AKERSVEIEN - 16 prosjekterte boliger med særpreg fordelt på fire bygninger - Urban living - Over halvparten er solgt!

Akersveien 18-20

Nøkkelinfo

  • Pris
    3.600.000 – 15.000.000,–
  • Boligtype
    Leilighet
  • Eierform
    Eierseksjon

Kristian Ask

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Kristian Ask

Kort om prosjektet

St.Hanshaugen - 16 prosjekterte (11 solgt) 2- og 3-r selveiere m/høy tidsmessig std i flott, særpreget bebyggelse.

Beliggenhet

Akersveien 18-20 ligger svært sentralt, med en populær beliggenhet i et veletablert, rolig og sjarmerende boligområde. Boligene ligger skjermet fra trafikkerte gater og støy i grønne/parkmessige omgivelser, mellom Vår Frelsers gravlund og Fredensborg. Kort vei til Mathallen, kaféer, restauranter, nisjebutikker, St. Hanshaugparken, Akerselva, treningssentre, matbutikker, barer og utesteder ligger i umiddelbar nærhet. Fra eiendommen er det også gangavstand til det meste. Hammersborg/Fredensborg ligger i indre by, rett nord for sentrum. I dag brukes betegnelsen om bebyggelsen mellom Fredensborgveien (begge sider, inkludert Damstredet) og Akerselva og mellom Kristparken og Møllerveien. Området består dels av klassiske leiegårder fra rundt 1900, dels av nyere leilighetsbygg og en god del eldre småhus i tre, tegl eller bindingsverk. I dag ser man bredere fortau, brosteinslagte parkeringslommer og beplanting. Dette er en del av Oslos oppgradering av nærområdet. Det er laget flere elbilplasser med ladestasjoner. Alt dette er med på å gjøre område til en ny "perle" i sentrum. På Fredensborg finner du koselige nærbutikker, lokale kafeer, populære restauranter som f.eks. Den gode, Bon Lio, Chez Colin og Klosteret. Veien til konserter og et yrende uteliv er ikke lang. Du bruker kun 3-5 minutter til Rockefeller, Sentrum scene, Internasjonalen, Mono, Blå og Revolver som alle byr på musikalske opplevelser. På veien stikker du innom Illegal Burger og nyter byens beste burger grillet over argentinsk kull. Prøv potetbåtene som side order.

Nærområde
Prosjektet har en sentral, men skjermet beliggenhet på Hammersborg/Fredensborg, midt i Oslo. Det er mye spennende å finne på i området og du må ikke gå langt før du møter det yrende livet Oslos gater. Fra leiligheten er det rett ut til yrende liv på Vulkan med Mathallen (se www.mathallenoslo.no), butikker, treningssenter, kunstskole og hotell (se www.vulkanoslo.no). Her finner du også flere gode restauranter og ønsker du en av Oslos beste burgere får du denne på Døgnvill. På kveldstid fylles utestedene i området og spesielt verdt å nevne er Smelteverket, Blå, Ingensteds, Pokalen (konsert og sport), Fyrhuset og Colonel Mustard. Torggata, hvor du finner en rekke godt omtalte serveringssteder ligger også i nærheten. Her kan du velge mellom kinesisk og mexicansk, pizza, sushi eller de beryktede burgerne fra Munchies. På kveldstid er Crow Bar & Bryggeri og Tilt verdt å nevne. Her kan du velge og vrake i øltyper, eller slippe deg løs med flipperspill, shuffleboard og andre klassiske arkadespill. Populære Grünerløkka og St. Hanshaugen ligger en kort spasertur unna, samt Karl Johan med sine mange shoppingmuligheter. Av dagligvarebutikker finner du Rema 1000, Kiwi, Joker og Bunnpris i umiddelbar nærhet, samt flere kiosker som Deli Deluca og 7-Eleven. Dersom du ønsker en kick-start på dagen, ligger også Starbucks i Torggata med sitt brede kaffetilbud. For den aktive har du flere treningssentre i nærheten og Vulkan Klatresenter er også et par hundre meter fra leiligheten.

