Sløkjedalen Hyttegrend H4 øvre del hyttetomt

Sløkjedalen Hyttegrend H4 øvre del hyttetomt

Nøkkelinfo

  • Pris
    2.200.000 – 3.000.000,–
  • Boligtype
    Hyttetomt
  • Eierform
    Selveier

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Christopher Lejonberg

Kort om prosjektet

SLØKJEDALEN HYTTEGREND Nye byggeklare hyttetomter lengst inn i Gaustaområdet. Lunt. Solrikt. Urørt natur. Vakker utsikt.

Beliggenhet

Sløkjedalen Hyttegrend ligger lengst inn i Gaustaområdet. Det er bom i Kvitåvatnvegen inn til området, og meget usjenert, fredelig og idyllisk i Sløkjedalen. Eiendommene får nærkontakt med vakre Kvitåvatn og bekken som renner fra Sløkjedalen, og mange får nydelig utsikt til Gaustatoppen. Det er umiddelbar adkomst til områdets beste langrennsløyper. Avstanden til Gausta skisenter er ca. 1 km. Sløkjedalen frir til hyttefolket som setter langrenn, urørt høyfjellsnatur og den lune solveggen høyest.

Alpint
Skianlegget på Gausta er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Det er investert stort i snøproduksjon i senere år, og destinasjonen har nå ett topp moderne skianlegg med tilbud for hele familien så vel som avansert kjøring og off piste. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 stolheiser samt 2 parker, 2 barneområder og 4 flombelyste bakker. For snowboard og off piste er området rundt Gaustatoppen kjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Det jobbes aktivt for å knytte Gausta Skisenter og Gaustabanen sammen med nye bakker og heiser. Se https://gausta.com/no/gausta-skisenter/ for mer info.

Langrenn
Som komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsløyper. Området har cirka 85 km med preparerte langrennsløyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Den nye Svartdalsløypa med lys strekker seg mellom Vatnedalen, Gaustablikk, Brendstaul og Gaustatoppen Naturpark binder destinasjonen sammen for både skiløpere og fotgjengere. Se http://www.langrenngaustaomraadet.no eller https://gausta.com/no/se-gjor/vinter/langrenn-pa-gausta/ for mer info.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 moh.

Mer om eiendommen

Det er ca. 1 600 meter fra Rjukan nede i Vestfjorddalen og opp til Gaustatoppen. Årlig tar over 100 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten - utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i DNT:s hytte på Gaustatoppen, og det jobbes med flere servicebygg ved inngangen til og utgangen fra Gaustabanen.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng, og muligheter for å fiske, ro, padle eller bade i friskt fjellvann nede på Kvitåvatn. Du finner også de populære flytende badstuene til Gausta Fjellresort i vannkanten ved padel-banene. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du Rjukan klatrepark, café, innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening - se http://www.krossobanen.no/ for mer info. Unescos verdensarv har listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området.

Servicetilbud
Gaustatoppen Sportell med restaurant Hovdestaul, restaurant Fyrieggen som tidligere var kjent som Bygget, Gausta Food Court + The Loft, Gaustablikk Fjellresort og Den Lykkelige Sportsmann tilbyr gode og varierte menyer. Se https://gausta.com/no/spise-og-drikke/ for mer info. Ved Gaustatoppen Sportell og Gausta skisenter er det skiutleie, og ved sistnevnte ligger det Sport1-butikk samt dagligvarehandelen Pose & Sekk. Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, spisesteder og butikker. Se www.gausta.com, www.gaustatoppen.no eller www.visitrjukan.com for mer info.

Faste løpende kostnader

Nye fritidstomter i Sløkjedalen hyttegrend, reguleringsområde H4 øvre del, lengst inn i den lune og solrike delen av Vatnedalen i Gaustaområdet.

Sløkjedalen hyttegrend søndre del - tomtene er omtrentlig markerte og avvik vil forekomme
Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022

Tomtene utvikles og selges av grunneier Jørund Klonteig. Vei, vann, strøm og øvrig infrastruktur til de første tomtene blir ferdig opparbeidet vår/sommer 2022 ved entreprenør Brødene Alseth AS, og tomtene er byggeklare sommer/høst 2022. Registrer din interesse hos megler for å få tilsendt komplett prospekt og prisliste for de første 5 tomtene som nå er for salg:

Tomt 59 areal ca 817 kvm minstepris kr 2 200 000,- + omk

Tomt 58 areal ca 882 kvm minstepris kr 2 350 000,- + omk

Tomt 57 areal ca 828 kvm minstepris kr 2 200 000,- + omk

Tomt 55 areal ca 838 kvm minstepris kr 2 800 000,- + omk

Tomt 54 areal ca 916 kvm minstepris kr 2 950 000,- + omk

Øvrige 111 fritidstomter i Sløkjedalen hyttegrend H4 øvre del blir lagt ut for salg lenger frem og får fastsatt priser da siden det gjenstår arbeid med vei, vann og øvrig infrastruktur og de blir lagt ut alt ettersom arbeidene nærmer seg overlevering av byggeklar tomt.

Tomtene kan befares på egen hånd eller etter avtale med megler eller selger. Vi anbefaler å bruke appen til Kommunekart og aktivere reguleringsplan for å kunne orientere seg i området. Det er bom inn i Vatnedalen så koordiner med megler eller grunneier for å besøke området.

Tomtene i felt H4 vil enten bli organisert som en egen velforening, eller bli en del av Ørnenipa Hytteforening. Felleskostnader til Ørnenipa Hytteforening for vedlikehold felles vei sommer, drift av avløpspumper, bidrag løypenett, drift av velforening m.m. ca. kr 3 000,- per år. Medlemskap i velforeningen må betales også for ubebygde tomter.

