Kongsveien 83 A-C - BYGG A (leil. A8)

Kongsveien 83 A-C - BYGG A (leil. A8)

Fastpris 5.400.000,-
Omkostninger 63.192,-
Totalpris 5.463.192,-
Byggeår 2021
Soverom 1
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon

Kort om eiendommen

"Paa Holtet" - Smart prosjektert 2-r m/12 kvm. sydvendt balkong i 3.etg., samt innvendig bod og god skapplass på soverom

Høydepunkter

- Eksklusivt og koselig boligprosjekt fordelt på 3 bygg / 26 selveierleiligheter
- Heis, terrasser/balkonger og store vindusflater
- Særpreget moderne arkitektur tegnet av Helling arkitekter
- Diverse spennende planløsninger, godt med lys og enkelte boliger med ekstra takhøyder
- Gjennomgående høy standard
- Særdeles sentralt og fint beliggende på Holtet med nærhet til både byen og fjorden, samt offentlig kommunikasjon og butikker m.m.

NB!
Perspektiver benyttet viser kun generelle illustrasjoner fra prosjektet og ikke fra den spesifikke enhet som selges - mer informasjon fås i prospektet. Det er viktig å ha lest prospektets del 1 og 2 før budgivning. Det foreligger noen mindre endringer/oppgraderinger i prosjektet siden prospektet ble trykket. Har du interesse av å by på boligen bes du først kontakte megler for nærmere info rundt dette.

Beliggenhet

Holtet er et attraktivt strøk med kort vei til både by og fjord. Med anerkjente barnehager og skoler i nærheten er det et trygt sted å vokse opp. Dagligvarehandelen gjør du enten på Joker eller i delikatessebutikken Jacobs. Frisør og blomsterhandel er andre fasiliteter like ved. Ønsker du en lettvint middag er det både sushi og pizza rett i nærheten.

Overtagelse og innflytting

Byggestart ble foretatt 2020. I opprinnelig prospekt står forventet overtakelse ila 2. kvartal 2022. Forventet ferdigstillelse ifht. siste overstyrende informasjon fra utbygger er estimert til 4. kvartal 2021 / 1. kvartal 2022, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende, og utløser ikke dagmulkt.

Innhold

2-ROMS - 47 M2 BRA - 3. ETASJE - 12 M2 BALKONG

Gang, bad med dusjhjørne, vegghengt toalett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Soverom med avsatt plass til garderobeskap. Bod, kjøkken og stue med utgang til sydvendt inntrukket terrasse.

Standard

På Holtet - midt i et av byens beste nabolag bygges det 26 selveierleiligheter, fordelt over tre ulike bygg i Kongsveien 83. Fellesnevneren er gjennomtenkte og skreddersydde løsninger, med store vindusflater. Her har vi gitt hver enkelt bolig et unikt preg - og det lille ekstra.

Fasaden mot Kongsveien rammer naturlig inn bygaten og gir prosjektet et tydelig ytre mot omverdenen. Samtidig blir fellesarealene mellom byggene, så lune og solfylte, at man fort glemmer hvor sentralt i byen man befinner seg. Byggenes ulike farger på tegl og panel, er med på å gi de et karakteristisk og eksklusivt uttrykk.

STANDARD INNVENDIG BEHANDLING
GULV:
Alle rom med unntak av våtrom leveres med 1-stavs eikeparkett som standard. Gulvene på baderom blir belagt med 30x30 cm rettskåren flis type Trend fra Bergersen flis eller tilsvarende kvalitet. Mosaikkfliser i dusjnisje.

VEGGER:
Innvendig vegger i alle oppholdsrom utføres med gips som sparkles og males. Vegger i våtrom flislegges helt opp til himling med 60 x 30 cm rettskåren flis type Trend fra Bergersen flis eller tilsvarende kvalitet.

