Nordengveien 64

Nordengveien 64

Prisantydning 17.500.000,-
Omkostninger 532.622,-
Totalpris 18.032.622,-
P-rom 228m2
Byggeår 1955
Soverom 4
Boligtype Enebolig
Eierform Selveier
Solgt

Roy Blixt

Partner / Eiendomsmegler

Megler: Roy Blixt

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Megler: Kristoffer Kendall

Nøkkelinfo

 • Tomteareal
  1490m2
 • Bruksareal
  267m2
 • Bruttoareal
  295m2
 • Ligningsverdi
  3.027.338,-
 • Energimerke
  G – rød

Kort om eiendommen

Lys enebolig med 4 soverom - Garasje - 1.5 mål tomt med sol fra morgen til sen kveld - Meget barnevennlig.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, veletablert og rolig boligområde sentralt på Bogstad/Røa. Frisk luft, idyllisk og særdeles barnevennlig i naturskjønne omgivelser og hyggelig bomiljø. Gangavstand til flere barnehager og skoler i de fleste alderstrinn, samt flere dagligvarebutikker som Joker i umiddelbar nærhet, samt Kiwi Bogstad (søndagsåpent). Kort vei til Røa Senter med godt utvalg av butikker, service- og tjenestetilbud.

Dette området er etterspurt med et stort utvalg av fritidstilbud. Tur-/sykkel- og skimuligheter i nærområdet er enestående med både Bogstad, Tryvann/Nordmarka, Sørkedalen og Bærumsmarka i umiddelbar nærhet. Lysløype fra Statoil på Bogstad. Wyllerløypa/Tryvann alpinbakker kun 10 min. unna med bil. Kort vei til Fossum idrettsanlegg i Bærum. Bademuligheter i Bogstadvannet, Strømsdammen og Østernvann/Abbortjern i Bærumsmarka. Svømmehall ved T-banestasjonen. Få minutters gange til skøytebane på Bogstad. I tillegg er det kun et par hundre meter til Bogstad Golfklubb. Det er også kort vei til populære golfbaner ved Grini og på Haga.

Nærmeste offentlig kommunikasjon er i Ekraveien (stoppested Nordengveien) og Sørkedalsveien (stoppested Linhusveien). For øvrig er det få minutters gange til Ekraveien T-banestasjon (linje 2) hvor det tar ca. 10 minutter til Majorstuen.

Mer om eiendommen

Matrikkel

Gnr.27 Bnr.688 i Oslo kommune

Adresse

Nordengveien 64
0755 Oslo

Prisantydning inkludert omkostninger

17 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
517 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
532 622,- (Omkostninger totalt)

Terrasse med flott utsikt og utgang til stor, frodig hage. Meget barnevennlig.
Eiendommen har en stor tomt på ca 1490 kvm, opparbeidet med plen og frukttrær. Meget barnevennlig, med sol fra morgen til sen kveld.

--------------------------------------------------------
18 032 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 12 096,- per år (2018).
Eiendomsskatt utgjør kr 12 251,- per år (2018).

Det gjøres oppmerksom på at i skrivende stund er ikke grunnlag for kommunale avgifter og eiendomsskatt for 2019 klare iht. Oslo kemnerkontor. I skrivende stund er det lagt til grunn at vann og avløp vil øke med 9,5 %, renovasjon med 8,8 %, mens feiegebyret forblir uendret, men endringer kan forekomme frem til fagetatene har foretatt sine endelige beregninger.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 12 096 pr År for 2018

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjorde kr 12 251,- per år for 2018. Grunnlag for 2019 er per d.d. ikke ferdig beregnet av Oslo kemnerkontor, men det er foreslått å videreføre eiendomsskatten i Oslo kommune med samme skattesats (3 promille) og bunnfradrag (4,6 mill.) som i 2018.

Areal

Primærrom: 228 kvm, Bruksareal: 267 kvm, Bruttoareal: 295 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 4 soverom.

Bad/wc 2 etg.
Stuen i 1. etasje

Type eiendom

Selveier, Enebolig

Byggeår

Boligen ble oppført i 1955

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Innhold

Lys og trivelig enebolig over 2 etasjer, samt innredet kjeller og tilknyttet garasje. Totalt bruksareal (BRA) utgjør 267 m², hvorav primærrom (P-rom) utgjør 228 m² og sekundærrom (S-rom) utgjør 39 m².

