Veritas Have, leil. C2-101

Veritas Have, leil. C2-101

Nøkkelinfo

 • Pris
  10.100.000,–
 • Bruksareal
  92m2
 • Soverom
  2
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eierform
  Eierseksjon

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Jørgen Kjendlie

Kort om prosjektet

VERITAS HAVE - Prosjektert leilighet tett på sjøen. Heis - peis - garasje - solrik terrasse + hage -Q4-2021

Høydepunkter

Denne spennende leiligheten ligger blant historiske bygninger i Veritasparken. Leiligheten ligger sydvendt med stor markterrasse på 28 kvm samt hage på 75 kvm. Veritas Have vil primært bestå av store, representative leiligheter med spennende og gjennomtenkte planløsninger, men det finnes også mindre leiligheter hvor terrasser og balkonger er romslige og med svært gode solforhold.

Leiligheten har praktisk planløsning, med god arealutnyttelse. Her kan du nyte livet og virkelig føle deg hjemme. Prosjektet bygges etter krav som sikrer deg gode tekniske, miljømessige og økonomiske løsninger du vil ha glede av så lenge du bor i leiligheten.

Her får du de samme godene som ved å bo i en enebolig; et koselig grøntområde, romslige balkonger og hyggelig utsikt. Samtidig slipper du å bekymre deg for alt som skulle vært gjort med huset. Du kan med god samvittighet overlate vedlikehold av fasader og plenklipping til andre.

Prosjektet bærer preg av høy standard med blant annet 1. sortert enstavs eikeparkett, kjøkken fra Sigdal, integrerte hvitevarer fra Siemens, baderomsinnredning fra Foss bad, vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon og elko-pluss som standard. Leiligheten får gasspeis.

Beliggenhet

I Veritas Have bor du i et hyggelig villaområde med nærhet til det du trenger. Leilighetene ligger rolig og tilbaketrukket bak de gamle historiske byggene "Eidsvoll", "Turnhallen" og de 2 flotte og nyrestaurerte sveitservillaene. Hyggelig utsikt til omgivelsene rundt. De øverste leilighetene vil kunne se fjorden. Bilen står trygt forvart i felles garasjekjeller under hus A og B.

Å flytte i leilighet innebærer for mange å åpne døren til en ny, mer aktiv livsstil. På Høvik ligger alt til rette for en enklere hverdag; fine turområder, kort vei til sjøen, dagligvare, apotek og andre servicefunksjoner på nærsenteret på Høvik. Det tilrettelegges for egen kajakkparkering og smørebod i prosjektet. Det er gode barnehage- og skoletilbud i området.

Stedet du bor blir en del av deg. Trives man hjemme, får man gjerne ny energi og livskvalitet.

Mer om eiendommen

Innhold

LEVERANSEBESKRIVELSE
Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:

De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK 17. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet.
Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3D-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i salgsoppgaven som er gjeldende. Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen.

Vinduenes plassering, format og mål i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer og fasader, som følge av blant annet den arkitektoniske utforming og/eller tekniske løsninger og avhengigheter.
Enheter som ikke er utformet for tilgjengelighet fremgår av leilighetsoversikt/prislisten i salgsoppgaven
Nedenfor beskrives byggenes hovedelementer med angivelse av typer og kvalitet:

KONSTRUKSJON OG FASADE
Byggene vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger vil bli utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon og vindsperre utvendig kledd med teglforblending og innslag av trekledning.
Syd- og vestvendte vinduer blir levert med ferdig innstallert screenmarkiser som solavskjerming.

Alle leiligheten oppføres etter kravene i TEK 17 med unntak av enkelte dispensasjoner.

GULV
1 stavs eikeparkett, Tarkett Shade, eik cream white, robust plank i bredde 162mm, tilnærmet "kvistfri" 1. sortering. Man kan alternativt velge parkett i mattlakert hvit, hvitlasert oljet eller natur mattlakkert i stue/kjøkken, soverom, gang/entré, wc-rom og bod. Disse alternaivene kan velges av kjøper uten priskonsekvens. Rettkant eikelist, 15x50 mm i lakkert utførelse tilpasses parkettvalget mht. farge. Mot tillegg i pris (tilvalg) kan et utvalg av andre parkettyper og gulvlistprofiler velges.
Det kan velges flis i gang og bod i stedet for parkett, uten tillegg i pris. Dette gjelder for flistyper som er nærmere presentert av selger.

