Vesteråsveien 38

Vesteråsveien 38

Prisantydning 8.200.000,-
Omkostninger 239.142,-
Totalpris 8.680.330,-
P-rom 130m2
Byggeår 1977
Soverom 4
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Marit Tukjær Lie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Marit Tukjær Lie

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Megler: Kristoffer Kendall

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  4.717,-
 • Fellesformue
  302,-
 • Fellesgjeld
  241.188,-
 • Ligningsverdi
  2.007.647,-
 • Energimerke
  F – rød

Kort om eiendommen

VISNING AVLYST - Boligen er solgt med direkte bud til selger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger tilbaketrukket i et meget populært boligområde på Ullern i Oslo. Den har en stor vestvendt terrasse med gode solforhold og fantastisk utsikt over Oslofjorden og Bærum. Det er kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Videre er det nærhet til fotballbane, lekeplass, idrettshall, skøytebane, skiløyper, badevann, tennisanlegg og treningssenter m.m. Det er nærhet til flotte tur og friluftsområder rundt Ullerntoppen, Maridalen, Lysakerelven eller Sørkedalen, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rustad matbutikk (søndagsåpent) og Rema 1000. Ønsker man ytterligere servicetilbud er det kun en kort kjøretur til CC Vest og Røa som har et variert utvalg med bl.a. matbutikk, post, bank, apotek, helsekost, mote, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant, lege og tannlege etc. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde både med bil og via offentlig kommunikasjon (tar ca. 16 min. med buss til Aker Brygge/Tjuvholmen.) Nærmeste bussholdeplass er Møllefaret (ca. 3 min. gange) og Ullerntoppen (ca. 5 min. gange). T-banestasjoner finnes både på Røa og Åsjordet, ca.10-15 min. gange fra boligen.

Matrikkel

Gnr.28 Bnr.309 Snr.118 Orgnr.971278099 i Oslo kommune

Mer om eiendommen

Adresse

Vesteråsveien 38
0382 Oslo
2. underetasje

Prisantydning inkludert omkostninger

8 200 000,- (Prisantydning)
241 188,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 441 188,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
222 270,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------

205stue
206stue

239 142,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 680 330,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

4 717 pr. mnd. Kommunale avgifter, varmtvann, drift og forretningsførsel, kabel-TV/bredbånd (Get), felles forsikring, vaktmestertjeneste, betjening av andel fellesgjeld.

Felleskostnadene er fordelt som følger:
- Fellesutgifter: kr 3 555,- per md.
- Lånekostnad 1 (lån fra 2016 tilknyttet gavlveggprosjekt): kr 1 162,- per md.
Da lån 2 fra 2017 tilknyttet balustraderehab.

ikke kan innfris i sin helhet som individuell innbetaling (IN-ordning) er kostnaden for dette inkl. iposten fellesutgifter.

Kapitalkostnader (renter og avdrag) på andel fellesgjeld utgjør/er beregnet til følgende:
- Lån 1 (lån fra 2016 tilknyttet gavlveggprosjekt): kr 1 178,- per md.
- Lån 2 (lån fra 2017 tilknyttet balustraderehabilitering) kr 226,- per md.
- Lån 3 (nytt lån innvilget for garasje-/balustraderehab. - kun delvis utbetalt): kr 55,- per md.*
Beregningene over er foretatt av forretningsfører og vil kunne ha avvik.

*For lån 3 er kapitalkostnader kun beregnet per 01.12.18, men betjenes ikke i dag gjennom felleskostnadene ettersom total låneramme ikke er utbetalt. Per 07.01.2019 er det utbetalt ca. 3 millioner av total innvilget låneramme på 40 millioner. Hele lånet forventes utbetalt innen årsskiftet 2019/2020 og for denne seksjonen er det beregnet da til å utgjøre en økning i felleskostnader/kapitalkostnader på kr 710,- per md. Beregningen er foretatt av forretningsfører gitt rente 3,10 % og vil kunne ha avvik ved endelig fakturering. Kjøper må derfor ta høyde for at felleskostnadene vil øke.

Bad/wc 2 med adkomst fra entréen
208stue

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 4 717,- per md.
Eiendomsskatt utgjør kr 4 039,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten ble beregnet til kr 4 093,- per år for 2018. Grunnlaget for 2019 er per d.d. ikke ferdig beregnet av Oslo kemnerkontor, men det er foreslått å videreføre eiendomsskatten i Oslo kommune med samme skattesats (3 promille) og bunnfradrag (4,6 mill.) som i 2018.

