Lekkert nytt leilighetsprosjekt sentralt på Holtet. Tilbaketrukket og solrikt beliggende. Her er det godkjent et stilfullt leilighetsbygg med 8 flotte og moderne selveierleiligheter. Bygget har både heis og garasjekjeller. Eiendommen får fine parkmessige utearealer med hensikt på å skape et godt og representativt bomiljø med høye arkitektoniske kvaliteter.

HOLTET- 8 flotte leil. med heis, peis, store balkonger/takterrasser*, garasje. Tilbaketrukket. Parkm

Nøkkelinfo

 • Pris
  6.700.000 – 14.950.000,–
 • Bruksareal
  67 – 108m2
 • Soverom
  2 – 3
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eierform
  Eierseksjon

Kristian Bull

Eiendomsmegler/ Partner

Megler: Kristian Bull

Kort om prosjektet

HOLTET- 8 flotte leil. med heis, peis, store balkonger/takterrasser*, garasje. Tilbaketrukket. Parkmessig hage. 7 SOLGTE

Høydepunkter

- Stilfullt prosjektert leilighetsbygg med 8 flotte og moderne selveierleiligheter
- Tilbaketrukket og solrikt beliggende sentralt på Holtet
- Bygget har både heis og garasjekjeller med en garasjeplass til hver enhet
- Heisen går direkte inn i begge toppleilighetene (leilighet 3.01 og 3.02). Egen tilgangskontroll i heisen for disse 2 leilighetene
- Fine arealeffektive planløsninger og flotte store vindusflater
- Romslige balkonger/uteplasser til alle leilighetene samt store takterrasser til begge toppleilighetene
- Eiendommen får fine parkmessige utearealer med hensikt på å skape et godt og representativt bomiljø med høye arkitektoniske kvaliteter.

Fastpris

Leilighetene selges til fastpris.

Følgende er p.t. solgt (de vises derfor ikke i pristabellen på nettsiden): Enhet nr. 0101, 0102, 0103, 0202, 0203 og 0302.

Boligprisene fremgår av den til enhver tid gjeldende prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på usolgte boliger uten forutgående varsel.

Kjøper inngår avtale på fastpris og prisen vil ikke justeres i byggeperioden.

Bud skal fortrinnsvis inngis elektronisk og hver boligenhet har hver sin unike URL-adresse (internett-link) til et elektronisk budskjema gjeldende kun for den respektive boligenheten. Denne URL-adressen finner du inne på nettsiden for den enkelte bolig ved å klikke på ønsket boenhet i pristabellen. Interessenter kan ikke regne med at innsendt bud er registrert gyldig hos megler uten at skriftlig melding om dette er sendt til budgiver fra megler.

Det er viktig å ha lest hele prospektet inkludert alle vedlegg før budgivning. Interessenter kan ikke regne med at innsendt bud er registrert gyldig hos megler uten at skriftlig melding om dette er sendt til budgiver fra megler.

Estimert byggestart:
Første halvdel 2021.

Estimert ferdigstillelse/overtakelse:
Andre halvdel 2022.

Nevnte tidspunkter er basert på forbehold og må derfor ansees som foreløpige og ikke bindende.

Boliger

Boligåpne nedPrisåpne nedTotalprisåpne nedBruksarealåpne nedSoveromåpne nedEtasjeåpne ned
0201 10.700.000,-10.773.512,-82m222

Mer om eiendommen

De utløser derfor ikke dagmulkt (se nærmere informasjon i prospektet). Ved eventuell senere oppstart endres antatt overtakelsestidspunkt tilsvarende. Med byggestart menes det tidspunkt byggearbeidene faktisk igangsettes. Gravearbeid er ikke å anse som byggearbeid.

Beliggenhet og området

Marienlundveien 3B ligger tilbaketrukket og fint til på Holtet i Oslo, et område preget av fornyelse og oppgradering. Holtet er et attraktivt strøk med kort vei til både by og fjord. Området Holtet ansees som et godt og trygt sted å bo på for både voksne og barn i alle aldre. Det finnes flere hyggelige cafeer og restauranter, mange ulike forretninger, samt godt med fasiliteter for øvrig. I tillegg finner du flotte turområder like ved.

