ST.HANSHAUGEN - 16 NYE BOLIGER MED SÆRPREG - UNIK BELIGGENHET I HISTORISK MILJØ - MODERNE ARKITEKTTE

ST.HANSHAUGEN - 16 NYE BOLIGER MED SÆRPREG - UNIK BELIGGENHET I HISTORISK MILJØ - MODERNE ARKITEKTTE

Nøkkelinfo

 • Pris
  3.600.000 – 15.000.000,–
 • Bruksareal
  32 – 128m2
 • Soverom
  1 – 3
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eierform
  Eierseksjon

Kristian Ask

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Megler: Kristian Ask

Kort om prosjektet

ST.HANSHAUGEN - (13 SOLGT) 16 NYE BOLIGER MED SÆRPREG - UNIK BELIGGENHET I HISTORISK MILJØ

Høydepunkter

I Akersveien kommer det 16 nye boliger basert på Bonum sitt konsept "Urban Living". Eiendommen har flotte historiske detaljer og røtter helt tilbake til 1800-tallet. Eksisterende bygg på tomten skal rehabiliteres og det skal føres opp nybygg. Boligene vil utføres med et urbant preg som kler omgivelsene. Prosjektet vil være med på å oppgradere området, samt ruste opp de eksisterende bygningene med høy kvalitet, slik at de igjen kan benyttes som boligformål. Eiendommen grenser til Dops gate i sør, og ser over Vår Frelsers gravlund i nordvest.

BYGÅRDEN
Det går rykter om at ostehøvelens historie har forankring i dette bygget. Den gamle, smale murgården, som tidligere ble benyttet som slakterbod og stall, blir ivaretatt med et nytt tilbygg. En kombinasjon av ny og eksisterende bygningsmasse vil gi innsiden av leilighetene et preg som strekker seg helt fra 1800-tallet og frem til vår tid, smakfullt kombinert med tidsriktig interiør. Øverste leilighet vil utformes som en penthouse-leilighet med privat terrasse mot gate og privat takterrasse.

GUDE
Gude-bygget er et lite murhus fra 1859 med særpreget industriarkitektur som upusset tegl og buede muråpninger. Firmaet til Erik Anker Gude, sønn av vår kjente maler Hans Fredrik Gude, holdt til i dette bygget. Nå skal bygningen rehabiliteres. Nye takvinduer og takarker vil sørge for økt lysinnslipp.
Fasadedetaljer blir ivaretatt, slik at du kan oppleve byggets historie fra innsiden av leilighetene. Dette vil bidra til en unik atmosfære med eksponert tegl fra 1800-tallet.

TOWNHOUSE
På hjørnet av tomten Akersveien/Dops gate stod tidligere slakterens bolig. Boligen var ett av få hus som overlevde bybrannen i 1858, men ble senere revet i 1915. Vi skal gjenoppføre boligen som en tomannsbolig i moderne arkitektur tilpasset området.

STALLEN

Boliger

Boligåpne nedPrisåpne nedTotalprisåpne nedBruksarealåpne nedPrimærromåpne nedSoveromåpne nedEtasjeåpne ned
1 6.400.000,-6.561.342,-65m264m221
14 8.500.000,-8.713.842,-82m268m22
8 5.600.000,-5.741.342,-50m248m213

Mer om eiendommen

I bakgården til eiendommen er det en stall som skal ombygges til enebolig. Boligen får svært fine interiørdetaljer og ligger skjermet fra gate. Boligen vil ha to etasjer og balkong utenfor stue i 2.etg.

OVERTAGELSE OG INNFLYTTING:
Forventet ferdigstillelse/innflytting vil være 1. kvartal 2022. Dette under forutsetning av byggestart 1. kvartal 2021. Dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Ved senere byggestart endres overtagelsestidspunkt tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunkt byggearbeidene faktisk igangsettes. Gravearbeider i grunnen er ikke å anse som byggearbeid. Byggestart av Stallen medfører ikke oppstart av hele prosjektet da dette arbeidet allerede er igangsatt. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i denne salgsoppgave).