207stue
210spisestue

Areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 146 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 4 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 1977

Etasje

-2. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Innhold

Flott selveierleilighet beliggende i byggets 2. underetasje. Primærrom utgjør 130 m² som omfattes av entré, stue/spisestue/kjøkken, grovkjøkken, fire soverom og 2 bad. Sekundærrom utgjør 7 m² som omfattes av bod/walk-in garderobe med adkomst fra grovkjøkkenet. Original planløsing er endret ved tidligere spisestue i tilknytning til kjøkken er ominnredet til soverom, slik at boligen i dag fremstår med sine fire soverom.

Fra stuen har man utgang til vestvendt terrasse på 16 m² med flott utsikt og svært gode solforhold.

200stue
201stue
203stue

Bod med adkomst fra terrassen på 2,5 m².

I tillegg disponerer eier bod med adkomst fra oppgang utenfor leiligheten på ca. 7 m², samt én garasjeplass i fellesanlegg. Beboere i sameiet har også tilgang til felles bod for oppbevaring av dekk, smøring av ski etc. Det er også felles sykkelbod på balustraden.

Standard

Flott hjørneleilighet med gjennomgående høy standard på overflater og utstyr. Leiligheten er vesentlig påkostet de siste årene med bl.a. standardheving av innvendige overflater, ny kjøkkeninnredning og annet fast inventar montert for ca. 5 år siden. Begge bad er nylig rehabilitert i 2018. Det elektriske anlegget er også oppgradert/skiftet i nyere tid. For øvrig er vinduer på galvvegger er skiftet i regi av sameiet i 2015 og galvvegger for øvrig i sameiet er rehabilitert i samme periode.

Leiligheten fremstår som lys og innbydende med god utnyttelse av arealene, samt en god intern beliggenhet i et attraktivt, populært og barnevennlig område.

Kjøkken:
Lekker innredning fra Kvik med glatte hvite fronter. Glassfronter i overskap. Belysning under overskap. Mosaikkfliser på vegg over benkeskap. Benkeplater i sten (komposittmateriale) med underlimt kum i rustfritt stål. Kjøkkenøy med tilsvarende fronter og benkeplate. Nedfelt kontaktpunkt i benkeplate på kjøkkenøy. Ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer fra AEG, Bosch og Siemens som inkluderer 80 cm bred induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin.

Grovkjøkken:
Grovkjøkken vegg-i-vegg mot kjøkkenet innredet med nyere benkeskap med to glatte hvite fronter og eldre benkebeslag og kum i rustfritt stål.

40kjokken
41kjokken

Veggskap med glatte hvite fronter. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Bad med adkomst fra entré:
Kvik skapinnredning med glatte hvite fronter og benkeplate i kompositt/sten med rund hvit servant. Speil og belysning over servant. Dusjhjørne med to rette fronter i herdet glass, veggfestet Duravit klosett.

Bad med adkomst fra grovkjøkken:
Kvik skapinnredning med fire glatte hvite fronter og benkeplate i kompositt/sten med to runde hvite servanter. To speil og belysning over servanter. Dusjhjørne med to rette fronter i herdet glass, regnfallsdusj og hånddusj, hvitt frittstående badekar, veggfestet Duravit klosett.

Overflater:
Himling: Senkede himlinger med malte plater og downlights på begge bad. Pusset og malt betong for øvrig. Takhøyde er målt til ca. 2,4 m av takstmann.
Vegger: Fliser på begge bad. Glatte malte flater for øvrig på underlag av platekledning og pusset betong.
Gulv: Fliser med gulvvarme i entré og på begge bad. Enstavs eikeparkett i stue/spisestue, kjøkken og grovkjøkken. Trestavs eikeparkett på alle soverom. Vinylbelegg i bod.

Øvrig fast inventar:
Veggskap med to glassfronter i entré. Garderobeskap med 6 glatte eikefronter på soverom mot hjørnestuen.

Garderobeskap med to glatte fronter på soverom med adkomst fra kjøkkenet. Garderobeskap med fire eikefronter og én speilfront på hovedsoverommet. Garderobeskap med fire glatte hvite fronter i bod/walk-in garderobe.

