Rakketjernåsen 17

Rakketjernåsen 17

Prisantydning 6.500.000,-
Omkostninger 177.622,-
Totalpris 6.677.622,-
P-rom 147m2
Byggeår 2012
Soverom 3
Boligtype Hytte
Eierform Selveier

Morten Høegh

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Morten Høegh

Nøkkelinfo

  • Ligningsverdi
    415.940,-

Kort om eiendommen

Meget lekker og innholdsrik hytte. Stor tuntomt med flott utsikt og fine solforhold.

Høydepunkter

Flott turterreng
Nydelig utsikt
Oppkjørte langrennsløyper
15 min til Norefjell alpinsenter
Stor tuntomt, med muligheter for oppføring av flere bygninger
Høy standard
Innholdsrik og lekker hytte
2 bad
Stor terrasse
Beliggende avskjermet og rolig
Nydelige badeplasser ved Djupsjøen - et stenkast unna!
Solrikt sommer som vinter

Beliggenhet

Hytta ligger på en åsrygg kalt Rakketjernåsen med adkomst fra Djupsjøveien som går fra Eggedal til Noresund. Beliggenheten gir sol fra morgen til kveld med flott utsikt sydover mot Nordmarks-platået, Finnemarka, Skrimfjellene, Jonsknuten ved Kongsberg, og Blefjell. Det er også flott utsikt østover mot Norefjell. Det er preparerte løyper rett ved hytta som går opp i høyfjellet og i lavereliggende områder. Løypenettet nordvestover går i skjermet terreng mot Gamlesetervannet til Tempelseter, hvor man kan velge å gå opp mot Høgevarde eller videre i småkupert fjellterreng mot Haglebu. Løypenettet østover går i Øvre, Midtre eller Nedre Djupsjølia mot Bøseter og alpinanleggene på Norefjell. Det er kun ca 15 minutters biltur til alpinanleggene på Norefjell.
På sommerstid er det mengder med turstier og sykkelveier som fører deg langt til fjells og flere fiskevann hvor det kan løses fiskekort.

Mer om eiendommen

Du kan også ta en kort spasertur ned Djupsjøen hvor det finnes flere flotte badeplasser!

Matrikkel

Gnr.141 Bnr.120 i Krødsherad kommune

Adresse

Rakketjernåsen 17
3536 Noresund

Prisantydning inkludert omkostninger

6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))

Stor innholdsrik stue

--------------------------------------------------------
177 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 677 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 1 067,50 pr År
Veiavgift til grunneier: kr 3787,- pr år.
Brøyting og parkering til grunneier: kr 1300,- pr år.
Vann og avløp til Tempelseter vann og avløp AS: kr 6850,- pr år.

Eiendomsskatt utgjør kr 7378,- pr år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 1 067,50 pr År

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjør kr 7378,- pr år.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av kommunestyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 172 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Hytta har 3 soverom.

Type eiendom

Selveier, Hytte

Byggeår

Boligen ble oppført i 2012

Tv-krok innenfor stua

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:

Innhold

1. etg: primærrom utgjør 107 m2 som omfattes av hall, vaskerom, stue, spisestue/kjøkken, tv-stue, bad og soverom.
sekundærrom utgjør 7 m2 som omfattes av bod.
Utgang fra spisestue til terrasse og terreng. Utvendig bod er inkludert i BRA areal og utgjør 7 kvm.

2. etg: primærrom utgjør 40 m2 som omfattes av trapperom/garderobe, bad og 2 soverom.

Standard

En veldig hyggelig hytte i flott terreng. Hytta er innholdsrik og holder meget høy standard, med forseggjorte løsninger og detaljer i alle rom.

Åpent mot spisestue og kjøkken

Store vindusflater som gir mye lys.

KJØKKEN:
Meget lekker snekkerbygget innredning i heltre med fronter i beiset furu. Push to open på alle skuffer og skap. heltre benkeplate i eik med nedfelt oppvaskkum med avrenningsfelt i rustfritt stål. Kjøkkenøy i samme utførelse og kvalitet. Det er montert glassplate på vegg bak kokeplate. Integrerte
hvitevarer bestående av: bred induksjonstopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og stekeovn. Alle hvitevarer fra Miele. Ventilator montert over koketopp koblet til kanal ut.