Beliggenhet

Akersveien 18-20 ligger svært sentralt, med en populær beliggenhet i et veletablert, rolig og sjarmerende boligområde. Boligene ligger skjermet fra trafikkerte gater og støy i grønne/parkmessige omgivelser, mellom Vår Frelsers gravlund og Fredensborg.

Kort vei til Mathallen, kaféer, restauranter, nisjebutikker, St. Hanshaugparken, Akerselva, treningssentre, matbutikker, barer og utesteder ligger i umiddelbar nærhet. Fra eiendommen er det også gangavstand til det meste. Hammersborg/Fredensborg ligger i indre by, rett nord for sentrum. I dag brukes betegnelsen om bebyggelsen mellom Fredensborgveien (begge sider, inkludert Damstredet) og Akerselva og mellom Kristparken og Møllerveien. Området består dels av klassiske leiegårder fra rundt 1900, dels av nyere leilighetsbygg og en god del eldre småhus i tre, tegl eller bindingsverk. I dag ser man bredere fortau, brosteinslagte parkeringslommer og beplanting. Dette er en del av Oslos oppgradering av nærområdet. Det er laget flere elbilplasser med ladestasjoner. Alt dette er med på å gjøre område til en ny "perle" i sentrum. På Fredensborg finner du koselige nærbutikker, lokale kafeer, populære restauranter som f.eks.

Området rundt eiendommen skal transformeres og kommer til å bli et fantastisk tilskudd til området.
BYGÅRDEN-01

Den gode, Chez Colin og Klosteret. Veien til konserter og et yrende uteliv er ikke lang. Du bruker kun 3-5 minutter til Rockefeller, Sentrum scene, Internasjonalen, Mono, Blå og Revolver som alle byr på musikalske opplevelser. På veien stikker du innom Illegal Burger og nyter byens beste burger grillet over argentinsk kull. Prøv potetbåtene som side order.

Nærområde
Prosjektet har en sentral, men skjermet beliggenhet på Hammersborg/Fredensborg, midt i Oslo. Det er mye spennende å finne på i området og du må ikke gå langt før du møter det yrende livet Oslos gater. Fra leiligheten er det rett ut til yrende liv på Vulkan med Mathallen (se www.mathallenoslo.no), butikker, treningssenter, kunstskole og hotell (se www.vulkanoslo.no). Her finner du også flere gode restauranter og ønsker du en av Oslos beste burgere får du denne på Døgnvill.

På kveldstid fylles utestedene i området og spesielt verdt å nevne er Smelteverket, Blå, Ingensteds, Pokalen (konsert og sport), Fyrhuset og Colonel Mustard. Torggata, hvor du finner en rekke godt omtalte serveringssteder ligger også i nærheten. Her kan du velge mellom kinesisk og mexicansk, pizza, sushi eller de beryktede burgerne fra Munchies. På kveldstid er Crow Bar & Bryggeri og Tilt verdt å nevne. Her kan du velge og vrake i øltyper, eller slippe deg løs med flipperspill, shuffleboard og andre klassiske arkadespill. Populære Grünerløkka og St. Hanshaugen ligger en kort spasertur unna, samt Karl Johan med sine mange shoppingmuligheter. Av dagligvarebutikker finner du Rema 1000, Kiwi, Joker og Bunnpris i umiddelbar nærhet, samt flere kiosker som Deli Deluca og 7-Eleven. Dersom du ønsker en kick-start på dagen, ligger også Starbucks i Torggata med sitt brede kaffetilbud. For den aktive har du flere treningssentre i nærheten og Vulkan Klatresenter er også et par hundre meter fra leiligheten. Fine turmuligheter langs Akerselva, som strekker seg helt opp til Kjelsås. Pent opparbeidede grøntområder i nærheten, med blant annet Sofienbergparken, Olaf Ryes plass eller parken på St. Hanshaugen. Godt offentlig kommunikasjonstilbud i nærheten med buss som tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka.

Fasade sett fra bakgård
Bygården får totalt 8 leiligheter pluss takterrasse. Her er stuen i leilighet C3 vist.

I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13). Bysykkelstativ rett utenfor leiligheten. Eiendommen ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som OsloMet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus), AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere. Her bor du rett og slett midt i smørøye og har alt du trenger i umiddelbar nærhet.

