Frognerdrømmen i Kruses gate

Frognerdrømmen i Kruses gate

Her levde Grethe Kausland det gode liv i Frogners fineste gate. Nå kan den sjarmerende hageleiligheten bli din.

I hjertet av Frogner, noen få minutters gange fra alle kaféene og butikkene, ligger leiligheten den folkekjære artisten Grethe Kausland flyttet til 1992, da et helt nytt leilighetsbygg sto ferdig i en av Oslos mest ettertraktede adresser: Kruses gate 4.

- Det første hun gjorde, var å få en snekker til å lage brede vinduskarmer i vinduene, så hun kunne fylle dem med blomster og planter, sier datteren Janne Kausland.

- Hun hadde grønne fingre. Det er mamma som har plantet det meste av blomster, roser, rododendroner og peoner i hagen utenfor. Det er også masse persille og gressløk, jordbær og markjordbær.

- Så dette er virkelig et smultronsted?

- Ja, det er det!

Se boligannonsen til Kruses gate 4 her

Det var ikke rart at den hageglade Grethe trivdes godt i leiligheten. Den er omkranset av en skjermet hage, en grønn og frodig oase midt i byen.

- Hun fikk også installert peis, og den ble flittig brukt i hele «rødvinssesongen», ler Kausland.

Hun har bodd i leiligheten siden moren gikk bort i 2007.

- Det spesielle er at du har følelsen av å bo på landet. Du skulle hørt alt fuglekvitteret i hagen her om våren. Når du kommer hjem fra jobb føler du nærmest at du er på ferie. Det er som et lite Toscana midt i Oslo, sier Kausland.

- Det finnes ikke mange leiligheter som denne på Frogner. Direkte adkomst til hage er én ting, men i tillegg har den garasjeplass. Dette er ettertraktet, sier Rune Ugland i Sem & Johnsen.

- Jeg har selv bodd i naboleiligheten, og vet at dette er et svært hyggelig og stille sted å bo. Det er et lite sameie med åtte leiligheter, og det er sjeldent noe til salgs her, sier Ugland.

Se boligannonsen til Kruses gate 4 her

Kruses gate er enveiskjørt og uten gjennomkjøring. Et steinkast unna, i Lille Frogner allé, ligger den vakre og fredede Lille Frogner Gård.

Den 82 kvm store treromsleiligheten har en takhøyde på 2,43 meter, og store vinduer som alle vender mot hagen. Smart planløsning gjør at det i gangen er plass til både bokhyller, garderobeskap og piano, og på badet er det både dusj, badekar og plass til vaskemaskin. Ved siden av et romslig hovedsoverom, ligger et stort gjesteværelse.

- Mamma omdøpte det til «Captain’s cabin» etter at en snekker hadde bygget en plassbygd seng med skap som fikk rommet til å se ut som en båtkabin. Mang en middagsgjest har endt opp med å overnatte der, sier Kausland.

- Vil du virkelig gi slipp på denne perlen?

- Jeg får egentlig vondt i magen av å tenke på det. Det har vært så mye hygge og morsomme stunder her. Jeg føler at det henger igjen i veggene. Jeg hadde ikke flyttet herfra om jeg ikke skulle flytte til barndomsbyen min, Horten. Jeg kommer til å savne leiligheten fryktelig, men det blir fint å bo nærmere familien. Det er en tid for alt, sier Kausland.

Se boligannonsen til Kruses gate 4 her

Vi kan Frogner til fingerspissene

Daglig leder ved vår Frogner-filial, Rune Ugland, har lang erfaring i å formidle byens beste boliger. Ta kontakt dersom du er på jakt etter et sted å bo, eller har en perle å selge.

Liste med 1 menneske