OVERFLATER:
Gulv - Skifer i entré/hall, vaskerom, begge bad samt ved peis i stue og ved hodegavel på hovedsoverom på oppstugu. Beiset/oljet furugulv.
Vegger - Liggende beiset panel.
Himlinger - Panelte himlinger som er malt i alle rom. Skråhimling i stue og kjøkken og soverom i 1.etg. Høyeste takhøyde målt i spisestue/kjøkken er ca 3,5 meter.

Ellers er takhøyden ca 2,2 meter. Downlights i entré/hall, på begge bad, stue, kjøkken, gang på oppstugu.

BAD/VÅTROM:
Hytta har ett bad + vaskerom i 1. etg og ett bad på oppstugu.
Begge badene og vaskerom har støpte gulv med sluk i pvc og antatt smøremembran. Gulvene er belagt med skifer. Panelte vegger. Plassbygget innredning i beiset furu med benkeplater i eik og nedfelt porselensservant. Vegghengt wc (også på vaskerom) med innebygget sisterne.
Dusjnisjer med glassvegg/svingbare glassdører.

Byggemåte

Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på overføringstidspunktet. Støpt og isolert betongplate på antatt stabile/komprimerte og bæredyktige masser. Reisverkskonstruksjon med isolerte vegger i bindingsverk.

God tahøyde og store vindusflater som gir mye lys
Snekkerbygget kjøkken
Hovedsoverom i 1. etg.

Utvendig kledd med stående panel som er beiset. 3-lags isolerglassvinduer med trekarm fra byggeår. Utenpåliggende sprosser. To-fløyet sortmalt inngangsdører i tre fra byggeår. 3-lags vindu i terrassedør i samme utførelse og kvalitet som vinduer. Beisede fyllingsdører i furu med lyddeminmgslist. Skyvedør med glass mellom hall og stue. Isolert åstakkonstruksjon med limtredragere, tekket med mambran/papp og torv. Takrenner, nedløp og beslag i kobber. Åpen trapp i beiset furu mellom 1.etg og oppstugu. Stor og solrik terrasse med tredekke. Antatt isolert trebjelkelag mellom 1.etg og oppstugu.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:
Ingen kommentarer fra takstmann.

Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Ligger i et område med en god del store hytter, de fleste nyere enn 10 år.

Tomt

Eiet tomt: 2200 kvm.
Tuntomt med muligheter for å oppføre flere bygg som garsje og gjestehytte. Opparbeidet og gruset gårdsplass, ellers naturtomt. Tomten helt usjenert, skråner ned fra hytta i forkant med nydelig utsikt. God avstand mellom hyttene i området.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Trapp opp til 2. etg.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme i alle rom. Ca 300 liters varmtvannsbereder plassert på vaskerom.
Flott innsatspeis med glassdør som kan heves og senkes. Hvitmalt omramming. Elementpipe som er utvendig kledd med skifer.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter.

Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann- og kloakknett.
Tempelseter vann og avløp selskaper.

Eier

Jørn Olav Borchgrevink
Marianne Loe Borchgrevink

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr 415 940 per

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning ihht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/brukstillatelse for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Regulering

Ligger under reguleringsplan for Rakketjernåsen hytteområde - planid. 2006006 Formålet med reguleringsplanen og tilhørende bestemmelser er å legge forholdene til rette for utvikling av fritidsbebyggelse med veier, parkering osv.

Offentlige planer

Ingen kjente planer som berører eiendommen direkte.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er underlagt regler om konsesjon, som medfører at egenerklæring om konsesjonsfrihet må utstedes.

Odelsrett

Ingen

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr. xxx,- inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 3.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. ,- inkl mva.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Vika
Postboks 1613 Vika, 0119 OSLO
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998387361

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler

Portrettbilde av Morten Høegh

Morten Høegh

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Morten på e-post
mh@sem-johnsen.no

Kontakt Morten på telefon
90 09 01 91

Morten Høegh har vært megler i 16 år, og arbeidet mye med fritidseiendommer ved sjøen og på fjellet. Norefjellområdet fra Høgevarde, Tempelseter, Eggedal og Norefjelltoppen er Høeghs hovedfokusområde.

Her selges det tomter, leiligheter og hytter, i alle prisklasser, og han har en stor portefølje av kunder både på kjøper- og selgersiden. Høegh er mest kjent som "Fjellmegleren på Norefjell", men omsetter løpende også leiligheter og hus i Oslo.

Les mer