Fyrieggvegen 17-31 Hedderstun 8 hytter

Fyrieggvegen 17-31 Hedderstun 8 hytter

Nøkkelinfo

 • Pris
  5.700.000 – 6.300.000,–
 • Bruksareal
  104m2
 • Soverom
  4
 • Boligtype
  Hytte
 • Eierform
  Eierseksjon

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Christopher Lejonberg

Kort om prosjektet

HEDDERSTUN GAUSTATOPPEN Moderne fritidsbolig. Selges møblert, klar til bruk. 4 sov, 2 stuer, 2 wc+badstue. Ski inn/ut.

Beliggenhet

Hedderstun ligger ca. 930 moh., sentralt til i Gausta Skisenter, rett ved skibakkene og Gaustatoppen Sportell. Ski inn/ut på langrenn og alpint. Herlig utsikt til bl a Gaustatoppen, Vestfjorddalen og Skipsfjell. Kort vei til restaurantene Fyrieggen og Hovdestaul.

Alpint
Skianlegget på Gausta er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Det er investert stort i snøproduksjon i senere år, og destinasjonen har nå ett topp moderne skianlegg med tilbud for hele familien så vel som avansert kjøring og off piste. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 stolheiser samt 2 parker, 2 barneområder og 4 flombelyste bakker. For snowboard og off piste er området rundt Gaustatoppen kjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Det jobbes aktivt for å knytte Gausta Skisenter og Gaustabanen sammen med nye bakker og heiser. Se https://gausta.com/no/gausta-skisenter/ for mer info.

Langrenn
Som komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsløyper. Området har cirka 85 km med preparerte langrennsløyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Den nye Svartdalsløypa med lys strekker seg mellom Vatnedalen, Gaustablikk, Brendstaul og Gaustatoppen Naturpark binder destinasjonen sammen for både skiløpere og fotgjengere. Se http://www.langrenngaustaomraadet.no eller https://gausta.com/no/se-gjor/vinter/langrenn-pa-gausta/ for mer info.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 moh. Det er ca. 1 600 meter fra Rjukan nede i Vestfjorddalen og opp til Gaustatoppen. Årlig tar over 100 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten - utsikten viser da over én sjettedel av Norge.

Mer om eiendommen

Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i DNT:s hytte på Gaustatoppen, og det jobbes med flere servicebygg ved inngangen til og utgangen fra Gaustabanen.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng, og muligheter for å fiske, ro, padle eller bade i friskt fjellvann nede på Kvitåvatn. Du finner også de populære flytende badstuene til Gausta Fjellresort i vannkanten ved padel-banene. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du Rjukan klatrepark, café, innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening - se http://www.krossobanen.no/ for mer info. Unescos verdensarv har listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området.

Servicetilbud
Gaustatoppen Sportell med restaurant Hovdestaul, restaurant Fyrieggen som tidligere var kjent som Bygget, Gausta Food Court + The Loft, Gaustablikk Fjellresort og Den Lykkelige Sportsmann tilbyr gode og varierte menyer.

Se https://gausta.com/no/spise-og-drikke/ for mer info. Ved Gaustatoppen Sportell og Gausta skisenter er det skiutleie, og ved sistnevnte ligger det Sport1-butikk samt dagligvarehandelen Pose & Sekk. Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, spisesteder og butikker. Se www.gausta.com, www.gaustatoppen.no eller www.visitrjukan.com for mer info.

Adresse

Fyrieggvegen 17-31 Hedderstun
3660 Rjukan

Prisantydning inkludert omkostninger

Nedenfor er et eksempel på pris inkludert omkostninger for en hytte med pris 6 000 000,-.

Hedderstun juni 2022 sett fra sydvest
Foto fra en av hyttene på Hedderstun vinteren 2022 - hyttene har tilsvarende standard og innhold

Se vedlagte prisliste for pris med omkostninger per hytte.

6 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 115,- (Eierskiftegebyr velforening)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
150 000,- (Dokumentavgift)
172,- (Pantattest kjøper)
--------------------------------------------------------
157 457,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 157 457,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Sameiet har ingen felleskostnader eller felles økonomi.

Hyttene ordner egen bygningsforsikring og vedlikehold hver for seg.

Pliktig medlemsskap til Gaustatoppen Naturpark Velforening kr 7 200,- per år (betales per halvår).

Løypeavgift kr 1 200,- per år.

Brøyting egen oppkjørsel ca. kr. 6 000,- per sesong.

Normalt årlig strømforbruk for denne type fritidsbolig er på ca. 15 000 kWh per år.