HIMLINGER:
Det leveres generelt innvendig takhøyde på 2,50 m. Himlinger er i sparklet og malt betong. Der himling fôres ned i leiligheten leveres malt gips. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, våtrom, bod og over kjøkkenskap.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra den anerkjente franske kjøkkenprodusenten Mobalpa. Benkeskap, høyskap og overskap leveres i modell Kiffa, matt sort utførelse.

Philia maduro håndtak på benk og høyskap. Overskap med integrert gripelist. Alle skuffer leveres med demping og dype skuffer leveres med høye sider i glass, og toppskuffer med innredning. 18 mm laminat benkeplater 386 oksydert bronse struktur. Det leveres oppvaskkum med nedfelt stålbeslag, type Blanco Andano. Sokkel i ståldekor med tetningslist mot gulv.

Kjøkkenleverandør vil utarbeide og overlevere egen kjøkkentegning tilhørende den enkelte bolig. Integrerte hvitevarer bestående av oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, komfyr og induksjonstopp leveres fra Siemens.

BADEROM
Baderomsinnredning leveres fra samme leverandør som kjøkkeninnredningen, Mobalpa. Størrelser på innredning varierer og tilpasses fra bad til bad, se plantegning.

Blandebatterier leveres som ettgreps armaturer.

Alle toaletter leveres vegghengt, med soft close sete.

Dusjhjørne/dusjdører leveres med profil og klart glass. Dusjnisjer blir nedsenket.

TERRASSER/BALKONGER
Alle leiligheter får syd- eller vestvendte uteareal. Markterrasser for leilighetene på bakkeplan, balkonger på plan 2 og 3, og takterrasser på øverste plan. I tillegg får de solrike og grønne fellesareal på bakkeplan.

HEIS
Det går heis og trapper opp i alle tre byggene, og bilen får en spektakulær og moderne heis ned til garasjeanlegget.

Det er valgt følgende farger:
- Maling: Washed linen
- Fliser: Lys grå

Se prospekt for ytterligere informasjon.

Viktig informasjon om kjøp av kontraktsposisjon

Salg av kontraktposisjon som gir rett til kjøp av leilighet A8 i Kongsveien 83 A-C i prosjektet "Paa Holtet" på nærmere angitte vilkår.

Selger (Kjøper 1) av kontraktposisjonen har inngått avtale, datert 06.05.21 med utbygger/boligselger 1 om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktposisjon trer kjøper 2 inn i ovennevnte kjøpekontrakt med Bolig & Eiendomsutvikling AS (utbygger) og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger (Kjøper 1) av kontraktposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt med tillegg av de evt. tilvalg som er bekreftet bestilt på boligen. NB! Tilvalgsfristen i prosjektet er utløpt og de ulike valg/tilvalg gjort av utbygger er presentert under punktet "standard" og som vedlegg i prospektet. Kjøpekontrakten inkludert det opprinnelige prospektet på boligen følger vedlagt salgsoppgaven som del av handelen.

Garantiene stilt av utbygger til selger (Kjøper 1) vil transporteres til kjøper 2. Garantiene gjelder kun for boligens opprinnelige kjøpesum avtalt mellom utbygger og selger (Kjøper 1). Med andre ord vil garantien ikke gjelde for den evt. overkursen som vil foreligge mellom opprinnelig kjøpesum ifbm handelen mellom utbygger og selger (Kjøper 1) og ny kjøpesum i handelen av kjøp av kontraktsposisjonen mellom selger (Kjøper 1) og kjøper 2. Transport av kontraktposisjonen er allerede gitt samtykke fra utbygger, men forestående handel med kjøp av kontraktsposisjon forutsetter også at utbygger godkjenner kjøper 2.

I handel med kjøp av kontraktsposisjon gjelder avtaleloven og avhendingsloven i stedet for bustadoppføringslova. Se nærmere info rundt lovanvendelse og garantier i eget avsnitt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon er det den tidligere inngåtte kontrakten med daværende underliggende informasjon og prospekt som kjøpes. Slik handel er blant annet forbeholdt utbyggers godkjenning av ny kjøper og at handelen av kontraktsposisjonen gjennomføres før første overskjøting fra utbygger finner sted. Dog er leiligheten beskrevet også her i dette prospektet hvor det også er informert om enkelte justeringer/endringer som overstyrer opprinnelig prospekt og som derfor vil være gjeldende for kjøpet av kontraktsposisjonen.