Det leveres gulvfliser på bad, vaskerom og gang av typen Grespor Minos 30x30, eller tilsvarende. Det kan velges fritt mellom Grespor Minos 30x30 i fargene Ash, Night, Vulcanic eller Day.

Det leveres fliser nedfelt i dusjsonen i tilsvarende kvalitet og farve i dimensjon 5x5. Selger kan uten varsel velge å tilby tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.
Sementbasert fuge på gulv i farge tilpasset flisvalg. Standard leggemåte er rettlagt. Andre leggemåter vil kunne bestilles som tilvalg. Leiligheter som har eget vaskerom får levert sokkelflis av samme flistype som gulvet.
Andre flistyper er tilgjengelig som tilvalg.

VEGGER
Vegger utføres som sparklet og malt betong og/eller malte gipsvegger. Veggene males i fargen 1624 Letthet. Det kan velges mellom 7 andre utvalgte farger uten pristillegg, begrenset til en farge pr rom.
Veggene oppfyller forskriftskrav med hensyn til lydreduksjon og brannspredning. Vegger i baderom og wc-rom er isolerte.
Innvendige vegger mellom leilighetene og mot korridorer er isolerte mht. lyd- og brann iht. gjeldende krav.

Keramiske veggfliser på bad av typen Cerev Cipreste 19,7x39,7 valgfritt matt eller blank, eller tilsvarende på baderom. Det kan velges samme flis med blank overflate uten pristillegg. Sementbasert fuge i farge tilpasset flisvalg.. Standard settemåte er rettsatt liggende format. Andre settemåter vil kunne bestilles som tilvalg. WC-rom og vaskerom har malte vegger.

Andre flistyper er mulig som tilvalg.

HIMLING
Innvendig tak leveres i malt betong i stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom, uten synlige V-fuger. Der himling av tekniske årsaker må nedfores helt eller delvis i oppholdsrom, leveres gipsplatehimling som sparkles og males. Typisk eksempel er innkassing/nedhimling av føringsvei for ventilasjonskanaler og sprinkelrør langs takenes sider og delflater. Mellom kjøkkenoverskap og tak leveres Sigdal takforing.

I bad, wc-rom, vaskerom, gang/entré og bod leveres nedsenket heldekkende sparklet og malt gipshimling med netto takhøyde ca. 2,30 m. Alle leiligheter leveres med LED downlights i nedforet gipshimling på bad og hall/entrè; minimum 3 stk. i hall/entrè/bad og minimum 2 stk. i WC rom. Overgang tak/vegg leveres listløse, fuget og malt. Takets hvitfarge males ca. 2 cm ned på vegg.

Himlingshøyden i stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom er ca. 2,60 m. Det kan i disse rom velges nedforet gipshimling eventuelt med innfelte downlights, sparklet og malt som tilvalg. Dette reduserer himlinghøyden til ca. 2,4 - 2,5 m avhengig av sprinkelsystem og byggehøyde på type downlights og lignende som eventuelt tilvelges.

ENTRÉDØRER/TERRASSEDØRER
Entrédørene til leilighetene leveres i fabrikkmalt utførelse iht. arkitektens fargevalg med samme farge på begge sider, med dørkikkert og FG-godkjent sikkerhetslås og i henhold til gjeldende teknisk forskrift mht. lyd og brann. Det leveres heve-/skyvedør med glass til balkong/terrasse med fabrikkmalt karm/ramme av tre med utvendig lakkert aluminiumsbekledning.
Enkelte leiligheter leveres med slagdør av tre med glass og utvendig lakkert aluminiumsbekledning til balkong/terrasse, det fremgår av salgstegningene hvilke leiligheter dette gjelder.

VINDUER OG INNVENDIGE DØRER
Vinduer leveres som fabrikkmalte hvite trevinduer med utvendig lakkert aluminiumsbeslag. Det leveres energiglass iht. TEK 17. Vindussmyg leveres sparklet og malt i veggfargen.

