Toreskyrkjavegen 229 (& 231)

Toreskyrkjavegen 229 (& 231)

Prisantydning 3.250.000,-
Omkostninger 81.122,-
Totalpris 3.331.122,-
Boligtype Hyttetomt
Eierform Selveier

Kort om eiendommen

2 byggeklare hyttetomter høyt i Gaustatoppen Naturpark! 1 004 m² + 860 m² ~1 041 moh. Ski inn/ut. Utsikt.

Høydepunkter

2 stk. byggeklare fritidstomter i Gaustatoppen Naturpark

1 004 m² og 860 m² ubebygde tomter

15 % BRA tomteutnyttelse

1 041 meter over havet

Høyt og fritt

Eksklusiv hyttegrend på høyfjellet

Ski inn/ut alpint og på langrenn

Ferdig opparbeidet infrastruktur med vei, vann, kloakk og fiber til tv og internett klart for tilkobling nær tomtegrense

Veletablert velforening med over 300 medlemmer www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening

Beliggenhet

Herlig beliggende, ubebygde fritidstomter høyt i Gaustatoppen Naturpark, ca. 1 041 meter over havet. Nydelige siktlinjer mot bl.a. Gaustatoppen, Vestfjorddalen, Hardangervidda, Gråfjell og Vegglifjell. Eiendommene ligger mellom skibakkene og ved den nye langrennsløypa, øverst i Gaustatoppen Naturpark. Kort vei ned til senterområdet ved Bygget, skiutleie, servicesenter med mer. Populære turstier sommer som vinter rett rundt området.

Alpint
Skianlegget på Gausta er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser samt 2 parker, 2 barneområder og 4 flombelyste bakker. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Se https://gausta.com/no/gausta-skisenter/ for mer info.

Langrenn
Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsløyper. Området har cirka 85 km med preparerte langrennsløyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Den nye Svartdalsløypa som strekker seg mellom Vatnedalen, Gaustablikk, Brendstaul og Gaustatoppen Naturpark binder destinasjonen sammen. Se http://www.langrenngaustaomraadet.no eller https://gausta.com/no/se-gjor/vinter/langrenn-pa-gausta/ for mer info.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar over 100 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på Gaustatoppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893, av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du Krosso Fjellstue, innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening - se http://www.krossobanen.no/ for mer info.

Servicetilbud
Gaustatoppen Sportell, Bygget, Gausta Food Court + The Loft, Gaustablikk Høyfjellshotell og Den Lykkelige Sportsmann tilbyr mat og drikke, og når sesongen tilsier det har flere av nevnte steder afterski. Se https://gausta.com/no/spise-og-drikke/ for mer info.

Høyfjellshotellet har bl. a. spa, 2 flytende badstuer på Kvitåvatn samt pump track for sykkel ved dammen. Ved Gausta skisenter er skiutleie og Sport1-butikk samt dagligvarehandelen Pose & Sekk. Ved Bygget og Gaustatoppen Sportell finner du bl. a. skiutleie og Gaustatoppen Booking. Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, spisesteder og butikker.

Faste løpende kostnader

Toreskyrkjavegen 231, areal 860 m²:
2 750 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
207,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 5 860,- (Eierskiftegebyr velforening)
--------------------------------------------------------
75 987,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 825 987,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Toreskyrkjavegen 229, areal 1 004 m²:
3 250 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
207,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 5 860,- (Eierskiftegebyr velforening)
--------------------------------------------------------
88 487,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 338 487,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykkene forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommene selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader:
Årlig medlemskap i Gaustatoppen Naturpark Velforening utgjør kr 7 200,- pr år og faktureres pr halvår. Medlemskap i velforeningen må betales også for ubebygde tomter.

Årlig bidrag til løypenettet og turstiene utgjør kr 1 200,- pr år og bør også betales for ubebygde tomter.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Øvrige kostnader som kommunale avgifter, forsikring, strøm, tv og internett, alarm osv vil variere - avhengig av når og hvordan tomten bebygges.