BOLIGER TIL FASTPRIS

Det er faste priser i prosjektet etter førstemann til mølla prinsippet. Du legger enkelt inn bud på enheten du ønsker i underoppdraget (fanen under) ved gi bud knappen, evt scanner QR koden på plantegningen i prospektet.

Bygården vil få 3, treromsleiligheter, 2 studio leiligheter og 2 to-romsleiligheter. Her er stuen i leilighet A1 vist.
Bygårdens leilighet B1 er en toromsleilighet med direkte utgang til hagen. Det blir gjennomgående høy standard i hele bygget i tillegg til heisadkomst til alle leilighetene.

SALGSSTART

Salgsstart er gjennomført - Nå gjelder førstemann til mølla prinsippet for de gjenværende boligene.

DE FORSKJELLIGE BOLIGENE

For å se de forskjellige leilighetene, plantegninger, prisantydninger, kjøpsomkostninger og felleskostnader, klikk deg inn på de forskjellige underoppdragene som er listet opp over her (klikk på tallene / bolignummerne)

Innhold

Med Bonum sitt unike konsept "Urban Living" for bynære og moderne leiligheter midt i byen er du sikret smarte, funksjonelle og trendy leiligheter. Det legges vekt på trivsel og leiligheter som virkelig skiller seg ut.

Alle boligene har en moderne og stilren utforming på utvendige og innvendige materialer. Interiørarkitekt har utarbeidet en gjennomtenkt og helhetlig standardleveranse med fokus på de små detaljene som gjør at boligene skiller seg ut. Tidsriktig fargetilpasset kjøkken med integrerte hvitevarer, fargeskala på innvendige flater tilpasset hvert enkelt bygg, påkostede baderom med moderne fliser og oppgradert tilbehør som speil med integrert lys og dusjarmatur med rainshower som standard. Helstavs eikeparkett på alle øvrige rom. Penthouseleiligheten har en tilpasset planløsning og materialleveranse etter grundig bearbeiding av Bonums interiørarkitekt og leveres med en oppgradert standard tilpasset ønskene og kravene markedet har til denne type bolig.

GUDE-01
Gude blir bestående av 4 fantastiske leiligheter med særpreg. Her er det blitt brukt mye tid og ressurser på å bevare det klassiske og originale. Her er kjøkkenet i leilighet G2 vist.
STALLEN-01

Byggemåte

Se vedlegg i salgsoppgave - illustrativ leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgave for oversikt over hvilke materialer som levers i prosjektet.

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. GUDE, Bygården og Townhouse er prosjektert etter TEK 17, men for eksisterende bygningsmasse vil oppfyllelse av energikravene, jfr. TEK 17, kapittel 14, ikke være forenelig med bevaring av kulturminner og antikvariske verdier.

Her vil energikravene oppfylles så langt de passer jfr. TEK 17 § 14.1 femte ledd.

Stallen er prosjektert etter Tekniske forskrifter ajourført 2007 (TEK07) jfr. overgangsbestemmelser i TEK10 § 17-2. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet.Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene.Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3D-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i salgsoppgaven som er gjeldende.

Stallen blir en fantastisk enebolig, beliggende i hagen til dette prosjektet. Her er stuen i Stallen vist.
Leilighetene blir beliggende i det som er Oslo sentrums absolutt eldste bebyggelse. Fra din egen inngangsdør har du gangavstand til alt av det beste Oslo har å tilby. Her ser man opp på det nybygde townhouset som er en del av prosjektet.

Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen. Vinduenes plassering, format og mål i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den arkitektoniske utforming og/eller tekniske løsninger og avhengigheter.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Det kan forekomme endringer i plassering av tekniske installasjoner, herunder føringsveier/kanalplassering/nedforinger som følge av videre prosjektering. Det vil være nedsenket himling i entrè, hall, bad, vaskerom/bod, og walk-in-closet, samt i deler av kjøkken for innpassing av tekniske anlegg og føringsveier. Himlingshøyde i nedforede områder er 220 cm.