Innvendige dører leveres med 1 speil kompaktdør, Sweedor Unique 01L, fabrikkmalt hvit NCS S 0502-Y, farge Bomull, vitrinedør mellom gang og stue/kjøkken med hvite karmer og dørhåndtak i børstet eller blank stålutførelse. Dørvridere leveres av type A13162-16mm. Dørene leveres med flat terskel med luftespalte for ventilasjon. Hvitmalte listverk og utforing rundt innvendige dører. Listverk og utforinger leveres fabrikkmalt hvit NCS S 0502-Y, med synlig stift.
Det er minimum 1 åpningsbart vindu og/eller balkong/terrassedør pr. oppholdsrom. På grunn av byggets arkitektur og utforming må deler av vindusvasken påregnes som rutinemessig fellesvask for sameiet håndtert fra utsiden med egnet utstyr for tilkomst.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning leveres av Sigdal i type Horisont Palett eller Herregaard Palett som standard, med hvit eller sort homogen laminat benkeplate, eller hvitlasert eik benkeplate, uten tillegg i pris. Sigdal Horisont har slette fronter og innfreste grep som markerer denne oppgraderte modellens linjerene design. Sigdal Herregaard har klassiske profilerte fronter. Begge kjøkken kan leveres i flere Palett farger som tilvalg, inkludert i prisen. Det kan velges blant 30 farger og mønstre for laminat benkeplate uten pristillegg.

I leveransen inngår:
- Benkelengde og plassering iht. plantegning.
- Plassering og hvitevarer iht. plantegning, ferdig tilkoblet.
- 2 underskap som skuffeseksjon. (kan fravikes i mindre leiligheter).
- Takhøye overskap med høyde ca. 228 cm fra gulv, iht. plantegning. Oppforing til tak/avslutningslist.

Sigdal takforing med høyde ca. 32 cm mellom kjøkken overskap og tak.
- 1 vitrineskap som går ned til benk, med liten skuff, leveres til Herregaardskjøkken som avslutning på enden av benk.
Bredde 40 cm. I enkelte av de minste leilighetene leveres ikke vitrineskap ned til benk på grunn av plassmangel.
Det henvises til egne kjøkkentegninger.
- Høyskap og benkeskap forberedt for integrerte hvitevarer, med fronter.
- Integrerte hvitevarer fra Siemens, ferdig montert: Induksjon platetopp, stekeovn i høyskap (stekeovn leveres i benkeskap i mindre leiligheter hvor det ikke leveres høyskap i kjøkkenleveransen), helintegrert oppvaskmaskin og kjøl/frys kombiskap.
Pyrolyseovn kan velges som tilvalg mot tillegg i pris.
- Oppvaskbenk med nedfelt stålvask
- Kjøkkenbatteri type FM Matsson 9000 II, høy tut.

- Innfelte LED spotter i overskap, leveres av Sigdal og ID led downlight børstet stål (med dimmer
- Til Sigdal Horisont leveres ventilator av type Slimline Røros 602-12 Safe, med intergrert komfyrvakt SE1000 eller tilsvarende, med potenisialfritt signal, under overskap over platetopp levert og montert av ventilasjonsentreprenør.
- Til Sigdal Herregaard leveres ventilator type Røros Symfoni med integrert komfyrvakt SE1000. Røros Symfoni har LED lys og tilpasses ventilasjonssystemet.
- Kjøkkenhette leveres med lys, timerfunksjon, spjeld og potenisalfritt signal.

Kjøkkenomfanget på de minste leilighetene og enkelte andre leiligheter kan på grunn av tilgjengelig plass være redusert i forhold til minimumsleveransen som står beskrevet i listen over. Slike unntak fra overnevnte kjøkkenleveranse fremgår av den enkelte leilighets plantegning og kjøkkentegninger. Det utarbeides egne kjøkkentegninger for den enkelte leilighet.
Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Som tilvalg kan det velges blant Sigdal sine andre kjøkkenmodeller så langt det passer leilighetens planløsning og romhøyde. Som tilvalg kan det leveres Miele hvitevarer innenfor samme målbegrensninger.

Det vil bli utarbeidet egne pristilbud på slike tilvalg. Som tilvalg kan det også velges andre kjøkkenbatterier.

GARDEROBE
Det leveres 1 meter Sigdal eller tilsvarende garderobeskap pr. sengeplass, type glatt hvit med høyde i underkant ca. 2,07 m.
Enkelte leiligheter leveres med skyvedørsgarderobe der dette er markert på salgstegningen. Der salgstegningene viser mer skap enn nevnt over, er dette kun å regne som en illustrasjon av skappotensiale i leilighet.
Skyvedørsgarderober kan bestilles som tilvalg hos Sigdal, mot tillegg i pris.