Kort om Kongsveien 83 A-C

Paa Holtet blir et koselig sameie bestående av 26 selveierleiligheter, på sjarmerende Holtet, selve sentrumet til Bekkelaget.

Leilighetene varierer i størrelse fra 47 kvm til 167 kvm jevnt fordelt over tre bygg. Fellesnevner for alle er gode gjennomtenkte og skreddersydde planløsninger, med et moderne tilsnitt.

Byggene har et urbant uttrykk og er tilpasset et liv for familier, par eller enslige. Uttrykket med naturmaterialer i tegl, panel og perforerte stålplater, danner en flott ramme til ikke bare den frodige hagen tilhørende prosjektet, men også de grønne hagene du finner rundt på Holtet.

Under de tre byggene ligger garasjekjelleren med parkeringsplasser og sportsboder. Det går heis og trapper opp i alle tre byggene, og bilen får en spektakulær og moderne heis ned til anlegget. Se prislisten i prospektet del 2 av 2 for nærmere info om hvilke enheter som er tildelt garasjeplass(er) og ikke. Dette kan også sees på prosjektets boligvelger med URL: https://www.paaholtet.no/boligvelger/

Sentrumsnær grønn lunge

Mellom de mursteins- og panelkledde byggene, finnes både private og felles uteplasser, lekesoner, piknikbenker og frukttrær. Den historiske frukthagen, som har vært på tomten siden tidlig på 1900-tallet, er videreført i fellesarealene. Nyplantede epletrær, bærbusker og andre spiselige planter gir både en prydverdi foruten ferske frukter og bær.

De historiske trekkene videreføres i materialbruk, belysning og møblering. Hyggelige små gangstier understreker hage-karakteren når den kombineres med en frodig beplanting fra adkomst til inngangsparti.

Plenen er prosjektets viktigste og mest solfylte fellesarena. I det ene hjørnet av tomten finner du lek- og oppholdsareal, mens du i den andre enden finner et koselig piknikområde. Begge pent omkranset av en lund med blomstrende trær. De forskjellige tresortene blomstrer ved ulike årstider og skaper en spennende årsvariasjon.

Fellesarealene er nøye planlagt av landskapsarkitekter. Tanken er at hagen skal gi mulighet for rekreasjon, være en sosial samlingsplass for gode naboer, og en arena for selskapeligheter med familie og venner.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne seksjonen.

Faste løpende kostnader

Størrelsen på felleskostnaden er ikke endelig fastsatt men basert på erfaringstall og er stipulert til ca. kr 40,- pr. kvm BRA pr måned. Felleskostnaden vil bl.a. avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer og utviklingen av markedsprisen for disse utgiftene. Felleskostnadene vil bli endelig fastsatt når alle tilbud er innhentet og fordelingsnøkkel er avklart.

Felleskostnadene er planlagt å dekke: Kommunale avgifter, forsikring, heiskontroll, snøbrøyting og grønt stell, felles strøm og vann, forretningsførsel, kabel-TV og bredbånd og avsetning til vedlikehold/vask fellesarealer. Varmt og kaldt tappevann og varmtvann til oppvarming av gulvvarme i hver leilighet avregnes etter forbruk og faktureres særskilt til hver seksjon.

Det er opp til sameiet/generalforsamlingen å endre ønsket servicetilbud og felleskostnader. Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets generalforsamling. Kjøper er forpliktet til å være en del av sameiet og dekke sin forholdsmessige andel av sameiets fellesutgifter i henhold til eierseksjonsloven og sameiets vedtekter.

Det blir individuell avregning av energiforbruk.

