MUNKEDAMSVEIEN 100 (T)

MUNKEDAMSVEIEN 100 (T)

Prisantydning 7.975.000,-
Omkostninger 210.722,-
Totalpris 8.195.481,-
P-rom 101m2
Byggeår 1896
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Megler: Camilla Sem

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  3.526,-
 • Fellesformue
  16.239,-
 • Fellesgjeld
  9.759,-
 • Ligningsverdi
  1.915.214,-
 • Energimerke
  F – rød

Kort om eiendommen

Nyoppusset, gj.gående og lekker selveierleilighet - p-leie - 4. etasje - Heis - Pipeløp - Nytt kjøkken og dusjbad/wc

Høydepunkter

- Gjennomgående og lekker selveierleilighet med fin design
- Leiligheten ble sent i 2018 fornyet og ombygget innvendig
- Attraktiv beliggenhet i 4. etasje (heis i gården)
- Stor, lys stue med pipeløp og nytt kjøkken
- Lekkert dusjbad/wc som ble renovert i 2018 (nisje for vaskemaskin)
- 2 fine soverom mot bakgård
- Ny parkett i 2018
- Sentralt og tiltalende i et hyggelig område på Skillebekk

Beliggenhet

"I hjertet" av Skillebekk!

Meget attraktiv beliggenhet i et hyggelig område hovedsakelig bestående av klassiske bygårder. Fra eiendommen er det kort vei til et rikt utvalg av servicetilbud med bl.a. små lokale nisjeforretninger og hyggelige caféer og restauranter i Drammensveien, Bygdøy allé, Frognerveien og ved Solli plass. Området har for øvrig et godt offentlig kommunikasjonstilbud med bl.a. bytrikk i Drammensveien og bussforbindelse i Bygdøy allé. I tillegg kort vei til tog- og flytogforbindelse på Nationaltheatret og Skøyen.

Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til grønne omgivelser i parken Framneshaven/Tinker'n. Det er i tillegg spaseravstand til både Slottsparken og Frognerparken.

Området er oppkalt etter Skillebekken, som fikk sitt navn fordi den dannet skillet mellom Bymarken og Frogner hovedgård i Aker inntil byutvidelsen i 1878. Husmannsplassen Skillebekk under gården Frogner er nevnt i en grenseoppgang i 1733, og på slutten av 1700-årene var plassen blitt en forpaktningsløkke under Frogner (men ble frasolgt gården i 1811).

Mer om eiendommen

Vestre del av strøket er dominert av leiegårdsbebyggelse fra 1880-årene, med enkelte innslag av villabebyggelse. Sør for Drammensveien mot Solli plass fikk området Hjortnes modernistisk blokkbebyggelse i 1930-årene.

Matrikkel

Gnr. 211, bnr. 161, snr. 8 i Oslo kommune

Adresse

MUNKEDAMSVEIEN 100 (T)
0270 Oslo
4. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

7 975 000,- (Prisantydning)
9 759,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 984 759,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Kjøkkenet
Fra stuen mot gangen og hovedsoverommet - leiligheten er gjennomgående

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
194 600,- (Dokumentavgift)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
210 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 195 481,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

Kr. 10.578,- pr. kvartal (kr. 3.526 pr. mnd.) som inkluderer felleskostnader kr. 9.585,- (driftskostnader, renhold av fellesarealer, kommunale avgifter, forretningsførsel, gårdsforsikring m.m.) og GET kabel-TV/internett kr. 993,-. Felleskostnadene ble nylig økt med 15% med virkning fra 01.01.2019 (inntatt i overliggende tall).

Sameiet har pr. 21.12.2018 ingen lån, og det er pr. 10.01.2019 ingen planer om låneopptak ifølge styreleder.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inngår i felleskostnadene
Felleskostnader: Kr. 3.526,- pr. mnd.
Eiendomsskatt: Kr. 3.233,- for 2018

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt i Oslo. For 2018 er skattesatsen 3 promille av beregningsgrunnlaget for bolig og fritidsbolig, 2 promille for andre eiendommer.