Kjeller:
Primærrom utgjør 82 m² som omfattes av trappegang, innredet bad, badstue, entré, kjøkken og innredet kjellerstue med peis.

Stuen i 1. etasje
Stuen i 1. etasje

Sekundærrom utgjør 18 m² som omfattes av innvendig bod (tidl. fyrrom) og fyrrom/vaskerom.
Iht. opprinnelige godkjente plantegninger er ingen av rommene i kjelleretasjen godkjent som rom for varig opphold. Ut ifra originale godkjente byggetegninger er det svært vanskelig å tyde hva dagens kjellerstue, hybelkjøkken og entré er byggemeldt som hos Oslo PBE, og det er opprettet sak hos Oslo PBE for å forsøke å tyde tegningene bedre. Tegningen følger vedlagt i denne salgsoppgaven. Det er etablert egen inngang til kjelleretasjen med utspring (tak inngangsparti) over ny kjellerdør som ikke er byggemeldt. Kjellervinduene tilfredsstiller ikke dagens forskrifter/krav til rømning. Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger og betegnelser gjøres etter dagens bruk/innredning.

1. etasje:
Primærrom utgjør 100 m² som omfattes av hall med trapp, kjøkken, stue, spisestue, vindfang, separat wc, bad og 1 soverom.

2. etasje:
Primærrom utgjør 46 m² som omfattes av trappegang, bad og 3 soverom. Adkomst til uinnredet loftsrom/råloft benyttet til lagring (ikke måleverdig).

Garasje:
Garasje tilknyttet boligen på 21 m² med plass til 1 bil.

Standard

Frittliggende enebolig med tilknyttet garasje fra 1955. Boligen er vesentlig oppgradert i nyere tid i regi av nåværende eier og holder en gjennomgående velholdt standard på innvendig utstyr og overflater. Hovedkonstruksjoner er dog fra byggeåret og det må påregnes utbedringer og ytterligere oppussing/oppgraderinger.

Interior5
Interior6
Interior7

Kjøkken - 1. etasje:
HTH innredning fra ca. 2003/2004 med glatte fronter med stålhåndtak, heltre benkeplater, granitt benkeplate rundt integrert induksjonstopp (ny i 2009), ventilator/avtrekk i stålhette ført til yttervegg. To stålkummer med blandebatteri. Oppvaskmaskin, stekeovn og mikrobølgeovn integrert i innredning. Integrert kjøleskap fra ca. 2014. Integrert kaffemaskin fra ca. 2015. Alle hvitevarer fra Siemens og Miele.

Kjøkken - Kjeller:
Nyere innredning fra 2010 med glatte fronter med stålhåndtak, laminat benkeplater, stålkum med blandebatteri, integrert induksjonstopp i benkeplate med ventilator over, integrert stekeovn og kjøleskap i innredning. Lys under overskap. Medfølgende oppvaskmaskin i innredning.

Innredet bad - kjeller:
Bad fra 2010 med separat klosett, dusjhjørne med innfellbare dusjdører, servant med underskap og blandebatteri.

Opplegg for vaskemaskin. Adkomst til badstue innredet med treverk i kvistløs osp og elektrisk badstueovn. Glassdør fra badstue til gang.

Fyrrom/vaskerom - kjeller:
Fyringsanlegg, sluk i gulv, opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte, diverse rørstrekk og varmtvannsbereder.

Bad - 1. etasje:
Bad fra ca. 2008 og inneholder dusjhjørne med innfellbare dusjdører, to servanter med underskap og blandebatteri, elektrisk avtrekksvifte, sluk i dusj. Sveisemembran lagt av Protan iht. eier.

Separat wc - 1. etasje:
Adkomst fra hallen, innredet med vegghengt klosett, elektrisk avtrekksvifte, servant på underskap. Parkett på gulv.

Bad - 2. etasje:
Bad pusset opp ca. 2005 med veggmontert klosett, elektrisk avtrekksvifte, innmurt badekar med flislagt front, veggmontert servant med blandebatteri.

Kjokken3
Plantegning - 1. etasje

Sluk under badekar. Åpen spalte i badekarfront.

Himlinger:
Originale himlinger av plater og panel i tillegg til sparklede/malte gipsplater. Etterisolert himling i innredet kjellerstue. Takhøyde er målt til 2,46 m. i stuen i 1. etasje og 2,07 m. i innredet kjellerstue.

