Toreskyrkjavegen 236 (tomt 51 i H28)

Toreskyrkjavegen 236 (tomt 51 i H28)

Prisantydning 2.490.000,-
Omkostninger 65.404,-
Totalpris 2.555.404,-
Boligtype Hyttetomt
Eierform Selveier
Solgt

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF / Leder Nyeboliger

Megler: Christopher Lejonberg

Kort om eiendommen

STOR BYGGEKLAR FRITIDSTOMT VED GAUSTATOPPEN: 1 515 m² mer enn 1 050 meter over havet! Ski inn/ut. Rett i tregrensa.

Høydepunkter

Byggeklar fritidstomt i Gaustatoppen Naturpark

1 515 m² ubebygd tomt

15 % BRA tomteutnyttelse

Over 1 050 meter over havet

Høyt og fritt, i tregrensa

Eksklusiv hyttegrend på høyfjellet

Ski inn/ut alpint og på langrenn

Ferdig opparbeidet infrastruktur med vei, vann, kloakk og fiber til tv og internett klart for tilkobling nær tomtegrense

Veletablert velforening med over 300 medlemmer www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening

Beliggenhet

Herlig beliggende, ubebygd fritidstomt høyt i eksklusiv hyttegrend over 1 050 meter over havet. Nydelige siktlinjer og gode solforhold. Eiendommen ligger mellom skibakkene og noe over den nye langrennsløypa, øverst i Gaustatoppen Naturpark. Kort vei ned til senterområdet nedenfor hyttene med Bygget, skiutleie, servicesenter med mer. Populære turstier sommer som vinter rett rundt området.

Alpint
Skianlegget på Gaustatoppen, Gausta Skisenter, er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,2 km, og største høydeforskjell er 550 meter.

Mer om eiendommen

For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Se www.gaustatoppen.no for mer info.

Langrenn
Høsten 2018 fullføres Fase 1 av sti- og langrennsløypeprosjektet Et Sprekere Gaustaområde, som bygger nye langrennsspor fra Bygget/Hovdestaul via Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadionen og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Prosjektet antas ferdigstilt med grovdekke til vinteren 2018/19, og findekke sommeren 2019. Det er investert ca. kr 14 500 000,- i oppgraderingen av løypenettet, som er første fase på en større modernisering av langrennsløypenettet i området.

Toreskyrkjavegen 236, tomt 51 i H28, på kommunekart.com
Toreskyrkjavegen 236, tomt 51 i H28, på kommunekart.com zoomet ut

Se www.gaustatoppen-naturpark.no for mer info om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. GKT preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen.

Årlig tar over 100 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser over én sjettedel av Norge. Hver dag i påsken (og under sommersesongen) kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på toppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893 av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som om vinteren og våren. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du nye Rjukan Klatrepark, innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Unescos verdensarv listet i 2015 Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av spennende historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området.

Servicetilbud
Besøk showroomet for Gausta ved Gaustablikk høyfjellshotell for å se de spennende planene for området.

Langrennsløyper ved Gaustatoppen
Skibakkene ved stolheisen og t-kroken fra Bygget i Gaustatoppen Skisenter

Du kan også lese mer på www.gausta.com

Det store Gaustablikk Høyfjellshotell og den populære Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering ligger langs Kvitåvatnvegen. Ved Gausta skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og Sport1-butikk samt den nye dagligvarehandelen Pose&Sekk. Nedenfor Gaustatoppen Naturpark på andre siden Kvitåvatn og alpinanlegget ligger Bygget som tilbyr mat, afterski og utlevering av nøkler fra Gaustabooking. Se www.visitrjukan.com og meld deg på nyhetsbrevet for mer informasjon om områdets mange tilbud!

Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Coop, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant og spennende nye Rjukan Klatrepark, til hvilke den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er absolutt verdt et besøk.

Hovdestaulbakken ved Bygget i Gaustatoppen Naturpark
Bygget i Gaustatoppen Skisenter

Se www.krossobanen.no for mer info.

Faste løpende kostnader

Årlig medlemskap i Gaustatoppen Naturpark Velforening utgjør kr 7 200,- per år og faktureres per halvår. Medlemskap i velforeningen må betales også for ubebygde tomter.

Årlig bidrag til løypenettet og turstiene utgjør kr 1 200,- per år og bør også betales for ubebygde tomter.

Det betales ikke kommunale avgifter for ubebygd tomt.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, tv og internett, alarm osv vil variere avhengig av når og hvordan tomten bebygges.

Se eget avsnitt om tilknytningsavgifter i salgsoppgaven - bruk linken Bestill prospekt under meglers kontaktinfo for å få tilsendt komplett salgsoppgave.