Detalj
Fasaden - Lekker selveierleilighet i 4.etg med HEIS

For seksjonen som selges utgjorde eiendomsskatten kr. 3.233,- for 2018 iht. eiendomsskattelistene. Det gjøres spesielt oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Videre gjøres det spesielt oppmerksom på eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skattognaring/skattogavgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Fra gangen mot entreen
Fra entre/gangen/hall med liten arbeidsplass hvis ønskes

Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon/selveierleilighet

Byggeår

1896

Etasje

4. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:
Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Energimerking er utført av selger selv

Energiattest er vedlagt denne salgsoppgave. Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig.

Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen. Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Innhold

4. etasje som omfattes av primærrommene 101 kvm:
Entré/gang, stue/kjøkken med pipeløp, gang, dusjbad/wc og 2 soverom.

Byggemeldt tegning fra 1987 sett opp mot dagens planløsning:

Dagens stue med åpent kjøkken var iht.

Fra stuen/spisestuedelen
Detalj fra stuen med hyggelig utsyn
Flott stue med åpen elegant kjøkkenløsning

byggemeldt tegning 2 adskilte rom med betegnelsene soverom og stue. Opprinnelig kjøkken (pr. 1987) er i dag adskilt som soverom og hall.

Badet er utvidet mot dagens kjøkken (utvidelsen ble ifølge selger mest sannsynlig utført på 1980-tallet) og omfattet riving av bærevegg. Videre er det åpnet opp mellom soverom og opprinnelige (todelte) bod i baktrapp, og bodarealet er av selger innlemmet i leiligheten. Begge disse delene av boden er på dagens planskisse benevnt som "disp" og er av takstmann medtatt i totalarealet på 101 kvm. Det er branndør mellom soverommet og boden, som ifølge selger mest sannsynlig ble satt inn på 1980-tallet. Det gjøres oppmerksom på at iht. seksjoneringsbegjæringen er kun den ene delen av boden tilleggsdel til seksjonen, dog har den andre delen av boden (som da er seksjonert som fellesareal) vært benyttet av denne seksjonen da ingen andre har tilgang.

Delen som er seksjonert som fellesareal utgjør iht. selger ca. 1-2 kvm av 101 kvm. Utvidelse av badet (inkl. riving av bærevegg), samt åpning mellom soverom og bod er ikke byggemeldt hos PBE. Videre er det ikke søkt om bruksendring av boden/disp.arealet, som således kun er godkjent som bod. Se vedlagte korrespondanse mellom selger og Plan- og bygningsetaten. Det er selgers ansvar å bringe dette i orden iht. eventuelle krav fra Plan- og bygningsetaten. Konferer megler dersom spørsmål.

Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger gjøres etter dagens bruk.

Boder: Seksjonen disponerer 1 kjellerbod. Boden er ikke oppmålt av takstmann i forbindelse med salget, men har et areal på ca. 5 kvm ifølge tilstandsrapporten datert 11.05.2018 i forbindelse med selgers kjøp. Det foreligger ikke hjemmel for boden, da denne ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal.

Spisestuedelen
Dusjbad/wc med opplegg vaskemaskin i nisje

Dette er normalt i eldre gårder, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Boden har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Standard

Gjennomgående, luftig og lekker selveierleilighet med god takhøyde. Leiligheten ble sent i 2018 fornyet og ombygget innvendig, herunder ny kjøkkeninnredning (kjøkken flyttet ut i stuen), fornyelse av dusjbad/wc (inkl. fornyelse av vannrør og sluk), innvendig elektrisk anlegg, ny parkett, nymalte vegger og himlinger m.m.

