Høvik/Bekkestua - To strøkne og attraktive drømmeboliger i barnevennlig villastrøk. 5-6 sov. 1 solgt

Høvik/Bekkestua - To strøkne og attraktive drømmeboliger i barnevennlig villastrøk. 5-6 sov. 1 solgt

Nøkkelinfo

 • Pris
  15.500.000 – 15.750.000,–
 • Bruksareal
  206m2
 • Soverom
  5 – 6
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eierform
  Eierseksjon

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Megler: Hans Christian Freberg

Kort om prosjektet

1 av 2 solgt. Høvik/Bekkestua - Strøkne, attraktive drømmeboliger i barnevennlig villastrøk. 5-6 sov. Solrike utearealer

Høydepunkter

- Innholdsrike familieboliger i attraktivt villaområde på Høvik/Bekkestua.
- Spesielt barnevennlig beliggenhet i rolig stikkvei. Nærhet til tursti, skoler, barnehager og idrettstilbud.
- Gode solforhold og åpent utsyn mot friareal.
- Romslig oppholdssone på over 60 m² med store vindusflater i tre retninger.
- 5-6 soverom gir mulighet for kontor og/eller ekstra omkledningsrom.
- Flere stuer og galleri. Peis i stue på nedre plan.
- Egen gårdsplass med carport, p-plass og inngangsparti.
- Brukervennlig hage og takterrasse. Mulighet for romslig markterrasse.
- Kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Bærum Kjøkkensenter.
- Generell god standard etter TEK 17 med mulighet for tilpasning etter eget ønske.

Beliggenhet

Ekeberglia 37 A ligger i et rolig, attraktivt og barnevennlig villaområde på Høvik/Bekkestua. Boligen ligger i en liten stikkvei som deles av andre villabebyggelser, svært barnevennlige omgivelser med gode oppvekstsvilkår og hyggelig bomiljø. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til turvei som strekker seg helt til Sandvika i den ene retningen og Hosle i den andre.

Kort avstand til nærbutikken Coop Marked på Løkeberg. Gangavstand til Bekkestua sentrum som tilbyr det meste av servicefasiliteter som blant annet matvareforretninger, klesbutikker, interiørbutikker, diverse treningssentre, vinmonopol og apotek. Kort vei til flere rekreasjonsområder både på Skallum og Ballerud Golfbane samt kort avstand til flere badestrender ved sjøen, både på Sarbuvollen og Fornebu.

Kort vei til offentlig kommunikasjon med bussforbindelse fra Kleivveien, Bjørnekollen og Fossveien. Gangavstand til Gjønnes T-banestasjon med hyppige avganger. Bekkestua er også et knutepunkt for offentlig kommunikasjon, med T-bane, trikk og bussforbindelser.

Mer om eiendommen

Kort og trygg avstand til blant annet Høvik barneskole, Nadderud videregående og Ramstad ungdomsskole. Eiendommen sogner til Høvik barneskole.

Fastpris

Boligene selges til fastpris etter "førstemann til mølla" - prinsippet.

Bud skal fortrinnsvis inngis elektronisk og hver boligenhet har hver sin unike URL-adresse (internett-link) til et elektronisk budskjema gjeldende kun for den respektive boligenheten. Denne URL-adressen finner du inne på nettsiden for den enkelte bolig ved å klikke på ønsket boenhet i pristabellen. Interessenter kan ikke regne med at innsendt bud er registrert gyldig hos megler uten at skriftlig melding om dette er sendt til budgiver fra megler.

Det er viktig å ha lest hele prospektet inkludert alle vedlegg før budgivning. Interessenter kan ikke regne med at innsendt bud er registrert gyldig hos megler uten at skriftlig melding om dette er sendt til budgiver fra megler.