Driftsutgifter for garasjeanlegg fordeles likt per parkeringsplass. Det må forventes en forskuddsinnbetaling av felleskostnader for å tilføre sameiet likviditet - se «kjøpsomkostninger».

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for prosjektet kunne innhentes hos megler eller utbygger.

Byggemåte

Paa Holtet er tegnet av Helling arkitekter og er inspirert av områdets historiske karakter med fargede trehus. De tre byggene har fått hver sin farge, men har ellers lik form med saltak, lik historiske og typiske bygg i området. Det at byggene har ulike farger, i tillegg til at 1. etasje gis en teglfasade, gjør at prosjektets fremtoning skaleres ned.

Boligene oppføres med bærekonstruksjon og etasjeskiller i stål og betong. Fasadene bygges opp som isolerte stendervegger og kles med en kombinasjon av tegl og beiset trekledning. Hvert bygg får en unik farge. Innvendige vegger utføres i bindingsverk av tre og/eller stål, kledd med gipsplater. Leilighetsskillevegger oppføres i betong eller med dobbelt isolert bindingsverk og 2 lag gips på hver side.

Eierform og organisering

Eierseksjonen vil tilhøre et sameie som også omfatter garasjeanlegg. Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele parkeringsplasser og sportsboder på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som en særskilt næringsseksjon. I forbindelse med overtagelser beholder selger fordelingsrett til parkeringsplasser og sportsboder inntil alle seksjoner er overlevert.

Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer innenfor eiendommen.

Vedtekter vil bli utarbeidet av selger i samråd med forretningsfører. Dokumentene vil kunne endres og vil i sin endelige form vedtas på konstituerende generalforsamling.

Selger besørger seksjonering av eiendommen. Forutsatt godkjenning av kommunen, Statens Kartverk og gjennomføring av utbygger, planlegges det at garasjeplasser seksjoneres som tilleggsdeler til hver seksjon der garasjeplass(er) er inkludert i handelen.

Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet samt evt. tilleggsdeler. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. De andre sameierne har, i henhold til Eierseksjonslovens § 31, panterett i seksjonen. Som medlem i et eierseksjonssameie, og i tråd med vedtektene, vil kjøper ha både rettigheter og forpliktelser.

Midlertidig brukstillatelse / Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe brukstillatelse og ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at ferdigattest ofte utstedes en tid etter overtagelse og avhenger blant annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhusområdene. Dette skal likevel ikke være til hinder for overtakelse og selgers oppgjør jfr. Bustadoppføringsloven. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper rett/plikt til å overta boligen og er ikke grunnlag for å holde tilbake penger i oppgjøret.

Megler anbefaler kjøper ikke å overta boligen uten at det foreligger midlertidig brukstillatelse/ferdigattest. Kjøper har heller ingen plikt til å overta før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å bebo boligen/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnatte). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Oppvarming

Alle leiligheter i Paa Holtet boligsameie vil forsynes med sentral oppvarming via termostatstyrt vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom. Det leveres elektriske varmekabler på bad som ekstra komfort. Det leveres vannbårent varmeanlegg med gulvvarme i gang/trapperom i fellesområder innenfor hovedinngangsdørene. Det leveres energimålere for varmt tappevann og vann til oppvarming i hver enkelt leilighet.

NB! Selger/Utbygger har informert samtlige kjøpere om at oppvarmingsløsning som beskrevet i opprinnelig prospekt utgår etter pålegg fra Oslo kommune. Kommunen ønsker ikke at det borres etter bergvarme ettersom det ønskes å bevare grunnen til evt. fremtidig renseanlegg på Bekkelaget. Boligene vil derfor varmes opp med vannbåren gulvvarme på samme måte som beskrevet, men energikilden vil være el-kjel. Utbygger har erfaring med at e-kjel bruker mere strøm og dermed har høyere driftskostnader, men har lavere vedlikeholdskostnader, slik at det ikke forventes avvik fra stipulerte felleskostnader. Det er bestilt en energirapport fra en VVS-konsulent som vil redegjøre for fordeler og ulempe ved bytte av energikilde. Denne vil bli distribuert til kjøpere så snart den foreligger.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig

Betalingsbetingelser for kjøp av kontraksposisjon

Kjøpesummen for kontraktsposisjonen kr. 550 000,- (ved kjøp til prisantydning) innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt. Iht. avtale mellom selger 1 og selger 2 er det ikke avtalt innbetaling av forskudd for kjøp av boligen, noe som også vil gjelde for kjøper 2; dvs. ingen forskuddsbetaling utover betaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Ved tilfelle om avtalt forskuddsbetaling mellom selger 1 og selger 2 ville kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr. 4 850 000,-, resterende
omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers
klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før
boligselgeren har stilt sikkerhet, jfr. bustadoppføringslova § 12. Til informasjon har utbygger allerede stilt garanti
iht bustadoppføringslova §12.

Påløpte renter tilfaller Kjøper 1 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen (forskuddet) og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova §47.

Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

GARANTIER:
Utbygger av boligen har stilt garanti for kjøpesummen jfr. bustadoppføringslovas § 12. Garantien gjelder for selgers plikt til oppfyllelse av kjøpekontrakten.

Ved salg til aksjeselskap eller annen profesjonell part legges avhendingslovens bestemmelser til grunn, ikke bustadoppføringslova.

Garantien er på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligen til kjøper.

Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Denne garantien er stilt. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger.

Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. §3.

AVBESTILLING / VIDERESALG:
Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i Bustadoppføringslova kapittel VI til anvendelse. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr som, om det aksepteres av kjøper, vil utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle. Salg av kontraktsposisjoner er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning og overskjøte eiendommen til opprinnelig kjøper. Om slikt samtykke gis, vil selger normalt kreve at opprinnelig kjøper er solidarisk ansvarlig inntil ny kjøper har gjort opp kjøpesummen i sin helhet i forbindelse med endelig overtakelse/ferdigstillelse av boligen. Selger vil fastsette et transportgebyr i de tilfeller hvor samtykke gis. Transportgebyr vil normalt utgjøre kr 50 000,- for dette prosjektet. Utbygger står fritt til å fastsette dette i det enkelte tilfellet. Salg av kontraktsposisjon vil normalt uansett ikke skje tett opp mot ferdigstillelse.

LOVANVENDELSE:
Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.
Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.

Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Servitutter / Rettigheter

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnbøkene viser. Grunnboksutskrifter følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Grunnboksutskriftene omfatter eiendommene før sammenføyning og seksjonering. De fremtidige seksjonene vil være fri for rene pengeheftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser (Eierseksjonslovens § 31). Det kan forekomme at servitutter/erklæringer blir tinglyst som pengeheftelser uten at dette har begrensninger for råderetten. Selger kan også tinglyse bestemmelser som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet, pålagt av offentlige myndigheter eller nødvendige bestemmelser knyttet til sameiet eller naboforhold. Det er per i dag tinglyst en rekke heftelser/erklæringer på eiendommene. Pantedokument til selgers bank og til megler (pant og urådighetserklæring) er også tinglyst, men disse heftelsene vil bli innfridd i forbindelse med kjøpers overtagelse av seksjonen. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler ol.

Rettigheter bnr: 123

1877/923515-1/105 Bestemmelse om veg
1892/900269-1/105 Bestemmelse om gjerde
1910/900560-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
1914/902096-1/105 Bestemmelse om veg
117/912313-1/105 Bestemmelse om gjerde
1919/912397-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
1919/912398-1/105 Best om garasje/parkering
1920/901423-1/105 Bestemmelse om gjerde
1928/912362-1/105 Best. om adkomstrett
1946/9772-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
1950/12603-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
1971/26028-1/105 Skjønn
1974/4727-1/105 Bestemmelse om veg
1974/11472-1/105 Erklæring/avtale
1974/22154-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
1976/26028-1/105 Skjønn
1982/23597-1/105 Best. om adkomstrett
1982/24687-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
1990/38243-1/105 Erklæring/avtale
1994/46507-1/105 Best. om adkomstrett
1998/53027-1/105 Best. om adkomstrett
2006/21096-2/105 Erklæring/avtale
2006/21096-3/105 Erklæring/avtale
2006/21096-4/105 Erklæring/avtale
2017/1319078-1/200 Bestemmelse om vannledning
2017/1319078-2/200 Bestemmelse om kloakkledning