Stor, lys stue med pipeløp og meget pent kjøkken med innredning med glatte høyglanspolerte fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i laminat med kum i kompositt. Integrert stekeovn, micro, oppvaskmaskin og induksjonstopp. Ventilator med kullfilter og komfyrvakt. Utstyr er nytt i 2018. Det er ikke montert lekkasjevarsler i kjøkkenbenk iht. krav. Dette blir utført av selger.

Lekkert dusjbad/wc som ifølge selger ble renovert i 2018, inkludert bytte av sluk og rør. Benkeskap med servant, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin. Foldbare dusjdører i glass + dusjarmatur på vegg.

Flislagte gulv og vegger. Gulvvarme. I følge selger er fliser påført våtromplater som er stripset i skjøter og overgang mot gulv med bakenforliggende OSB-plater. Plastsluk med klemring og synlig smøremembran. Ventil i himling. Det er ikke til-luft til rommet. Dette kan ifølge takstmann enkelt tilordnes med spalte for til-luft i dør. Dusjbadet er ikke tatt i bruk etter fornyelse.

2 fine og romslige soverom mot bakgård.

Ny parkett i 2018.

Malte plater på innvendige vegger (veggflater er påført nye gipsplater og sparklet og malt).

Malte profilerte innvendige dører.

Innvendig infrastruktur for vann og avløp i plast, kobber og stål. Forsyningsvann med rør i rør drenert til badet. Det gjenstår montering av kursoversikt i fordelerskap. Ifølge selger er det ny bereder fra 2018 på 200 l (innbygget i himling på bad).

Sikringsskap med automatsikringer. 3x32 amp. hovedsikring ifølge beskrivelse i sikringsskap. I følge selger er innvendig ledningsnett skiftet i 2018.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Klassisk boliggård fra 1896 med heis, pene detaljer og representativ oppgang. Gården er oppført i murkonstruksjoner og er godt vedlikeholdt med utbedringer i nyere tid som bl.a. taktekking i 2015, rehabilitert pipeløp i 2013 (innvendig foring i stål), brannsikring i 2016 og fasader i 2017.

Bygården er oppført med bærende konstruksjoner i tegl/murverk og tre. Yttervegger i tegl/mur utvendig delvispusset og malt. Takkonstruksjon i tre tekket med korrugerte plater. Etasjeskiller i tre.

Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. 2 opprinnelige vinduer med ett glass. Eldre vinduer som generelt er slitt. Minst to glass er punktert. Opprinnelige vinduer i rom merket disp. på planskissen kan ikke åpnes. Avslutning av utforing/karm mot disse vinduer er feil utført.

Brann- og lydklassifisert inngangsdør. Dør til baktrapp er brannklassifisert.

Eiendommens tilstand

Iht. takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:

TG 2:
- Vinduer
- Bjelkelag
- Det er ikke til-luft til badet

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Tomt

Felles eiet tomt på 603 kvm iht. arealbekreftelse fra kommunen.

Parkering

Iht. Oslo kommune sine nettsider er adressen tilknyttet ordningen for beboerparkering. Kjøper kan således søke kommunen om beboerkort. Beboerparkering for bil koster kr. 3.000 for ett år. Les mer på kommunens nettsider www.oslo.kommune.no vedr. vilkår for ev. innvilget kjøp av beboerkort.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Gulvvarme på dusjbad/wc.

Felles teglsteinspipe. Det er ikke tilsluttet ildsted. Ifølge selger ble pipeløp renovert i 2013 med innvendig foring i stål.

Selger har ikke bebodd leiligheten og har ikke oversikt over normalt strømforbruk (kWt) pr. år.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Munkedamsveien 100. Sameiet består av 16 seksjoner (15 boligseksjoner og 1 næringsseksjon) iht. oppdelings-begjæring tinglyst 30.12.1987. Sameiet reguleres av vedlagte vedtekter som ble korrigert og vedtatt på siste årsmøte.

Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det er en diskusjon i sameiet mellom næringsseksjonen (seksjon 1) og sameiet for øvrig (ved styret) da eier av næringsseksjonen urettmessig har utleid deler av fellesarealet til restaurantdrift. Denne saken har versert lenge. Ytterligere informasjon kan leses i årsberetningen for 2017. På siste årsmøte ble det vedtatt at styret skal engasjere advokat for å utrede om sameiet har en sak mot seksjon 1, og styreleder har opplyst at dette nå er på utredningsstadiet (mer informasjon kommer på neste årsmøte i mars/april).

På siste årsmøte ble det vedtatt å innhente tilbud på vaktmestertjeneste.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen, men har forestått oppussingen/ombyggingen av leiligheten (jfr. avsnitt standard).

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Alle hvitevarer (både fastmontert og eventuelle ikke-fastmonterte) medfølger.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen. Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnbokutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnbokutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1892/900360-1/105:
Bestemmelse om veg, 27.10.1892
Overført fra: 0301-211/161
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Skjøte av 27/10-1892 som iht. gammel grunnbok omhandler bestemmelser om Niels Juels gates opparbeidelse. Skjøtet følger vedlagt salgsoppgaven, men megler har ikke kunnet tyde innholdet utover hva som er beskrevet i gammel grunnbok. Kjøper oppfordres til å tyde servitutten/heftelsen selv.

1925/993552-1/105:
Best. om garasje/parkering, 25.06.1925
Overført fra: 0301-211/161
Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Iht. gammel grunnbok omhandler erklæringen forpliktelse til på forlangende å fjerne eller forandre bølgeblikkgarasje. Erklæringen følger vedlagt salgsoppgaven.

1987/88033-3/105:
Pantsettelseserklæring, 30.12.1987
Beløp: NOK 20.000
Panthaver: Sameiet
Lnr: 1104184
Anført prioritet: Etter første tgl. kjøpesum
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

Ved kjøp av eiendom tar kjøper som normalt risikoen for innhold i servitutter/heftelser og deres betydning for eiendommen.

Grunndata:
1987/88033-2/105
Resek/deling av seksjon, 30.12.1987
Oppdelt seksjoner: Snr: 1
Formål: Samleseksjon næring
Sameiebrøk: 544/2528
Oppdelt seksjoner: Snr: 2
Formål: Samleseksjon bolig
Sameiebrøk: 1984/2528
Seksjonsameieandeler: Snr: 8
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 121/2792
Eiendommen er oppdelt i 16 seksjoner

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen lån, og seksjonen har således ingen andel langsiktig fellesgjeld. I ligningsoppgaven for seksjonen pr. 31.12.2017 er det opplyst om en gjeld på kr. 9.759,- som da relaterer seg til kortsiktig leverandørgjeld. Sameiet har pr. 10.01.2019 ingen planer om låneopptak ifølge styreleder.

Andel formue

Kr.16 239,- pr. 31.12.2017 iht. forretningsfører

Regnskap

Resultatet av driften året 2017 viste et positivt årsresultat på kr. 3.784,-. Budsjettet for 2018 ga et forventet negativt årsresultat på kr. 240 645,-.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig gate.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Eier

JH Eiendomsconsult AS

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: Kr. 1 915 214,-
Som sekundærbolig: Kr. 6 894 769,-

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Leietager må meldes til styret for registrering.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved gjennomgang av saksmappen hos PBE er følgende av relevans funnet:

Ekspedisjonsdokument for våningshus (uattestert, 1896)
Ekspedisjonsdokument for vannklosettanlegg (attestert, 1928)
Ekspedisjonsdokument for rep. etter eksplosjon (attestert, 1945)
Ferdigattest for innredning loft til bolig (1991)

Ekspedisjonsdokumenter er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte slike dokumenter som avslutning på byggesaken.

Forretningsfører

Sebra Forvaltning AS

Regulering

Eiendommen står oppført på Byantikvarens gule liste som bygningslokalitet og enkeltminne bygning (prioriterte kulturminneinteresser, kommunalt listeført). Videre er bygningen er SEFRAK-registrert med SEFRAK- nummer 0301-0501-013 og bygningsnummer 80494009.