Årlige kommunale avgifter for denne type fritidsbolig er ca. kr. 11 000,- per år.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Egen innbo- og bygningsforsikring må tegnes av kjøper.

Øvrige kostnader som forsikring, tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall brukere av hytta, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc. Se www.tinnenergi.no for informasjon om pris på TV/internett abbonement og tilkobling.

Areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 104 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Fritidsboligene har 4 soverom.

Type eiendom

8 eierseksjoner, frittstående hytter, fritidsboliger

Byggeår

Fritidsboligene ble oppført i 2015-2016.

Etasje

Fritidsboligene går over to plan.

Energimerke

Selger har ikke energimerket fritidsboligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe energiattest dersom kjøper krever det.

Innhold

1. etg: primærrom utgjør 85 m2 som omfattes av entré/hall, wc, bad, badstue, tre soverom, kjøkken og stue. Sekundærrom utgjør 2 m2 som omfattes av bod.
2. etg: primærrom utgjør 17 m2 som omfattes av hall med trapp og soverom.

Totalt gulvareal er ca. 112 m2 og er totalt areal for begge etasjer, inkludert innervegger og ekskludert ytterveggene. Gulvareal inneholder arealer under 1,9 meter takhøyde som ikke er tellbare ihht. NS 3940.

Standard

Kjøkken: Moderne kjøkkeninnredning, 6mm herdet glassplate på vegg bak komfyrmodul. EL: belysning oppunder overskap med strømstikk og 1 dobbelt strømstikk på vegg.

Strømuttak til kjøl/ frys, ovn, platetopp, vifte og oppvaskmaskin. Hvitevarer, kjøl/frys fra Whirlpool, ovn/topp, vifte og oppvaskmaskin fra Boch eller Siemens og installasjon av komfyrvakt. VVS: Stålvask, blandebatteri og opplegg for oppvaskmaskin.

Bad: Skiferfliser på gulv og i dusjnisje m/glassdør og dusjgarnityr, ellers panel på vegg, aldringsmalt heltre baderoms innredning m/downlights, porselensvask og blandebatteri, toalett og opplegg for vaskemaskin, 3 downlights (led) i tak med bryter, 1 dobbelt strømstikk ved speil, elektrisk ventilasjon, elektriske varmekabler i gulv.

Badstue: flis på gulv, or-panel i tak og på vegg samt benker, badstuebelysning og badstueovn.

Toalett: flis på gulv, panel på vegg og i tak, toalett, enkel håndvask med underskap, lyspunkt i tak med bryter og 1 dobbelt strømstikk på vegg, elektrisk ventilasjon.

Entré/hall: Skiferfliser på gulv, panel i tak og på vegg, trapp til hems. 6 downlights(led) i tak med bryter, 2 doble strømstikk langs gulv, elektriske varmekabler i gulv, lysbryter og enkelt stikk for belysning i trappeoppgang til hems.

Stue: Tregulv, panel i tak og på vegg, åpen himling. 2 enkle strømstikk for belysning oppunder himling med separate brytere, 5 doble strømstikk langs gulv og opplegg for tv, 2 panelovner, pipe og peisovn.

3 soverom: Tregulv, panel i tak og på vegg. Lyspunkt i tak med bryter, og 2 doble strømstikk og panelovn.

Hems: Tregulv, panel i tak og på vegg. 4 dobbelstikk langs gulv, tv-uttak, panelovn, og vindu ihht til regler for varig oppholdsrom(soverom).

Utvendig bod: Betonggulv, panel i tak og på vegg, isolert. Varmtvannsbereder, kran for hageslange, lyspunkt på vegg med bryter og 2 doble stikk.

Diverse:
• Paneltype og dimensjon i alle tak, slettpanel ca 15*120 mm
• Paneltype og dimensjon på alle vegger, prebeiset faspane/slettpanell ca 15*145mm
• Tregulv
• Flistype: skiferflis
• Listverk: glattkant/foringskant
• Innvendige hvite dører
• Ytterdører og vinduer er hvitmalte
• 1 dobbelt stikk og 2 lyspunkter utendørs
• Oppført ihht til norske byggeforskrifter, TEK 10

Byggemåte

Byggegrunnen er fjell/komprimerte steinmasser. Naturlig drenering i løsmasser rundt boligene. Grunnmur oppført av prefabrikkerte isolerte såleelementer med armering. Fundamenter er ikke synlig, men ingen tegn på svikt i grunnmur. Det er etablert betongdekke på terreng. Etasjeskiller til 2. etasje er skjult men antas å være trebjelkelag.

