B24 Signaturstuen

B24 Signaturstuen

Nøkkelinfo

 • Pris
  7.550.000 – 18.750.000,–
 • Bruksareal
  72 – 197m2
 • Soverom
  2 – 4
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eierform
  Eierseksjon

Jan Fredrik Bonde

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Jan Fredrik Bonde

Charlotte Schjeldsøe

Eiendomsmegler/Partner

Megler: Charlotte Schjeldsøe

Kort om prosjektet

Billingstadåsen 24 - Signaturstuen | 2 SOLGT

Høydepunkter

Vi har gleden av å presentere fire frittliggende eneboliger under utvikling. Boligene vil ha en særdeles flott beliggenhet i det velkjente og respektable området Billingstad som ligger ved inngangen til Oslo.

Eiendommen ligger fint til i et barnevennlig område. Det er kort vei til dagligvarebutikk, barnehage, skole, lekeplass og bussholdeplass. Her bor du i naturskjønne omgivelser med panoramautsikt og svært gode solforhold.

Boligene i Billingstad signaturstuen er moderne, med tydelige arkitektoniske grep og identitetsskapende fasadeuttrykk.
Gjennom smart bruk av terrenget har vi skapt familieboliger som både er private og sosiale-akkurat som en familie er.

A1 og B1 - Moderne og lekker funkisbolig, solrike uteplasser med nydelig utsikt og dobbel carport med plass til to biler. Boligene har en spennende og innholdsrik planløsning med stor stue og kjøkken, to hovedsoverom med tilhørende walk-in-closet og eget baderom (U etg. og 2. etg.), 2 ekstra soverom og egen praktisk tv- stue m.m.

A2 og B2 - Moderne og lekker funkis med to soverom, lekkert flislagt bad, pen standard og 2. etasje med åpen stue/kjøkken løsning. Her vil du også få en solrik takterrasse med flott utsikt. Det vil bli en tilhørende oppstillingsplass. Det er ingen parkeringsplass for gjester i disse husene.

Boligene er gjennomtenkt plassert i terrenget, slik at hver bolig får sin helt egne, private utsikt. Husene er også plassert for å utnytte solens gang fra morgen til kveld, og gir usedvanlig gode solforhold i hver bolig. Fra sin egen stue eller terrasse har man utsyn over dalen - en opplevelse av uforstyrret fred i solen fra ettermiddag til sent på kveld. I front av A1 og B1 er det en gammel frukthage. Tilgang fra U-etasjen og fra verandaen i 1. etasje.

Utbygger har valgt og bevart det eldgamle landskapet i frukthagen slik at fremtidige eiere kan nyte frisk frukt mens de sitter i skyggen av frukttrær.
Landskapet nedenfor tomten gir en helt unik opplevelse av utsyn og frihet. Området er omsorgsfullt anlagt med gode kommunikasjonsmuligheter. Beliggenheten er dermed helt spesiell: Både tilbaketrukket og tilgjengelig.

Boliger

Boligåpne nedPrisåpne nedTotalprisåpne nedBruksarealåpne nedSoveromåpne ned
A2 7.650.000,-7.696.792,-72m22
B2 7.550.000,-7.596.792,-72m22

Mer om eiendommen

Denne unike situasjonen har vi utnyttet og forsterket i utformingen av boligene. Det arkitektoniske konseptet er utviklet med utgangspunkt i det private hjemmet. Utsikten slippes inn gjennom store vinduer. Store vindusflater sørger for godt med naturlig lysinnslipp.

Valg av interiør og materialer handler først og fremt om å tilrettelegge funksjonalitet og kvalitet. Alt henger sammen, og det er summen av dette som er avgjørende for å få den gode opplevelsen.

Det blir levert Nibe F470 avtrekksvarmepumpe eller tilsvarende, balansert ventilasjonsanlegg plasseres i teknisk rom/bod. Det blir vannbåren gulvvarme i alle rom foruten bad og bod.