Offentlig kommunikasjon
Marienlundveien 3 B ligger meget sentralt på Holtet, med bare 150 meter til Holtet stasjon. Herfra går trikkene 13 og 19, samt buss 74 til sentrum av byen. Stipulert reisetid er til Oslo S er 12-16 minutter.

Nærbutikker
En av Norges mest eksklusive og berømte dagligvareforretninger, Jacob´s, ligger bare 350 meter fra Marienlundveien 3 B. Her er det et bredt utvalg av dagligvarer av høy kvalitet, du finner Catering, og det arrangeres ulike typer kurs innenfor mat og vin.

I Marienlundveien 3 A finnes dagligvareforretningen Joker. Rema vurderer å bygge dagligvareforretning på andre siden av Marienlundveien, men har foreløpig blitt anbefalt av Plan og Bygningsetaten å finne andre lokasjoner ettersom kommunen planlegger Marienlundparken anlagt der i stedet (se mer info om dette litt lenger ned).

I Kongsveien 93, noe nærmere enn Jacob´s, finner du forskjellige typer butikker, samt Café / Bakeri.

Attraktiviteter i nærområdet
Det er kort gangavstand til skogsområdet på Brannfjell, Ekebergsletta og Ekebergparken, Christian Ringnes sin skulpturpark som ligger mellom Ekebergsletta og Ekebergrestauranten. Ekeberghallen og Bækkelagshallen ligger bare noen få steinkast unna.

Skoler
Marienlundveien 3 B ligger med ca. 100 meter til Bækkelaget skole.

MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.
MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.

Holtet videregående skole ligger ca. 200 meter unna.

Holtet - et område i utvikling
Holtet er et knutepunkt, hvor stasjonsområdet på Holtet for tiden er under regulering. Fra forslag til ny reguleringsplan klipper vi følgende: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201001334

"Planens hensikt er å tilrettelegge for fortetting med bolig og næring i tilknytning til Holtet stasjon samtidig som bevaringsverdig bebyggelse sikres. Planens hensikt er også å skape bedre definerte og anvendelige parker- og byrom på begge sider av Kongsveien og ivareta områdets (småby-) karakter gjennom å sette grenser for ny bebyggelse både mht. plassering og høyde. Planen tilrettelegger for en forenkling av krysset Marienlundveien/Kongsveien, og en utvidelse av Marienlundparken gjennom å stenge Marienlundveien og innlemme veiareal i parken.

Holtveien tilrettelegges bedre for gående ved å etablere ensidig fortau."

Marienlundveien 3 B ligger således svært hyggelig til i forhold til Oslo kommunes planer. Planene antas å være i siste fase før oversendelse til bystyret. Se illustrasjonsfoto utarbeidet av kommunen ifht. nevnte plan. Det må selvsagt tas forbehold om at planen blir godkjent og kjøpere av bolig i Marienlundveien 3 B kan således ikke belage seg på at planen blir som forevist før den faktisk er en realitet. Det vil kunne komme endringer på omkringliggende eiendommer.

Standard

INNVENDIG BEHANDLING

- GULV:
Alle rom med unntak av våtrom leveres med 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett som standard. Gulvene på baderom blir belagt med 60*60 cm sandfargede fliser i type Nordic Stone Islanda fra Italgranita. Mosaikkfliser i dusjsone. Termostatstyrt gulvvarme.

- VEGGER:
Innvendig vegger er sparklet og malt i farge Antikkgrå fra Jotun. Vegg på baderom blir belagt med 60*60 cm sandfargede fliser i type Nordic Stone Islanda fra Italgranita.

- HIMLINGER:
Innvendig himling er i hovedsak sparklet og i malt betong.

MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.
MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.