Stående kledning med vindtett og lufting. Veggkonstruksjonen har vindtett i form av asfalt vindtett. Kledningen er delt av med langsgående bord, og beslag over og under bordet. Lufting er etablert med minimum 4mm luftespalte og et større volum er etablert bak kryssventilert panel. Luftespalte anbefales å sjekkes regelmessig, slik at luftgjennomstrømning opprettholdes. Ref. Sintef Byggforsk løsning 523.002 kap.32. Saltak av plassbygde trekonstruksjoner, med diffusjonsåpent sjikt som undertak. Boligene har tretak i form av over- og underliggere (Larvik-tak). Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Ledet vekk fra boligene med utkast på nedløpsrør. Boligene har vinduer av tre med 2 - lags isolerglass. Vinduene er montert i innerkant av vegglivet. Boligene har utgangsdører av tre med glass. Terrassedør av tre med glassfelt. Enkel boddør fra byggetiden i tett utførelse. Ytterdør og terrassedør er montert i innerkant av vegglivet. Original vedovn er plassert i stue 1.etg. For mer informasjon om byggemåte, se tilstandsrapport for de respektive boligene som utgjør en del av salgsoppgaven.

Eiendommens tilstand

Gjelder alle 8 hyttene: I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 3:

Utvendig: Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Snøfangere må monteres, der hvor personell ferdes.

Gjelder snr. 8 og 9: I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2:
Våtrom: Overflater vegger og himling: Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner Det er påvist uegnede materialer i våtsonen (innenfor 1 m). Våtrommet har vært anvendt med hyppig bruk, men tilstand på material er stabil i sonen utenfor dusjnisje. Løsningen med panel/flis i våtsonen som her er valgt, er en "vanlig" løsning på fjellhytter. Utførelsen som er valgt har på befaringsdagen ingen påviste avvik.

Gjelder snr. 4, 5, 6, 7, 10 og 11: I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2:
Våtrom: Overflater vegger og himling: Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner Det er påvist uegnede materialer i våtsonen (innenfor 1 m). Våtrommet har vært anvendt med hyppig bruk, men tilstand på material er stabil i sonen utenfor dusjnisje. Løsningen med panel/flis i våtsonen som her er valgt, er en "vanlig" løsning på fjellhytter. Utførelsen som er valgt har på befaringsdagen ingen påviste avvik.
Snr. 10 mangler dekkside på overskap.

Kjøkken: Overflater og innredning: Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist "svelling" i skjøt på benkeplate og i underkant av benkeplate over oppvaskmaskin, og dette er årsaken til satt TG på kjøkken.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Hyttene ligger i Fyrieggvegen, H21 i Gaustatoppen Naturpark, som i hovedsak er bebygget med frittstående fritidsboliger over 1 og 2 plan.

Tomt

Eiet tomt: 12969 kvm. Dette er sameiets totale tomteareal.

Parkering

Til hver hytte medfølger 2 biloppstillingsplasser på sameiets felles tomt.

Sameiet

Fritidsboligene er en del av sameiet Hedderstun. Sameiet består av 16 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Sameiet har ingen felles drift eller økonomi. Hyttene ordner egen bygningsforsikring og vedlikehold hver for seg.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jfr. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Gaustatoppen Naturpark velforening

Eiendommen er en del av Gaustatoppen Naturpark Velforening. Velforeningens medlemmer består av de som eier tomter, hytter, leiligheter (seksjoner) eller annen bygningsmasse innenfor velforeningens geografiske område. For disse er medlemskap obligatorisk.

Velforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte fellesarealet og ivareta medlemmenes fellesinteresser når det gjelder trivsel og miljø på en økonomisk og ressursmessig forsvarlig måte.

Velforeningen skal sørge for vedlikeholdsplikten av veinettet og vedlikeholdsplikten til ledningsnettet med kummer og tilhørende installasjoner. Velforeningen har ingen ansatte.

Fra velforeningens vedtekter:
- Hyttetomtene skal ikke inngjerdes med mindre det følger av de enkelte reguleringsbestemmelser.
- Det kan ikke settes opp parabolantenner, flaggstenger og portaler.
- Innenfor eiendommer som er tilsluttet Gaustatoppen Utmarkslag, gjelder det en utvidet båndtvangsbestemmelse (1. april til 10 september). Tomtekjøper plikter å respektere de til enhver tid gjeldende bestemmelser for båndtvang og løshunder.