En prosjektert bolig åpner muligheten for individuell tilpassing for at du kan gi din nye bolig det uttrykket du selv ønsker. Samtidig vil du med en ny bolig få lav dokumentavgift, lave vedlikeholdskostnader og frigjør tid til alt du egentlig ønsker å bruke fritiden din på. Eiendommen oppføres iht. TEK17 med gjennomgående gode kvaliteter og leveres nøkkelferdig til kjøper!

-Takterrasse på A2 og B2, terrasse på A1 og B1 - Begge med by- og fjordutsikt.
-Meget gode solforhold og fritt utsyn
-Stor tomt og god avstand til nabobebyggelse
-Underetasje med egen inngang og store vindusflater

-Master soverom i tilknytning til delikat bad. Egen utgang til stor terrasse
-De to største boligene blir levert med 4 bad
-Eksklusive materialvalg
-Mulighet for egne tilpasninger innenfor visse rammer
-Kort vei til offentlig kommunikasjon som buss og t-bane
-Carport (A1 og B1) og biloppstillingsplass (A2 og B2) - begge med mulighet for elbil-lader.

Beliggenhet og området

Billingstad signaturstuen ligger i et meget attraktivt og eksklusivt boligområde på toppen av Billingstadåsen i Billingstad. Nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Fantastisk utsikt fra boligene. De to største boligene vil ha utgang til en pent opparbeidet hage samt solrike uteplasser fra alle plan. De to minste boligene vil ha en solrik takterrasse med fin utsikt.

Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.
Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass ligger kun ca. fra eiendommen og det er kort vei til Billingstad togstasjon. Fra Billingstad togstasjon går det hyppige avganger, ca. hvert 15. minutt mot både Oslo og Asker. Toget bruker ca. 15 minutter til Lysaker og ca. 22 minutter til Nationalteateret.

Nærbutikker
Nærmeste dagligvarebutikk er Joker Billingstad som er åpen 7 dager i uken. I tillegg er det flere kjøpesenter i nærheten, Slependen Senter, Holmen Senter og Sandvika Storsenter med sine brede utvalg av butikker, serveringssteder og servicetilbud. Det er også kino og kulturhus i Sandvika. Sandvika har de senere år utviklet seg til å bli et moderne sentrum med bibliotek, kino, kulturhus, flere restauranter m.m.

Attraktiviteter i nærområdet
Det er en rekke gang- og sykkelstier i nærområdet som blant annet tar deg mot Sandvika, sjøen og opp mot Vestmarka.

Like ved Billingstad skole begynner tur- og skiløypene som tar deg inn til Vestmarksetra og Skaugumåsen. Her er det et stort utvalg av skogsstier, turløyper og preparerte skiløyper.

Holmenskjæret, Hvalstrand, Kalvøya og Kadettangen er populære strender om sommeren med fine bademuligheter og grøntområder.

Kort sykkeltur til Lynbanen som er nyoppusset, her finner du sandvolleyballbane, grusbane, fotballbinge og lekestativer. På holmen finnes idrettsanlegg med ishall, kunstgressbane, turnhall, innendørs klatrevegg og tennisbaner. Kort vei er det også til Bjørnegård kunstgressbane og Combihall.

Skole og barnehager
Fra eiendommen er det kort og trygg vei til Billingstad barneskole. Det er flere barnehager i området, bl.a. Læringsverkstedet Billingstad, Billingstad K&F barnehage og Sollia barnehage. Området sokner til Torstad ungddomsskole.

Innhold

A1 og B1:
Underetasje: 3 soverom, 2 bad, stue og bod.
1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, teknisk rom og WC. Utgang til 2 verandaer.
2. etasje: Bad, walk-in closet og soverom. Utgang til takterrasse.

A2 og B2:

Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.
Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.

1. etasje: Gang, to soverom, bad og bod.
2. etasje: Stue/kjøkken og trapp til takterrasse.

Standard

UTEOMRÅDE OG BEPLANTNING
- Utlegging av matjord inkl. såing
- Singel på gårdsplass

FUNDAMENT
Gulv støpt 10 cm armert betong og isolert med 30 cm EPS isolasjon. Ringmur 450mm høyde i front av bygg. Yttervegger i u.etg. utføres med kombinasjon av grunnmursystemer og støp med betong eller sprøytebetong. Grunnmurer isoleres under terreng.

