VÆKERØVEIEN 144 B

VÆKERØVEIEN 144 B

Prisantydning 9.650.000,-
Omkostninger 317.622,-
Totalpris 9.967.622,-
P-rom 250m2
Byggeår 1985
Soverom 3
Boligtype Enebolig
Eierform Selveier
Solgt

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Megler: Camilla Sem

Nøkkelinfo

 • Tomteareal
  719m2
 • Bruksareal
  251m2
 • Bruttoareal
  277m2
 • Ligningsverdi
  3.111.049,-
 • Energimerke
  F – oransje

Kort om eiendommen

Enebolig mot vest skjermet for veien - ved Lysejordet skole - Flott utsikt - Oppussing - 2 peiser - 2 "praktikantdeler"

Høydepunkter

- Meget sentralt og barnevennlig på Lysejordet
- Hyggelig enebolig mot vest med fin beliggenhet skjermet for veien
- Fin utsikt (blant annet mot Kolsåstoppen)
- Enebolig over 2 etasjer med egen inngang til underetasjen
- 2 ildsteder
- Eiet tomt på 719 kvm
- Frittliggende garasje på egen tomt
- Kort vei til skole, offentlig kommunikasjon og forretninger
- Eneboligen og garasjen har behov for oppussing/modernisering, men boligens fasade er nylig utvendig malt

Beliggenhet

Meget sentralt og barnevennlig på Lysejordet. Hyggelig enebolig mot vest med fin beliggenhet skjermet for veien. Fra eiendommen er det kun få minutters spaseravstand til Lysejordet skole og dagligvarebutikk. Kort vei også til hyggelige tur- og rekreasjonsområder, bl.a. langs Lysakerelva som ligger like ved.

Av kollektivtilbud finnes bussforbindelse i Vækerøveien (rute 32 fra Lysejordet holdeplass kun noen få minutters gange fra eiendommen), samt T-bane på Røa (linje 2) og Åsjordet (linje 3).

Gangavstand (eventuelt kort kjøretur) opp til Røa, som de senere år har gjennomgått en solid "uplift" med bl.a. etablering av et senter med et godt utvalg av forretninger og servicetilbud, samt hyggelige kaféer, bakerier og enkelte restauranter.

Mer om eiendommen

Kort kjøretur også til CC Vest for et mer utvidet shoppingtilbud.

Nærmeste sportsanlegg er Ullern idrettspark og Røa idrettspark. Både Røa IL og Ullern IF har lang tradisjon for sine trygge og sportslige miljøer, og begge idrettsparker er populære samlingspunkt for barn og ungdom i området.

Matrikkel

Gnr.28 Bnr.1062 i Oslo kommune

Adresse

Vækerøveien 144 B, 0383 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

9 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))

31terrasse
30terrasse

2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
302 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
317 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 967 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Kr. 19.526,- for 2018
Eiendomsskatt: Kr. 13.129,- for 2018
Måking av felles adkomstvei: Kr.

6.212,- for sesong 18/19 iht. selger

Pr. 02.01.2019 er ikke eiendomsskatt og komm.avg. for 2019 ferdig beregnet.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 19.526,- for 2018 iht. opplysninger fra Oslo kommune kemnerkontor

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt i Oslo. For 2018 er skattesatsen 3 promille av beregningsgrunnlaget for bolig og fritidsbolig, 2 promille for andre eiendommer. For eiendommen som selges utgjorde eiendomsskatten kr. 13.129,- for 2018 iht. eiendomsskattelistene. Det gjøres spesielt oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Videre gjøres det spesielt oppmerksom på eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skattognaring/skattogavgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt

Fra gangen nede med trappeløpet til 1.etg
03fasade

Areal

Primærrom: 250 kvm, Bruksareal: 251 kvm, Bruttoareal: 277 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 3 godkjente soverom, men selger har i tillegg benyttet noe av arealene i underetasjen som soverom (se for øvrig avsnitt innhold).

Type eiendom

Frittliggende enebolig (selveier).

Byggeår

1985

21stue
22stue

Energimerke

Energimerke for denne boligen er:
Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Energimerking er utført av selger selv

Energiattest er vedlagt denne salgsoppgave. Energimerking er et konkret miljøtiltak for å øke bevisstheten om energibruken og hva som kan gjøres for å få en mer energieffektiv bolig. Det kan bidra til at samlet energiforbruk i boliger og bygninger går ned og miljøet spares ved at behovet for å bygge ut ny energi blir mindre. Energimerket viser bygningens energistandard og beregnes uavhengig av hvordan de som bor der bruker boligen. Energimerket er en karakterskala som går fra A (best) til G (svakest). Karakteren er den samlede vurderingen av boligen og er basert på beregnet levert energi, dvs antall kilowatt-timer som boligen trenger pr kvadratmeter for normalt forbruk.