VEGGER OG TAK I LEILIGHETER
Innvendige betongvegger leveres helsparklet og malt. Gipsplate i tak og vegger blir sparklet og malt. Veggene oppfyller forskriftskrav med hensyn til lydreduksjon og brannspredning. Innvendige vegger mellom leilighetene og mot korridorer er isolerte mht. lyd- og brann iht. gjeldende krav.

GARDEROBE
Det leveres ikke garderobeinnredning.

TERRASSER/BALKONGER
Balkonger og markterrasser leveres med terrassegulv av impregnerte terrassebord. Rekkverk på balkonger leveres i stål med stående spiler.

BODER
Sportsboder leveres med netting eller osb plater og dør inn til hver bod.Tiltakshaver konkluderer utførelse i detaljprosjekteringen.

HEIS (BYGÅRDEN)
Det leveres heis med vegger i børstet stål og gulv i sort gulvbelegg. Heisstol med speil på minimum en vegg over rekkverkshøyde. Håndløper på alle 3 sider.

VENTILASJON
Eget ventilasjonsaggregat leveres i hver leilighet.

SPRINKELANLEGG
Alle byggene vil tilfredsstille brannkrav, endelig løsning vil bli avklart i detaljprosjekteringen. Dersom det blir fullsprinkling vil sprinklerhoder kunne bli plassert både i tak og i vegg. Det kan i noen tilfeller være nødvendig å bygge rørføringer i synlige delhimlinger, innkassinger og/eller nedkassinger.

VARME OG VENTILASJON
Byggene oppvarmes elektrisk med panelovner og gulvvarme på alle bad. Leilighetene blir ventilert med ventilasjonsaggregat plassert i hver leilighet.

STRØM OG LYS
Alle leiligheter utstyres i samsvar med gjeldende forskrifter og normer for elektro på tidspunkt for prosjektering og anmeldelse. Antall El-punkter vil være i henhold til gjeldende regelverk.

INTERNETT OG TV
Utbygger vil fremforhandle avtale med anerkjent leverandør, om opplegg for leveranse av Internett/bredbånd, TV. Avtalen vil sikre leveranse av signaler til TV og bredbånd. Fremforhandlet avtale vil bli overført til sameie med 3-5 års bindingstid. Det leveres ett TV uttak i stue.

PORTTELEFON
Det leveres calling anlegg med video i GUDE og Bygården. Townhouse og Stallen leveres med ringeklokke.

UTOMHUS
Det er utarbeidet en egen utomhusplan av SLA Landskapsarkitekter som illustrasjon for opparbeiding av tomten.

DISPENSASJONER
Stallen
I medhold av pbl. § 19-2 gis det dispensasjon fra pbl § 29-4 for plassering av tilbygg og påbygg, slik at bygningen blir liggende i nabogrense mot nord og øst.

Gude
Plan- og bygningsloven § 29-4 avstand til nabogrense
Teknisk forskrift (TEK17) § 12-4 inngangsparti
Teknisk forskrift (TEK17) § 12-10 bod og oppbevaringsplass
Teknisk forskrift (TEK17) § 13-7 lys
Kommuneplanen § 6.7 parkering
Kommuneplanen § 7.1 støy
Reguleringsplan S-3427, formål spesialområde bevaring

PBE gjør unntak fra teknisk forskrift (TEK17) kapittel 14 energi

Bygården
Plan- og bygningsloven § 29-4 avstand til nabogrense
Kommuneplanen § 6.7 parkering
Kommuneplanen § 11.1 andre ledd, høyder

Townhouse
Kommuneplanen § 6.7 parkering
Kommuneplanen § 7.1 støy
Reguleringsplan S-3427 spesialområde bevaring

TILVALGSKATALOG FRA ENTREPRENØR
For at du som kjøper skal trives så godt som mulig i ditt nye hjem, skal vi som entreprenør hjelpe deg med å tilpasse ditt nye hjem etter dine ønsker. Tenk deg godt om hvordan du kan se for deg ditt nye hjem allerede før tilvalgsprosessen begynner. Det blir sendt ut en tilvalgsliste til alle kjøpere med forskjellige alternativer som er forhåndsutvalgt. Ditt nye hjem har allerede gode kvaliteter og god standard. Derfor vil tilvalgslisten kun bestå av tilsvarende eller bedre kvaliteter. Dette for å opprettholde god standard i ditt nye hjem. Tidsfristene som vil komme på tilvalgslisten vil være viktig å overholde. Er det ønsker om endringer etter fristen har gått ut, kan dette være fordyrende for tilvalget.

