Operagata 20, C502 NY

Operagata 20, C502 NY

Prisantydning 4.990.000,-
Omkostninger 71.624,-
Totalpris 5.061.624,-
P-rom 35.5m2
Byggeår 2019
Soverom 1
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon

Kort om eiendommen

Operagata 20/Barcode - Ny 2-roms i 5. etasje på 40.5 kvm BRA med solrik balkong på 9 kvm og felles takterrasse.

Høydepunkter

- Ny 2-roms selveier i 5. etasje under bygging.
- Salg av kontraktsposisjon.
- Solrik sydvestvendt balkong på 9 kvm.
- Meget god intern beliggenhet.
- Arealeffektiv planløsning.
- God standard på overflater, innredninger og utstyr.
- Solrik beliggenhet.
- Felles takterrasse med 360 graders utsikt og sol fra morgen til den går ned.
- Heis til leilighetsplan.
- Vannbåren gulvvarme i alle rom.
- Balansert ventilasjon.
- Påkostet bad og kjøkken.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Store vinduer med gode lysforhold.
- Oppbevaringsplass i innvendig bod og sportsbod.
- Varslet overtakelse 3. juli 2019.
- Vedlikeholdsfri bolig i flere år.
- Supersentral beliggenhet med nærhet til "alt".
- Attraktivt utleieobjekt.
- Lav dokumentavgift.
- Lave kjøpsomkostninger.

For mer info, illustrasjoner av prosjektet og solfilm, se www.operagata20.no

Hvordan fungerer kjøp av kontraktsposisjon?
Du inntrer i gjeldende kontrakt, betaler forskudd til utbygger og mellomlegget til meglers klientkonto. Ved overtagelse overføres resterende kjøpesum til utbygger pr vilkår i eksisterende kontrakt som du trer inn i. Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere opplysninger.

Bud legges inn elektronisk via tryggbudgivning.no. Kontakt megler for detaljer.

Mer om eiendommen

Hvordan gjøres det med visninger?
Det anbefales å befare boligfeltet selv, alternativt kontakt megler for tomtevisning. Infomøte avholdes på vårt kontor: Klingenberggta 7, 0161 Oslo. Ta kontakt med megler for mer informasjon: Silje Godager, tlf: 95 12 07 26.

Beliggenhet

Den nye bydelen i Bjørvika er et av Norges største byutviklingsprosjekter - noensinne! Et helt nytt nabolag bygges opp fra bunnen med kontorbygg, boliger, handel, spisesteder, kunst og kultur av høy klasse. I det nye Deichmanske hovedbiblioteket vil det satses på spennende arrangementer. Dine aller nærmeste naboer, Munchmuseet og Den Norske Opera & Ballett, har flotte kunstutstillinger og oppsetninger.

Operagata 20s nærhet til vannet gjør dette til et herlig sted å bo hvor du enkelt kan ta en padletur med kajakk eller vandre langs havnepromenaden.

Leiligheten får en meget god intern beliggenhet med gode solforhold.
Kjøkkentegning fra HTH.

Her bor du kun et kvartal fra bryggekanten, i et vakkert nabolag, hvor natur- og kulturopplevelsene er nye hver dag. Fra Operagata har du kort vei til Oslo-fergene som tar deg med ut til de mange frodige øyene i Oslofjorden.

Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og Elixia treningssenter finner du også her.

Elsker du å bade, er det kort gangavstand til Sørenga Sjøbad som er blitt kåret av The Guardian til en av de ti beste sjøvannsbassengene i Europa.

Ferdes du med kollektive transportmidler, har du gangavstand til Norges beste kollektivknutepunkt, Oslo S.

Felles takterrasse og uteareal
Felles takterrasse i 10. etg. med terrassedekke i tre, plantekasser og faste benker m.m. Det blir direkte adkomst til takterrasse fra oppgang B og C.

Boligene vil i tillegg ha enerett til bruk av uteareal på taket av hotellets konferansedel i 2. etasje. Arealet blir opparbeidet med grøntarealer og gangarealer med fast dekke.

Matrikkel

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet C502 i prosjektet Operagata20 på nærmere angitte vilkår.

Selger av kontraktsposisjonen har inngått avtale, datert 20.06.2017 med utbygger/selger 1 om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper inn i ovennevnte kjøpekontrakt med B1 Bolig AS og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt.
Gnr.207 Bnr.458 i Oslo kommune
Eiendommen vil bli seksjonert og endelig eiendomsbetegnelse for den enkelte bolig vil først foreligge når seksjoneringen er tinglyst.

Tilvalg

Selger av kontraktsposisjonen har påkostet leiligheten kr. 65 167,- gjennom tilvalg. Tilvalgene er inkludert i kjøpesummen og utgjør følgende:
- Kjøkkeninnredning i modell Athena sort eikefiner.

Plantegning av leilighet C502.
Baderomstegning fra HTH.

- Integrerte hvitevarer: induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.
- Baderomsinnredning i modell Next hvit.
- 30 mm hvit trend Laminat benkeplate over baderomsinnredning.
- Speil med ekstra innfelt belysning "sminkespeil".