BAD
Bad inneholder dusj, wc, baderomsinnredning med servant og speil med lys og stikk samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. I leiligheter som har vaskemaskin plassert i bod eller eget vaskerom er det avsatt plass til vaskemaskin og kondenstørketrommel i disse rommene. Hvilke leiligheter det gjelder fremgår av salgstegningene.

Som standard baderomsinnredning leveres Foss Bad Variant med slette fronter. Et utvalg andre typer av Variant-serien leveres som tilvalg uten priskonsekvens. Baderomsinnredningen leveres med brede skuffer og heldekkende servant i bredde 60, 80, 90 eller 120 cm. Bredde på baderomsinnredningen fremkommer av endelig plantegning av leiligheten og hensyntar krav til tilgjengelighet og plassbehov til dusj, toalett, vaskemaskin og kondenstørketrommel. Speilskap leveres over baderomsmøbel i samme bredde som underskap. Det leveres integrert lys og stikkontakt tilpasset baderomsinnredningens bredde. Stikkontakt kan bli plassert til siden for speilet i stedet for i speilet.
Vegghengt toalett innbygget med skjult cisterne av typen Geberit Duofix Sigma Cisterne. Toalettskål type Villeroy & Boch ONOVO med ONOVO kompakt slimline sete, med soft lock toalett lokk.
Dusjhjørne 90 x 90 cm med innfellbare hengslede dører type Alterna Picto eller tilsvarende. Dusjhode/garnityr på stang type Gustavsberg Nautic eller tilsvarende. Ett-greps dusj blandebatteri type FM Matsson 9000II, eller tilsvarende. Ett-greps servantbatteri type FM Mattson 9000II eller tilsvarende.
I wc-rom leveres vegghengt toalett av samme type som på bad. I wc-rom leveres også håndvask, speil på vegg over håndvask, stikkontakt og el.uttak for lys.
Som tilvalg er det mulig å velge blant andre toalettskåler, dusjvegger, dusjbatterier/-garnityr, servantbatterier og servantmøbler.

KJØPERS ENDRINGER OG TILVALG
Innenfor gitte rammer og tidsfrister vil det være mulig å gjøre enkelte individuelle tilpasninger. Mulighet for tilvalg og endringer kan medføre tillegg i pris. Selger/totalentreprenør vil i god tid før innredningsarbeidene starter utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning og bestilling vil fremkomme samt eventuell betydning for overtakelsestidspunktet. Etter at byggingen har startet, tas det forbehold om at enkelte endringer ikke kan gjennomføres da innkjøpene og byggingen kan ha kommet for langt. Det kan ikke gjøres endringer på byggenes tak, fasade, vinduer, utvendige dører, balkonger, terrasser og fellesarealer inne og ute. Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, sprinkler, elektro, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende ved kjøp av tilleggstjenester/endringer enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet.

Dersom kjøper ønsker å få utført endringer og/eller tilleggsarbeider, skal dette bestilles skriftlig av selger eller den selger måtte oppnevne. Selger er ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som endrer vederlaget med 15 % eller mer. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger og som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Alle tilleggsbestillinger/endringer skal faktureres av Selger eller den Selger måtte oppnevne. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jfr. bustadoppføringslova §44. Selger har ikke rett eller plikt til å utføre endringer/tilleggsbestillinger (tilvalg) som medfører konsekvenser for øvrige kjøpere.
Endringer og tilvalg må bestilles skriftlig innen de frister Selger eller den Selger måtte oppnevne av hensyn til prosjektets fremdrift setter. Endringer og tilvalg faktureres ihht entreprenørens bestemmelser.

TILVALG VED KJØPETILBUD
Selger vil forberede noen enkle tilvalg som kan velges av kjøper ved inngåelse av kjøpetilbud. Disse tilvalgene vil skje til fast pris uten ytterligere påslag til leverandøren. Selger tar forbehold om at prisene på disse tilvalg vil kunne bli høyere dersom disse tilvalgene etterbestilles eller ikke fremkommer av kjøpetilbudet. Se skjema for kjøpetilbud for nærmere opplysninger.