YTTERVEGG
Fasadebe leveres i isolert (A35 - 250 mm) tre bindingsverk, med 19x148 liggende dobbelfals rettkant kledning, unik NORD behandling fra Bergene Holm AS benyttes. Det leveres sparklet og malt gips på innsiden. Overgang mellom grunnmur og yttervegg kan ha sprang for lufting av veggene.

Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.
Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.

YTTERTAK
Utvendig tak er faltt og tekket med asfaltpapp, takbelegg grå fargetone. Taket er fullisolert etter TEK 17 mineralull A35.

GULV
På alle oppholdsrom vil det på gulvet benyttes 1-stavs heltre lamellgulv med eik. Gulvbord er dekket med beis og beskyttet med hardvoksolje, noe som gir deg sikkerhet ved bruk på lang sikt. I entréen blir det flis fra RF mold nickel R 60x60.

VEGGER
Det leveres sparklet og malt gips på alle vegger. Som standard leveres det tre farger pr bolig. Det benyttes 1 og samme farge i alle soverom (kalk 10341), Stue vil ha to fargekombinasjoner på vegger (Refleksjon 1622 og Comfort Grey 12078).

HIMLINGER
Det leveres sparklet og malt gips i alle himlinger. Det benyttes 1 og samme farge i alle himlinger (S-0500-N Klassisk Hvit). Takene på bad/vaskerom er dekket med vannfast maling i samme farge som øvrige himlinger.

KJØKKEN
Kjøkken levert av Sigdal, modell Uno. Se vedlegg i salgsoppgave for komplett kjøkkenleveranse for A1, A2, B1 og B2.

BADEROM
På baderommene leverers det baderomsinnredning fra VikingBad, Tapwell blandebatteri og Geberit Monolith toalett. Det leveres med 60x60 fliser fra Flisekompaniet, her kan du velge mellom totalt fem forskjellige farger vederlagsfritt.

INNVENDIGE DØRER
Kompaktdører type Saga BIRK1 eller tilsvarende, mørk behandlet i farge RAL 7016 med dempelist.

Se leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon, vedlagt i komplett salgsoppgave.

Tilvalg

Utbygger vil gi kjøperne mulighet for å gjøre individuelle tilpasninger i egen bolig innen gitte frister. Endringer vil alltid kunne medføre at arkitekt eller entreprenør må vurdere gjennomførbarheten.

Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.
Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.
Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.

Det vil bl.a. bli gitt mulighet for alternative fargevalg på vegger og parkett typer på gulv, samt endring av kjøkkenleveranse i henhold til leverandørens sortiment.

Det kan gjøres endring av baderomsinnredning, armatur og fliser på våtrom i henhold til flisleverandørens sortiment. Evt. ønsker om endringer på tegninger, samt annen kjøkkenmodell er tilvalg.

Flere elektropunkter kan velges, det gjelder både stikkontakter, lampepunkter, TV punkter og data punkter. I tillegg kan det være mulig med begrensede tilvalg på sanitær og ventilasjon og varme.

Det er ikke anledning til å flytte på plassering av hvitevarer i kjøkken, eller gjøre tilvalg som krever endring i bærende konstruksjoner/tekniske installasjoner i boligen som fasader og vegger. Det tillates ikke å bytte leverandør innenfor de ulike fagene da det er fast avtale med disse inntil leiligheten er overlevert.

Tilvalgmulighetene vil som nevnt være avhengig av hvor langt i byggeprosessen prosjektet har kommet. Tilvalg prises separat per kjøper. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15% av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova §9. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat avtale. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør/underleverandør. Betaling for endrings- eller tilleggsarbeider faktureres særskilt av utførende entreprenør når vedkommende endrings- eller tilleggsarbeider er utført, forutsatt at tilfredsstillende garanti for tilleggsarbeid er stilt, jfr. § 47. Garanti for endrings- og tilleggsarbeider etter § 47 stilles av utførende entreprenør, og er selger uvedkommende.

Endringer utover ovennevnte må på fritt grunnlag vurderes av selger og dennes underleverandører.

Alle illustrasjoner og tegninger er av illustrativ karakter og endringer vil forekomme.

Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift.

Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, samt plassering av vann og avløp.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet, er interessent/kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Det må da tas forbehold i kjøpetilbudet dersom interessent/kjøper har ønske om tilvalg/endring som denne mener skal være mulig å få levert av selger. Konferer megler for nærmere informasjon. Alle kostnader forbundet med tilvalg skal være innbetalt før overtagelse.

Alle endringer skal kunngjøres en uke etter tilvalgsmøte. Alle endringer skal avtales så snart som mulig, dog senest 4 virkedager etter mottatt forslag fra selger, entreprenør og underleverandør.

Tilleggsarbeider (tilvalgsutgifter) forfaller med 50% ved bestilling og de resterende 50% betales etter ferdigstillelse. Alle beløp for tilleggsarbeider betales til meglers klientkonto eller faktureres direkte fra entreprenør/selger.

Tomt

Fellestomt: 2130 kvm. (felles eiet tomt for sameiet).
Eiet fellestomt, 1010.5 kvm* (Egen Gnr./Bnr.) Tomt A
og
Eiet fellestomt, 1010.6 kvm* (Egen Gnr./Bnr.) Tomt B
Innkjørsel fellestomt, 108.8 kvm* (Egen Gnr./Bnr.)

* Kjøper må akseptere avvik på tomtestørrelsen, samt avvik i koordinatpunktene til tomten.
De ytre grensene til tomtene er definert, men ennå ikke oppmålt.
Det vil bli seksjonert slik at hver bolig får sin eksklusive del av tomten, basert på naturlig bruk. Denne er ikke ferdig i dag og dato er ikke spesifisert, men det er utarbeidet forslag om seksjoneringsprinsippet. Dette vil være ferdig tinglyst seksjonert ved overtakelse. Se forslag til deling og seksjonering, samt utenomhusplan vedlagt.

Tomteseksjonering forslag vedlagt, samt vedlagt utvendig plan.
Ved manglende seksjonering av tomter, anvendt eierseksjonsloven paragraf 25 i henhold til vedlagte tomteseksjonering forslag. Forutsetningen er at dette kommer inn i vedtektene, noe som innebærer at eneretten må aksepteres av sameieforsamlingen som standard.

Hus A1/Seksjon 1/ Parsell 1: 644,1 kvm.*
Hus A2/ Seksjon 2/ Parsell 2: 154,6 kvm.*
Hus B1/ Seksjon 3/ Parsell 3: 688,2 kvm.*
Hus B2/ Seksjon 4/ Parsell 4: 129,0 kvm.*
Fellesareal, tomt mellom Hus A1 og A2 / Parsell 5: 7,9 kvm.*
Fellesareal, tomt mellom Hus B1 og B2 / Parsell 6: 7,9 kvm.*
Fellesareal, adkomst til alle seksjoner / Parsell 7: 202,2 kvm.*

* Grunnflaten (BYA) på husene er ikke tatt med i hagearealberegningen

I Asker kommune skal alt overvann håndteres på egen grunn, dette kan medføre vann-ansamlinger på de laveste punktene.

Kjøper må akseptere at utbygger plasserer kumlokk og andre eventuelle tekniske installasjoner på tomten. Dette sammen med andre tekniske installasjoner kan også bli plassert på deler av tomt som er seksjonert. Hvis det er på brukens territorium tekniske strukturer eller tekniske installasjoner, er brukeren av territoriet forpliktet til å gi tilgang til slike strukturer om nødvendig for å inspisere, reparere, service og erstatte slike strukturer.

Vi gjør oppmerksom at det tas forbehold om endring av utenomhusplanen. Utbygger og grunnentreprenør har rett til å foreta mindre endringer eller tilpasninger av opparbeidelsen av utenomhus arealene. Ved overtakelse vinterstid blir boligen overlevert uten ferdigstillelse av uteområdet.

En del av eksisterende matjord og ferdigplen i eksisterende hage (mengden bestemmes av utbygger) vil forbli intakt og ikke opparbeidet.

Sameiet

Sameiet er ikke stiftet enda, men det vil bli sendt seksjoneringsbegjæring til Plan- og bygningsetaten.