Der betongelementer brukes er det synlig v fuge. Himlingene vil være hvitmalt i glans 3. Nedsenket himling på baderom, hvitmalt i glans 3.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra HTH i merke Focus i fargen koksgrå, eller tilsvarende. Håndtak i type Linne i børstet sort. Takhøye overskap med LED lys under skapene. Benkeplate i komposittstein fra Silestone eller tilsvarende. Planlimt antrasittgrå vask fra Franke eller tilsvarende i benkeplate. Armatur i sort fra Tapwell eller tilsvarende, med uttrekkbar tut. Ventilator av typen Crystall fra Røroshetta i overskap over platetopp. Hvitevarepakke fra Siemens eller tilsvarende bestående av separat induksjonstopp (planlimt), innebygget stekeovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

BADEROM
Servantinnredning fra Ballingslöv, type Bright med to skuffer i gråfarget eik. Heldekkende servant i hvit porselen fra samme leverandør.

MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.
MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.

Speil med lys i samme størrelse som innredning. Armatur i krom fra Tapwell eller tilsvarende. «Rainfall»-dusj inkl hånddusj i krom fra Tapwell eller tilsvarende. Innadslående dusjvegger i 90 cm i herdet klart glass, profiler i krom. På enkelte bad leveres fast dusjvegg med dør. Hvitt vegghengt toalett med soft close sete, krom spyleknapp.

TERRASSER/BALKONGER
Impregnert treverk på balkonger, betongheller på markterrasser. Det installeres én stk utelampe samt én stk. dobbelt stikk.

HEIS
Heis fra parkeringskjeller. Leilighet 3.01 og 3.02 har direkte inngang til leiligheten fra heisen.

Se for øvrig ytterligere informasjon i prospektet inkludert alle vedlegg.

Tilvalg

Utbygger vil gi kjøperne mulighet for å gjøre individuelle tilpasninger i egen bolig innen gitte frister.

Det vil bl.a. bli gitt mulighet for alternative fargevalg på vegger og parkett typer på gulv, samt endring av kjøkkenleveranse i henhold til leverandørens sortiment.

Det kan gjøres endring av baderomsinnredning, armatur og fliser på våtrom i henhold til flisleverandørens sortiment. Det kan velges mellom 8 farger på kjøkkeninnredningen Focus. Evt. ønsker om endringer på tegninger, samt annen kjøkkenmodell er tilvalg.

Flere elektropunkter kan velges, det gjelder både stikkontakter, lampepunkter, TV punkter og data punkter. I tillegg kan det være mulig med begrensede tilvalg på sanitær og ventilasjon og varme.

Det er ikke anledning til å flytte på plassering av hvitevarer i kjøkken, eller gjøre tilvalg som krever endring i bærende konstruksjoner/tekniske installasjoner i boligen som fasader og vegger.

MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.
MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.
MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.

Det tillates ikke å bytte leverandør innenfor de ulike fagene da det er fast avtale med disse inntil leiligheten er overlevert.

Tilvalgmulighetene vil som nevnt være avhengig av hvor langt i byggeprosessen prosjektet har kommet. Tilvalg prises separat per kjøper. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15% av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova §9. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat avtale. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør/underleverandør. Betaling for endrings- eller tilleggsarbeider faktureres særskilt av utførende entreprenør når vedkommende endrings- eller tilleggsarbeider er utført, forutsatt at tilfredsstillende garanti for tilleggsarbeid er stilt, jfr. § 47. Garanti for endrings- og tilleggsarbeider etter § 47 stilles av utførende entreprenør, og er selger uvedkommende.

Endringer utover ovennevnte må på fritt grunnlag vurderes av selger og dennes underleverandører. Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift.
Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, samt plassering av vann og avløp.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet, er interessent/ kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Det må da tas forbehold i kjøpetilbudet dersom interessent/kjøper har ønske om tilvalg/endring som denne mener skal være mulig å få levert av selger. Konferer megler for nærmere informasjon. Alle kostnader forbundet med tilvalg skal være innbetalt før overtagelse.