Vegger:
Malt panel, malte plater, fliser, malt mur. Med unntak av nåværende boder i kjeller, er alle innvendige overflater enten pusset/malt eller lagt nytt i regi av dagens eier. Hele 1. etasje fikk nye innvendige gipslater i alle rom pluss en del nytt panel i hall i 2002. Hele 2. etasje er malt/tapetsert.

Gulv:
Skifer, original parkett (slipt i 2002), nyere parkett fra 2003, sisalteppe, malt støpt gulv, fliser.

Byggemåte

Enebolig med grunnmur i trolig sparesteinsbetong som er pusset på innside. Synlig tresonitt (treull sement benyttet som isolasjon) på innside av grunnmur. Fundamentert på lastfordelende fundament til stedlige masser. Drenering fra byggeår. Originalt trebjelkelag som etasjeskille, støpt plate i kjeller. Etasjeskille mellom stue og innredet kjellerstue er lydisolert med doble gipslater og mineralull.

Taknedløp utendørs ført enten til like over terreng inntil grunnmur eller til drensrør inntil grunnmur. Original saltakskonstruksjon i treverk, tekket trolig med betongtakstein. Sidetak lav del (over garasje) er tekket med tjærepapp lagt om i ca. 2008. Loft i knevegg i 2. etasje er etterisolert og det er lagt ny tilleggsisolasjon over bad, gang og soverom i 1. etasje. Originalt pipeløp.

Yttervegger i bærende konstruksjon i reisverk/bindingsverk med utvendig stående kledning. Isolasjonsforhold fra byggeår. Pusset murverk og rød teglstein. 3 stk. vinduer fra byggeår (2. etasje og i kjeller), isolerglassvindu i treramme fra 1985 i stue og 3 vinduer i 2. etasje (på soverommene). Øvrige vinduer fra 2003/2004 og 2014. Takvinduer med isolerglas ble montert i 2003.
Hovedinngangsdør i heltre med glassfelt på siden. Inngangsdør til kjeller på nordsiden fra ca. 2011. Terrassedør med isolerglass fra 2003 i 1. etasje.
Terrasse med adkomst fra hall og trappetrinn mellom hage og terrassen. Terrassen er bygget med naturstein og murverk med skifer på gulvdekke. Espaliér på siden av terrassen i treverk. Rettløps, heltre trapp mellom etasjene.

Naturlig oppdriftsventilasjon i boligen. Luftespalter i flere vinduer. Elektriske avtrekksvifter på baderommene og på fyrrommet/vaskerommet. Oppgradert store deler av huset elektriske anlegg i ulike faser mellom ca. 2003-2010.