Boligene vil bli en del av sameiet Signaturhagen B24. Sameiet vil bestå av 4 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtektene som ligger vedlagt prospektet.

Eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Som seksjonseier får kjøper en enerett til bruk og disponering av sin bolig. Tomten rundt husene vil bli seksjonert slik at hver bolig får sin eksklusive del, basert på naturlig bruk. Ved manglende seksjonering av tomter, anvendt eierseksjonsloven § 25 ihht. Til vedlagte tomteseksjoneringsforslag. Forutsetningen er at dette kommer inn i vedtektene, noe som innebærer at eneretten må aksepteres av sameieforsamlingen som standard. I dette tilfellet, sameiets tomter vil være fellesareal og seksjonseieren får felles bruksrett til denne, dog slik at kjøper får vedtektsfestet rett til å disponere hage/terrasseareal i tilknytning til egen boenhet (slik det kommer frem av skisse/tomteseksjonering forslag vedlagt).

Vedtekter for sameiet er utarbeidet av selger og utgjør en del av salgsoppgaven. Eventuelle ønskede endringer kan skje ihht. vedtektene på senere årsmøter/sameiermøter.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jfr. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eierform og organisering

Eierseksjonen vil tilhøre et sameie. Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele parkeringsplasser på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon. I forbindelse med overtagelser beholder selger fordelingsrett til parkeringsplasser inntil alle seksjoner er overlevert.

Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesområder innenfor eiendommen.

Utkast til vedtekter er utarbeidet av selger. Dokumentene vil kunne endres og vil i sin endelige form vedtas på konstituerende generalforsamling. Se utkast til vedtekter vedlagt prospektet.

Selger gjennomfører seksjonering av eiendommen. Forutsatt godkjenning av kommunen, Statens Kartverk og gjennomføring av utbygger, planlegges det at parkeringsplasser seksjoneres som tilleggsdeler til hver seksjon der garasjeplass(er) er inkludert i handelen.

Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet samt evt. tilleggsdeler. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal foruten evt. vedtektsbestemte disponible arealer. De andre sameierne har, i henhold til Eierseksjonslovens § 31, panterett i seksjonen. Som medlem i et eierseksjonssameie, og i tråd med vedtektene, vil kjøper ha både rettigheter og forpliktelser.

Adgang til utleie

Kjøper får full råderett over egen bolig og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Servitutter/rettigheter

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnbøkene viser. Grunnboksutskriften følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Grunnboksutskriften omfatter eiendommen før evt. sammenføyning og seksjonering. De fremtidige seksjonene vil være fri for rene pengeheftelser med unntak av lovpålagt panterett ti sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser (Eierseksjonslovens § 31).

Det kan forekomme at servitutter/erklæringer blir tinglyst som pengeheftelser uten at dette har begrensninger for råderetten. Selger kan også tinglyse bestemmelser som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet, pålagt av offentlige myndigheter eller nødvendige bestemmelser knyttet til sameiet eller naboforhold.

Det er per i dag tinglyst heftelser/erklæringer på eiendommene.

1954/5708-1/100 BESTEMMELSE OM DELEFORBUD
26.06.1954
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
1973/9341-1/100 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
26.06.1973
best. om avståelse av grunn til Asker Kommune
1951/7842-1/100 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST
24.11.1951
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:0220 Gnr:38 Bnr:135
1996/6926-1/100 GRENSEJUSTERING TINGLYST
18.03.1996
Hefter også i gnr 220 bnr 1144 som kun er registrert i GAB
1996/6926-2/100 MÅLEBREV TINGLYST
18.03.1996
2020/1127383-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING TINGLYST
01.01.2020 00:00

Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler ol.