Det vil blant annet være mulig å gjøre tilvalg på kjøkken, baderom, gulv, fliser, dører, lister, farger på vegger, garderobe, elektro. Det vil bli avholdt et møte med hver kjøper, hvor kjøper i samråd med entreprenør går igjennom deres tilvalgsskjema og øvrige ønsker. Øvrige ønsker som ikke er definert i tilvalgskjemaet behandles som en endring. Alle endringer og spesialtilpasninger vil bli behandlet i eget særmøte og det utarbeides et eget tilbud på arbeidet. Kjøper må dekke entreprenøren og byggherren sine kostnader ifm utarbeidelse av tilbud, dersom tilbudet ikke bestilles.

Vi ønsker deg lykke til med tilvalget og ditt nye hjem.

Bebyggelse

Området består dels av klassiske leiegårder fra rundt 1900, dels av nyere leilighetsbygg og en god del eldre småhus i tre, tegl eller bindingsverk.

Tomt

Eiet tomt i dag på hhv. ca. 128 kvm for Akersveien 18 og ca. 685 kvm for Akersveien 20. Se vedlagte arealbekreftelse i salgsoppgave. For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon. I forbindelse med opprettelse av sameiene vil det bli gjennomført en grensejustering og overført noe tomteareal fra Akersveien 20 til Akersveien 18, dette er ikke detaljprosjektert pt. men er estimert av arkitekt til ca 150 kvm.

Parkering

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (fosil/hybrid kr 3.600,- elbil kr 600,- pr år for 2020). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Oppvarming

Byggene oppvarmes elektrisk med gulvvarme på alle bad. Leilighetene blir ventilert med ventilasjonsaggregat plassert i hver leilighet.

Sameiet

Eiendommene ligger i Akersveien 18 og 20 i Oslo kommune. Prosjektet omfatter 16 boliger fordelt på 4 bygg med flotte historiske detaljer. Byggene er benevnt Gude, Townhouse, Bygården og Stallen.

Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonssameie. Prosjektet vil organiseres i to ulike boligsameier, et boligsameie for Townhouset (tomannsboligen) med adresse Akersveien 18 og et boligsameie for Bygården, Gude og Stallen med adresse Akersveien 20 A, B og C. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler. Som medlem av eierseksjonssameie og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. I forbindelse med gjennomføring av seksjonering vil selger utarbeide vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Endelig seksjonsnummer og adresse vil bli opplyst før overtagelse. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Selger forbeholder seg retten til å tildele og organisere boder, utearealer/ fellesarealer, terrasser og andre rettigheter på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som realsameie/del av sameiets fellesareal, som bruksretter eller tilleggsdel til seksjoner eller som en særskilt seksjon. De andre sameierne har, i henhold til eierseksjonslovens § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. En av seksjonene i townhouset (Akersveien 18) vil få sin bod plassert i bakgårdsbygningen som ligger på Akersveien 20. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner kan eies av en og samme fysiske/juridiske person.

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter. Hvor store kostnadene blir, vil blant annet avhenge av hvilke ytelser sameiet rekvirerer og utviklingen av markedsprisen for disse ytelsene.

For Bygården, Gude og Stallen gjelder følgende; Erfaringsmessig vil felleskostnadene beløpe seg til ca. kr 49,- pr. kvm BRA/mnd (vil variere noe i forhold til den enkeltes boligs faktiske størrelse). Kostnad til TV/Bredbånd kommer i tillegg. Avsetning til vedlikehold vil normalt ikke være inkludert. Fordelingsnøkkel for fordeling av felleskostnader fremkommer av sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk (BRA), men enkelte kostnader fordeles likt pr. seksjon. Da sameiet består av flere bygg med ulik bygningsmessig karakter skal kostnader til drift og vedlikehold henføres til det bygg det gjelder og kostnadene skal fordeles på de berørte seksjoner etter innbyrdes sameierbrøk. Enkelte kostnader er fordelt likt pr. seksjon og enkelte kostnader er fordelt etter BRA.