MARIENLUNDVEIEN 3 B - Kun ment som illustrasjon - avvik vil forekomme. Illustrasjonen kan vise detaljer som ikke er inkludert i prisen. Se leveransebeskrivelsen.
Marienlundparken - pågående planarbeid i kommunen (forbehold - avvik kan forekomme)

Tomt

Eiet tomt: 1338 kvm. (felles eiet tomt for sameiet).

Tilbaketrukket og flott parkmessig hage med sittebenk og beplantning. Gårdsplass til inngangsparti fra Skoleveien og innkjøring til garasjeanlegget fra Marienlundveien.

Robotgressklipper til fellesareal.

Avfallshåndtering planlegges som skjermet utførelse mot bygget, beliggende langs Skoleveien.

Det er planlagt støyskjerm mot vei, som situasjonskart illustrerer. Kommunen har imidlertid bedt om at det foretas ny støymåling på et senere tidspunkt, og antydet at skjermen ikke bør settes opp dersom dette ikke er nødvendig. En evt støyskjerm vil være lavtbyggende og integrert i terrenget.

Det er en større høydeforskjell mellom eiendommene Marienlundveien 3A og 3B. Marienlundveien 3A huser per i dag en lokal dagligvareforretning med kundeinngang på motsatt side av nybygget - altså mot syd. Forretningen har lite parkering, og baserer seg for det meste på gående kunder fra nabolaget.

Det er som nevnt planer fra Oslo kommune om å lage Marienlundveien til en blindvei, samtidig som de vurderer å utvide Marienlundparken.

Planene er ikke vedtatt, og det vites ikke med sikkerhet hvorvidt det blir en realitet (se mer info under "Beliggenhet").

Parkering

Under bygget ligger garasjekjelleren med parkeringsplasser. Det går heis og trapper direkte opp fra garasjekjeller til alle etasjeplan foruten takterrassene. Heisen går som nevnt direkte inn i begge toppleilighetene (leilighet 3.01 og 3.02). Egen tilgangskontroll i heisen for disse 2 leilighetene.

Det vil bli forberedt for ladestasjoner til hver parkeringsplass, med mulighet for etablering av el-bil lader på kjøpers bekostning.

Sykkelstativ ved nedkjøring til garasjeanlegget.

Oppvarming og ventilasjon

Termostartstyrt gulvvarme i entre, stue, kjøkken og bad. Panelovner, farge sort. på soverom

Frittstående gasspeis av typen Rais Viva eller tilsvarende leveres til de som ønsker dette. Kjøper avtaler med selger hvor dette plasseres. Det forutsettes at slik gasspeis er mulig å levere forskriftsmessig ifht. plassering, varmerør, gass-skap, etc. og at det ikke legges opp til annet enn kostnadsmessig normallevering/montering. Gassbeholder plasseres på balkong/uteplass. Skulle det (for enheten det dreier seg om) mot formodning ikke være mulig å få til dette innenfor gitte rammer utgår peis i leveransen.

Nedsenket himling der det er nødvendig for fremføring av ventilasjon og tekniske installasjoner.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Marienlundveien 3 B eller det navnet sameiet konstituerer. Sameiet består av 8 seksjoner, og reguleres av vedtekter og husordensregler som konstitueres av sameiet dersom utbygger ikke allerede har etablert dette. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jfr. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eierform og organisering

Eierseksjonen vil tilhøre et sameie som også omfatter garasjeanlegg. Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele parkeringsplasser og sportsboder på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som en særskilt næringsseksjon. I forbindelse med overtagelser beholder selger fordelingsrett til parkeringsplasser og sportsboder inntil alle seksjoner er overlevert.

Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer innenfor eiendommen.

Vedtekter er normalt sett utarbeidet av selger i samråd med forretningsfører og presenteres/gjennomgås på konstituerende sameiemøte. Dokumentene vil kunne endres og vil i sin endelige form vedtas på konstituerende generalforsamling. Se utkast til vedtekter vedlagt prospektet.

Selger gjennomfører seksjonering av eiendommen. Forutsatt godkjenning av kommunen, Statens Kartverk og gjennomføring av utbygger, planlegges det at garasjeplasser seksjoneres som tilleggsdeler til hver seksjon der garasjeplass(er) er inkludert i handelen.

Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet samt evt. tilleggsdeler. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal foruten evt. vedtektsbestemte disponible arealer. De andre sameierne har, i henhold til Eierseksjonslovens § 31, panterett i seksjonen. Som medlem i et eierseksjonssameie, og i tråd med vedtektene, vil kjøper ha både rettigheter og forpliktelser.

Faste løpende kostnader

Størrelsen på felleskostnaden er ikke endelig fastsatt men basert på erfaringstall og er stipulert til ca. kr 40,- pr. kvm BRA pr måned. Felleskostnaden vil bl.a. avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer og utviklingen av markedsprisen for disse utgiftene. Felleskostnadene vil bli endelig fastsatt når alle tilbud er innhentet og fordelingsnøkkel er avklart.

Felleskostnadene er planlagt å dekke: Kommunale avgifter, forsikring, heiskontroll, snøbrøyting og grønt stell, felles strøm og vann, forretningsførsel, kabel-TV og bredbånd og avsetning til vedlikehold/vask fellesarealer. Varmt og kaldt tappevann fra egen bereder samt strøm og varme til egen enhet holdes utenom fellesutgiftene.

Det er opp til sameiet/generalforsamlingen å endre ønsket servicetilbud og felleskostnader. Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets generalforsamling. Kjøper er forpliktet til å være en del av sameiet og dekke sin forholdsmessige andel av sameiets fellesutgifter i henhold til eierseksjonsloven og sameiets vedtekter.

Driftsutgifter for garasjeanlegg fordeles likt per parkeringsplass.

Det må forventes en forskuddsinnbetaling av felleskostnader for å tilføre sameiet likviditet - se «kjøpsomkostninger».

Adgang til utleie

Kjøper får full råderett over egen bolig og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Servitutter/rettigheter

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnbøkene viser. Grunnboksutskrifter følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Grunnboksutskriftene omfatter eiendommen før evt. sammenføyning og seksjonering. De fremtidige seksjonene vil være fri for rene pengeheftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser (Eierseksjonslovens § 31).

Det kan forekomme at servitutter/erklæringer blir tinglyst som pengeheftelser uten at dette har begrensninger for råderetten. Selger kan også tinglyse bestemmelser som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet, pålagt av offentlige myndigheter eller nødvendige bestemmelser knyttet til sameiet eller naboforhold.

Det er per i dag tinglyst en rekke heftelser/erklæringer på eiendommene. Pantedokument til selgers bank og til megler (pant og urådighetserklæring) er også tinglyst, men disse heftelsene vil bli innfridd i forbindelse med kjøpers overtagelse av seksjonen.

Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler ol.

Betalingsbetingelser

Det forutsettes at delinnbetaling (forskudd) på 10 % av kjøpesummen innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet, samt at skriftlig dokumentasjon på finansiering skal fremlegges av kjøper. Beløpet er en sikkerhetsstillelse fra kjøper overfor selger for gjennomføring av oppgjøret og for dekking av ethvert eventuelt tap (forsinkelsesrenter og/eller erstatning) selger måtte lide dersom kjøper ikke oppfyller denne avtalen korrekt. Selger er derfor berettiget til å kreve ethvert tap kjøpers kontraktsbrudd har medført dekket av forskuddet. Kjøper forplikter seg ved denne avtalen til ikke å kreve beløpet tilbakeført til egen konto. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stillet garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for forskuddet. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra entreprenør. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen med en ukes skriftlig varsel.

Alle innbetalinger skal skje til meglers klientkonto og merkes med adresse og oppdragsnummer. Kjøpesummen regnes ikke som betalt med befriende virkning for kjøperen før den er godskrevet (valutert) meglerens klientkonto. Denne dato er utgangspunkt for renteberegning mellom partene.

