Pilestredet 91 B

Pilestredet 91 B

Prisantydning 9.450.000,-
Omkostninger 236.122,-
Totalpris 9.686.122,-
P-rom 105m2
Byggeår 1895
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Christoffer Askjer

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  2.600,-
 • Fellesformue
  9.100,-
 • Ligningsverdi
  1.643.702,-
 • Energimerke
  G – oransje

Kort om eiendommen

Med Stensparken som nabo - Fagerborg - Idyllisk beliggende eierleilighet med 2 ildsteder i vakker murvilla med stor felles hage - Sittegrupper, syriner og roser - Sjarm og sjel - Barnevennlig - Lite Sameie

Høydepunkter

- Vakker murvilla
- Barnevennlig
- Gjennomgående eierleilighet
- Praktisk adkomst til stor, meget pen felles hage
- Duftende syriner og flat gressplen/hage
- Skjermet og fredelig
- Sittegrupper - grill
- Sykkelstativ
- 2 ildsteder
- Gode levemuligheter i leiligheten - vinkelstue
- Beboerparkering (enkelt å parkere oftest rett utenfor inngangsporten)
- Av og pålessing kan skje ved parkering på eiendommen
- Det kan relativt enkelt etableres soverom nr 3, på første plan ved oppsett av 2 vegger pluss skyvedør/dør

Beliggenhet

Idyllisk beliggenhet på Fagerborg, et rolig, og veletablert område med variert bebyggelse bestående av flotte villaer og småhus fra 1880-1920 årene. Med den grønne og frodige Stensparken som nabo har man umiddelbar tilgang på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med parkområde på nesten 50 dekar rett utenfor døren. I tillegg kort vei til ytterligere friluftsområder som St. Hanshaugen, Slottsparken, Marienlystparken og Frognerparken.

Barnevennlig med lite trafikk og kort gangavstand til barnehager, idrettsanlegg og lekeområder, samt barne- og ungdomsskole. Rett over parken fra boligen ligger Thereses gate med både buss og trikk som tar deg til byens knutepunkter, samt servicetilbud med blant annet dagligvarebutikk og spesialforretninger.

Mer om eiendommen

For øvrig nærhet til alle typer bymessige fasiliteter med gangavstand til Bislett og Majorstuen med Bogstadveien som tilbyr alt man kan ønske seg av servicetilbud.

Innhold

Innholdsrik, gjennomgående og særpreget leilighet, idyllisk beliggende i vakker murvilla på Fagerborg med Stensparken som nabo. Boligen er på 105 m² (P-rom) som omfattes av:

1. etasje (67 m²): Entré/gang med skyvedørsgarderobe, luftig vinkelstue med peis og gode lysforhold, bibliotek/kontor med trapp til underetasjen, samt spisestue med peis tilknyttet åpen kjøkkenløsning.

Underetasje: (38 m²): Gang/trapperom med adkomst til fellesareal, flislagt baderom og 2 soverom.

I tillegg disponerer seksjonen:
- Kjellerbod på 4 m².

Fasaden med bugnende syriner
Fra den felles hagen

- Bod i baktrappen
- Ideell halvpart av felles vaskerom med opplegg for egen vaskemaskin.
- Andel av felles vedbod i hagen.

Standard

Lys og pen eierleilighet med sjarm og sjel. Boligen er løpende vedlikeholdt/oppgradert og holder en generelt god standard på overflater, innredning og utstyr.

Vinkelstue med peis, god takhøyde (opptil 2,95 m) og svært gode lysforhold gjennom store vindusflater. Dette gir gode levemuligheter med god atmosfære, luftig romfølelse og hyggelig utsyn over hagen. Fine arbeidsmuligheter i delen av vinkelstuen som utgjør kontor/bibliotek - rikelig innredet med fastmonterte bokhyller.

Vinkelstuen forlenges så av den flotte spisestuen med tilsvarende kvaliteter. God plass til stort spisebord, velegnet til både selskap og hverdags.

