Adamstuen

Adamstuen

Her finner du statistikk, meglere, områdekart og nyttig informasjon om Adamstuen. Vi har for øyeblikket 9 aktuelle boliger og 4 dyktige meglere tilgjengelig i dette området.

Info om Adamstuen

Områdeinfo for Adamstuen

17%

17% er barnefamilier

10% barn i området

Enslig m/ barn

Enslig u/ barn

Par m/ barn

Par u/ barn

Flerfamilier

Dette er Adamstuen

Adamstuen er et lite nabolag sørvest for Ullevål Sykehus, mellom Lindern, Fagerborg og Valleløkka. Et lite, men attraktivt strøk som hovedsakelig består av bygårder, de fleste fra perioden 1910-1930, og en liten håndfull hus. I 2020 flytter Norges Veterinærhøyskole, som holder til her, og dermed vil en stor del av Adamstuen endres. Flere av bygningene er fredet, og byrådet en blanding av park, skole, barnehage, idrettsanlegg, boliger og næringsvirksomhet her, og fraråder stor fortetting.

Adamstuens historie

Nabolaget har fått navn etter gårdseiendommen som lå her, og som ble skilt ut fra Store Ullevål gård. Kjøpmannen Adam R. Steen eide området til sin død i 1807, og gården fikk navn etter ham Etter det eide statsminister Einar Stang den, før Oslo kommune kjøpte Adamstuen i 1911. Da trikken fikk trasé opp hit i 1901, ble Adamstuen attraktivt som boligområde. Fram til trettiårene var det hektisk byggevirksomhet på Adamstuen. Veterinærinstituttet ble bygget der Institutt for aandssvake gutter tidligere lå. Det er for øvrig derfor grøntarealet som ligger ved Genera Birchs gate kalles Idioten.

Adamstuen-favoritter

  • Oslo Raw: En hyggelig raw food kafé som ligger i «hjertet» av Adamstuen, ved den gamle trikkesløyfen i krysset Ullevållsveien/Sognsveien. Her serveres sunne salater og kaker, juice, smoothies, kaffe og te.
  • Jack`s Barber & Klipp: Salongen der stilbevisste menn kan få klippet hår og trimmet skjegg av erfarne hender. 
  • Sushi Adamstuen: En favoritt som både har sushi og thaimat på menyen. 
  • Det lille røde trehuset i Ullevålsveien 90b: Dette huset, bygget på gården Adamstuens grunn i ca. 1840, overtok navnet Adamstuen da selve hovedhuset forsvant. Den lille stuen har vært både skysstasjon, bevertningssted og portnerbolig.