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1977 med betongfundamenter på fjellgrunn, støpt grunnmur og støpt gulv på grunn. Etasjeskille i betong. Flatt tak med oppforet betongdekke, tekket med takpapp eller folie. Yttervegger i betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Fasader i teglforblending, malt trepanel og pusset/malt betong (gavlvegger rehabilitert i 2014-2016). Hvite innvendige fyllingsdører med vridere i stål, montert i forbindelse med oppgradert av leiligheten. Vinduer med tolags isolerglass i gavlvergg, produsert i 2014. To vinduer i frontvegg mot terrasse er med tolags isolerglass fra byggeår. Glatt finert entrédør, produsert i 1977. Terrassedør fra byggeår med tolags isolerglass. Terrassedekke i betong med flislagt overflate. Støpt blomsterkasse i front. To belysningspunkjter og dobbel kontaktpunkt på vegg. Manuell markise. Mekanisk avtrekk i bygningen.
Innvendige fellestrapper i betong med vinylbelegg i trinn og på reposer. Hvitmalt platekledning på veggflater i oppgang.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer: Gjelder for vindu mot terrasse, relatert til alder.
- Ytterdør og terrassedør: Relatert til alder.
- Terrasse: P.g.a. alder og manglende kjennskap til tilstand.
- Luftbehandling: Gjelder for avtrekksfunksjon på kjøkken.
- Fast inventar: Gjelder for fast inventar på grovkjøkken, p.g.a. alder.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Bebyggelse i området består hovedsakelig av blokkbebyggelse, samt noe villa- og småhusbebyggelse

Tomt

Fellestomt: 50603 kvm.

Felles tomtegrunn er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, plener og beplantning. Vidt utsyn og gode solforhold på eiendommen.

Parkering

Det medfølger bruksrett til 1 garasjeplass (nr. 64) i felles lukket anlegg (tinglyst som tilleggsdel til seksjonen). Felles gjesteplasser på gårdsplass på øvre del av tomten. Ekstra garasjeplass kan leies ved henvendelse til Investire AS, v/Petter Wehler tlf: 23 27 26 00 tirsdag og torsdag kl. 09.00-12.00. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lading av el-/hybridbil:
Iht. vedtektene §21:
Elektrisk drevet motorvogn (elbil og hybrid) kan bare lades via den infrastrukturen sameiet har satt opp for dette. Tilgang gis etter innbetaling av en engangssum fastsatt av årsmøtet, for tiden kr 15 000,-. Sameier kan deretter for egen regning anskaffe en SALTO ladeboks med strømmåler fra den elektroinstallatør sameiet til enhver tid utpeker. Styret fastsetter en a konto innbetaling per måned for å dekke strømforbruket. Dette avregnes mot reelt forbruk ved årets utgang.

Adkomst

Fra Vækerøveien ta av inn Lyseveien - Hoffsjef Løvenskiolds vei - Vesteråsveien - Ullernkollen / Vestre Ullern Boligsameie. Adkomst til blokken innerst i Ullernkollen til venstre fra Vesteråsveien. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme i entré, begge bad og på ett soverom. Det er felles varmtvannsberedere i sameiet (kostnader for varmtvann er inkl. i felleskostnadene).

Strømforbruk utgjør 11 175 kWh per år.
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av sameiet Vestre Ullern Boligsameie. Sameiet består av 286 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som er vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Sameiet har opprettet egne hjemmesider hvor bebore kan finne nyttig informasjon og holdes oppatert på nyheter fra styret: www.vestreullern.no.

Dyrehold er tillatt, så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere, jfr. husordensreglene §7. Lufting av hund på sameiets fellesområder skal skje i bånd og utenfor lekeplassene.

Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Garasjerehabilitering og oppgradering av fasader ved balustrader:
Det ble på ekstraordinært sameiermøte 24.04.2018 fremmet forslag om nødvendig oppgradering av garasjeanleggene og fasadene langs balustradene i sameiet. Det ble vedtatt å gjennomføre garasjerehabilitering innenfor en kostnadsramme på 27 millioner kroner. Dette prosjektet finansieres gjennom låneopptak, hvor den enkelte seksjonseier får anledning til å innfri sin andel av lånet (etter sameierbrøk), eller betale avdrag via felleskostnadene.
Oppgradering av fasader langs balustrader ble drøftet på ordinært sameiermøte 23.05.2018 hvor det ble vedtatt at det også skal gjennomføres innenfor en kostnadsramme på 13 millioner, hvor finansering også vil skje gjennom låneopptak, hvor den enkelte seksjonseier får anledning til å innfri sin andel av lånet (etter sameiebrøk), eller betale avdrag via felleskostnadene.
Total låneramme utgjør da 40 millioner, som per 07.01.2018 er delvis utbetalt (ca. 3 millioner totalt). Frem til evt. hele lånet er utbetalt (rundt årsskiftet 2019/2020 iht. forretningsfører) vil det ikke være mulig å innfri sin andel av fellesgjeld tilknyttet dette felleslånet. Se for øvrig posten 'andel fellesgjeld'.
Arbeidet er igangsatt januar 2019 og har en forventet varighet på 10 måneder.