Kommunale avgifter / tilknytningsavgifter
Fritidseiendommen ligger ikke inne med kommunale avgifter siden den foreløpig er ubebygd. Se nettsiden til Tinn kommune for oppdaterte priser på tilknytningsavgifter for fritidsbolig: https://www.tinn.kommune.no/priser_og_gebyrer/tilknytningsavgift_for_vann_og_kloakk_bolig for oppdatert info.

Tinn Energi AS tar et engangsbeløp for tilknytning til strømnettet. Se https://www.tinnenerginett.no/nett-nettleie/tilknytning-til-nett for mer info.

Fiber til eksempelvis tv og bredbånd er valgfritt, se nettsiden til Tinn Energi for mer info: https://www.tinnenergi.no/fiber-hovedside

Alle satser er ink. mva. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer. Se www.tinn.kommune.no/priser_og_gebyrer for oppdaterte satser.

Innhold

Eiendommene er regulert til fritid og ligger i felt H28, område 3, i Gaustatoppen Naturpark planid 3032.

Tillatt bruksareal (T-BRA) per tomt er 15%. Mønehøyde skal ikke overstige 4,5 meter.

Der hvor terrenget gjør det naturlig, kan underetasje benyttes. Grunnmurshøyde, eller høyde på pilarer, må i gjennomsnitt ikke være mer enn 0,3 m i flatt terreng og 1,0 m. i skrånende terreng.

Se reguleringskart og -bestemmelser for H28 Gaustatoppen Naturpark som følger vedlagt i salgsoppgaven for mer info.

Standard

Tomtene er ubebygget og har ingen bygningsmasse med standard å beskrive.

Byggemåte

Tomtene er ubebygget og har ingen bygningsmasse å beskrive.

Bebyggelse

Tomtene ligger i delfelt H28 i Gaustatoppen Naturpark, som i hovedsak er bebygget med frittstående fritidsboliger over ett eller to plan med innslag av tomanns- og firmannsboliger.

Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk. Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Fra velforeningens vedtekter:
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.
- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.
- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag BA, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10. september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Se www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening for oppdaterte dokumenter som innkalling til og protokoll fra årsmøte, årsregnskap og informasjon om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Tomt

Eiet tomt.
Toreskyrkjavegen 229, areal 1 004 m²
Toreskyrkjavegen 231, areal 860 m²
Tomtene er ubebygget og selges uten tilbehør. Tomtene vil ikke bli ryddet og ingenting vil bli fjernet av selger før overtagelse.

Parkering

Det skal opparbeides minimum 2 parkeringsplasser per boenhet på egen tomt. Se reguleringsbestemmelsene som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst

Når du har tatt av til Gaustaområdet, kjører du forbi Bygget,/Hovdestaul som ligger på høyre side av veien, fortsetter under stolheisen og tar så av til høyre inn på Toreskyrkjavegenvegen ved det store, rødhvite skiltet ("Hytter og tomter"). Følg Toreskyrkjavegen oppover, under den nye skibroa i tre og den nye kulverten under den nye skibakken, og videre bortover igjennom også den eldre kulverten under Hovdestaul-skibakken. Hold til venstre oppover etter at du har kjørt under den andre skibakken, og følg veien oppover. I det du er på vei opp på "platået", ligger tomtene på venstre side av veien etter svingen, jfr. tomtekart i salgsoppgave eller kart i Finnannonsen. Du kan også lokalisere tomten ved å bruke appen "Kommunekart".

Det er helårsvei frem til eiendommen, som brøytes etter behov i regi av velforeningen. Det er mulig å tegne årsabonnement for brøyting av egne biloppstillingsplasser. Det er ikke bom til Gaustatoppen Naturpark.

Oppvarming

De fleste fritidsboligene i området baserer seg på elektrisk oppvarming med supplerende vedfyring, men bergvarme og vannbåren varme med elektrokjele forekommer også.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster fra kr 11 100,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Matrikkel

Gnr. 120 Bnr. 135 i Tinn kommune og Gnr. 120 Bnr. 136 i Tinn kommune

Evt. mulighet for utleie

Hele eller deler av eiendommen kan leies ut. Gaustatoppen Booking er et selskap i området som hjelper hytteeierne med utleie.

Ønsker du verdivurdering?

Ønsker du en gratis verdivurdering av egen bolig? Registrer deg under og motta et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.