Innhold

1. etasje bta/bra/p-areal ca. 139/129/129 kvm.
Entré/hall/trapperom, stue/spisestue, spisekjøkken, 3 soverom, bad/wc.
Alle rom i etasjen er av takstmann definert som primærrom (129 kvm).
Terrasse på ca. 18 kvm med adkomst fra stuen og kjøkkenet.

Dagens rombruk stemmer overens med byggemeldte forhold, foruten en ytterdør som er satt inn i det ene soverommet (dette er ikke byggemeldt eller godkjent, så langt megler kan se).

Underetasje bta/bra/p-areal/s-areal ca. 138/122/121/1 kvm.
Dagens bruk er som følger:
Boligens hoveddel: Gang/trapperom.
Felles entré for begge "hybler".
"Hybel 1": Stue/oppholdsrom, soverom, kjøkken, dusjbad/wc, kott med bereder.
"Hybel 2": Gang, stue, disponibelt rom (brukes som soverom), kjøkken.

23stue
24stue
25stue

Alle rom i etasjen er av takstmann definert som primærrom (121 kvm), foruten kott (1 kvm) som er definert som sekundærareal.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at underetasjen er tatt i bruk og innredet slik overnevnte beskriver fra selgers side, men er kun byggemeldt og godkjent med hall med trapp, dusj/wc, vaskerom, 4 boder, gang, samt 2 rom med påført evt. kontor og evt. kj.stue (approbasjonen datert 24.10.1984 nevner dog at kjellerstuen ikke er godkjent til rom for varig opphold, og det antas at det samme kan gjelde for rommet påført evt. kontor). Det er ikke meldt bruksendring for omdisponering av rom, og "hyblene" er ikke godkjente som separate boenheter (boligen er registrert som en hel enebolig). Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Takstmann opplyser i tillegg at vinduene i stuen og i disponibelt rom er for små til å oppfylle kravene til rømningsvei, og antatt også lysflate.

Hva angår godkjent bruk av de ulike rommene i etasjen, se byggemeldt tegning som er vedlagt salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger gjøres etter dagens bruk.

Standard

Frittliggende enebolig over 2 plan (1. etasje og underetasje) med fin beliggenhet like ved Lysejordet skole. Fra eiendommen er det fin utsikt (blant annet mot Kolsåstoppen). Boligens underetasje er i hovedsak bygget om siden byggeåret med omdisponering av rommene. Utvendige fasader og i hovedsak innvendige overflater er nymalte. Boligen for øvrig er i hovedsak original fra byggeåret, og generell oppgradering/modernisering kan påregnes.

1. etasje:

Entré/hall/trapperom med nytt garderobeskap og nymalt trapp.

27stue
Entre

Stor stue/spisestue med peisovn og utgang til hyggelig terrasse på ca. 18 kvm. Fra spisekjøkkenet er det utgang til den sammen terrassen.

Spisekjøkken med god plass. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter. Laminat benkeplater. 2 kummer. Fliser mellom over- og underskap. Ventilator (ikke tilkoblet kanal). Nymalte benkeplater, for øvrig eldre/original enkel innredning med generell slitasje.

Bad/wc med innmurt badekar, dobbel servant på skapseksjon og toalett. Ventil/oppdriftsventilasjon. Dels nymalte veggflater. Eldre bad med mangelfulle membranløsninger sammenlignet med dagens anbefalte løsninger. Oppgradering av badet kan påregnes.

3 gode soverom. Det ene soverommet ble for en del år tilbake gjort om til bad (bruksendringen er antatt ikke byggemeldt). Badet (soverommet) har mangelfulle membranløsninger sammenlignet med dagens anbefalte løsninger, og rør er delvis frakoblet. Det mest hensiktsmessige vil være å tilbakeføre rommet til soverom igjen.

Underetasje:

Underetasjen er fra selgers side omdisponert til 2 "hybler" siden byggeåret. Bl.a. er 4 opprinnelige boder innredet til hhv. dusjbad/wc, kjøkken, soverom og stue/oppholdsrom. Se avsnitt innhold hva gjelder omdisponeringen/bruksendringen av etasjen og hva som er godkjent bruk.