Forventet byggestart og ferdigstillelse/overtakelse

Estimert byggestart: Q2 2022
Estimert ferdigstillelse/overtakelse basert på byggestart: Q3/Q4 2023

Innhold

Innholdsrike familieboliger på ca. 206,7 m² BRA fordelt over 3 plan. Det er bl.a. lagt vekt på flere ulike oppholdssoner med stor sone på nedre plan (takhøyde på ca. 2,6 meter og vinduer i tre himmelretninger) og 2 øvrige oppholdsrom i ulike etasjer, noe som gir fleksibilitet i hverdagen til en familie med flere behov/interesser. I tillegg har foreldre enkel tilgang og god oversikt mot eget uteareal fra stue/kjøkken, samt hovedsoverom og TV-stue. 5-6 soverom dekker også evt. andre behov med mulighet for eksempel kontor, treningsrom eller flere omkledningsrom.

Hus 1 (6 soverom):

Nedre plan (ca. 81,1 m²): Entré (avsatt plass til garderobeskap) tilknyttet separat wc og trapp. Videre stor oppholdssone på hele 61 m² som inneholder stue med peis, spiseplass og kjøkken.

Eiendommen fra øst. Hver bolig har egen gårdsplass med carport, biloppstillingsplass og inngangsparti. Illustrasjon
Eiendommen fra nord/øst. Hver bolig har egen gårdsplass med carport, biloppstillingsplass og inngangsparti. Illustrasjon

God romfølelse med takhøyde på ca. 2,6 meter, store vindusflater og skyvedører som gir utgang fra både stue og spiseplass til eget uteareal. Sportsbod på ca. 5 m² med utvendig adkomst fra inngangsparti.

Midtre plan (ca. 70,2 m²): Trapperom, stue, samt hovedsoverom med eget bad og omkledningsrom. Gode lysforhold med vinduer i tre himmelretninger, store skyvedører og utgang til solrik takterrasse på 11 m² fra både stue og hovedsoverom. Videre inneholder etasjen gjesterom, vaskerom og gjestebad/barnebad med mulighet for badekar (tilvalg). Mulig å utvide stuen på bekostning av gjesterom. Takhøyde på midtre plan ca. 2,4 meter

Øvre plan (ca. 55,4 m²): Galleri med store takvinduer og fire soverom (samtlige har avsatt plass til garderobeskap). Øvre plan har skråtak med takhøyde fra ca.1,5- meter og helt opptil 3,1 meter.

Hus 2 (5 soverom):

Nedre plan (ca. 81,1 m²): Entré (avsatt plass til garderobeskap) tilknyttet separat wc og trapp. Videre stor oppholdssone på hele 61 m² som inneholder stue med peis, spiseplass og kjøkken. God romfølelse med takhøyde på ca. 2,6 meter, store vindusflater og skyvedører som gir utgang fra både stue og spiseplass til eget uteareal. Sportsbod på ca. 5 m² med utvendig adkomst fra inngangsparti.

Midtre plan (ca. 70,2 m²): Trapperom, stue, samt hovedsoverom med eget bad og omkledningsrom. Gode lysforhold med store skyvedører og utgang til solrik takterrasse på 11 m² fra både stue og hovedsoverom. Videre inneholder etasjen gjesterom, vaskerom og gjestebad/barnebad med mulighet for badekar (tilvalg). Mulig å utvide stuen på bekostning av gjesterom..Takhøyde på midtre plan ca. 2,4 meter.

Øvre plan (ca. 55,4 m²): Galleri med store takvinduer, romslig soverom (16 m²) og to mindre soverom (samtlige har avsatt plass til garderobeskap). Øvre plan har skråtak med takhøyde fra ca.1,5- meter og helt opptil 3,1 meter.

Standard

Boligene vil holde en generell god standard og blir oppført iht.

Skjermbilde av solbane 21.juni (Sun Seeker sol-app)
Solrike utearealer med takterrasse og mulighet for stor markterrasse tilknyttet stue/kjøkken. Illustrasjon

bestemmelsene i Plan og Bygningsloven og gjeldende byggeforskrifter (TEK17).

Kjøkkeninnredning:
Kjøkkeninnredning leveres fra kvalitetsleverandøren Bærum Kjøkkensenter. Lakkerte fronter i fargen NCS 8500-N med integrerte grep og benkeplate fra Scangranitt, stenkomposittplate Bianco Drift 20mm, eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør. Kjøl-/fryseskap i høyskap, stekeovn og oppvaskmaskin fra Siemens eller fra leverandør med tilsvarende kvalitet. Platetopp med integrert ventilator fra Eico eller fra leverandør med tilsvarende kvalitet. Kjøkkeninnredning med hvitevarer er kostnadsberegnet til kr. 250.000,- inkl. mva. og montering. Mulighet for tilpassing/endring av blant annet farge på fronter, benkeplate og innredninger i skap/skuffer som tilvalg.