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til megleren i rett tid, betaler kjøperen forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven til selgeren. Denne bestemmelse gir dog ikke kjøperen rett til å forlenge betalingsfristen ut over de frister som er avtalt. Ved vesentlig forsinket betaling vil selgeren også kunne stanse arbeidet og/eller heve kontrakten.

Den del av kjøpesummen som forfaller til betaling ved kontraktsinngåelsen vil bli innsatt på meglerens klientkonto. Beløpet kan bare utbetales til selgeren før overtagelse dersom tilfredsstillende selvskyldnergaranti, utstedt til kjøperen iht. bufl. § 47, foreligger. Dersom selvskyldnergaranti ikke fremlegges, vil oppgjør med selgeren først finne sted etter kjøperens overtagelse av seksjonen og skjøte er tinglyst med hjemmelsoverføring til kjøperen.

Dersom kjøperen ønsker å påberope seg mangler ved overtakelse eller noe av beløpet på annen måte er omtvistet ved overtakelse, kan ikke selgeren holde tilbake nøkler eller nekte å overlevere seksjonen, dersom kjøperen deponerer på meglerens klientkonto. Megleren skal kunne foreta utbetalinger fra kontoen i samsvar med rettskraftig dom eller annen avgjørelse som har virkning som rettskraftig dom.

Selgeren kan også kreve at beløpet utbetales fra megler dersom selgeren dokumenterer at arbeidene det deponerte beløpet er relatert til er utført, og kjøperen ikke lojalt medvirker til å få beløpet frigjort.

Dersom partene er uenige om størrelsen på eventuelt beløp som skal deponeres og/eller tilbakeholdes, kan partene avtale å engasjere en uavhengig takstmann eller lignende til å vurdere beløpets størrelse. Dersom konklusjonen til den engasjerte er rimelig i samsvar med det enten kjøperen eller selgeren har gjort gjeldende som et riktig beløp, skal den annen part dekke kostnadene til den engasjerte.

Selgeren tar forbehold om å heve avtalen som følge av manglende betaling også etter overtakelse eller etter at skjøte er gitt forbrukeren, jfr. Bufl. § 57 andre ledd.

Lovgivning / Garantier

Kjøpet følger Bustadsoppføringslova frem til midlertidig brukstillatelse er gitt, hvor selger bl.a. plikter å stille en garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon til kjøper, jfr. bufl. § 12. Garantien gjelder for selgers plikt til oppfyllelse av kjøpekontrakten og vil utstedes når det er gitt igangsettingstillatelse, tilstrekkelig antall boliger er solgt og byggelånet er åpnet. Ved salg til aksjeselskap eller annen profesjonell part legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn, ikke Bustadoppføringslova.

Bankgarantien er på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligen til kjøper. Dette i henhold til bustadoppføringslova § 12. Garantien skal stilles senest 10 dager etter at alle selgers forbehold er løftet.

Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om eierseksjon for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. §3. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/investor, eller etter at boligen er ferdigstilt. Boligene vil da selges etter bestemmelsene i Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger står likevel fritt til å selge etter Bustadoppføringslova. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt som er vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Matrikkel

Gnr. 154 bnr. 60 i Oslo kommune

Andel fellesgjeld

Ingen

Megler

Portrettbilde av Kristian Bull

Kristian Bull

Eiendomsmegler/ Partner

Kontakt Kristian på e-post
bull@sem-johnsen.no

Kontakt Kristian på telefon
92 48 48 00

Kristian Bull har jobbet med eiendom siden 1998, som megler siden 2002 og selger ca. 50 boliger i året. Han er utdannet siviløkonom med master i finans og er partner og megler i Vikakontoret. Kristian ser på boligmegling som verdiskapning og etterlever både kvalitet, service og engasjement. Han selger din bolig som om det skulle vært hans egen og vet at det er de små detaljene som utgjør den store forskjellen.

Les mer