Kjøkken 1 med innredning med folierte fronter. Laminat og heltre benkeplater, kum. Fliser mellom over- og underskap. Keramisk koketopp. Avtrekk. Eldre innredning med slitasje og dels provisoriske løsninger.

Kjøkken 2 med innredning med malte profilerte fronter, malt benkeplate. Dobbel kum. Kullfiltervifte i stålhette. Eldre innredning med generell slitasje.

Dusjbad/wc 1 med dusjkabinett, servant og toalett. Opplegg for vaskemaskin. Ventil/oppdriftsventilasjon. Nytt dusjkabinett og nyere toalett. Eldre bad/eldre oppbygging av badet. Badet har mangelfulle membranløsninger sammenlignet med dagens anbefalte løsninger. Bruk av badet er basert på dusjkabinett/lukket løsning for å unngå direkte vannbelastning på gulv- og veggflater.

Dusjbad/wc 2 med steamdusj/kabinett, servant på heltre benkeplate med underskap og toalett. Opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Rommet er byggemeldt som bod og gjort om til bad siden byggeåret. Det er ikke sluk eller ventilasjon i rommet. Avløpsrør og soil er ført gjennom vegg til kjøkkeninnredningen. Badet har mangelfulle membranløsninger sammenlignet med dagens anbefalte løsninger. Oppforet del av gulvet for rør-føringer til kjøkkenet. Gulvflisene på oppforingen er løse. Eldre kabinett/steamdusj (funksjon ukjent).

Generelt:

Hovedsakelig malte innvendige fyllingsdører/dørblader. Malte dørblader med profil i underetasje. Tofløyet dør med glassfelt til stue i begge etasjer.

Gulvoverflater med hovedsakelig parkett, lakkerte gulvbord, laminat, fliser på alle bad. Det er generell overflateslitasje på gulvene (spesielt på parkettgulvene). Dels skjolder og fuktskader på parkettgulvene. Stedvis noe gulvknirk. Generell oppgradering/fornyelse må påregnes.

Veggoverflater med hovedsakelig malte plater/flater, malt glassfiberstrie, panel, malt panel, fliser/malte fliser/malte flater på bad i 1. etasje, malte flater på badene i underetasjen. Fliser på bad/opprinnelig soverom i 1. etasje. Generelt nymalte overflater med unntak av overflater i den ene hybelen. Dels noe ujevne overflater. Fornyelse kan påregnes

Overflater på himlinger med hovedsakelig malte takessplater og malt panel. Generelt nymalte overflater med unntak av overflater i den ene hybelen.

Eldre/originalt røranlegg med noe lokale suppleringer. Rørinntak og stoppekran i underskap/kjøkken i den ene hybelen. Varmtvannsbereder i kott i samme kjøkken (bereder fra 1998 på ca. 300 liter).

Eldre avtrekksvifte på loftet. Viften er frakoblet (antatt defekt).

Sikringsskap med eldre/originale skrusikringer. 3 x 50 amp. hovedsikringer (automatsikringer).

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Enebolig: Takstmannen er ikke kjent med hvordan bygget er fundamentert. Støpt på antatt kultet grunn. Betong grunnmur. Hovedsakelig utforede vegger innvendig med plater og panel. Søk med fuktindikator på innvendige betongflater mot terrenget (felt som ikke er utforet) ga noe indikasjon på fukt (normale utslag, alder tatt i betraktning). Drenering fra byggeåret. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig liggende panelkledning (nymalt utvendig kledning). Stort takutstikk som gir god beskyttelse av kledningen. Trebjelkelag som etasjeskiller. Vinduer med doble isolerglass. 2 karnapp i stuen i 1. etasje. Terrassedør i stuen og kjøkkenet med isolerglass (skyvedør i stuen). Nymalte vinduer og terrassedører. Ytterdør i 1. etasje med glass sidefelt. Ytterdør i underetasje med glassfelt. Valmet tak i trekonstruksjon. Taket er tekket med sort glasert takstein. Takrenner og nedløp i plast. Tekking, takrenner, nedløp og beslag fra byggeåret. Noen sprekker i takrenner og på beslag i tilknytning til takrennene. Noen fuktskader og dels råteskader på forkantbord (forkantbord er underlag for beslag og takrenner). Yttertrapp med skiferheller (løse heller på trappen). Terrasse i trekonstruksjon med malt rekkverk og gulvbord med terrassebeis (ny overflatebehandling på rekkverk og gulvbord).