Innhold

Eiendommen er regulert til fritid og ligger i felt H28, område 3, i Gaustatoppen Naturpark med planid 3032.

Tillatt bruksareal (T-BRA) per tomt er 15%. I område 3, der tomten ligger, skal mønehøyde ikke overstige 4,5 meter.

I områdene 1 og 2 er maks mønehøyde 6 meter målt fra topp grunnmur/sokkel. Der hvor terrenget gjør det naturlig, kan underetasje benyttes. Grunnmurshøyde, eller høyde på pilarer, må i gjennomsnitt ikke være mer enn 0,3 m i flatt terreng og 1,0 m. i skrånende terreng.

Se reguleringskart og -bestemmelser for H28 Gaustatoppen Naturpark som følger vedlagt i salgsoppgaven for mer info.

Bygget Bistro og afterski i Gaustatoppen Naturpark
Alpinbakke og langrennsløyper i Naturparken nedenfor Gaustatoppen
Alpinbakker og langrennsløyper ved Hestegrøavegen

Standard

Tomten er ubebygget og har ingen bygningsmasse med standard å beskrive.

Byggemåte

Tomten er ubebygget og har ingen bygningsmasse.

Bebyggelse

Tomten ligger i delfelt H28, delområde 3, i Gaustatoppen Naturpark, som i hovedsak er bebygget med frittstående fritidsboliger over ett eller to plan med innslag av tomanns- og firmannsboliger.

Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk.

Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Fra velforeningens vedtekter:
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.
- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.
- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag BA, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10. september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Alpinanlegg i spektakulære omgivelser. Foto Gaustablikk skisenter
Langrenn Gaustaområdet - se www.langrenngaustaomraadet.no for siste nytt

Se www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening for oppdaterte dokumenter som innkalling til og protokoll fra årsmøte, årsregnskap og informasjon om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Tomt

Eiet tomt: 1515 m²

Parkering

Det skal opparbeides 2 parkeringsplasser per boenhet på egen tomt. Se reguleringsbestemmelsene som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst

Når du har tatt av til Gaustatoppen/Gaustablikk kjører du forbi Bygget/Hovdestaul som ligger på høyre side av veien, fortsetter under stolheisen og tar så av til høyre inn på Toreskyrkjavegenvegen ved det store, rødhvite skiltet ("Hytter og tomter"). Følg Toreskyrkjavegen oppover ca. 400 meter, under den nye skibroa i tre og den nye kulverten under den nye skibakken, og videre bortover igjennom også den eldre kulverten under Hovdestaul-skibakken. Hold til venstre oppover etter at du har kjørt under andre skibakke, og følg veien oppover. I det du er kommet opp på "platået" ligger tomten på høyre side av veien, jfr. tomtekart for hver tomt i salgsoppgave eller kart i Finnannonsen.

Bruk appen til Kommunekart.com for å finne frem i området.

Det er helårsvei frem til eiendommen, som brøytes etter behov i regi av velforeningen. Det er mulig å tegne årsabonnement for brøyting av egne biloppstillingsplasser. Det er ikke bom til Gaustatoppen Naturpark.

Fra Oslo/Vestfold til Gaustablikkområdet: Kjør til Kongsberg. Følg Riksvei 40 mot Geilo cirka 8 kilometer. Ta så av til venstre på Riksvei 37 mot Rjukan. Følg skilting mot Rjukan, forbi Bolkesjø og Gransherad, og langs Tinnsjøen. Når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum; kjør av til venstre mot Gaustablikk/Gaustatoppen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Oslo.

Fra Grenland til Gaustablikkområdet: Kjør Riksvei 36 mot Bø og ta av til høyre på Riksvei 360 mot Notodden. Ta til venstre på E134 mot Haugesund, så til høyre på Riksvei 361/37 mot Rjukan. Kjør av til venstre til Gaustablikk/Gaustatoppen når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Skien.

Oppvarming

De fleste fritidsboligene i området baserer seg på elektrisk oppvarming med supplerende vedfyring, men jordvarme eller vannbåren varme med elektrokjele forekommer også.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Evt. mulighet for utleie

Hele eller deler av eiendommen kan fritt leies ut. Gaustatoppen Booking er et eksempel på en lokal aktør som hjelper eierne av fritidseiendommer i området med utleie.

Megler

Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF / Leder Nyeboliger

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47 37 10 31

Christopher Lejonberg er leder for Sem & Johnsen Prosjektmegling, og har 13 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen. I denne perioden har han bistått i mer enn 1 400 bolighandler, og arbeidet med store utviklinger som fritidsdestinasjonen Gausta ved Gaustatoppen, boligprosjektene Ringnes Park (Grünerløkka) og Hundsund (Fornebu) parallelt med at han har solgt brukte boliger og fritidsboliger i Oslo og omegn.

Les mer