Selge bolig i vinter?

Selge bolig i vinter?

Start forberedelsene nå for å bli med på neste prisoppgang.

Januar, februar og mars er måneder hvor det vanligvis er selgers marked. Med andre ord er dette en tid der boligprisene normalt sett stiger.

I år er situasjonen imidlertid litt annerledes, forklarer daglig leder i Sem & Johnsen, Christoffer Askjer:

- Til forskjell fra et «normalt» boligår vil vi allerede på tampen av 2019 se at det blir selgers marked, sier Askjer.

- Det er fordi markedet i høst er preget av stort utbud, og det har gitt litt tregere marked. Dette så vi også i fjor.

- Det virker som om «alle» skal selge på likt. Det som skal selges i år har i hovedsak kommet for salg. Det betyr at volumet sakte men sikkert vil avta, og at det vil gå fra å være kjøpers marked, til å bli selgers marked mot slutten av året og inn i første kvartal 2020, sier Askjer.

Les også: Når på året bør du selge boligen?

Start salgsprosessen nå

Går du med planer om å selge boligen, er altså slutten av 2019 eller starten på 2020 gode tidspunkt å legge den ut på markedet. I så fall er det smart å begynne forberedelsene allerede nå i høst. Jo bedre tid du har til å klargjøre boligen for salg, jo mindre stressende blir prosessen, og jo tryggere er du på at du har gjort en optimal innsats som forhåpentlig resulterer i maksimal salgspris.

Her er sjekklisten:

  • Inviter en megler med erfaring og lokalkunnskap om ditt område på befaring, og be om innspill til eventuelle oppgraderinger eller endringer som bør gjøres før salget. Det kan være alt fra at stuen bør males til at kontoret heller bør presenteres som et ekstra soverom.
  • Få inn takstmannen tidlig i prosessen, slik at du rekker å fikse eventuelle småting han påpeker, som ny fuging rundt kjøkkenvask, eller bedre feste av dusjdør. Det er synd om småfeil som er enkle å rette opp blir påpekt i tilstandsrapporten. Les også: Hva bør du gjøre før takstmannen kommer?
  • Rydd unna overflødige møbler, pyntegjenstander og personlige ting før fotografering. Boligen skal fremstå ryddig og ren, og så nøytral som mulig. Les også: Slik gjør du boligen klar for fotografering

Når tilstandsrapporten er klar, og bildene er tatt, er den største jobben med å selge bolig unnagjort. Har du dette på plass i god tid, har du og megler bedre mulighet til å legge boligen ut på det rette tidspunktet.

- Hvis man virkelig får det travelt, er det ikke noe problem for megleren å få lagt ut boligen i løpet av en uke eller to, men det vil bli ganske intense dager for den som skal selge. Det er mer behagelig å ha bedre tid på seg, sier Askjer.

Går du med salgsplaner?

Sem & Johnsen har mer enn 40 års erfaring med å formidle boliger. Våre dyktige meglere er kjent for å levere kvalitet i alle ledd.

Har du planer om å selge boligen, og trenger kvalifiserte råd, er du velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende prat.

Liste med 1 menneske