Se komplett saksgjennomgang i innkalling til ekstraordinært sameiermøte, samt protokoller fra møtet og ordinært sameiermøte vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon. Det forutsettes at interessenter setter seg nøye inn i dette for evt. budgivning/kjøp.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer i tillegg til bod på terrasse og innvendig bod, én bod i felles bodrom (ca. 7 m²). Arealet iht takstmannens måling. Det foreligger ikke hjemmel for boden, da denne ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Dette er normalt i eldre gårder, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Boden har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1938/9861-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
26.08.1938
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/10546-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
09.09.1938
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/11090-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
20.09.1938
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/13063-1/105 Bestemmelse om veg
26.10.1938
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/13585-1/105 Bestemmelse om veg
03.11.1938
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1939/5585-1/105 Bestemmelse om veg
21.04.1939
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1941/723-1/105 Bestemmelse om veg
22.01.1941
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1971/21816-1/105 Rettigheter iflg. skjøte
14.12.1971
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/3019-1/105 Bestemmelse om gjerde
17.02.1975
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/13023-1/105 Erklæring/avtale
17.06.1976
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1977/3724-1/105 Bestemmelse om gjerde
18.02.1977
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:19
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:21
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:22
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:23
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1977/991564-1/105 Erklæring/avtale
08.03.1977
Rett til garasjeplass nr 64
(tgl m/dbnr 5022/77)

1984/33727-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
03.07.1984
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/35205-1/105 Bestemmelse om gjerde
17.06.1985
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/15986-1/105 Best. om adkomstrett
10.03.2005
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:802
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/732789-1/200 Erklæring/avtale
04.05.2018 21:00
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:6
Bestemmelse om flomvoll
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 241 188,- per 07.01.2019.

Sameiet har i dag 3 felleslån:
Lån 1 - Fra gavlveggprosjekt - 2016:
Lånenr: OBOS01-98207380296
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 40 258 716,-
Andel fellesgjeld av lån:
Restløpetid: 20 år 4 md.
Termin per år: 12
IN-ordning: Ja, kan innfris 01.03 eller 01.09 etter avtale med forretningsfører.
Type rente: Flytende
Rente (07.01.19): 3,25 %

Lån 2 - Fra rehabilitering av gavlvegg - 2017:
Lånenr: OBOS03-98207626724
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 5 414 753,-
Andel fellesgjeld av lån:
Restløpetid: 8 år 6 md.
Termin per år: 12
IN-ordning: Nei
Type rente: Flytende
Rente (07.01.19): 3,25 %

Lån 3 - Garasjerehabilitering og balustrade (pågående):
Lånenr: OBOS04-98207718769
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 2 996 994,-*
Andel fellesgjeld av lån: kr 11 095,-*
Restløpetid: 24 år 10 md
Termin per år: 12
IN-ordning: Ja, men først ved fullstendig utbetaling (trolig ila 2020).
Type rente: Flytende
Rente (07.01.19): 3,35 %
*Beregningen av andel fellesgjeld er kun per 01.12.2018. Total låneramme er 40 millioner for dette lånet, hvor forretningsfører har beregnet andel fellesgjeld til kr 148 081,- for denne seksjonen (dersom man ikke velger å innfri individuelt i sin helhet).

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 302,- per 31.12.2017. Ligningstall for 2018 er i skrivende stund ikke klare.

Regnskap

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 10 683 996,-. Av dette er andre inntekter kr 208 428,- består i hovedsak av oppgjør fra forsikringsselskapet (rettshjelpsdekning mot Hallmaker), Investire sin andel av garasjekostnader (tidligere Lene AS) salg av trimromsnøkler, samt antenneleie Telia.
Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 15 758 680,-. Dette er kr 3 820 880,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak nødvendig balustrade/membranprosjekt i Vesteråsveien. Årsresultatet for 2017 utgjorde kr 5 004 471,- i underskudd. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at sameiet skulle gå med kr 2 392 700,- i overskudd. Budsjettet var basert på en økning av felleskostnadene med 10 % som ble utført fra 01.01.2018. Årsberetningen for 2017 med budsjett for 2018 er vedlagt salgsoppgaven.

I skrivende stund er ikke regnskap for 2018 eller budsjett for inneværende år klart. Dette vil følge som innkallelse til årets sameiermøte, som forventes avholdt ila våren 2019.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Svein Werner Toft-Larsen
Ellen Karin Toft-Larsen

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 2 007 647 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 7 227 529 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

En sameier kan fritt overdra, pantsette og leie bort sin seksjon. Sameiets styre og forretningsfører skal imidlertid, av registreringshensyn, underrettes om overdragelser og utleie/fremleie. Melding om overtagelse og utleie/fremleie skal sendes styret og forretningsfører minst 14 dager før overtagelse/innflytting, jfr. sameiets vedtekter § 2 og § 7.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det er senere gitt midlertidig brukstillatelse for rehabilitering av fasadene (ifm. gavlveggprosjektet). Dette dokumentet er ikke vedlagt salgsoppgaven, men kan fås ved henvendelse til megler.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg, tomter for offentlige bygninger, friområde og trafikkområde. Gjeldende reguleringsbestemmelse: S-2105, vedtatt 13.01.1976. Reguleringskart og bestemmelser følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Interessenter bes selv undersøke dette.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. pågående reguleringsarbeid i nærhet til eiendommen:
- Saksnr. 201802151 - Vækerøåsveien 16-18 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger. Status: Oppstartsmøte ble avholdt 3. juli 2018.
Fra bestillingen: Hovedgrepet i prosjektet er småhusbebyggelse som orienteres rundt felles tun. Tanken er at man skal ha gode felles utearealer, i tillegg til egne private uteplasser. Det legges opp til sykkel- og bilparkering i garasjekjeller, i tillegg til gjesteparkering på terreng. Det vil bestrebes å få til et så bilfritt boligmiljø som mulig ved at trafikken ledes inn i felles parkeringskjeller så raskt som mulig. Forslaget viser en utnyttelsesgrad på 24% av det området som i dag er regulert til bolig.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett

Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,4 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 3.500,- pr time, markedspakke kr 19.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og vederlag for garantipremieforsikring 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 19.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Meglere

Portrettbilde av Marit Tukjær Lie

Marit Tukjær Lie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Marit Tukjær på e-post
mtl@sem-johnsen.no

Kontakt Marit Tukjær på telefon
48 13 99 52

Marit Tukjær Lie har jobbet i eiendomsbransjen siden høsten 2008, og er utdannet Eiendomsmegler ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Hun selger ca. 60 boliger i året, og majoriteten av disse er i bydel Ullern som er hennes ekspertområde. Marit selger forøvrig også boliger i Bærum og Oslo vest.

Skreddersøm og kvalitet er Marit sitt kjernefokus, hvor hvert enkelt boligsalg behandles unikt. Marit er faglig dyktig og har omfattende kompetanse og erfaring innen dødsbo og fullmaktsforhold.

Marit har svært høy kundetilfredshet, og er opptatt av å være tilgjengelig for både kjøpere og selgere. Hun har gjennom årene opparbeidet seg et stort nettverk av kunder, hvor mange er tilbakevendende.

Les mer
Portrettbilde av Kristoffer Kendall

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Kontakt Kristoffer på e-post
kk@sem-johnsen.no

Kontakt Kristoffer på telefon
92 02 08 38

Kristoffer Kendall er utdannet fra Handelshøyskolen BI og startet sin meglerkarriere i 2013, og arbeider idag tett sammen med Roy Blixt, Peter Skaara, Erlend Sørlie og Marit Tukjær Lie. Han har en meget stor arbeidskapasitet og er svært nøyaktig i sin utførelse av arbeidet. Dette gjør at han får gode tilbakemeldinger, både fra kunder og de meglerne han jobber tett med. Kristoffer har bistått selgere og meglere i salg av både nye og brukte boliger og opparbeidet seg en stor kunnskap om boligmarkedet i Oslo og Akershus.

Kundene til Kristoffer står alltid i fokus, hvor profesjonell rådgiving og god oppfølging er sentralt. Med fokus på å levere en meget høy kvalitet gjennom hele prosessen, kombinert med faglig dyktighet og et smil om munnen trives han med å bistå kundene sine i én av de aller viktigste avgjørelsene de tar.

Les mer