For townhouse gjelder følgende; Erfaringsmessig vil felleskostnader beløpe seg til ca kr 24,- pr. kvm BRA/mnd. Kostnad til tv/bredbånd kommer i tillegg, og vil være opp til hver seksjonseier om man vil bestille dette selv eller evnt. knytte seg opp mot evt. kollektiv avtale med Sameiet Akersveien 20. Det tas forbehold om at kommunen kan komme til å fakturere kommunale avgifter direkte til hver seksjonseier. Estimert renovasjonsgebyr pr. bolig kr. 4.800,- pr. år (140 L beholder pr. bolig, 1 tømming pr. uke). Estimert vann- og avløpsgebyr Bolig 1: (84m2 x 1,3) a kr 25,65,- + abonnementsgebyr kr 323,- + mva = ca kr 3.900,- pr. år. Estimert vann og avløpsgebyr Bolig 2: (52m3 x1,3) a 25,65,- + abonnementsgebyr kr 323,- + mva = ca kr 2.600,- pr år.

For begge sameier gjelder følgende; Fellesutgiftene skal bl.a. dekke felles bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorar, felles strøm og nettleie og kommunale avgifter. Endelig fellesutgifter fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende sameiermøte. Kjøper vil være forpliktet til å dekke sin forholdsmessige andel av sameiets fellesutgifter iht. til eierseksjonsloven og sameiets vedtekter. Beløpet innbetales månedlig som en forskuddsvis, a-konto innbetaling. Seksjonseier betaler 3 måneder felleskostnader ved overtagelse som oppstartskapital for sameiet. Seksjonseier må i tillegg dekke eget energiforbruk (varmt vann), strømabonnement, innboforsikring, abonnement for internettilgang (om dette ikke tegnes for alle seksjoner samlet), eiendomsskatt og alle øvrige kostnader relatert til egen seksjon.

Skoler

Ta kontakt med skolekontoret i Oslo kommune, tlf. 02180 for nærmere informasjon

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Etter kontraktsignering skal det innbetales et forskudd på 10% av kjøpesummen, for selskaper eller juridiske personer vil forskudd være 20%, med 14 dagers frist. Det er ikke krav til §12 garanti for innbetaling av forskudd iht. bufl. - men kan ikke utbetales til disposisjon for selger før forbehold er fjernet og §47 garanti er stillet. Innbetalingen må være fri egenkapital (beløpet må evnt. ha sikkerhet i annen eiendom). Kjøper vil få tilsendt egne varsler om innbetaling av 10% av kjøpesummen og restoppgjør.

Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 (forskuddsgaranti). Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum, kjøpsomkostninger og tilvalg) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og ved vesentlig forsinkelse for øvrige avtalte innbetalinger har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling, herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Matrikkel

Gnr. 208 bnr. 29 i Oslo kommune

Andel fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Megler

Portrettbilde av Kristian Ask

Kristian Ask

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Kontakt Kristian på e-post
ask@sem-johnsen.no

Kontakt Kristian på telefon
92 44 11 35

Ask er utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI og har over 10 års erfaring i eiendomsmeglerbransjen. Han startet sin karrière som eiendomsmegler hos Nordvik & Partners, hvor han senere ble partner.

Gjennom sin karrière har han gjennomført over 700 bolighandler, hvorav hovedandelen er bruktboliger i på Oslo vest, med en ikke ubetydelig del på St.Hanshaugen. I tillegg til dette har han solgt en rekke prosjekterte boliger under oppføring. Her bør blant annet i Pilestredet 77-79 for Aspelin Ramm og over 100 prosjekterte fritidsboliger i Risør nevnes. Han har under denne tiden opparbeidet seg en omfattende erfaring og en inngående kunnskap om markedet. Kvaliteter som legges til grunn for hans arbeidsmetodikk er dedikasjon, energi og en god gjennomføringsevne.

Ask er partner og eiendomsmegler i Sem & Johnsen, og sitter til daglig ved kontoret i Vika.

Les mer