Garasje tilknyttet boligen oppført i murverk med saltakskonstruksjon. Støpt plate på mark. Trådglassvindu i én vegg. Himlinger er kledd med plater. Vippeport i treverk. Yttertak er tekket med tjærepapp.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2) eller 3 (TG3):
- Garasje: Sprekker og løs murpuss på deler av yttervegg gis TG3. Malingsavskalling og noe råte i treverket i vippeport. Generelt en bruksslitt garasje preget av alder og den slitasje det medfører. Vises kun TG2 i eget felt i rapporten.
- Grunn og fundamenter: Enkelte tynne sprekker i betonggulv. Horisontal sprekk på innside av grunnmur i fyrrom/vaskerom skyldes ofte jordtrykk fra utsiden og gis TG3. Stedvise sprekker i murvegger rundt garasjen. Vises kun TG2 i eget felt i rapporten.
- Drenering: Fuktutslag og saltutslag innendørs ved inngangsparti i kjeller. Skyldes trolig dårlig drenering/fuktsikring av terrassen som ligger inntil grunnmur. Protimeter fuktapparat gjorde utslag av varierende grad ved tilfeldige fuktsøk på innside av grunnmur (på synlig mur) mot terreng og langs sokkel på innvendige murvegger i kjeller. Malingsavskalling, saltutslag og avskalling av murpuss gis TG3. Det ble ikke gjort tilfeldige fuktsøk bak utforede vegger i kjeller (kledd med panel, plater e.l.) da det krever inngrep i vegger. Det vises kun TG2 i eget felt.
- Yttervegger: Værslitt utvendig kledning. Stedvis malingavskalling og sprekker i kledning av varierende grad. I de mest utsatte områdene er det forekomst av råte i kledning, dette gis TG3, evt. råte i treverket innenfor kledning kan ikke utelukkes. Isolasjon har begrenset effekt, evt. type isolasjon er ikke undersøkt da det krever inngrep i vegger. Det vises kun TG2 i eget felt.
- Vinduer fra byggeår (3 stk): Originale vinduer med elde og slitasje - TG2.
- Vinduer for øvrig: gjelder for vindu i treramme fra 1985 i stue, p.g.a. alder. Øvrige vinduer gis TG1.
- Ytterdør - 1. etasje: TG2. P.g.a. alder.
- Innvendige dører: TG2. Gjelder originale slagdører - fungerer men er bruksslitte med slarkete vridere (henger). Enkelte nyere innerdører gis TG1.
- Takkonstruksjon: TG2. P.g.a. alder. Det er kun lufting via ventil i gavel, ikke lufting langs overgangen mellom loftsgulv og skråtaket (raft).
- Trapper og ramper: TG2. P.g.a. alder.
- Terrasse: TG2. Vær- og bruksslitt terrasse. Stedvise sprekker og løs skifer på terrassen. Ingen tilfredsstillende membran eller annen fuktsikring. Malingsavskalling i espaliér. Generell elde og slitasje.
- Piper, ildsteder: TG2. Sprekker i ildsted/pipeløp bak ildsted, sprekk i støpt plate foran peis. Litt bompuss.
- Frittbærende dekker: TG2. Noen lokale skjevheter i trebjelkelag (gulvflater).
- Gulvflater: Litt knirk enkelte steder. Stedvise sår/merker etter normal bruk. Noen lokale skjevheter. Gulvflater gis derfor TG1-2 avhengig av hvilket rom som vurderes. Kun TG1 vises i rapporten i eget felt.
- Utstyr for sanitær - innvendig bod og vaskerom/fyrrom kjeller: TG2. P.ga. alder. Stålkum i innvendig bod løsnet litt fra vegg.
- Utstyr for sanitær - bad 1. etasje: Gis TG1-2 avhengig av hva som vurderes. Sprekker i sementfuger i hjørnet mellom veggflater med veggfliser. Flere gulvfliser er sprukket. Manglet noen fuger i overgang mellom vegg-/takflater, må erstattes med silikonfuge.
- Utstyr for sanitær - bad i kjeller: Gis TG1-TG2 avhengig av hva som vurderes. Ikke avtrekk fra separat wc, lufting kun via innerdør til baderommet. Er trolig en utett rørkobling inne i skilleveggen mellom badet og kjellerinngang p.g.a. råte i gulvlist på andre siden av vegg.
- Utstyr for sanitær - bad 2. etasje: Gis TG1-2 avhengig av hva som vurderes (gis kun TG1 i eget felt i rapporten).
- Lys: TG2. Gjelder for downlights i kjellerstue som blinket noe ukontrollert - dette gis TG2.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Veletablert boligområde hovedsakelig bestående av villa- og småhusbebyggelse.

Tomt

Eiet tomt: 1490 kvm.

Pent opparbeidet og svakt skrånende tomt med gruset gårdsplass og stor hage med gressplen. Det er lagt ny kantsten og gruslagt parkeringsareal, samt betongplater foran garasjen i 2008. I tillegg er ca. 20 m² av original gressplen byttet ut med skifer mot vest i 2008.

Parkering

Parkering for 1 bil i garasje. Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Adkomst fra Nordengveien. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på kjøkken, i spisestue og baderommene. Varmekabler i flislagt inngangsparti og i mellomgang (med sisal) i kjeller. Varmekabler i innerste del av kjellerstue (ca. 1/3 av rommet). Sentralfyr basert på oljefyring er tilknyttet originale radiatorer. Gruepeis i stue. Ovn (ikke tilkoblet, men fungert greit tidligere) og peis i kjeller. Varmtvannsbereder fra ca. 2007 plassert i fyrrom i kjeller.

Strømforbruk utgjør ca. 27 000 - 30 000 kWh pr. år. Eier opplyser at ved bruk av oljefyring i vinterhalvåret, reduseres strømforbruket til ca. 12 000 - 15 000 kWh per år.
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Fra 2020 er det forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger. I enkelte kommuner, f.eks. Oslo, skal all oljefyring fases ut innen 2020. Oljefyrte oppvarmingssystemer må således fjernes, inkludert oljetanken (som er nedgravd på utsiden av boligen). Enøketaten kan gi tilskudd til å fjerne fyrkjele og tilhørende oljetank, se for øvrig nettstedet www.oljefri.no for miljøvennlige alternativer til oljefyren. Kjøper av denne eiendommen gjøres oppmerksom på at det er eier av bygget som er ansvarlig for eksisterende oljetank og som må innrette seg etter gjeldende regler samt det kommende forbudet. Ta kontakt med kommunen dersom du ønsker ytterligere opplysninger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke. Tørkeskap medfølger.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1955/731-1/105 Bestemmelse om veg
20.01.1955
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Meglers kommentar: Erklæringen omhandler Nordengveien som midlertidig fritas fra opparbeidelse av vei i 8 m. bredde og godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde 5 meter bred kjørebane. Dersom Oslo kommune forlanger det, må eier/hjemmelshaver opparbeide veien i inntil 8 meter bredde. Servitutten følger vedlagt i salgsoppgaven.