Regulert område. Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med bestemmelser S-1949 (bolig m. tilh. anlegg).

Iht. Oslo kommune planinnsyn er en mindre del av eiendommen (langs gaten) regulert til offentlige kjørebane/veigrunn med regulerings-bestemmelser S-133GO (ikke vedlagt salgsoppgaven).

Eiendommen ligger innenfor planområdet for Kommunedelplan KDP-17.
Flate: Områdeavgrensning for indre Oslo
KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link:
http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

I kommuneplanen ligger eiendommen i et område med følgende avsetning:
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (nåværende).

Videre nevnes det for ordens skyld at det i kommuneplanen er inntatt/inntegnet mulig fremtidig fjordtrikktrasé fra Drammensveien og bort Munkedamsveien (for så å fortsette ned Tinker'n mot Filipstad). Se for øvrig avsnitt offentlig planer for status p.t..

Offentlige planer

Ved søk på eiendommen fremkommer en pågående plansak registrert på eiendommen som selges m.fl.

E18 og Ring 1 på Filipstad - Detaljregulering
Saksnummer: 201305991
Status: Planforslag
Sakstype: Foreløpig plan
Gnr/Bnr: 250/7
Saksbehandler PBE: Odd Johnsen, Tlf: 90023129
Link til saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201305991

Saksbehandler for saksnummer 201305991 har muntlig opplyst 10.01.2019 at dette dreier seg om detaljreguleringen for å legge E18 under lokk med ny Ring1 over lokket. I samme forbindelse ble det i opprinnelige forslag planlagt å etablere trikkespor fra Aker Brygge i retning Hjortneskaia, videre opp Tinker'n og forbi eiendommen som selges. I nyere tid er det også laget et alternativ 2 som innebærer å ikke etablere trikkespor opp Tinker'n, men i stedet etablere gang- og sykkelvei. Alternativ 2 har høringsfrist i disse dager, og vil så bli sendt til politisk behandling i Rådhuset. Hva som blir endelig utfall er således usikkert i skrivende stund.

Viktig: Oslo sentrum er stadig under endring/utvikling. Områder omreguleres, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringskart med reguleringsbestemmelser. Interessenter oppfordres til selv å undersøke på planinnsyn på Oslo kommune sine nettsider (eventuelt kontakte PBE på telefon 23491000 eller direkte til gjeldende saksbehandler) dersom spørsmål hva gjelder planer i området, regulering, kommuneplanen og kommunedelplanen.

Oslo kommune Planinnsyn:
1. www.oslo.kommune.no
2. Velg "plan, bygg og eiendom
3. Velg "planinnsyn"
4. Søk adresse eller gnr. og bnr. (211/161)
5. På venstre side vil det fremkomme diverse informasjon etter avkrysning

Konsesjonsplikt

Ingen

Odelsrett

Ingen

Forkjøpsrett

Nei

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.

Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

I leiligheten er alt elektrisk nytt og pipeløp rehabilitert (innvendig foring i stål).

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr. xxx,- inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 3.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. ,- inkl mva.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Megler

Portrettbilde av Camilla Sem

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Kontakt Camilla på e-post
camilla.sem@sem-johnsen.no

Kontakt Camilla på telefon
90 02 76 93

Camilla Sem er en av grunnleggerne av Sem & Johnsen Eiendomsmegling, og har siden 1977 arbeidet som megler i foretaket. Frem til sammenslåingen med franchisetakerne i 2014 hadde hun også personal- og driftsansvar.

Sem er utdannet advokat, og har en omfattende og aktiv portefølje i selskapets geografiske hovedsegment. Hun er blant de mest omsettende meglerne i Sem & Johnsen, og har et høyt aktivitets- og omsetningsnivå.

Les mer