkkenhette fra Rørøs Metall er tilpasset størrelse på kjøkken.

Bad
Meget delikat flislagt bad med gulvvarme og downlightsbelysning. Det leveres innsvingbare dusjvegger i herdet glass, eller dusjvegger i glass med glassdør. Det leveres rainfalldusj med armatur av god kvalitet. HTH-modell Athena hvit eik laminat farge mørk sand. Håndtak Edge 32cm, synlige sider lik front. Det leveres speil integrert i flislagt vegg med lik bredde som benkeplate. Opplegg for vaskemaskin med vann, avløp og stikkontakt der hvor det er vist plassering av vaskemaskin på tegningene. Det leveres vegghengt toalett, og alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse. Fliser leveres i formater i henhold til romskjema: 30 x 60 cm på vegg, 60 x 60 cm på gulv og i dusj 5 x 5 cm.

Separat WC
Det leveres enkel servant med ettgreps vannbesparende armatur. Det leveres speil over servanten.

Tilvalg/endringer

CF056208
CF056203
CF056202

Muligheten for å gjøre tilvalg/endringer er utløpt, det vil derfor ikke være anledning til å gjøre endringer.

Byggemåte

Bebyggelsen består av nybygg. Bygningene fundamenteres til fjell og bærekonstruksjonen er i betong og stål. Etasjeskillene utføres av prefabrikkerte betongdekker og v-fuger sparkles slik at himlingene blir slette. Fasadeveggene utføres hovedsakelig av bindingsverk med teglforblending og fasadeplater og/eller trepanel. Takterrassene og yttertakene utføres av betong med papptekking og isolasjon. Innvendige vegger utføres i betong og tre-/stålstendere kledd med gipsplater. Isolasjon leveres i samtlige vegger. Himling vil i hovedsak være betong.

Tomt

Eiet tomt i dag ca. 4 878 kvm. Det kan bli foretatt grensejusteringer og eventuell sammenslåing/deling i forbindelse med utbyggingen. Tomtens areal etter evt. justeringer er ennå ikke fastsatt.

Takterrassene er til felles bruk og kun for sameiet. Gårdsrommet vil bli utført med gangveier med belysning, beplanting og utemøbler. Tekniske installasjoner kles med værbestandig materiale. Det legges flis i hovedinngang. Det blir montert stativ for sykkelparkering i felles sykkelrom i kjeller med mulighet for lading av el-sykler. Strømforbruket belastes sameiets måler.

Uteareal på bakkeplan (bygulvet) vil tilbys drivere og eiere av næringsarealene i byggene. Dette kan for eksempel være virksomheter som kafé, restaurant, butikk og galleri.

Kjøkken
Teknisk rom - leiligheten har balansert ventilasjon.

Parkering

Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass i underliggende anlegg for kr. 1 000 000,-. Plassen er forberedt for elbil-lader. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming

Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme i oppholdsrom. Forbruk av varmt tappevann og varme blir direktemålt for hver leilighet. Kostnaden kommer i tillegg til sameiets stipulerte fellesutgifter.

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Avtrekk fra våtrom og kjøkken og tilførsel til oppholdsrom. Hver enkelt leilighet leveres med eget ventilasjonsanlegg som kan betjenes individuelt.

Sameiet

Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. De andre sameierne har, i henhold til Eierseksjonslovens § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

10% forskudd av kjøpesum kr. 660 000,- og transportgebyr på 25 000,- innbetales i forbindelse med kontraktsinngåelse.

Resterende av kjøpesum + omkostninger kr. 6 001 222,- innbetales 1 uke før overtakelse:

Selger 2 har krav på å få utbetalt beløp tilsvarende sitt forskudd iht. opprinnelig kjøpekontrakten samtidig med at transport er bekreftet notert hos utbygger/selger 1 og megler Sem & Johnsen Prosjektmegling AS, som forestår oppgjøret. Dette forutsatt at garanti etter buofl. § 12 og/eller §47 er stilt av selger. Resterende innbetaling / kjøpesummen skal bero på meglers klientkonto frem til Kjøper 2 har overtatt eiendommen og fått rettsvern for sitt erverv.

Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpslova. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til utbygger/selger 1 om salget. Bolighandelen som ny kjøper trer inn i følger Bustadoppføringsloven, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kjøper 2s plikt til å betale vederlaget for kontraktsposisjonen faller bort dersom utbygger ikke ferdigstiller boligen.

Videre har kjøper 1 av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbyggers side. Kjøper 2 har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til utbygger i henhold til lovens § 52 og 53. Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Andel fellesgjeld

Ingen.

Evt. mulighet for utleie

Seksjonseiere får full råderett over egen bolig og kan leie den ut. Dersom eiendommen ikke er seksjonert pr. tidspunkt for overtagelse, gjøres evt. kjøper/utleier oppmerksom på Eierseksjonslovens kapittel III som regulerer evt. leietakers rett til kjøp.

Megler

Portrettbilde av Erik Hofland

Erik Hofland

Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Erik på e-post
eh@sem-johnsen.no

Kontakt Erik på telefon
47 40 05 30

Erik Hofland er utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI, og vært i bransjen siden 2009. Gjennom sin karriere har han bistått i over 400 boligsalg av både brukt- og nybolig. En klar salgsfilosofi, ærlig og trygghet er hans kjernekvaliteter. Han blir beskrevet som en engasjert eiendomsmegler, samt hardtarbeidende og gir kundene sine en tett oppfølging. Lokalkjent på Fornebu/Snarøya. Erik har styreverv i Oslo Akershus eiendomsforening (OAEF).

Les mer