1955/1399-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
01.02.1955
Meglers kommentar: Erklæringen omhandler en rekke betingelser, vilkår og retningslinjer for vann og kloakkledninger tilknyttet offentlig vann og avløp for eiendommen. Servitutten følger vedlagt i salgsoppgaven.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Kommunen har legalpant i eiendommen i hht lov om pant § 6-1. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Forpliktelsen(e) vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Stian Finne Lange

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 3 027 338 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 10 898 416 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-4220, småhusplanen, vedtaksdato 15.03.2006. Maks tillatt
% BYA = 24 %. Reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Se også Oslo kommunes saksinnsyn og saksnr. 200913489 for justering av småhusplanen: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=200913489
Deler av tomten strekker seg ut i Nordengveien som er regulert til offentlig kjørebane/veigrunn - reg. best. 12641 (ikke egne bestemmelser, alt skrevet på kartet).

Småhusplanen (S-4220) er også knyttet til følgende andre planer:
- Foreløpig til stadfestet plan: 200401057 - https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200401057

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette.

Iht. Oslo kommunes saksinnsyn er det registrert mindre funnpotensiale på eiendommen for å finne fortidsminner. Hvis man skal grave eller bygge her, må Byantikvaren som kulturminnemyndighet ofte vurdere om det er behov for ytterligere arkeologiske undersøkelser.
Dersom man ved inngrep i terreng finner kulturminner har du plikt til å stanse arbeidene og varsle kulturminnemyndigheten, jfr. Kulturminnneloven § 8 (2).

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. ingen pågående reguleringsarbeid i direkte nærhet til eiendommen.

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående saker i direkte nærhet til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett

Ingen

Forbehold

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen bygningsforsikring og innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,25 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt markedspakke kr 3.900,- og inneståelsesebyr kr 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 3.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Meglere

Portrettbilde av Roy Blixt

Roy Blixt

Partner / Eiendomsmegler

Kontakt Roy på e-post
blixt@sem-johnsen.no

Kontakt Roy på telefon
92 49 64 92

Roy har jobbet som megler siden 1998, og har jobbet primært med Oslo Vest-markedet siden han startet i Sem & Johnsen i 1999. Roy har bred erfaring fra både brukt- og prosjektsalg, med særlig spesialisering på Bygdøy, der han er oppvokst og bosatt. Målsetningen har alltid vært en langsiktig tilstedeværelse i boligmarkedet gjennom grundig arbeid med fokus på skreddersøm etter kundens behov, diskresjon ved behov, og ha innfallsvinkel på salget som om det var egen bolig.

Les mer
Portrettbilde av Kristoffer Kendall

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Kontakt Kristoffer på e-post
kk@sem-johnsen.no

Kontakt Kristoffer på telefon
92 02 08 38

Kristoffer Kendall er utdannet fra Handelshøyskolen BI og startet sin meglerkarriere i 2013, og arbeider idag tett sammen med Roy Blixt, Peter Skaara, Erlend Sørlie og Marit Tukjær Lie. Han har en meget stor arbeidskapasitet og er svært nøyaktig i sin utførelse av arbeidet. Dette gjør at han får gode tilbakemeldinger, både fra kunder og de meglerne han jobber tett med. Kristoffer har bistått selgere og meglere i salg av både nye og brukte boliger og opparbeidet seg en stor kunnskap om boligmarkedet i Oslo og Akershus.

Kundene til Kristoffer står alltid i fokus, hvor profesjonell rådgiving og god oppfølging er sentralt. Med fokus på å levere en meget høy kvalitet gjennom hele prosessen, kombinert med faglig dyktighet og et smil om munnen trives han med å bistå kundene sine i én av de aller viktigste avgjørelsene de tar.

Les mer