Byggestart/Overtagelse

Antatt ferdigstillelse/innflytting vil være 4.kvartal 2021.
Byggestart er avhengig av at tilstrekkelig antall leiligheter er forhåndsolgt. Videre er byggestart avhengig av at nødvendig offentlig godkjennelse vil bli gitt.
Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsedato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.
Det beregnes dagmulkt fra dette overtagelsestidspunktet.

Dersom oppstart endres, forskyves planlagt overtakelsestidspunkt tilsvarende, uten at dette utløser noe krav på dagmulkt, se forøvrig bestemmelsene i Bustadoppføringslova §18. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeider som påvirker byggetiden, eller dersom vilkårene nevnt i Bustadoppføringslova §11 er oppfylt. Det kan bli varierende ferdigstillelse av de ulike byggene/leilighetene. Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsedato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, næringsarealer, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet. Utbygger må følgelig forbeholde seg retten til å ha stående maskiner og utstyr på deler av tomten, sammen med visnings- og byggeplasskilt frem til siste bolig er ferdigstilt.
Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering, eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsesdagen. Kjøpesummen vil i slike tilfeller bli stående på meglers klientkonto inntil kjøper er sikret hjemmel.

Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en FDV-dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten i tillegg til adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.
FDV-dokumentasjon kan leveres som web basert løsning eller annen databasert løsning.

Tomt

Eiet tomt: 10000 kvm.

Parkering

Felles bilgarasje i parkeringsetasje under leilighetsbyggene A og B. Det vil bli anledning til å kjøpe parkeringsplass for kr. 395.000,- pr. plass. Ladepunkt for elbil i et eget ladesystem tilbys som tilvalg for kr. 33.000,- pr. parkeringsplass. Selger forbeholder seg retten til å fordele parkeringsplassene. Det gjøres særskilt oppmerksom på at det ved organisering av parkeringsanlegg kan, på grunn av organisasjonsform og/eller byggeløsning, gis rett for styret eller sameiermøte til å kunne omfordele plasser dersom dette er nødvendig pga. funksjonshemning eller andre særlige grunner. Selger vil avvike fra gjeldende reguleringsbestemmelse når det gjelder fordeling av p-plasser.

Dekke av betong eller asfalt i kjørebanen i garasjen. Vegger og tak av plasstøpt eller prefabrikert betong støvbundet hvit.
Netto høyde minimum 2,10 m.
Det leveres 1 stk. portåpner pr. garasjeplass for automatisk åpning av garasjeport.

SYKKELPARKERING
Det vil bli avsatt areal til sykkelparkering i sykkelboder, tilknyttet felles bodavdelinger, første etasje i leilighetsbyggene og/eller i parkeringskjelleren.

Oppvarming

Energibehovet til oppvarming av varmt tappevann og romoppvarming dekkes ved etablering av en lokal energikilde som tilfredsstiller forskriftskrav til energileveranse fra fornybar energikilde. Romoppvarming dekkes ved termostatstyrt vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken, gang/entré og soverom. Elektriske varmekabler på baderom.

Det leveres gasspeis i de fleste 3 og 4-roms leiligheter, type Vision Line Superior 55 L. Peisen leveres med innramming børstet stål som standard. Det kan velges mellom andre alternative omramminger etter nærmere avtale, uten pristillegg.
Der det er vist gasspeis på salgstegningen for leiligheten leveres dette med leiligheten inkludert i prisen.
Om ikke mange år, vil det kreves at all boligoppvarming i Norge skal skje uten bruk av fossilt brennstoff. Derfor er alle gasspeiser i prosjektet forberedt for å benytte biopropan, en miljøvennlig gasstype som er laget av biologisk materiale.
De nye gasspeisene vil også kunne regulere flammehøyde og har et nytt tiltalende design.

BALANSERT VENTILASJON MED VARMEGJENVINNING
Leilighetene skal ha behovsstyrt balansert mekanisk ventilasjon med avtrekk fra bad/wc, kott og kjøkken. Tilluft på soverom, stue/kjøkken. Det vil bli levert ett ventilasjonsaggregat for balansert ventilasjon med varmegjenvinning og elektrisk ettervarming av luften i hver leilighet. Aggregatet vil i hovedsak bli plassert i tak i bod. I leiligheter uten innvendig bod, vil aggregat bli plassert i gang. Det vil bli tilluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrommene og kjøkken. I tillegg vil det være forsert kjøkkenavtrekk via slimline ventilator under overskap over platetopp til kjøkken. Innredningsentreprenør leverer kjøkkenhette.