Boliger

Boligåpne nedPrisåpne nedTotalprisåpne nedBruksarealåpne nedPrimærromåpne nedSoveromåpne nedEtasjeåpne ned
A1 5.800.000,-5.946.050,-65m264m221
A2 6.400.000,-6.561.050,-65m264m222
C2 5.300.000,-5.433.550,-50m248m212
C3 5.400.000,-5.536.050,-50m248m213
T2 5.500.000,-5.638.722,-52m249m21

Mer om eiendommen

Fine turmuligheter langs Akerselva, som strekker seg helt opp til Kjelsås. Pent opparbeidede grøntområder i nærheten, med blant annet Sofienbergparken, Olaf Ryes plass eller parken på St. Hanshaugen. Godt offentlig kommunikasjonstilbud i nærheten med buss som tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13). Bysykkelstativ rett utenfor leiligheten. Eiendommen ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som OsloMet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus), AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere. Her bor du rett og slett midt i smørøye og har alt du trenger i umiddelbar nærhet.

Akersveien 18-20

For Bonum har vi gleden av å kunne presentere et unikt prosjekt med særpreg og karakter. Prosjektet i Akersveien består av 16 prosjekterte boliger fordelt på fire bygninger - 9 leil. i Bygården - 4 leil. i Gude - 1 enebolig/stallbygning og Townhouse med 2 enheter. Prosjektet er byreperasjon på sitt beste, i et område med historie og sjarm, med en tilbaketrukket og rolig beliggenhet.

Se eiendommens hjemmeside for komplett presentasjon; https://akersveien.bonum.no/

Det er etablert showroom/visningssenter på eiendommen hvor man vil kunne få se nærmere på alle detaljer, kvaliteter, materialprøver, samt få svar på alle spørsmål man måtte ha vedrørende prosjektet.

Kontakt megler for å gjøre avtale om visning i showroom eller følg med på annonserte visningstidspunkter.

Salg gjennomføres fortløpende med fastpris iht. gjeldende prisliste og etter "først til mølla" prinsippet.

Akersveien - om prosjektet

I Akersveien kommer det 16 nye boliger basert på Bonum sitt konsept «Urban Living». Eiendommen har flotte historiske detaljer og røtter helt tilbake til 1800-tallet. Eksisterende bygg på tomten skal rehabiliteres og det skal føres opp nybygg.

Akersveien kart
Akersveien oversikt

Boligene vil utføres med et urbant preg som kler omgivelsene. Prosjektet vil være med på å oppgradere området, samt ruste opp de eksisterende bygningene med høy kvalitet, slik at de igjen kan benyttes som boligformål. Eiendommen grenser til Dops gate i sør, og ser over Vår Frelsers gravlund i nordvest.

GUDE
Gude-bygget er et lite murhus fra 1859 med særpreget industriarkitektur som upusset tegl og buede muråpninger. Firmaet til Erik Anker Gude, sønn av vår kjente maler Hans Fredrik Gude, holdt til i dette bygget. Nå skal bygningen rehabiliteres. Nye takvinduer og takarker vil sørge for økt lysinnslipp.
Fasadedetaljer blir ivaretatt, slik at du kan oppleve byggets historie fra innsiden av leilighetene. Dette vil bidra til en unik atmosfære med eksponert tegl fra 1800-tallet.

TOWNHOUSE
På hjørnet av tomten Akersveien/Dops gate stod tidligere slakterens bolig.

Boligen var ett av få hus som overlevde bybrannen i 1858, men ble senere revet i 1915. Vi skal gjenoppføre boligen som en tomannsbolig i moderne arkitektur tilpasset området.

BYGÅRDEN
Det går rykter om at ostehøvelens historie har forankring i dette bygget. Den gamle, smale murgården, som tidligere ble benyttet som slakterbod og stall, blir ivaretatt med et nytt tilbygg. En kombinasjon av ny og eksisterende bygningsmasse vil gi innsiden av leilighetene et preg som strekker seg helt fra 1800-tallet og frem til vår tid, smakfullt kombinert med tidsriktig interiør. Øverste leilighet vil utformes som en penthouse-leilighet med privat terrasse mot gate og privat takterrasse.

STALLEN
I bakgården til eiendommen er det en stall som skal ombygges til enebolig. Boligen får svært fine interiørdetaljer og ligger skjermet fra gate. Boligen vil ha to etasjer og balkong utenfor stue i 2.etg.

Overtagelse/Innflytting
Forventet ferdigstillelse/innflytting vil være 4. kvartal 2020. Dette under forutsetning av byggestart 4. kvartal 2019. Dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Ved senere byggestart endres overtagelsestidspunkt tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunkt byggearbeidene faktisk igangsettes.