Lyst kjøkken innredet med malte fyllingsdører og benkeplate i heltre. Eldre innredning, dog er denne løpende vedlikehold med overflatebehandling og suppleringer i 2008. Flere soner utnytter skap- og benkeplass. Mosaikkfliser mellom benkeplate og overskap.

Stort flislagt baderom fra 2011 med enkel adkomst fra boligens 2 soverom. Baderommet er utstyrt med innmurt badekar, dusjnisje med glassdør og vegghengt klosett med innebygget sisterne. Servantseksjon med skuffer for oppbevaring og belyst speil med skapplass.

Generelt godt med garderobeplass. Skyvedørsgarderobe med speil i entré/gang (1.etasje), samt garderobeskap i gang (kjeller). Det er i tillegg snekkerbygget garderobeskap på hovedsoverom med innredning fra gulv til tak for optimal utnyttelse.

Innvendig gulv består av parkett i 1. etasje. Gulvvarme/varmekabler i hele kjelleretasjen under fliser og teppe. Resterende overflater består i hovedsak av nymalte flater.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises det til tilstandsrapport og egenerklæring etc. følger som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Detalj
En av uteplassene i hagen

Byggemåte

Vakker murvilla fra 1895, oppført over 3 etasjer og kjeller, samt delvis innredet loft. Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk med fasader av pusset og malt tegl. Bygningen er vedlikeholdt i regi av sameiet og fasaden ble sist pusset og malt i 2006. Etasjeskiller i trebjelkelag. Saltak trekonstruksjon tekket med teglstein. Nyere vinduer i 1. etasje fra 1991 med isolerglass og vinduer fra senere år med isolerglass i kjeller.

Se utferdiget tilstandsrapport for ytterligere tekniske beskrivelse.

Bebyggelse

Veletablert område med variert bebyggelse bestående av klassiske villaer og småhus fra 1880-1920 årene.

Fra uteplassen detalj
Felles hage på baksiden

Tomt

Fellestomt: 1167 kvm.
Tomten er meget pent opparbeidet med duftende syriner, roser og flat/brukervennlig felles hage med god plass til sittegrupper og grill. Idyllisk og solrikt med både forhage mot øst og skjermet bakhage mot vest.

Parkering

De fleste naboeiendommene har parkering på egen gårdsplass og parkerer sjeldent i gaten utenfor boligen. Med ordningen "beboerparkering" kan man parkere her gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kun kr. 3 000,- i året.

Adkomst

Enkel adkomst fra Pilestredet via felles inngangsparti. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Peis i både stue og spisestue/kjøkken. For øvrig elektrisk oppvarming med varmekabler i hele kjelleretasjen og panelovner.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Pilestredet 91. Sameiet består kun av 6 seksjoner, fordelt over tre bygninger som omfatter villa, trehus og stallbygning. Sameiet reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc.

Stuen
Fra stuen mot peisen
Fra stuen og arbeidsdelen

Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Skoler

Eiendommen sokner og har gangavstand til Marienlyst skole. For øvrig umiddelbar nærhet til både ungdomsskole og barnehager på Fagerborg.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene.

Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

fra stuen
Stemningsbilde fra stuen mot forhagen

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Megler

Portrettbilde av Christoffer Askjer

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Christoffer på e-post
ca@sem-johnsen.no

Kontakt Christoffer på telefon
92 04 05 87

Askjer har 17 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen, og mer enn 14 år som megler på egen portefølje. I denne perioden har han bistått i mer enn 1600 bolighandler, og har igjennom dette opparbeidet omfattende erfaring og en inngående kunnskap om markedet. De siste årene har gjennomførte boligsalg ligget rundt 100 transaksjoner, hvorav ca 80% var brukte boliger i selskapets primærområder. De resterende 20% var prosjekterte boliger under oppføring.

Kvaliteter som legges til grunn for Askjers arbeidsmetodikk er dedikasjon, trygghet for partene og god gjennomføringsevne.

I tillegg til å være megler er Askjer daglig leder i selskapet som er hovedeier av selskapene i Sem & Johnsen-gruppen.

Les mer