Baderom:
Flislagt gulv og vegger i bad. Det leveres toaletter i hvitt porselen.

Stor oppholdsone på over 60 m² med peis, utgang til hage og vindusflater i tre retninger. Illustrasjon
Hovedsoverom mot takterrasse og stue. Illustrasjon

Det leveres baderomsinnredninger av type Bathlife Eufori sort matt i baderom og WC. Ett-greps blandebatteri fra Tapwell. Det leveres fliser av normal god kvalitet (se beskrivelse under punkt Vegger). Dusjnisje leveres med dusjvegg i normal god kvalitet. Baderomsinnredning leveres fra Bathlife eller fra leverandør med tilsvarende kvalitet.

Gulv:
Gulv i beboelsesrom og innvendige boder leveres med 1-stavs eikeparkett fra Harmoni type Nordlys eik hvitlasert, børstet og matt lakk som standard. Det leveres hvitmalte gulvlister 12x58mm i alle rom med parkett samt i entré. Listverk med synlig spikring. Gulv i baderom og vaskerom/teknisk rom leveres med fliser type Urbancrete Dark Greige R10A Rect i format 60x60cm, format 5x5cm i dusjsoner fra Fagflis eller annen type av tilsvarende kvalitet. Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør.

Det vil for øvrig være mulig å gjøre tilvalg på flis, eventuelt mot vederlag. Gulv i sportsbod leveres i støpt betong.

Vegger:
Innvendige vegger er av gips og sparkles og males i fargen NCS 1202-Y26R (pen gråfarge) som standard. Det vil være mulig å velge mellom ytterligere farger som et tilvalg. Det leveres listefrie løsninger rundt vinduer. Vegger i sportsbod med ubehandlet plater. Vegger i bad leveres med fliser type Urbancrete Dark Greige R10A Rect i format 60x60cm fra Fagflis eller annen type av tilsvarende kvalitet. Det vil for øvrig være mulig å gjøre tilvalg på flis, eventuelt mot vederlag.

Himlinger:
Alle himlinger leveres med sparklet og hvitmalt gips. Det leveres ikke taklist, overgang mellom vegg og tak/himling fuges. Himling i sportsbod og med ubehandlet gips. Innerdører: Dører leveres som glatt hvit utførelse type Swedoor med slette dørblader og flate terskler, eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.

Hovedsoverom mot omkledningsrom og eget baderom. Illustrasjon
Romslig soverom øvre plan (hus 2). Hus 1 inneholder 6 soverom og hus 2 inneholder 5 soverom. Illustrasjon
Delikate baderom. Muilghet for badekar som tilvalg. Illustrasjon

Dørvrider i børstet stål.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper leveres av Hagen, type Stryntrappa Foss eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør. Trinn leveres i hvitlasert heltre eik. Malte trappevanger og håndløper. Rekkverk og returgelender med glass. Åpne trinn med barnesikring.

Vinduer og ytterdører:
Vinduer leveres i isolerglassvinduer. Dører til terrasser leveres i samme kvalitet og utførelse som vinduer. Ytterdør leveres som Swedoor i fargen NCS S8500-N eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør, Dørvridere leveres i børstet stål.
Gulv, etasjeskiller:
Gulv på grunn utføres i betong. Etasjeskillere mellom etasjene leveres som trebjelkelag med overliggende sponplater og underliggende himling av gips.

Yttervegger:
Yttervegger i tre består innvendig av 13 mm gipsplater, krysslektet med 48 mm, bindingsverk i 198 mm, vindsperre, utlekting og ytterkledning.

Stående utvendig kledning leveres med dobbelfals. Liggende kledning med dobbelfalset kledning og fenderkledning. Kledning i treverk leveres behandlet med Trebit 9061 Jernvitrol.