Garasje: Betonggulv/betongplate på antatt kultet grunn. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende panelkledning. Valmet takkonstruksjon med glasert takstein. Leddport med motorstyring. Sidedør. Strømuttak og lampe. Nymalte utvendige fasader. Garasje fra byggeåret med normal slitasje, alder tatt i betraktning. Kontroll, eventuelt utskifting/utbedring av takrenner og beslag bør påregnes.

Eiendommens tilstand

Iht. takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:

TG2:
- Bad/wc og kjøkkeninnredning i 1. etasje
- Dusjbadene og kjøkkeninnredninger i underetasjen
- Innvendige dører
- Overflater innvendige gulv og vegger
- Etasjeskiller
- Vinduer og ytterdører
- Løse heller på yttertrappen
- Kledning yttervegger
- Drenering
- Indikasjon på fukt (normale utslag) på innvendige betongflater mot terrenget (felt som ikke er utforet)
- Noe sprekker i takrenner og på beslag i tilknytning til takrennene.
- Noe fuktskader og dels råteskader på forkantbord (forkantbord er underlag for beslag og takrenner).
- Garasje

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Enebolig: Tatt i bruk 10.10.1986
Garasjeuthus anneks til bolig: Tatt i bruk 07.02.1990.

Tomt

Eiet tomt på 719 kvm iht. arealbekreftelse fra kommunen. Hagen er noe opparbeidet og beplantet. Gruset adkomst/gårdsplass.

Parkering

Romslig frittstående garasje (ca. 25 kvm BRA) med plass til en bil. Garasjen er på egen tomt.

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra offentlig vei (Vækerøveien) via privat vei. Eiendommen som selges har adkomstrett over gnr./bnr. 28/640 samt over en liten del av gnr./bnr. 28/641. Det foreligger en tinglyst servitutt/heftelse datert 10.02.1983 (tinglyst 18.02.1983) vedr. adkomstforholdet over bnr. 640. Iht. samme tinglyste servitutt/heftelse har de 2 nedenforliggende eiendommene (bnr. 1063 og bnr. 1064) adkomstrett over eiendommen som selges. Adkomstveien er vist med rød farge på kartet vedlagt servitutten/heftelsen. Videre foreligger det en tinglyst servitutt/heftelse (rettighet i eiendomsrett), datert 01.04.1984 (tinglyst 11.04.1984) som angir bruksrett for gnr./bnr. 28/1062, 1063 og 1064 over en liten del av gnr./bnr. 28/641 som tilleggsareal til eksisterende adkomstvei.

Oppvarming

Peisovn i stue i 1. etasje.
Peis med støpejerninnsats og dører i stue i underetasje.
Panelovner/basert på elektrisk oppvarming. Varmekabler i to bad.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Andre forhold

Boligen selges som dødsbo. Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnbokutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnbokutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1983/5147-1/105:
Best. om adkomstrett, 18.02.1983
Rettighetshaver: Gnr: 28 Bnr: 1062, 1063 og 1064
Bestemmelse om veg. Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Gnr./bnr. 28/1062 (eiendommen som selges) skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 meter bred) fra Vækerøveien over gnr./bnr. 28/640 langs denne eiendoms grense mot gnr./bnr. 28/641 som vist med rød farge på kartet vedlagt erklæringen. Videre gjelder det samme for bnr. 1063 som skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 meter bred) fra Vækerøveien over bnr. 640 samt over 1062. Samme rettighet gjelder for bnr. 1064 som skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 meter bred) fra Vækerøveien over bnr. 640, 1062 og 1063.

1984/41351-1/105:
Bestemmelse om bebyggelse, 20.08.1984

Meglers kommentar: Iht. erklæringen skal det på eiendommen som selges kun bygges en enebolig med garasje. Bebyggelsen skal være i en etasje mot den eksisterende bebyggelsen på gnr./bnr. 28/640 og med evt. underetasje mot vest. Eneboligen skal ha valmet tak med takvinkel 25 grader. Høyeste punkt på takmønet skal ikke overstige plenhøyden på gnr./bnr. 28/640. Det er ikke tillatt med karnapputbygg på taket mot nord (gnr/bnr. 28/640). Eneboligen skal ha liggende hvitmalt panel samt sort takstein på taket. Tak og panel på garasjen tilsv. som hovedhuset. Grunnflaten for eneboligen må ikke overstige 140 kvm. Garasjebygg kan oppføres med plass til 2 biler. Beliggenhet av hus og garasje skal være som vist på situasjonskartet. (Kjøperen forplikter seg til å betale 1/3 av utgiftene som fra dags dato (20.08.1984) påløper med ferdigstillelse av den felles adkomstvei for bil. Adkomstveien er tenkt asfaltert med varmekabler i den bratteste delen). Fremtidig vedlikehold av den felles adkomstveien derunder snørydding samt el-avgift for varmeelement og evt. belysning er kjøper på samme måte forpliktet til å betale 1/3.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