Innhold

P-rom: 35,5 kvm, BRA: 40,5 kvm

Leiligheten ligger i 5. etasje og har følgende rominndeling i P-rom:
Entré/gang, stue, kjøkken, bad/wc og soverom.

S-rom: Innvendig bod på ca. 3 kvm.

Det medføler sportsbod på 5 kvm i kjeller.

Standard

Innvendige gulv
14 mm 1-stavs lamellparkett i lys eik, i alle oppholdsrom.

Innvendige vegger

Illustrasjonen viser prosjektets beliggenhet i Bjørvika.
Illustrasjon av stue til annen leilighet.

Innvendige vegger utføres i betong og tre-/stålstendere kledd med gipsplater.

Himling
Det leveres glatte hvite gipshimlinger. Deler av himlingene vil bli utført som nedsenket med høyde der det er nødvendig pga. tekniske føringer eller lignende.

Kjøkken
Kjøper 1 har gjennom tilvalg påkostet kjøkkeninnredning fra HTH i modell Athena sort eikefiner. Kombinert med 20 mm hvit trend laminat benkeplate gir det kjøkkenet et moderne og elegant preg. Det er også påkostet integrerte hvitevarer som inkluderer induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap fra AEG. Videre blir kjøkkenet utstyrt med Slimline ventilator over koketopp, underlimt vask, blandebatteri og ledlys benkebelysning. Kjøkkenet blir praktisk utformet i "L-form" med gode arbeidsflater og oppbevaringsplass.

bad/wc/vaskerom

Leiligheten får et meget flott plassbygget bad med vannbåren gulvvarme og downlightsbelysning. Badet leveres med 60 x 60 fliser på gulv, noe mindre flisformat i dusjsone for å sikre fall. Kjøper 1 har gjennom tilvalg påkostet baderomsinnredning fra HTH i modell Next hvit med skap og skuffer, 30 mm hvit trend laminat benkeplate, nedfelt vask og speil med ekstra innfelt belysning. Videre blir badet utstyrt med vegghengt toalett med softclose-sete, dusjvegger i klart glass, termostatstyrt dusjbatteri med hånddusj på stang og opplegg for vaskemaskin under benkeplate.

Utstyr/teknisk
- Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg.
- Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Aggregat vil normalt være plassert i bod.

Illustrasjon av fasade Operagata 20.
Nabolaget.
Nabolaget.

- Det leveres ett uttak for TV/bredbånd i stue.
- Det leveres porttelefon med bildeskjerm.

Byggemåte

Leveransen er i henhold til Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10) som gjelder på tidspunkt for innsendelse av rammesøknad, samt NEK 400 elektriske installasjoner i boliger. Bygget er fundamentert på pæler til fjell. Bygget oppføres med bærekonstruksjoner i stål og betong. Etasjeskiller er i betong. Fasadene består av isolerte klimavegger med innvendig gipsplatekledning. Fasadematerialet er i hovedsak aluminiumspaneler. Balkonger og terrasser leveres med terrassedekke i tre. Rekkverk dels i glass og dels av trebaserte plater.

Prosjektet Operagata 20 består av 54 leiligheter med tilhørende utomhusarealer. Prosjektet er tegnet av LPO arkitekter AS.

Det skal bygges felles kjeller over 2 plan med arealer for varemottak, parkeringsplasser og boder. Det følger en sportsbod til hver leilighet. Det følger ikke med parkeringsplasser til leilighetene. Utbygger forbeholder seg retten til organisering, utforming og plassering av boder og parkeringsplasser. Parkeringsplassene planlegges etablert som tilleggsareal til den enkelte seksjonen, alternativt vil rettighetene sikres i vedtekter.

Utbygger forbeholder seg retten til å eie og fritt disponere over alle usolgte parkeringsplasser og boder, herunder ved salg og utleie til andre enn seksjonseierne. Usolgte parkeringsplasser og boder kan bli etablert som en eller flere næringsseksjoner.

Utbygger B1 Bolig AS skal bygge ut Operagata 20 som et leilighetsbygg. Det er planlagt at hotellet og leilighetene vil få felles nedkjøringsrampe til garasje, men at f.eks.

Illustrasjon av bad til annen leilighet.
Barcode ligger i kvartalet bak Operagata 20.

søppelanlegg eller uteareal er forbeholdt hhv næringsseksjoner eller kun boligseksjonene.

Tomt

Netto tomteareal for hele delområde B1 (hotell og leiligheter) er cirka 3 164 kvm. Sameiets tomt følger fasadeliv med unntak av enkelte områder hvor
tomtearealet også omfatter utkragede balkonger.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Faste, løpende kostander

Felleskostander per måned er estimert til å utgjøre kr. 1 418,- (35,- per kvm)

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Månedlige fellesutgifter er stipulert til ca. kr 32-35,- per kvm per måned for et normalt driftsår, hvor vanlige driftsutgifter som kommunale avgifter, kabel-TV og internett, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av felles
uteoppholdsareal, vaktmester, renhold samt strøm på fellesarealer er inkludert.