Tak:
Takkonstruksjoner i treverk. Tak tekket med sorte Plannja panneplater eller produkt med tilsvarende kvalitet fra annen leverandør Utvendig trapper, terrasser og støttemurer: Eventuelle trapper i terreng utføres impregnert virke. Markterrasse er ikke medtatt, men det legges gress. Takterrasse med impregnerte terrassebord i 28x120mm. Det leveres med støttemur i blokker/betong der det er nødvendig, der det ikke er nødvendig leveres det skrått planert.
Sanitærinstallasjoner - Generelt:
Rør legges i sjakter der dette kreves pga lyd- og brannkrav. Vannledninger i boligene legges skjult i himlinger og lettvegger som rør-i-rørsystem med egne vannskap plassert der det er mest ideelt.

Planskisse nedre plan. Stor oppholdsone på over 60 m² med god takhøyde (ca. 2,6 meter) og store vindusflater i tre retninger.
Planskisse midtre plan

Sanitærinstallasjoner - generell leveranse:
- Stoppekran og eventuelt innfelt koblingsskap for rør-i-rør system.
- Sluk på gulv i bad
- Varmtvann fra varmtvannsbereder (normalt 300L)
- Vegghengt klosett med sete og lokk på alle bad og WC.
- Ett-greps blandebatteri på kjøkken, bad og WC.
- Termostat dusjbatteri med garnityr i dusjnisje.
- 1 stk kran og avløp for vaskemaskin plassert i vaskerom/bad.
- Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk. - Det monteres en utekran til hver boenhet, plassering bestemmes av selger.

Ventilasjon:
Boenhetene leveres med balansert ventilasjon, avtrekk fra kjøkken med kullfilter eller med kanal ut i yttervegg. Plassering bestemmes endelig av selger etter detaljprosjektering, men antas plassert i bod eller teknisk rom.

Elektroinstallasjoner - Generelt:
Anlegget leveres etter forskriftene (NEK400) som vanlig skjult anlegg med innfelt materiell der det bygningsteknisk er mulig. Det monteres utvendig belysning, ved inngangsparti/gårdsplass og ved terrasse. Det legges opp til opplegg for mulighet til å montere el-billader. Det gjøres klart med infrastruktur for mulighet til TV/bredbånd i huset. Tilknytningsavgift og abonnement avgift bestilles og betales av kjøper.

Det legges opp til smarthusstyring av gulvvarme. Strømskap på fasade. Plassering bestemmes av selger i forbindelse med detaljprosjekteringen.

Tilvalg:
Kjøper vil få mulighet til å gjøre tilvalg innenfor følgende kategorier:
- Parkett fra leverandører ført av Maxbo.
- Fliser fra Fagflis
- Farge på innervegger.
- Garderobeskap og -innredninger fra Bærum Kjøkkensenter. (Garderobeskap er ikke inkludert i leveransen.
- Kjøkkeninnredning og hvitevarer fra Bærum Kjøkkensenter.
- Elektro - Downlights, opplegg til el-billader, stikk og brytere
- VVS-utstyr - Blandebatterier/garnityr, dusjvegger, toaletter og badekar.

Tomt

Tomtens totale areal utgjør ca. 1 288 m² (felles eiet tomt). Tomten har gode solforhold og hyggelig utsyn mot friareal og tursti mot nord/vest. Utendørs fellesareal blir fordelt med eksklusive bruksretter til hver av seksjonene iht. utomhusplan som følger vedlagt. Boligene vil ha kvaliteter som solrike utearealer med takterrasse, hage med mulighet for stor markterrasse, samt egen gårdsplass med carport, biloppstillingsplass og inngangsparti.

Tomten skal "ferdig" opparbeidet fremstå som en pen tomt ferdig planert med sådde frø eller ferdiggress der det er egnet. Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og avtale om overtagelse. Gårdsplass og carporter gruses. Bearbeiding av utomhusarealene med eventuelt hekk, trær, leker etc. inngår ikke i leveransen. Gjerder vil være av flettverk der det er behov.

Parkering

Hver enhet får egen carport, samt biloppstillingsplass på egen gårdsplass. Takhøyden i carporten er beregnet til ca. 2,4 meter. Kjøper vil få mulighet til å gjøre tilvalg i forbindelse med opplegg til el-billader.