Det bygges et nytt townhouse/tomannsbolig hvor den tidligere slakterboligen var plassert
Byreparasjon på sitt beste - Stallbygning bygges om til enebolig - gammel industribygning får nytt liv som 4 leiligheter med sjarm og særpreg

Gravearbeider i grunnen er ikke å anse som byggearbeid. Byggestart av Stallen medfører ikke oppstart av hele prosjektet da dette arbeidet allerede er igangsatt. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i denne salgsoppgave).

Urban living - beskrivelse av standard

Med Bonum sitt unike konsept «Urban Living» for bynære og moderne leiligheter midt i byen er du sikret smarte, funksjonelle og trendy leiligheter. Det legges vekt på trivsel og leiligheter som virkelig skiller seg ut. Alle boligene har en moderne og stilren utforming på utvendige og innvendige materialer. Interiørarkitekt har utarbeidet en gjennomtenkt og helhetlig standardleveranse med fokus på de små detaljene som gjør at boligene skiller seg ut.

Bygården får et tilbygg slik etasjeflaten utvides og gir plass for 9 nye leiligheter - Penthouseleiligheten på toppen blir spektakulær
Baderom i townhouse

Tidsriktig fargetilpasset kjøkken med integrerte hvitevarer, fargeskala på innvendige flater tilpasset hvert enkelt bygg, påkostede baderom med moderne fliser og oppgradert tilbehør som speil med integrert lys og dusjarmatur med rainshower som standard. Helstavs eikeparkett på alle øvrige rom. Penthouseleiligheten har en tilpasset planløsning og materialleveranse etter grundig bearbeiding av Bonums interiørarkitekt og leveres med en oppgradert standard tilpasset ønskene og kravene markedet har til denne type bolig.

Leveransebeskrivelse
Se vedlegg i salgsoppgave - illustrativ leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgave for oversikt over hvilke materialer som levers i prosjektet.

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer.

Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. GUDE, Bygården og Townhouse er prosjektert etter TEK 17, men for eksisterende bygningsmasse vil oppfyllelse av energikravene, jfr. TEK 17, kapittel 14, ikke være forenelig med bevaring av kulturminner og antikvariske verdier. Her vil energikravene oppfylles så langt de passer jfr. TEK 17 § 14.1 femte ledd.

Stallen er prosjektert etter Tekniske forskrifter ajourført 2007 (TEK07) jfr. overgangsbestemmelser i TEK10 § 17-2. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet.Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene.Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Bygården leilighet C3
Stue i bygården leilighet A1
Bygården leilighet B1

Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3D-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i salgsoppgaven som er gjeldende. Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen. Vinduenes plassering, format og mål i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den arkitektoniske utforming og/eller tekniske løsninger og avhengigheter.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Det kan forekomme endringer i plassering av tekniske installasjoner, herunder føringsveier/kanalplassering/nedforinger som følge av videre prosjektering.

Det vil være nedsenket himling i entrè, hall, bad, vaskerom/bod, og walk-in-closet, samt i deler av kjøkken for innpassing av tekniske anlegg og føringsveier. Himlingshøyde i nedforede områder er 220 cm.

VEGGER OG TAK I LEILIGHETER
Innvendige betongvegger leveres helsparklet og malt. Gipsplate i tak og vegger blir sparklet og malt. Veggene oppfyller forskriftskrav med hensyn til lydreduksjon og brannspredning. Innvendige vegger mellom leilighetene og mot korridorer er isolerte mht. lyd- og brann iht. gjeldende krav.

GARDEROBE
Det leveres ikke garderobeinnredning.

TERRASSER/BALKONGER
Balkonger og markterrasser leveres med terrassegulv av impregnerte terrassebord. Rekkverk på balkonger leveres i stål med stående spiler.

BODER
Sportsboder leveres med netting eller osb plater og dør inn til hver bod.Tiltakshaver konkluderer utførelse i detaljprosjekteringen.

Leilighetene i Gude bygningen får en miks av moderne interiør og godt bevarte detaljer fra byggeåret
Åpen stue/kjøkken løsning i 2. etg. i begge enhetene i Townhouset

HEIS (BYGÅRDEN)
Det leveres heis med vegger i børstet stål og gulv i sort gulvbelegg. Heisstol med speil på minimum en vegg over rekkverkshøyde. Håndløper på alle 3 sider.

VENTILASJON
Eget ventilasjonsaggregat leveres i hver leilighet.

