Sofies gate 74

Sofies gate 74

Prisantydning 6.500.000,-
Omkostninger 168.972,-
P-rom 102m2
Byggeår 1894
Soverom 3
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt
Kim Gjelseth

Kim Gjelseth

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Kim Gjelseth

Nøkkelinfo

  • Fellesutgifter
    1.250,-
  • Ligningsverdi
    1.595.565,-
  • Energimerke
    G – oransje

Kort om eiendommen

BOLTELØKKA - Spennende 6-(7-)roms selveier over 2 plan. 2 ildsteder. Rammetillatelse for balkong. Omfattende oppusset 2011-12 og 2017. Beboerparkering. Lave fellesutgifter.

Høydepunkter

-Leilighet over 2 plan
-Høy 1. etg. og sokkeletasje som ligger høyt i terrenget
-2 ildsteder (piper renovert 2015)
-Rammetillatelse for bygging av balkong
-2 til 5 soverom
-Beboerparkering
-Ledig for overtagelse
-Ingen fellesgjeld, lave fellesutgifter
-Fasadeoppussing og nytt yttertak 1997/1998
-1977: Nytt strøminntak, stigeledninger og soilrør (plast)
-Bad, kjøkken og nytt strømopplegg 2011/2012

Beliggenhet

Leilighet beliggende i rolige Sofies gate ved Bolteløkka skole. Hyggelig bymiljø mellom Bislet og Adamstuen. Trafikkstille gate parallelt med Thereses gate med trikk, butikker og servicetilbud. Gangavstand til Stensparken og St. Hanshaugen.

Da Sofies gate heller fra Adamstuen til Bislett har de ulike bygg varierende plasseringer av kjellere og 1. etasjer. Sofies gate har en høy 1. etg., i praksis en 2. etg., og en sokkeletasje som ligger høyt i terrenget. Dette gir en sokkeletasje i gjeldende leilighet som har store vinduer og godt lys.

Mer om eiendommen

Faste løpende kostnader

Fellekostnader kr. 1 250 pr mnd.
Eiendomsskatt utgjør kr 3.317,- for 2017.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Innhold

Hovedetasje BTA/P-rom 70/61 m²: Entré. Bad/WC. Stue. Spisestue. Kjøkken. 1 soverom.

Sokkeletasje BTA/P-rom 50/41 m²: Trappegang/gang. Kjellerstue (også benyttet som 2 soverom). 2 soverom (alternativt 1 soverom og 1 kontor/vaskerom).

1 kjellerbod. 1 bås/åpen bod i felles garasjebygg i gårdsrom.

Stue
Entré og spisestue

Standard

Gjennomgående leilighet over 2 plan i klassisk bygård fra 1895 der sokkeletasjen i leilighetene er innlemmet i boligene i 1985. En innholdsrik leilighet med god atmosfære og fleksible løsninger etter ønsket behov og bruk. Leiligheten har i dag 2 til 3 soverom i tillegg til stue, spisestue og kjellerstue. Kjellerstuen har også vært benyttet som 2 soverom, mens det ene soverommet i sokkeletasjen kan ha bruksområder som soverom, kontor eller vaskerom.

Hovedetasjen ligger høyt i forhold til gate og gårdsrom og er klassisk med slipte originale tregulv og rosett og stukkatur i himling. Pent bad og kjøkken fra 2011 og 2012. Kjøkkeninnredning fra Strai Kjøkken, integrerte hvitevarer. Klassisk stue med rundovn. 1 soverom fra stuen.

Spisestue åpent mot kjøkken og med trappeløp til sokkeletasje. Det foreligger rammetillatelse for bygging av balkong mot gårdsrom. Denne vil ligge fra spisestuen og få cirka størrelse 1,5 X 3 meter.

Vindeltrapp i heltre fra spisestue til sokkeletasjen, gang mellom 2 soverom og kjellerstuen. Hele etasjen har flislagt gulv med gulvvarme, samt store, lyse isolérglassvinduer i hvert rom. Stor kjellerstue med ny, ubenyttet peisovn. Rommet har også vært benyttet som 2 barnerom (2 dører til kjellerstuen). Romslig hovedsoverom i samme etasje. Et siste rom i etasjen har utslagsvask og kan benyttes som vaskerom. Størrelsen på rommet tilsier alternativt bruk til soverom, gjesterom eller hjemmekontor.

Byggemåte

Klassisk boliggård fra slutten av 1800-tallet oppført i 3 etasjer i tillegg til loft og kjeller. Kvartalsbebyggelse. Adkomst via felles åpent portrom mot gate, skjermet indre gårdsrom. Svakt skrånende tomt mot gate, gårdsrom åpent mot naboeiendommer. Grunnmur i uisolert naturstein (granitt) og murverk. Original drenering. Bærende konstruksjon i teglvanger/murkonstruksjon med pussede og malte fasader. Fasade pusset opp i 1997/1998 med pustende silikatmaling.

Stue og soverom hovedetasje
Fra entré mot spisestue og stue

Original saltakkonstruksjon, nytt yttertak 1997/1998. Originale tretrapper i trappeoppgang, malt med brannhemmende maling under oppussing i 2011/2012, samt øvrige brannsikringstiltak for fellesarealer. Piperehabilitering i 2015. Leilighet oppusset i 2011-2012 herunder nytt strømopplegg, bad, kjøkken og overflater.

Bebyggelse

Kvartalsvis bygårdsbebyggelse, samt noe frittstående bebyggelse.

Tomt

Eiet tomt: 338 kvm.
Felles indre gårdsrom med brostein, beplantning, sittegruppe og gjerder til naboeiendommer.

Detalj fra stue
Spisestue

Parkering

Gateparkering etter gjeldende regler. Området har beboerparkering.

Adkomst

Sofies gate 74 har adkomst fra gate, åpent portrom til skjermet gårdsrom og trappeoppgang.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i sokkeletasje og bad. Peis og peisovn i stue og kjellerstue.
Strømforbruk 2016: Ca. 8.750 kWh, 2017: Ca. 12.300 kWh.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Sofies gate 74 . Sameiet består av 4 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter.

Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Skoler

Bolteløkka barneskole
KG Kristelig Gymnas (undomsskole og gymnas)

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene.

Spisestue
Spisestue og kjøkken
Kjøkken

Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Ingen lån/langsiktig gjeld i sameiet.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning ihht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Kjøkken
Bad/WC

Megler

Kim Gjelseth
Portrettbilde av Kim Gjelseth

Kim Gjelseth

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Kim på e-post
kg@sem-johnsen.no

Kontakt Kim på telefon
93 49 79 97

Kim Gjelseth er Partner/Megler MNEF med solid erfaring helt tilbake fra 2002. Gjelseths portefølje fordeler seg jevnt på Oslo vest og Bærum øst. Det innebærer ingen begrensning, slik at at alle Oslos bydeler, samt Asker, Nordmarka, Norefjell og Kragerø, også står på Gjelseths referanseliste.

Gjelseth er kjent for sitt engasjement og sin tilstedeværelse under salgsprosessene. Nøkkelord i gjentatte tilbakemeldinger er tilgjengelighet, ærlighet, nøkternhet og gjennomføringsevne.

Gjelseth har siviløkonombakgrunn fra BI i Oslo og CBS i København med påbygging fra Norges Eiendomsmeglerforbund.

Gjelseth er vokst opp på Ullern, Smestad og Majorstuen. Siden 2002 bosatt på Snarøya, gift og har 4 barn.

Les mer