Se www.gaustatoppen-naturpark.no/velforening for oppdaterte dokumenter som vedtekter, innkalling til og protokoll fra årsmøte, årsregnskap og informasjon om prosjektet Et Sprekere Gaustaområde.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Matrikkel

Gnr. 120 bnr. 333 snr. 4 orgnr. 992851589 i Tinn kommune

Tilbehør

Hyttene selges møblert med de møbler og innbo som var i hyttene ved besiktigelsen.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld, felles lån eller felles økonomi.

Heftelser

Følgende heftelse er tinglyst på eiendommen:
2008/994092-1/200 Pantedokument 09.12.2008
BELØP: NOK 50.000
Panthaver:Gaustatoppen Naturpark Velforening
Lnr: 10020335
Overført fra: 3818-120/333
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelse vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelse. I tillegg er det tinglyst pant til selgers bank, men dette vil bli slettet ifm. overtagelse og oppgjør.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Regnskap

Sameiet fører ikke regnskap.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via privat vei og ledningsnett som vedlikeholdes av Gaustatoppen Naturpark Velforening.

Eier

GT Fastigheter AS v. Tom Majlund Nielsen

Formuesverdi

Det foreligger p.t. ingen formuesverdi på eiendommen i følge Skatteetaten.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommene. Ferdigattesten utgjør en del av salgsoppgaven.

Forretningsfører

Enqvist Eiendomsdrift AS for Gaustatoppen Naturpark velforening. Sameiet Hedderstun har ikke forretningsfører.

Regulering

Eiendommen er en del av H21 i Gaustatoppen Naturpark og er regulert til fritidsbebyggelse. Tillatt %BRA er 15 %. Reguleringskart med bestemmelser utgjør en del av salgsoppgaven.

Konsesjonsplikt

Det er ingen konsesjonsplikt eller odel- eller forkjøpsrett ifbm. omsetning av fritidseiendommen.

Evt. mulighet for utleie

Hele eller deler av eiendommen kan fritt leies ut. Gaustatoppen Booking er et eksempel på en lokal aktør som hjelper eierne av fritidseiendommer i området med utleie.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, vedteker, regnskaper etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Egen bygnings- og innboforsikring må tegnes av kjøper. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Hvitvaskingsloven

Megler er rapporteringspliktig etter Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering, "hvitvaskingsloven". Megler er derfor forpliktet til å gjennomføre kundetiltak for både oppdragsgiver og kjøper, som blant annet innebærer plikt til å gjøre tiltak for å få bekreftet identiteten til kjøper og eventuelle "reelle rettighetshavere".

Normalt skjer bekreftelse av en persons identitet ved fremvisning av gyldig legitimasjonsdokument (ved personlig fremmøte), ved bruk av BankID, eller ved fremleggelse av en bekreftet kopi av et legitimasjonsdokument. Dersom kjøper er en juridisk person (AS, ANS, eller øvrige selskapsformer) må det foretas "egnede tiltak" for å kartlegge "reelle rettighetshavere" av kjøper.
Kjøper er forpliktet til å bidra til gjennomføring av de kundetiltak som initieres av Sem & Johnsen.

Dersom kjøper ikke bidrar til at Sem & Johnsen får gjennomført tilfredsstillende kundetiltak, kan ikke Sem & Johnsen gjennomføre transaksjonen, jfr. hvitvaskingsloven § 21. Manglende bidrag til gjennomføring av tilfredsstillende kundetiltak er å betrakte som mislighold av avtalen med selger. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok anses som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som en mangel. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det samme gjelder unnlatelse av å undersøke forhold på visning/før bud inngis. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. Det kan ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm, og kjøper la vekt på opplysningen. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel). Dette beløpet har ikke betydning for vurderingen om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jfr. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Annet

Megler har provisjon per enhet solgt i prosjektet på 1 % av salgssummen ink. mva. I tillegg er det avtalt oppgjørshonorar kr. 3.125,- inkl. mva. per enhet. I tillegg påløper direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, har megler ikke krav på provisjon. Påløpte utlegg skal uansett betales av selger. Meglerprovisjon og utlegg betales av selger.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør og Administrasjon AS, Orgnr. 999 638 996
PB 1613 Vika, 0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Nye Boliger
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 997812824

Meglere

Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47 37 10 31

Les mer
Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47371031

Christopher Lejonberg har jobbet som eiendomsmegler siden 2006. Han har primært arbeidet med formidling av boliger under oppføring.

Christopher Lejonberg har bistått i mer enn 2 000 bolighandler, og arbeidet med store utviklinger som fritidsdestinasjonen Gausta ved Gaustatoppen, boligprosjektene Ringnes Park (Grünerløkka) og Hundsund (Fornebu) samt en rekke mindre og mellomstore boligprosjekter i Oslo og Bærum.

Les mer