SPRINKELANLEGG
Alle byggene vil tilfredsstille brannkrav, endelig løsning vil bli avklart i detaljprosjekteringen. Dersom det blir fullsprinkling vil sprinklerhoder kunne bli plassert både i tak og i vegg. Det kan i noen tilfeller være nødvendig å bygge rørføringer i synlige delhimlinger, innkassinger og/eller nedkassinger.

VARME OG VENTILASJON
Byggene oppvarmes elektrisk med panelovner og gulvvarme på alle bad. Leilighetene blir ventilert med ventilasjonsaggregat plassert i hver leilighet.

STRØM OG LYS
Alle leiligheter utstyres i samsvar med gjeldende forskrifter og normer for elektro på tidspunkt for prosjektering og anmeldelse. Antall El-punkter vil være i henhold til gjeldende regelverk.

INTERNETT OG TV
Utbygger vil fremforhandle avtale med anerkjent leverandør, om opplegg for leveranse av Internett/bredbånd, TV. Avtalen vil sikre leveranse av signaler til TV og bredbånd. Fremforhandlet avtale vil bli overført til sameie med 3-5 års bindingstid.

Det leveres ett TV uttak i stue.

PORTTELEFON
Det leveres calling anlegg med video i GUDE og Bygården. Townhouse og Stallen leveres med ringeklokke.

UTOMHUS
Det er utarbeidet en egen utomhusplan av SLA Landskapsarkitekter som illustrasjon for opparbeiding av tomten.

DISPENSASJONER
Stallen
I medhold av pbl. § 19-2 gis det dispensasjon fra pbl § 29-4 for plassering av tilbygg og påbygg, slik at bygningen blir liggende i nabogrense mot nord og øst.

Gude
Plan- og bygningsloven § 29-4 avstand til nabogrense
Teknisk forskrift (TEK17) § 12-4 inngangsparti
Teknisk forskrift (TEK17) § 12-10 bod og oppbevaringsplass
Teknisk forskrift (TEK17) § 13-7 lys
Kommuneplanen § 6.7 parkering
Kommuneplanen § 7.1 støy
Reguleringsplan S-3427, formål spesialområde bevaring

PBE gjør unntak fra teknisk forskrift (TEK17) kapittel 14 energi

Bygården
Plan- og bygningsloven § 29-4 avstand til nabogrense
Kommuneplanen § 6.7 parkering
Kommuneplanen § 11.1 andre ledd, høyder

Townhouse
Kommuneplanen § 6.7 parkering
Kommuneplanen § 7.1 støy
Reguleringsplan S-3427 spesialområde bevaring

TILVALGSKATALOG FRA ENTREPRENØR
For at du som kjøper skal trives så godt som mulig i ditt nye hjem, skal vi som entreprenør hjelpe deg med å tilpasse ditt nye hjem etter dine ønsker. Tenk deg godt om hvordan du kan se for deg ditt nye hjem allerede før tilvalgsprosessen begynner.

TILVALGSLISTE
Det blir sendt ut en tilvalgsliste til alle kjøpere med forskjellige alternativer som er forhåndsutvalgt. Ditt nye hjem har allerede gode kvaliteter og god standard. Derfor vil tilvalgslisten kun bestå av tilsvarende eller bedre kvaliteter. Dette for å opprettholde god standard i ditt nye hjem.

TIDSFRISTER
Tidsfristene som vil komme på tilvalgslisten vil være viktig å overholde. Er det ønsker om endringer etter fristen har gått ut, kan dette være fordyrende for tilvalget.

DINE MULIGHETER
Det vil blant annet være mulig å gjøre tilvalg på kjøkken, baderom, gulv, fliser, dører, lister, farger på vegger, garderobe, elektro.

PROSESS
Det vil bli avholdt et møte med hver kjøper, hvor kjøper i samråd med entreprenør går igjennom deres tilvalgsskjema og øvrige ønsker. Øvrige ønsker som ikke er definert i tilvalgskjemaet behandles som en endring.

ENDRINGER
Alle endringer og spesialtilpasninger vil bli behandlet i eget særmøte og det utarbeides et eget tilbud på arbeidet. Kjøper må dekke entreprenøren og byggherren sine kostnader ifm utarbeidelse av tilbud, dersom tilbudet ikke bestilles.

DITT NYE HJEM
Vi ønsker deg lykke til med tilvalget og ditt nye hjem.

Bebyggelse

Området består dels av klassiske leiegårder fra rundt 1900, dels av nyere leilighetsbygg og en god del eldre småhus i tre, tegl eller bindingsverk.