Oppvarming og peisovn

Boligene oppvarmes med elektrisk gulvvarme i entré, WC, bad, vaskerom/teknisk rom og stue/kjøkken. Det legges opp til smarthusstyring av gulvvarme. Boligen leveres med stålpipe og peisovn type Aduro 9, eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.

Eierform og organisering

Boligene vil bli organisert i et sameie. Sameiet Ekeberglia 37 vil bestå av 2 boligseksjoner med lik eierandel. Den enkelte sameier vil ha full rettslig råderett over sin seksjon, herunder til salg, bortleie og pantsettelse. Se for øvrig sameiets vedtekter for ytterligere informasjon.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Skoler og barnehager

Skoler:
Høvik skole (1-7 kl.) 1.3 km/16 min gange (460 elever, 21 klasser) - Sogner til eiendommen.
Stiftelsen Bærum Montessoriskole (1-10 kl.) 1.5 km/18 min gange (112 elever, 9 klasser)
Løkeberg skole (1-7 kl.) 1.7 km/21 min gange (535 elever, 21 klasser)
Stabekk skole (1-7 kl.) 1.9 km/23 min gange (380 elever, 14 klasser)
Ramstad skole (8-10 kl.) 1.1 km/13 min gange (500 elever, 18 klasser) - Sogner til eiendommen.
Nadderud videregående skole 1.8 km/13 min gange (460 elever)
Oslo International School 1.8 km/22 min gange (90 elever)

Barnehager:
Ekebergparken barnehage (1-5 år) 1 km/12 min gange (54 barn, 3 avdelinger)
Trygg start familiebhg. Høvik (1-3 år) 1.1km/14 min gange (9 barn, 1 avdeling)
Haslum idrettsbarnehage (1-6 år) 1.6km/20 min gange (94 barn, 6 avdelinger)

Betalingsbetingelser

Det forutsettes at delinnbetaling (forskudd) på 10 % av kjøpesummen innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet, samt at skriftlig dokumentasjon på finansiering skal fremlegges av kjøper. Beløpet er en sikkerhetsstillelse fra kjøper overfor selger for gjennomføring av oppgjøret og for dekking av ethvert eventuelt tap (forsinkelsesrenter og/eller erstatning) selger måtte lide dersom kjøper ikke oppfyller denne avtalen korrekt. Selger er derfor berettiget til å kreve ethvert tap kjøpers kontraktsbrudd har medført dekket av forskuddet. Kjøper forplikter seg ved denne avtalen til ikke å kreve beløpet tilbakeført til egen konto. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stillet garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for forskuddet. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra entreprenør. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen med en ukes skriftlig varsel.

Alle innbetalinger skal skje til meglers klientkonto og merkes med adresse og oppdragsnummer. Kjøpesummen regnes ikke som betalt med befriende virkning for kjøperen før den er godskrevet (valutert) meglerens klientkonto. Denne dato er utgangspunkt for renteberegning mellom partene.

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til megleren i rett tid, betaler kjøperen forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven til selgeren. Denne bestemmelse gir dog ikke kjøperen rett til å forlenge betalingsfristen ut over de frister som er avtalt. Ved vesentlig forsinket betaling vil selgeren også kunne stanse arbeidet og/eller heve kontrakten.

Den del av kjøpesummen som forfaller til betaling ved kontraktsinngåelsen vil bli innsatt på meglerens klientkonto. Beløpet kan bare utbetales til selgeren før overtagelse dersom tilfredsstillende selvskyldnergaranti, utstedt til kjøperen iht. bufl. § 47, foreligger. Dersom selvskyldnergaranti ikke fremlegges, vil oppgjør med selgeren først finne sted etter kjøperens overtagelse av seksjonen og skjøte er tinglyst med hjemmelsoverføring til kjøperen.

Dersom kjøperen ønsker å påberope seg mangler ved overtakelse eller noe av beløpet på annen måte er omtvistet ved overtakelse, kan ikke selgeren holde tilbake nøkler eller nekte å overlevere seksjonen, dersom kjøperen deponerer på meglerens klientkonto. Megleren skal kunne foreta utbetalinger fra kontoen i samsvar med rettskraftig dom eller annen avgjørelse som har virkning som rettskraftig dom.