Sameiet

Leilighetene kan bli inndelt i flere boligsameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil ha delt eierskap gjennom realsameiet til felles leke- og oppholdsareal.

Eierseksjonen/selveierleiligheten med tilhørende parkeringsplass/bruksrett til parkering og sportsbod vil tilhøre et sameie.
Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.
Leilighetene vil bli fradelt som selveierleiligheter/eierseksjoner. Parkeringsplasser, takterrasser, bod og lignede kan bli organisert som bruksretter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse (delareal 4 655 og 3 919m²), friområde (delareal 1 817 m²), sone med angitte særlige hensyn, Bevaring naturmiljø (delareal 629 m²), turvei (delareal 454 m²), RPHensynsonenavn H560 (delareal 368m² og 629m²) og parkeringshus/-anlegg (under bakken med delareal 2 895m²) iht. reguleringsplan Høvik Verk - Veritas - Områderegulering id: 2009025. Kommuneplan 2017-2035 er vedtatt, iht. kommuneplanen er eiendommen regulert til boligbebyggelse (delareal 8 513m² og 62m²(, grønnstruktur (delareal 2 270m²) og bevaring kulturmiljø (delareal 10 846m²). Reguleringskart med bestemmelser samt kommuneplanen kan fås ved henvendelse til megler.

Kommuneplanens arealdel 2035-2040 er under arbeid hos kommunen.

Ingen kjente planer som berører eiendommen direkte per i dag. Høvik er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i området.

Betalingsbetingelser

Etter kontraktsignering skal det innbetales 10% av kjøpesum, med 14 dagers frist for betaling, så snart garanti iht. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt på vegne av selger. Kjøper vil få tilsendt egne varsler om innbetaling av 10% av kjøpesum og restoppgjør. Innbetaling må være fri egenkapital.
Resterende del av kjøpesum, tilleggsarbeider og omkostninger skal innbetales innen overtakelse.
Megler besitter kjøpers delinnbetalinger frem til overskjøting, og kan ikke før overskjøting av boligen foreta utbetaling til selger, med mindre selger stiller nødvendig bankgaranti iht. Bustadoppføringsloven § 47.

Boligene selges til faste priser. Innlevert kjøpstilbud er bindende for kjøper. Selger har rett til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler vil meddele eventuell aksept skriftlig til kjøper. Selger har rett til å endre priser på usolgte boliger til enhver tid.

GARANTIER
Selgeren skal stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av kontrakten iht. Bustadsoppføringsloven § 12. Entreprenør skal stille garanti før byggearbeidet igangsettes.
For perioden frem til overtagelse skal garantien være på minst 3% av vederlaget. fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5% av vederlaget.
Dersom selger stiller § 47 garanti, vil deloppgjør utbetales til selger/byggelånsbank og godskriving av renter opphører.
Garantiene stilles direkte til kjøper med kopi til megler.

AVBESTILLING/VIDERESALG
Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i Bustadoppføringslova kapittel VI til anvendelse. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr som, om det aksepteres av kjøper, vil utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle. Salg av kontraktsposisjoner er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning og overskjøte eiendommen til opprinnelig kjøper. Om slikt samtykke gis, vil selger normalt kreve at opprinnelig kjøper er solidarisk ansvarlig inntil ny kjøper har gjort opp kjøpesummen i sin helhet i forbindelse med endelig overtakelse/ferdigstillelse av boligen. Selger vil fastsette et transportgebyr i de tilfeller hvor samtykke gis. Transportgebyr vil normalt utgjøre kr 100 000,- for dette prosjektet. Utbygger står fritt til å fastsette dette i det enkelte tilfellet. Salg av kontraktsposisjon vil normalt uansett ikke skje tett opp mot ferdigstillelse.

Megler

Portrettbilde av Jørgen Kjendlie

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Jørgen på e-post
jk@sem-johnsen.no

Kontakt Jørgen på telefon
95 18 45 04

Kjendlie startet sin meglerkarriere i 2006 og har sitt hovednedslagsfelt i Oslo og Bærum. Utdannet eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI. Konkurranseelementet, forhandling og salg var avgjørende for at han valgte yrket som megler. Etter 11 år i bransjen har Kjendlie bistått i mer enn 2000 boligsalg innen bruktbolig- og prosjektsalg.

Les mer