Rettigheter bnr: 246

1982/23598-1/105 Registrering av grunn
2020/2034436-1/200 Sammenslåing
1859/900090-1/105 Registrering av grunn
1877/900168-1/105 Registrering av grunn
1896/900017-1/105 Registrering av grunn
1897/900093-1/105 Registrering av grunn
1897/900417-1/105 Registrering av grunn
1900/900093-1/105 Registrering av grunn
1906/900004-1/105 Registrering av grunn
1912/900117-1/105 Registrering av grunn
1912/900118-1/105 Registrering av grunn
1912/900119-1/105 Registrering av grunn
1914/900266-1/105 Registrering av grunn
1914/900267-1/105 Registrering av grunn
1914/900268-1/105 Registrering av grunn
1917/900502-1/105 Registrering av grunn
1918/900322-1/105 Registrering av grunn
1928/900730-1/105 Registrering av grunn
1937/13564-1/105 Registrering av grunn
1947/3986-1/105 Registrering av grunn
1982/23598-1/105 Registrering av grunn
2020/2034436-1/200 Sammenslåing

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi. Oslo kommune har innført eiendomsskatt, kontakt megler for nærmere informasjon om bunnfradrag og satser.

Mer info relatert til overtagelse og innflytting

Overtakelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i prospektet). Overtakelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtakelse. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato vil bli varslet kjøper senest 6 uker før overlevering. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato og det beregnes dagmulkt fra dette overtagelsestidspunktet. Denne bestemmelse medfører ingen innskrenkning i Kjøpers rettigheter iht. bustadoppføringslova § 10 annet og tredje ledd. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 - fire - måneder tidligere enn måneden selger meddelte som siste frist (iht. dette avsnitts første to setninger). Det vil medfølge for hver bolig FDV dokumentasjon (Forvaltning, Drift og Vedlikehold). Her vil det fremgå hvilke materialer, produkter, fargevalg mv. som er benyttet i boligen, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som har vært og er ansvarlig for prosjektets ulike arbeider. Boligene leveres i byggrengjort stand.

Forretningsfører

Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men en tidsbegrenset kontrakt med forretningsfører vil bli inngått på vegne av sameiet. Kjøper aksepterer i så fall at selger står fritt til å velge forretningsfører.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger under reguleringen for Holtet Lokalsenter (S-4105). Tilstøtende eiendommer er regulert til boligformål eller vei. Reguleringskart og reguleringsbestemmelser samt arealbekreftelse utgjør en del av denne salgsoppgaven og kan for øvrig også innhentes hos kommunen direkte. Megler kan etter ønske fremvise både reguleringsplan med bestemmelser og rammetillatelser. Rammetillatelse for prosjektet er gitt 08.04.20 og kan også sees på kommunens nettsider.

Forbehold

Selgeren tar forbehold om uforutsette forhold som hindrer at prosjektet blir gjennomført. Dersom forbehold gjøres gjeldende av selgeren har selgeren rett til å annullere kontrakten. Utover dette har selgeren intet ansvar overfor kjøperen. For øvrig gjelder Bustadoppføringslova som er laget for å spesielt ivareta forbruker i kjøp av nye boliger av profesjonelle.

Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og evt. justering i fremdriften for overtakelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette. Selger tar også forbehold om at seksjonering av eiendommen kan gjennomføres som planlagt.