Selgeren kan også kreve at beløpet utbetales fra megler dersom selgeren dokumenterer at arbeidene det deponerte beløpet er relatert til er utført, og kjøperen ikke lojalt medvirker til å få beløpet frigjort.

Dersom partene er uenige om størrelsen på eventuelt beløp som skal deponeres og/eller tilbakeholdes, kan partene avtale å engasjere en uavhengig takstmann eller lignende til å vurdere beløpets størrelse. Dersom konklusjonen til den engasjerte er rimelig i samsvar med det enten kjøperen eller selgeren har gjort gjeldende som et riktig beløp, skal den annen part dekke kostnadene til den engasjerte.

Selgeren tar forbehold om å heve avtalen som følge av manglende betaling også etter overtakelse eller etter at skjøte er gitt forbrukeren, jfr. Bufl. § 57 andre ledd.

Matrikkel

Gnr. 8 bnr. 679 i Bærum kommune

Lovgivning / Garantier

Kjøpet følger Bustadsoppføringslova frem til midlertidig brukstillatelse er gitt, hvor selger bl.a. plikter å stille en garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon til kjøper, jfr. bufl. § 12. Garantien gjelder for selgers plikt til oppfyllelse av kjøpekontrakten og vil utstedes når det er gitt igangsettingstillatelse, tilstrekkelig antall boliger er solgt og byggelånet er åpnet. Ved salg til aksjeselskap eller annen profesjonell part legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn, ikke Bustadoppføringslova.

Bankgarantien er på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligen til kjøper. Dette i henhold til bustadoppføringslova § 12. Garantien skal stilles senest 10 dager etter at alle selgers forbehold er løftet.

Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om eierseksjon for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. §3. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/investor, eller etter at boligen er ferdigstilt. Boligene vil da selges etter bestemmelsene i Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger står likevel fritt til å selge etter Bustadoppføringslova. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt som er vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Hvitvaskingsloven

Megler er rapporteringspliktig etter Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering, "hvitvaskingsloven". Megler er derfor forpliktet til å gjennomføre kundetiltak for både oppdragsgiver og kjøper, som blant annet innebærer plikt til å gjøre tiltak for å få bekreftet identiteten til kjøper og eventuelle "reelle rettighetshavere".

Normalt skjer bekreftelse av en persons identitet ved fremvisning av gyldig legitimasjonsdokument (ved personlig fremmøte), ved bruk av BankID, eller ved fremleggelse av en bekreftet kopi av et legitimasjonsdokument. Dersom kjøper er en juridisk person (AS, ANS, eller øvrige selskapsformer) må det foretas "egnede tiltak" for å kartlegge "reelle rettighetshavere" av kjøper.
Kjøper er forpliktet til å bidra til gjennomføring av de kundetiltak som initieres av Sem & Johnsen.

Dersom kjøper ikke bidrar til at Sem & Johnsen får gjennomført tilfredsstillende kundetiltak, kan ikke Sem & Johnsen gjennomføre transaksjonen, jfr. hvitvaskingsloven § 21. Manglende bidrag til gjennomføring av tilfredsstillende kundetiltak er å betrakte som mislighold av avtalen med selger. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Megler

Portrettbilde av Hans Christian Freberg

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Kontakt Hans Christian på e-post
hcf@sem-johnsen.no

Kontakt Hans Christian på telefon
99 43 29 22

Hans Christian er utdannet eiendomsmegler fra BI i juni 2014, og har i over fem år arbeidet som co-megler for selskapets leder, Christoffer Askjer. Gjennom sin karriere har han så langt bistått i over 450 boligsalg hvorav 80% er brukte boliger i selskapets primærområder, mens de resterende 20% er prosjekterte boliger under oppføring.

Hans Christian arbeider nå med egen portefølje og har de siste årene hatt en spesielt god utvikling etter anbefalinger fra både kunder og kolleger. Han blir beskrevet som en meget hardtarbeidende og dedikert eiendomsmegler.

Les mer