Tomt

Eiet tomt i dag på hhv. ca. 279 kvm for Akersveien 18 og ca. 533,7 kvm for Akersveien 20. Se vedlagte arealbekreftelse i salgsoppgave. For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon. I forbindelse med opprettelse av sameiene vil det bli gjennomført en grensejustering og overført noe tomteareal fra Akersveien 20 til Akersveien 18, dette er ikke detaljprosjektert pt. men er estimert av arkitekt til ca 150 kvm.

Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året.
For mer info se; www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Gratis parkering for elbiler på kommunale parkeringsplasser.

Det etableres sykkelparkering på eiendommen.

Oppvarming

Byggene oppvarmes elektrisk med gulvvarme på alle bad. Leilighetene blir ventilert med ventilasjonsaggregat plassert i hver leilighet.

Sameiet

Eiendommene ligger i Akersveien 18 og 20 i Oslo kommune, med betegnelse gnr. 208, bnr. 29 og gnr. 208, bnr. 31. Eiet tomt i dag på hhv. ca. 279 kvm for Akersveien 18 og ca. 533,7 kvm for Akersveien 20. Se vedlagte arealbekreftelse i salgsoppgave. For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon. I forbindelse med opprettelse av sameiene vil det bli gjennomført en grensejustering og overført noe tomteareal fra Akersveien 20 til Akersveien 18, dette er ikke detaljprosjektert pt. men er estimert av arkitekt til ca 150 kvm.

Prosjektet omfatter 16 boliger fordelt på 4 bygg med flotte historiske detaljer. Byggene er benevnt Gude, Townhouse, Bygården og Stallen.

Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonssameie. Prosjektet vil organiseres i to ulike boligsameier, et boligsameie for Townhouset (tomannsboligen) med adresse Akersveien 18 og et boligsameie for Bygården, Gude og Stallen med adresse Akersveien 20 A, B og C. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler. Som medlem av eierseksjonssameie og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. I forbindelse med gjennomføring av seksjonering vil selger utarbeide vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Endelig seksjonsnummer og adresse vil bli opplyst før overtagelse. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Selger forbeholder seg retten til å tildele og organisere boder, utearealer/ fellesarealer, terrasser og andre rettigheter på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som realsameie/del av sameiets fellesareal, som bruksretter eller tilleggsdel til seksjoner eller som
en særskilt seksjon. De andre sameierne har, i henhold til eierseksjonslovens § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. En av seksjonene i townhouset (Akersveien 18) vil få sin bod plassert i bakgårdsbygningen som ligger på Akersveien 20. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner kan eies av en og samme fysiske/juridiske person.

Felleskostnader
Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter. Hvor store kostnadene blir, vil blant annet avhenge av hvilke ytelser sameiet rekvirerer og utviklingen av markedsprisen for disse ytelsene.

For Bygården, Gude og Stallen gjelder følgende; Erfaringsmessig vil felleskostnadene beløpe seg til ca. kr 49,- pr. kvm BRA/mnd (vil variere noe i forhold til den enkeltes boligs faktiske størrelse). Kostnad til TV/Bredbånd kommer i tillegg. Avsetning til vedlikehold vil normalt ikke være inkludert. Fordelingsnøkkel for fordeling av felleskostnader fremkommer av sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk (BRA), men enkelte kostnader fordeles likt pr. seksjon. Da sameiet består av flere bygg med ulik bygningsmessig karakter skal kostnader til drift og vedlikehold henføres til det bygg det gjelder og kostnadene skal fordeles på de berørte seksjoner etter innbyrdes sameierbrøk. Enkelte kostnader er fordelt likt pr. seksjon og enkelte kostnader er fordelt etter BRA.

For townhouse gjelder følgende; Erfaringsmessig vil felleskostnader beløpe seg til ca kr 24,- pr. kvm BRA/mnd. Kostnad til tv/bredbånd kommer i tillegg, og vil være opp til hver seksjonseier om man vil bestille dette selv eller evnt. knytte seg opp mot evt. kollektiv avtale med Sameiet Akersveien 20. Det tas forbehold om at kommunen kan komme til å fakturere kommunale avgifter direkte til hver seksjonseier. Estimert renovasjonsgebyr pr. bolig kr. 4.800,- pr. år (140 L beholder pr. bolig, 1 tømming pr. uke). Estimert vann- og avløpsgebyr Bolig 1: (84m2 x 1,3) a kr 25,65,- + abonnementsgebyr kr 323,- + mva = ca kr 3.900,- pr. år. Estimert vann og avløpsgebyr Bolig 2: (52m3 x1,3) a 25,65,- + abonnementsgebyr kr 323,- + mva = ca kr 2.600,- pr år.