Normalt vil utgifter til varmt vann til oppvarming og tappevann beløpe seg til 5-7 kr/m2 pr. mnd.

Noen av kostnadene vil bli fordelt etter sameiebrøk og noen likt på hver seksjon. I tillegg kommer drifts- og vedlikeholdskostnader for garasjekjeller fordelt på brukerne av parkeringsplassene stipulert til cirka kr 175,- per måned per parkeringsplass første driftsår, og skal betales av de som disponerer plass i garasjeanlegget.

Kostnader til strøm, oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet og a konto beløp for varmt vann kan kreves innbetalt til forretningsfører, eller leverandør og avregnes årlig. Det er planlagt felles innkjøringsrampe, søppelanlegg m.m. ut mot Operagata.

Det må forventes en forskuddsinnbetaling av felleskostnadene for de seks første månedene for å tilføre sameiet likviditet. Utbygger og eier av næringsseksjonene vil engasjere forretningsfører for sameiet etter overtakelsen for sameiets regning. Forretningsfører vil innkalle sameierne til et konstituerende sameiermøte med valg av nytt styre og vedtakelse av budsjett etter at boligene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende
møte belastes sameiet.

Eiendomsskatt
Oslo kommune har eiendomsskatt. Kjøper må påregne eiendomsskatt for seksjonen.
Skatteetaten bruker følgende modell for utregning av eiendomsskatt som primærbolig:
Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen.
Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger.
Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er tre promille av dette beløpet.

Se Oslo kommune sin nettside "skatt og næring" for ytterligere info, eller kontakt skattemyndighetene.

Sameiet

Boligene vil bli organisert som et eierseksjonssameie. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne av boligseksjoner får bruksrett til sameiets fellesareal som kun skal disponeres av boligseksjonene.

Siden dette er et kombinasjonssameie med både bolig og næringsseksjon(er) vil stemmetall på generalforsamling være etter brøk, ikke
antall seksjoner. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom sameierne. Disse er tilgjengelig hos megler.

Det søkes i størst mulig grad å separere sameiets inntekter og utgifter mellom boligseksjoner og næringsseksjon(er). Man søker også å organisere det slik at forhold som kun berører boligene besluttes av boligseksjonene og omvendt.

Kjøper er kjent med at næringsseksjonene kan drive sin virksomhet slik det er regulert i de lukningsvedtekter som gjelder for området. Kjøper er kjent med at fortau, allmenninger og innvendig arealer skal kunne benyttes bl.a. til servering.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Overtagelse

Overtakelse er varslet 3. juli.

Ferdigstillelse av utomhusområdene vil kunne bli utført etter overtakelse, bl.a. avhengig av årstiden. Siste frist for overtagelse er 30.09.2019.

Om overtagelsen forsinkes etter at kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, eller siste frist for overtagelse(30.09.2019) oversittes, kommer dagmulktbestemmelser i bufl. §18 til anvendelse.

Garanti

Kjøper overtar kjøper1 sin kontrakt med utbygger og trer inn i kjøper 1 sin rolle med de rettigheter og forpliktelser kontrakten tilsier. Det forutsettes at utbygger godkjenner at kjøpekontrakten og alle vedlegg transporteres fra kjøper 1 til kjøper 2. Utbygger er i henhold til bustadoppføringslova pliktig til å stille garanti på 3 % av førstegangs kjøpesum i byggeperioden og 5 % av førstegangs kjøpesum i 5 år etter overlevering.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:
4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
40 000,- (Transportgebyr)
30 370,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 215 000,-))
--------------------------------------------------------
71 624,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 061 624,- (Totalpris inkl. omkostninger)

10% forskudd av kjøpesum kr. 499 000,- og transportgebyr på 40 000,- innbetales i forbindelse med kontraktsinngåelse.
Resterende av kjøpesum + omkostninger kr. 4 522 624,- innbetales 1 uke før overtakelse:

Kjøper 1 har krav på å få utbetalt beløp tilsvarende sitt forskudd iht. opprinnelig kjøpekontrakten samtidig med at transport er bekreftet notert hos utbygger og megler Sem & Johnsen Prosjektmegling AS, som forestår oppgjøret. Dette forutsatt at garanti etter buofl. § 12 og/eller §47 er stilt av utbygger. Resterende innbetaling / kjøpesummen skal bero på meglers klientkonto frem til Kjøper 2 har overtatt eiendommen og fått rettsvern for sitt erverv.

Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpslova. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til utbygger om salget. Bolighandelen som ny kjøper trer inn i følger Bustadoppføringsloven, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kjøpers plikt til å betale vederlaget for kontraktsposisjonen faller bort dersom utbygger ikke ferdigstiller boligen.

Videre har selger av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbyggers side. Kjøper 2 har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra utbygger frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til utbyggeren i henhold til lovens § 52 og 53. Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Evt. mulighet for utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Det kan reguleres i vedtekter at eier av seksjonen skal informere styret eller forretningsfører hvem som disponerer leiligheten ved bruksoverlatelse.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler