Herlige Hellehaven

Herlige Hellehaven

På et høydedrag like nord for Smestad bygges et helt spesielt leilighetsprosjekt.

- Jeg vet at superlativer som «unikt» og «eksklusivt» ofte brukes om nye boligprosjekter, men når det gjelder Hellehaven er det absolutt berettiget, sier Rune Ugland, eiendomsmegler og daglig leder ved Sem & Johnsens kontor på Frogner.

Det er heller ikke feil å legge til «spektakulær», i hvert fall med tanke på utsikten de seks leilighetene som skal bygges her vil få. Den 2,4 mål store tomten i Helleveien 8 ligger høyt og fritt, med vid utsikt mot Oslofjorden, Holmendammen like bak, og sol så å si hele dagen.

De seks leilighetene utgjør alle hver sin etasje i de tre byggene, og er tegnet for å sikre optimale utsikts- og solforhold. De varierer fra 160,5 til 211 kvm i størrelse.

- Her er det tenkt på alt. Smarte planløsninger, store rom og store vindusflater. Jeg vil påstå at dette er et sjeldent godt gjennomtenkt prosjekt, sier Ugland.

Han har lang erfaring med å selge boliger i Oslo, Asker og Bærum, deriblant mange nye boliger.

- Hovedmålgruppen er nok dem som allerede bor i området, og ønsker å flytte fra enebolig til en lettvint leilighet. Her blir det garasjeanlegg og heis direkte til leilighetene, pluss at alle enhetene har hvert sitt kjellerområde som kan innredes til boder, hobbyrom, smørebod eller treningsrom, for eksempel. Det finnes få store leiligheter i området, og at det i tillegg er stort kjellerareal vil nok bli godt mottatt hos dem som skal flytte ut av en stor enebolig. Da trengs det godt med plass for å få med seg alt man ønsker, sier Ugland.

Bak Hellehaven står Brusletto Eiendom, som er kjent for å lage boligprosjekter av høy kvalitet. Ideen til prosjektet kom i 2015. Tanken var å bygge noe tøft og unikt, som samtidig skulle passe til området. Det var også et must å sikre gode sol- og utsiktsforhold for alle leilighetene, og derfor er de tre husene plassert i hver sin kant av tomten.

Det er Kai Viksjø i Puls Arkitekter som har tegnet Hellehaven etter Bruslettos spesifikasjoner. Viksjø har lagt vekt på et fremtidsrettet, men hyggelig uttrykk. Fasadene kles i kvistfritt og eddikbehandlet furupanel og hvitkalket puss, noe som gjør at byggene vil passe godt inn blant nabolagets eksisterende eneboliger.

Å trekke byggene ut mot tomtegrensen gir dessuten mulighet for et flott parkanlegg – derav navnet Hellehaven. Landskapsarkitekter fra arkitektkontoret Lark Landskap vil anlegge park rundt alle byggene, med vannspeil og utendørsbelysning rundt planter og mindre trær.

«Denne type prosjekt fordrer riktig type tomt og riktig beliggenhet. Hellehaven treffer på begge.»

Brusletto anser dette som sitt beste prosjekt designmessig, og ser ikke bort fra at de vil bygge flere prosjekter etter samme oppskrift, altså store, heletasjes leiligheter, heis og garasje, og parkinspirerte hager.

- Ryktene om Hellehaven har gått, og vi har allerede et tosifret antall interessenter, så jeg er sikker på at Brusletto har truffet både på design og konsept, sier Ugland.

- Det fordrer selvsagt riktig type tomt og riktig beliggenhet. Hellehaven treffer på begge. Tomten ligger tilbaketrukket på et høydedrag, men med kort vei til Smestad, som i fremtiden vil bli et knutepunkt med alt av butikker, kafeer og så videre. Jeg har vært i befatning med mange nye boligprosjekter, og må si at dette skiller seg ut.

Kort om Hellehaven:

  • Består av seks leiligheter fordelt på tre hus. Størrelsene varierer fra 160,5 til 211 kvm.
  • Prisklasse: cirka 19-29 millioner.
  • Hus 1 står klart sommeren 2019.
  • Alle leiligheter har tre soverom, to bad, balkong/terrasse, vaskerom, to garasjeplasser og heis med direkte tilgang. Toppleilighetene får egne takterrasser.
  • Kvänum-kjøkken med hvitevarer fra Gaggenau og Miéle.
  • 263 cm takhøyde i stue og kjøkken.
  • Bad med naturflis og innfelte dusjbatterier fra Dornbracht.
  • Smarthus-teknologi med lys- og temperaturstyring.
  • Tre-sidig gasspeis i stuen.
  • Vannbåren gulvvarme.

For mer informasjon om Hellehaven, ta kontakt med Rune Ugland, eiendomsmegler og daglig leder ved Sem & Johnsens Frogner-kontor:

Mobil: 900 100 35

E-post: ugland@sem-johnsen.no