For begge sameier gjelder følgende; Fellesutgiftene skal bl.a. dekke felles bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorar, felles strøm og nettleie og kommunale avgifter. Endelig fellesutgifter fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende sameiermøte. Kjøper vil være forpliktet til å dekke sin forholdsmessige andel av sameiets fellesutgifter iht. til eierseksjonsloven og sameiets vedtekter. Beløpet innbetales månedlig som en forskuddsvis, a-konto innbetaling. Seksjonseier betaler 3 måneder felleskostnader ved overtagelse som oppstartskapital for sameiet. Seksjonseier må i tillegg dekke eget energiforbruk (varmt vann), strømabonnement, innboforsikring, abonnement for internettilgang (om dette ikke tegnes for alle seksjoner samlet), eiendomsskatt og alle øvrige kostnader relatert til egen seksjon.

Garantier
Selgeren skal stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av kontrakten iht. Bustadsoppføringsloven § 12. Entreprenør skal stille garanti før byggearbeidet igangsettes. For perioden frem til overtagelse skal garantien være på minst 3% av vederlaget. fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5% av vederlaget. Dersom selger stiller § 47 garanti, vil deloppgjør utbetales til selger/byggelånsbank og godskriving av renter opphører. Garantiene stilles direkte til kjøper med kopi til megler.

SALGSPROSESSEN
Boligene selges med fastpris iht. prisliste vedlagt prospekt etter prinsippet "først til mølla".

AVBESTILLING/VIDERESALG
Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i Bustadoppføringslova kapittel VI til anvendelse. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr som, om det aksepteres av kjøper, vil utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene.

Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle. Salg av kontraktsposisjoner er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning og overskjøte eiendommen til opprinnelig kjøper. Om slikt samtykke gis, vil selger normalt kreve at opprinnelig kjøper er solidarisk ansvarlig inntil ny kjøper har gjort opp kjøpesummen i sin helhet i forbindelse med endelig overtakelse/ferdigstillelse av boligen. Selger vil fastsette et transportgebyr i de tilfeller hvor samtykke gis. Transportgebyr vil normalt utgjøre kr 30 000,- for dette prosjektet. Utbygger står fritt til å fastsette dette i det enkelte tilfellet. Salg av kontraktsposisjon vil normalt uansett ikke skje tett opp mot ferdigstillelse.

Betalingsbetingelser
Etter kontraktsignering skal det innbetales et forskudd på 10% av kjøpesummen, for selskaper eller juridiske personer vil forskudd være 20%, med 14 dagers frist. Det er ikke krav til §12 garanti for innbetaling av forskudd iht. bufl. - men kan ikke utbetales til disposisjon for selger før forbehold er fjernet og §47 garanti er stillet. Innbetalingen må være fri egenkapital (beløpet må evnt. ha sikkerhet i annen eiendom). Kjøper vil få tilsendt egne varsler om innbetaling av 10% av kjøpesummen og restoppgjør.

Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 (forskuddsgaranti). Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.
Hovedoppgjør (rest kjøpesum, kjøpsomkostninger og tilvalg) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og ved vesentlig forsinkelse for øvrige avtalte innbetalinger har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling, herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Skoler

Ta kontakt med skolekontoret i Oslo kommune, tlf. 02180 for nærmere informasjon

Tinglyste servitutter

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Grunnboksutskrift følger som vedlegg til kontrakten, kopi kan fås på forhånd ved henvendelse til megler. Seksjonene vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser. Selger kan også tinglyse bestemmelser som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet, pålagt av offentlige myndigheter eller nødvendige bestemmelser knyttet til sameiet eller naboforhold.

Følgende servitutter er registrert på eiendommen (kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler):

Akersveien 18:
1915/914012-1/105 Erklæring/avtale
20.02.1915
Bestemmelse om forstøtningsmur

Akersveien 20:
1965/500133-1/105 Bestemmelse om vannledn.
05.01.1965
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1965/500135-1/105 Erklæring/avtale
05.01.1965
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2007/514841-2/200 Privat grenseavtale
26.06.2007
Protokoll for grensepåvisning.

Servituttene vil ikke bli slettet, slik at de blir værende på hver enkelt seksjons grunnboksblad.

Megler