Kostnad til brøyting av felles vei kommer i tillegg og er ca. kr. 2 400,- per sesong. Hver eiendom kan også velge om de ønsker å betale for brøyting av egen oppkjørsel/p-plasser på egen tomt. Normal kostnad for dette er ca. kr 4 000,- per sesong.

Årlig bidrag til løypenettet og turstiene utgjør kr 1 200,- pr år og betales også for ubebygde tomter.

Det er ikke eiendomsskatt i Tinn kommune.

Øvrige kostnader som kommunale avgifter, forsikring, strøm, tv og internett, alarm osv vil variere - avhengig av når og hvordan tomten bebygges.

Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022
Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022

Kommunale avgifter / tilknytningsavgifter / anleggsbidrag
Fritidseiendommen ligger ikke inne med kommunale avgifter siden den foreløpig er ubebygd. Når eiendommen bebygges vil det påløpe kommunale avgifter til kommunen for vann, avløp, renovasjon og feiing.

Tinn kommune tar et engangsbeløp for tilknytning til vann og avløp. Videre må det betales et anleggsbidrag for å koble til vann- og avløpssystem ved byggestart. Størrelsen på anleggsbidraget avhenger av størrelsen på bebygget areal, og pris for 2021 er kr. 929,- per kvm BRA.

Tinn Energi / Stannum tar et engangsbeløp for tilknytning til strøm samt har priser for byggestrøm. Stannum kan også fastsette at det skal betales et anleggsbidrag. Se https://www.tinnenergi.no/strom/privat/, https://stannum.no/ og https://stannum.no/anleggsbidrag for mer info.

Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022
Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022

Fiber til eksempelvis tv og bredbånd er valgfritt, se nettsiden til Tinn Energi for mer info: https://www.tinnenergifiber.no/

Se nettsiden til Tinn kommune for oppdaterte priser på kommunale avgifter, tilknytningsavgifter og anleggsbidrag for fritidsbolig: https://www.tinn.kommune.no/blokk/Kommunale-avgifter-1574161053387

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer, samt endringer på kommunens hjemmesider.

Tomt

Tomtene leveres som naturtomt og kjøper sørger selv for opparbeiding av tomt.

Parkering

Det skal opparbeides 2 parkeringsplasser per boenhet på egen tomt iht. reguleringsbestemmelsene.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022
Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022
Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022

Betalingsbetingelser

Fullt oppgjør/kontant før overtagelse, forutsatt at kjøper er privatperson. Felles vei, vann, avløp og øvrig infrastruktur ferdigstilles fortløpende. Tomtene blir fradelt fra sommeren 2022 og fremover iht. prisliste. Konferer med megler eller grunneier/selger om antatt fradelingstidspunkt for den tomt du er interessert i. Overtagelse forutsettes innen 1 måned fra budaksept forutsatt fradelt tomt. Kjøpesum, med tillegg av omkostninger, skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse. Hvis kjøp gjøres gjennom selskap i stedet for at kjøper er privatperson, krever selger forskudd på 10 % av kjøpesummen ifbm. kontraktsinngåelse.

Matrikkel

Gnr. 106 bnr. 2 i Tinn kommune. Fritidstomtene vil bli skilt ut fra bnr. 2 og få tildelt egne bruksnummere.

Hvitvaskingsloven

Megler er rapporteringspliktig etter Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering, "hvitvaskingsloven". Megler er derfor forpliktet til å gjennomføre kundetiltak for både oppdragsgiver og kjøper, som blant annet innebærer plikt til å gjøre tiltak for å få bekreftet identiteten til kjøper og eventuelle "reelle rettighetshavere".

Normalt skjer bekreftelse av en persons identitet ved fremvisning av gyldig legitimasjonsdokument (ved personlig fremmøte), ved bruk av BankID, eller ved fremleggelse av en bekreftet kopi av et legitimasjonsdokument.

Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022
Dronefoto av Sløkjedalen hyttegrend per mai 2022

Dersom kjøper er en juridisk person (AS, ANS, eller øvrige selskapsformer) må det foretas "egnede tiltak" for å kartlegge "reelle rettighetshavere" av kjøper.
Kjøper er forpliktet til å bidra til gjennomføring av de kundetiltak som initieres av Sem & Johnsen.

Dersom kjøper ikke bidrar til at Sem & Johnsen får gjennomført tilfredsstillende kundetiltak, kan ikke Sem & Johnsen gjennomføre transaksjonen, jfr. hvitvaskingsloven § 21. Manglende bidrag til gjennomføring av tilfredsstillende kundetiltak er å betrakte som mislighold av avtalen med selger. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok anses som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som en mangel.

Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det samme gjelder unnlatelse av å undersøke forhold på visning/før bud inngis. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. Det kan ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm, og kjøper la vekt på opplysningen. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel). Dette beløpet har ikke betydning for vurderingen om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jfr. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Meglere

Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47 37 10 31

Les mer
Portrettbilde av Christopher Lejonberg

Christopher Lejonberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Christopher på e-post
cl@sem-johnsen.no

Kontakt Christopher på telefon
47371031

Christopher Lejonberg har jobbet som eiendomsmegler siden 2006. Han har primært arbeidet med formidling av boliger under oppføring.

Christopher Lejonberg har bistått i mer enn 2 000 bolighandler, og arbeidet med store utviklinger som fritidsdestinasjonen Gausta ved Gaustatoppen, boligprosjektene Ringnes Park (Grünerløkka) og Hundsund (Fornebu) samt en rekke mindre og mellomstore boligprosjekter i Oslo og Bærum.

Les mer