Grunndata:
1983/5148-1/105:
Registrering av grunn, 18.02.1983
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Gnr: 28 Bnr: 640

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter i eiendomsrett på 0301-28/640, 0301-28/1063
1983/5147-1/105: Best. om adkomstrett, 18.02.1983
Rettighetshaver: Gnr: 28 Bnr: 1062, 1063 og 1064
Bestemmelse om veg. Gjelder denne registerenheten med flere

Meglers kommentar: Forklaring gitt over.

Rettigheter i eiendomsrett på 0301-28/641
1984/17580-1/105: Best. om adkomstrett, 11.04.1984
Rettighetshaver: Gnr: 28 Bnr: 1062, 1063 og 1064

Meglers kommentar: Gnr./bnr. 28/1062, 1063 og 1064 skal ha bruksrett over en liten del (som vist på kartet vedlagt erklæringen) av gnr./bnr. 28/641 som tilleggsareal til eksisterende adkomstvei.

Kommunen har legalpant i eiendommen iht. lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Vei: Se avsnitt adkomst:
Tilknytning vann: Private stikkledninger til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Private stikkledninger til offentlig nett.

Eier

Brit Vivian Miksch

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: Kr. 3 111 049,-
Som sekundærbolig: Kr. 11 199 776,-
Tall iht. bekreftet ligningsverdi fra Skatteetaten

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. "Hyblene" i underetasjen er ikke godkjente som separate enheter og består ikke av rom godkjent for varig opphold.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 14.02.1990, basert på byggemeldte tegninger datert 29.06.1984. For garasjen er det funnet tilsynsomslag (henlegges uten ferdigattest) fra 1993.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med reguleringsbestemmelser S-4220. Flate: Bolig m.tilh. anlegg. Saken gjelder: Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen).

Ved søk på Planinnsyn fremkommer det at for mye av området (inkl. på eiendommen som selges) er anført sannsynlighet for mindre funnpotensiale av fortidsminner. Hvis det skal grave eller bygge her, må Byantikvaren som kulturminnemyndighet ofte vurdere om det er behov for ytterligere arkeologiske undersøkelser.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

I kommuneplanen ligger eiendommen i et område med følgende avsetning:
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (nåværende)

Oslo er stadig under endring/utvikling. Områder omreguleres, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringskart med bestemmelser. Interessenter oppfordres til selv å undersøke på planinnsyn på Oslo kommune sine nettsider (eventuelt kontakte PBE på telefon 23491000) dersom spørsmål hva gjelder regulering, kommuneplan og eventuell planer i området.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune planinnsyn pr. 07.01.2019 er det ingen plan- eller byggesaker i nærområdet som antas å berøre eiendommen direkte.

For innsyn i de interne byggesakene/postlistene på de ulike eiendommene i området kan følgende fremgangsmåte benyttes:

1. www.oslo.kommune.no
2. Velg "plan, bygg og eiendom
3. Velg "planinnsyn"
4. Søk adresse eller gnr. og bnr. (28/1062)
5. På venstre side vil det fremkomme diverse informasjon etter avkrysning

Konsesjonsplikt

Ingen

Odelsrett

Ingen

Forkjøpsrett

Ingen

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det er avvik fra dagens rombruk/ rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.

Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1% inkl. mva i av salgssum i provisjon. Ved salgssum lik prisantydning vil dette utgjøre kr. 96.500,- inkl. mva. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr. 9.900,-, visninger kr. 2.500,- pr. time, markedspakke kr. 14.900,- og inneståelsesebyr kr. 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr. 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika 0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Megler

Portrettbilde av Camilla Sem

Camilla Sem

Partner / Advokat / Eiendomsmegler

Kontakt Camilla på e-post
camilla.sem@sem-johnsen.no

Kontakt Camilla på telefon
90 02 76 93

Camilla Sem er en av grunnleggerne av Sem & Johnsen Eiendomsmegling, og har siden 1977 arbeidet som megler i foretaket. Frem til sammenslåingen med franchisetakerne i 2014 hadde hun også personal- og driftsansvar.

Sem er utdannet advokat, og har en omfattende og aktiv portefølje i selskapets geografiske hovedsegment. Hun er blant de mest omsettende meglerne i Sem & Johnsen, og har et høyt aktivitets- og omsetningsnivå.

Les mer