Betalingsbetingelser

Det forutsettes at delinnbetaling (forskudd) på 10 % av kjøpesummen innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet, samt at skriftlig dokumentasjon på finansiering skal fremlegges av kjøper. Innbetalingen skal være fri egenkapital. I de tilfeller hvor det er et selskap som kjøper, forutsetter dette 20% depositum samt tilpasninger i kontrakt. Beløpet er en sikkerhetsstillelse fra kjøper overfor selger for gjennomføring av oppgjøret og for dekking av ethvert eventuelt tap (forsinkelsesrenter og/eller erstatning) selger måtte lide dersom kjøper ikke oppfyller denne avtalen korrekt. Selger er derfor berettiget til å kreve ethvert tap kjøpers kontraktsbrudd har medført dekket av forskuddet. Kjøper forplikter seg ved denne avtalen til ikke å kreve beløpet tilbakeført til egen konto. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stillet garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for forskuddet. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra entreprenør. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen med en ukes skriftlig varsel.

Alle innbetalinger skal skje til meglers klientkonto og merkes med adresse og oppdragsnummer. Kjøpesummen regnes ikke som betalt med befriende virkning for kjøperen før den er godskrevet (valutert) meglerens klientkonto. Denne dato er utgangspunkt for renteberegning mellom partene.

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til megleren i rett tid, betaler kjøperen forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven til selgeren. Denne bestemmelse gir dog ikke kjøperen rett til å forlenge betalingsfristen ut over de frister som er avtalt. Ved vesentlig forsinket betaling vil selgeren også kunne stanse arbeidet og/eller heve kontrakten.

Den del av kjøpesummen som forfaller til betaling ved kontraktsinngåelsen vil bli innsatt på meglerens klientkonto. Beløpet kan bare utbetales til selgeren før overtagelse dersom tilfredsstillende selvskyldnergaranti, utstedt til kjøperen iht. bufl. § 47, foreligger. Dersom selvskyldnergaranti ikke fremlegges, vil oppgjør med selgeren først finne sted etter kjøperens overtagelse av seksjonen og skjøte er tinglyst med hjemmelsoverføring til kjøperen.

Dersom kjøperen ønsker å påberope seg mangler ved overtakelse eller noe av beløpet på annen måte er omtvistet ved overtakelse, kan ikke selgeren holde tilbake nøkler eller nekte å overlevere seksjonen, dersom kjøperen deponerer på meglerens klientkonto. Megleren skal kunne foreta utbetalinger fra kontoen i samsvar med rettskraftig dom eller annen avgjørelse som har virkning som rettskraftig dom.

Selgeren kan også kreve at beløpet utbetales fra megler dersom selgeren dokumenterer at arbeidene det deponerte beløpet er relatert til er utført, og kjøperen ikke lojalt medvirker til å få beløpet frigjort.

Dersom partene er uenige om størrelsen på eventuelt beløp som skal deponeres og/eller tilbakeholdes, kan partene avtale å engasjere en uavhengig takstmann eller lignende til å vurdere beløpets størrelse. Dersom konklusjonen til den engasjerte er rimelig i samsvar med det enten kjøperen eller selgeren har gjort gjeldende som et riktig beløp, skal den annen part dekke kostnadene til den engasjerte.

Selgeren tar forbehold om å heve avtalen som følge av manglende betaling også etter overtakelse eller etter at skjøte er gitt forbrukeren, jfr. Bufl. § 57 andre ledd.

Lovgivning / Garantier

Kjøpet følger Bustadsoppføringslova frem til midlertidig brukstillatelse er gitt, hvor selger bl.a. plikter å stille en garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon til kjøper, jfr. bufl. § 12. Garantien gjelder for selgers plikt til oppfyllelse av kjøpekontrakten og vil utstedes når det er gitt igangsettingstillatelse, tilstrekkelig antall boliger er solgt og byggelånet er åpnet. Ved salg til aksjeselskap eller annen profesjonell part legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn, ikke Bustadoppføringslova.

Bankgarantien er på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligen til kjøper. Dette i henhold til bustadoppføringslova § 12. Garantien skal stilles senest 10 dager etter at alle selgers forbehold er løftet.

Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om eierseksjon for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. §3. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/investor, eller etter at boligen er ferdigstilt. Boligene vil da selges etter bestemmelsene i Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger står likevel fritt til å selge etter Bustadoppføringslova. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt som er vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Matrikkel

Gnr. 38 og Bnr. 159 i Asker kommune.