Alle illustrasjoner, 3D perspektiver, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment for å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke ansees som en endelig leveranse. De ansees som illustrasjoner hvor avvik vil kunne forekomme. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse, plantegninger, 3D-illustrasjoner og modeller. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelse som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom salgsoppgave/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Generell beskrivelse av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene. Innvendige 3D perspektiver er hentet fra arkitekttegninger av tilfeldige / ulike boliger og gjenspeiler ikke hver enkelt bolig sin situasjon. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse m.v.) før budgivning.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg og konstruksjoner, mindre endring av boligens areal, tilpassinger av utearealer, terrasseplattinger, høydejusteringer, støttemurer eller lignende.

Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele parkering og boder på den måten som anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som særskilt anleggseiendom. Selger tar forbehold om at seksjonering av hele eiendommen kan gjennomføres som planlagt.

Utomhusplanen i salgsoppgaven er av en slik karakter at det ikke kan anses som et kart, men en illustrasjonsskisse fra arkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse, og utbygger forbeholder seg spesielt retten til å foreta tilpasninger til denne i skråninger og skjæringer i ulike tomtegrenser.

Alle bilder, perspektiver og skisser benyttet må av kjøper ansees som illustrasjoner ment for å vise den arkitektoniske fremstillingen av boligen, men hvor avvik vil kunne forekomme.

Bebyggelse, utomhusplan, samt bilder og perspektiver av tomten og omgivelsene vil kunne avvike fra de faktiske forhold.

Rammetillatelse er som nevnt gitt 08.04.20. Sameiet vil måtte hefte for ulike forhold gitt i tillatelsen (være seg eksempelvis krav ifht. vei, vann og avløp). Ved aksept av bud aksepterer kjøper de vilkår som er gitt i rammetillatelsen. Budgiver oppfordres til å gå inn på kommunens hjemmesider for gjennomsyn.

Kjøp etter Bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet av kjøper.

Eventuelle bud forutsettes inngitt på selgers standard kjøpekontrakt og budskjema/midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg. Selgers kontraktsdokument vedlagt prospektet forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg, anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt.

Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i Bustadoppføringslovas kapittel VI til anvendelse. Kjøper skal ikke ha avbestillingsrett basert på en avbestillingssum. Dersom kjøper ønsker å trekke seg, skal det gå etter prinsippene for dekningssalg slik at kjøper har risiko for tap.

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospekt/salgsoppgave.

Eiendomsmegler er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og salgsoppgave.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med alle dokumenter som kan være interessante for handelen/komplett salgsoppgave med alle vedlegg for prosjektet før avtale om kjøp inngås (være seg eksempelvis byggebeskrivelse/leveransebeskrivelse, situasjonskart, byggetegninger, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. heftelser/servituter, utkast til vedtekter, etc.). Alle dokumentene er tilgjengelig hos megler og nedlastbart på prosjektets hjemmeside.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Kjøper kan ikke tegne boligkjøperforsikring via HELP da salg av bolig under oppføring reguleres av bustadoppføringsloven.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven har vedlegg som finnes i nedlastbar salgsoppgave og er ikke komplett uten.
Trykk her for å laste ned komplett salgsoppgave

Megler

Portrettbilde av Kristian Bull

Kristian Bull

Eiendomsmegler/ Partner

Kontakt Kristian på e-post
bull@sem-johnsen.no

Kontakt Kristian på telefon
92 48 48 00

Kristian Bull har jobbet med eiendom siden 1998, som megler siden 2002 og selger ca. 50 boliger i året. Han er utdannet siviløkonom med master i finans og er partner og megler i Vikakontoret. Kristian ser på boligmegling som verdiskapning og etterlever både kvalitet, service og engasjement. Han selger din bolig som om det skulle vært hans egen og vet at det er de små detaljene som utgjør den store forskjellen.

Les mer

Ønsker du verdivurdering?

Ønsker du en gratis verdivurdering av egen bolig? Registrer deg under og motta et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.

Ønsker du heller å registrere deg som interessent på Kongsveien 83 A-C - BYGG A (leil. A8)? Klikk her