Sjelden sjanse i Giskehagen

Sjelden sjanse i Giskehagen

Drømmeleilighet med hage i hovedhuset i populære Giskehagen på Slemdal / Vinderen.

Giskehagens hovedhus er bygget i nasjonal nybarokk stil, som var populær fra 1905 til 1920. Villaer i denne stilen er kubeformede eller rektangulære, har høye tak og iøynefallende og symmetriske detaljer som brede lister og gerikter.

I Dalsveien på Oslos beste vestkant ligger et av byens mest populære boligområder - Giskehagen. Det prisvinnende boligtunet består av 57 rekkehus og en barnehage som omkranser en staselig trevilla i nasjonal nybarokk stil, selve hovedhuset i Giskehagen.

- Villaen ble bygget i 1917 av grosserer og forretningsmann Ole Olsen Bull, og het opprinnelig Kjelle gård. I tillegg til hovedhuset besto gården av en låve med stall og kuskebolig og et stabbur, forteller Camilla Sem i Sem & Johnsen.

I dag består hovedhuset av tre leiligheter, med grendelagets samlingslokale i kjelleren. Camilla Sem er ansvarlig megler ved salget av leiligheten i villaens førsteetasje.

Se boligannonsen til Giskehagen 59

«Dette kan med rette kalles en sjelden anledning.» - Camilla Sem, advokat og partner i Sem & Johnsen

Her sees én av de tre kleberstenspeisene i leiligheten. Leiligheten har original fiskebensparkett i alle stuer.

230 kvms hageleilighet

- Dette er en svært tiltalende leilighet på 230 kvm, med stor takhøyde, fem soverom, og tre nydelige kleberstenspeiser. Leiligheten har dessuten bruksrett til en veldig hyggelig hage, og flott utsikt over området.

Giskehagen grendelag karakteriseres av umake rekkehus som ligger godt tilpasset det skrånende terrenget, med bilfrie gangveier og store grøntområder med hele tre lekeplasser.

- Da rekkehusene ble bygget av Niels Torp i 1983 ble de plassert slik at de tok hensyn til det gamle hovedhuset, som dermed har en fantastisk beliggenhet midt i området, med god avstand til de andre byggene, sier Sem.

- Selve leiligheten er nydelig, med mange originale detaljer, som flott fiskebensparkett, og selvsagt de ornamenterte kleberstenspeisene. Det er opplyst at maleren Oluf Wold-Torne var kunstnerisk ansvarlig under byggingen, sier Sem.

Se boligannonsen til Giskehagen 59

Kjært hus, mange navn

O.O. Bull sparte ikke på noe da han bygget villaen sin, men han beholdt ikke stedet mange årene. Allerede i 1922 ble eiendommen solgt til Augusta Grønn, og gitt navnet Haga. Fem år senere, i 1927, ble stedet kjøpt av Gudbrand Kristensen Askvik, og omdøpt til Giske.

Den store transformasjonen fra en villa med en nær 10 mål stor tomt til et boligområde med 60 boliger og egen barnehage ble igangsatt av daværende eier Norsk Olje AS, et selskap eid av Statoil.

Giskehagen blir ansett som et av arkitekt Niels Torps beste arbeider, og et svært ettertraktet sted å bo.

De 57 rekkehusene tilhører sameiet Giskehagen grendelag, mens de tre leilighetene i hovedhuset er et eget lite sameie. De to sameiene har en tett tilknytning.

Se boligannonsen til Giskehagen 59

Slik så hovedhuset ut på 1920-tallet. Foto: Oslobilder.no

- Det er verdt å nevne at en av Danmarks mest kjente hagearkitekter, Kjeld Slot, har vært på befaring og skrevet en rapport om Giskehagens hager og fellesarealer, og skal ha tegnet hovedhusets staudebed, sier Sem.

- Når denne flotte leiligheten nå skal legges på markedet kan det med rette kalles en sjelden anledning. Det er det ingen tvil om.

Se boligannonsen til Giskehagen 59

Sem & Johnsen selger det unike

Vi har lang erfaring med å formidle de helt spesielle boligene. Ta kontakt for en hyggelig prat dersom du har en sjelden perle å selge, eller er på jakt etter noe særegent.

Liste med 1 menneske