Selgers forbehold

At minst to av boligene er forhåndsolgt.
At igangsettelsestillatelser, i samsvar med selgers forliggende planer, blir
gitt.
At det inngås en tilfredsstillende entrepriseavtale for selger.
Det er en forutsetning at byggelån blir åpnet.

Dersom overnevnte forbeholder ikke er hevet innen 05.05.2023 skal selger kunne kansellere inngått kjøpekontrakt. Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering av fremdriften for overtakelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette.
Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom salgsprospekt/internettside/Finn annonse og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i salgsoppgaven som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til dette.

Alle illustrasjoner, 3D-perspektiver, skisser, møblerte plantegninger mm er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan derfor ikke anses som endelig leveranse. Alt inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og
markedsmateriell vil ikke passe for alle 4 boligene. Interessenter oppfordres særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse mv. før budgivning.

Alle opplysninger i leveransebeskrivelse og salgsoppgave er gitt med forbehold om selgers rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig.
Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer av boligens areal eller liknende.

Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at den ikke kan ansees som et kart, men illustrasjonsskisse fra landskaps arkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte apparbeidelse, men er ikke endelig fastsatt og kan endres i forbindelse med detaljprosjekteringen. Selger presiserer særskilt at utforming og omfang av gjerder, murer og støttemurer kan avvike fra illustrasjonene samt fasadetegninger (herunder kontrakts tegning). Se også beskrivelse om utomhus i leveransebeskrivelsen.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert bud/kjøpstilbud. Selger forbeholder seg retten til å kredittvurdere
budgivere/kjøpere.

Eventuelle bud forutsettes inngitt på selgers standard kjøpekontrakt og budskjema/midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg. Selgers standard kjøpekontrakt forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kjøpekontrakten som følge av offentlig krav mm.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessenten mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i budskjema/ midlertidig kontrakt. Ved eventuell endring i eierskap eller navnendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 30 000,- inkl mva. som innbetales til meglers drifkonto. Eventuell endring krever selgers forutgående samtykke. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slikt samtykke. Ervervet vil etter eventuelt samtykke kunne tinglyse direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår ellers kun forholde seg til kjøper. Oppgjør etter salg vil skje gjennom megler eller meglers underleverandør. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse, prospekt og salgsoppgave.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Meglere

Portrettbilde av Jan Fredrik Bonde

Jan Fredrik Bonde

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Jan Fredrik på e-post
bonde@sem-johnsen.no

Kontakt Jan Fredrik på telefon
95 14 79 57

Bonde har mer enn 30 års erfaring fra meglerbransjen, er utdannet fra juridisk fakultet i Oslo samt BI. Bonde har blant annet jobbet i NOR eiendomsmegling (DNB) og Adv. Ek, hvor han gjennom de fleste år var den mestselgende megler. Bonde har forestått salg av alle typer eiendommer og har meget god kompetanse i Oslo vest, Bærum og på Nordstrand.

Bonde har gjennomført mer enn 4000 omsetninger og har i løpet av de 15 siste årene vært en av de mestselgende eiendomsmeglere i høyprissegmentet.

Erfaring, kompetanse, profesjonalitet, stor kontaktflate og diskresjon borger for gode salgsresultater.

Les mer
Portrettbilde av Charlotte Schjeldsøe

Charlotte Schjeldsøe

Eiendomsmegler/Partner

Kontakt Charlotte på e-post
csc@sem-johnsen.no

Kontakt Charlotte på telefon
41 36 03 56

Charlotte Schjeldsøe har jobbet som Eiendomsmegler siden 2014, og er utdannet ved Handelshøyskolen BI i Bergen. Hun har tidligere jobbet som fagansvarlig og salgsleder i andre selskaper og har god kompetanse innenfor bruktbolig og er faglig sterk.

Charlotte er en hardtarbeidende Eiendomsmegler med stor ståpåvilje! Hun er positiv, og alltid villig til å gi det lille ekstra til kundene sine. Oppfølging og kvalitet er Charlotte sitt kjernefokus, hvor hun er opptatt av at kunden følger seg godt ivaretatt fra oppdragsinngåelse til overtagelse og at salgsprosessen gjennomføres med høyest mulig kvalitet i alle ledd.

Les mer