Olav Selvaags plass 4

Olav Selvaags plass 4

Prisantydning 11.000.000,-
Omkostninger 281.342,-
Totalpris 11.290.405,-
P-rom 90m2
Byggeår 2008
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Eierseksjon
Solgt

Peter Skaara

Partner / Eiendomsmegler

Megler: Peter Skaara

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Megler: Kristoffer Kendall

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  7.475,-
 • Fellesformue
  35.138,-
 • Fellesgjeld
  9.063,-
 • Ligningsverdi
  2.250.184,-
 • Energimerke
  C – mørkegrønn

Kort om eiendommen

Flott 3-roms med veranda på 17 m² med flott utsyn - plusskonsept - heis - 2 sov/2 bad - felles takterrasse

Høydepunkter

* Moderne og romslig leilighet med høy standard
* Stor veranda på 17 m² med flott utsyn mot fjorden.
* Varmtvann og fyring (fjernvarme) inkludert
* Felles takterrasse med flott utsikt og sol hele dagen
* Svært sentral og populær beliggenhet i Oslo nye "bydel" - Tjuvholmen
* Kort avstand til offentlig kommunikasjon og servicefunksjoner

~ TJUVHOLMEN PLUSS: ~
Leiligheten inngår i Plusskonseptet utviklet av Selvaag Bolig. Plusskonseptet skreddersydd for deg som enten har en travel hverdag og med behov for et servicetilbud som legger alt til rette, eller deg som ønsker en rolig tilværelse med høyt servicetilbud og nærhet til sjøen, samt alle fasiliteter rett utenfor døren.

I Tjuvholmen Pluss får du noe av servicen fra hoteller inn i boligen gjennom ekstra service, opplevelse og trygghet. Beboere får også tilgang til et bemannet serviceområde med lobby, treningsrom, møterom, selskapsrom og kjøkken. Dette befinner seg i 2. etasje. Alt er stilfullt innredet og fullt utstyrt. Her har du også tilgang til et utvalg av dagens aviser, kaffe og te, samt fri tilgang til trådløst nettverk. Fra det hyggelige oppholdsrommet er det utgang til eget terrasseområde med flott utsyn mot fjorden.
For ytterligere informasjon om Plusskonseptet og dets tilbud og tjenester, kontakt megler eller se hjemmeside: www.plusservice.no .

Mer om eiendommen

Beliggenhet

Øyriket Tjuvholmen består av tre holmer med en flott beliggenhet sentralt i Oslo vest som en forlengelse av Aker Brygge, med gangavstand til det meste. Olav Selvaags plass 4 har en flott intern beliggenhet og ligger på sjøsiden av Odden, nærmest Aker Brygge, vendt mot Akershus festning, innseilingen og Hovedøya.

Oslos nye "bydel" Tjuvholmen har vokst frem som en spennende, rolig oase ved sjøen. Unik arkitektur, flotte uteområder og et stort utvalg av serveringssteder kjennetegner området. Med umiddelbar nærhet til natur- og kulturtilbud, handel, administrative sentra og kommunikasjonsmidler like ved, er Tjuvholmen det ideelle stedet for deg som vil bo ved sjøen - midt i byen. På en egen øy på Tjuvholmen ligger Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.

21stue
01utsikt

En utendørs skulptursamling og byens mest sentrale badestrand er noen av attraksjonene her. Det er også anlagt flotte strandpromenader rundt hele Tjuvholmen. Du finner også kjente og populære restauranter som Hanami, Bølgen og Moi, Tjuvholmen Sjømagasin og Mr. Bay på Tjuvholmen.

Veletablerte Aker Brygge har de siste 25 årene vært et ledende senter for næringsliv, handel og hygge i Oslo. Her tilbys et bredt spekter av servicetilbud og hyggelige spisesteder og møteplasser. Norwegian Property (NPRO) har nylig oppgradert Aker Brygge og gjort det enda mer hyggelig, spennende og attraktivt for næringslivet, beboerne, Oslos øvrige innbyggere og alle tilreisende fra inn- og utland.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker og Coop Mega. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 3 minutter å gå til Aker brygge, som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning.

Det er i tillegg kort avstand til populære handlegater som Bogstadveien og Karl Johans Gate.

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog, flybuss og hurtigbåt, hvorav nærmeste bussholdeplass er Tjuvholmen og ligger ca. 2 min gange fra boligen (herfra går bussrute 21 og 54). Fra Nationaltheatret går det både T-bane, tog og flytog, samt flere bussforbindelser og trikk. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Karl Johans Gate, 5 min til Majorstuen, 5 min til Oslo S, 5 min til Sjølyst, samt ca. 40 min til Oslo lufthavn.

Matrikkel

Gnr.210 Bnr.36 Snr.76 Orgnr.993539619 i Oslo kommune

Adresse

Olav Selvaags plass 4
0252 Oslo
5. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

11 000 000,- (Prisantydning)
9 063,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
11 009 063,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

61bad
32terrasse

Omkostninger
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
265 220,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
281 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 290 405,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

31terrasse
23stue

Felleskostnader

7 475 pr. mnd. Felles forsikring, kommunale avgifter, drift og forretningsførsel, vaktmestertjenester, kabel-TV/bredbånd (Canal Digital), utgifter til servicesameiet.

Felleskostnadene er fordelt som følger:
- Felleskostnader Sameiet Tjuvholmen F3: kr 5.694 ,- pr med.
- Felleskostnader servicesameie: kr 1.781,- per md.

Felleskostnadene for både sameiet og servicesameiet ble økt f.o.m. 01.01.2019 for å ta høyde for KPI, justerte kommunale avgifter etc. Av den grunn avviker beløpene med det som er oppgitt i informasjonsbrevet fra Sebra Forvaltning som ligger vedlagt i salgsoppgaven. De nye felleskostnadene er bekreftet direkte hos forvaltningskonsulent.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 7 475,- per md. (inkl. servicesameie).
Eiendomsskatt utgjør kr 6 204,- per år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjør kr 6 204,- per år (2018) for denne seksjonen.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

40kjokken
22stue
71soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 105 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 2008

Etasje

5. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Det gjøres oppmerksom på at energimerkingen er utført av megler på vegne av selger. Selger har for øvrig ikke bebodd leiligheten og har ikke videre utvidet kjennskap til energiforbruket.

Innhold

Innholdsrik og romslig 3-roms eierseksjon beliggende i byggets 5. etasje med heisadkomst.

73soverom
Olav Selvaags plass 4 snr 76 112018

Primærrom utgjør 90 m² som omfattes av entré/gang, 2 bad, stue med åpen kjøkkenløsing og 2 soverom. Sekundærrom utgjør 7 m² som omfattes av innvendig bod med adkomst fra entréen.

Fra stuen har man utgang til en svært romslig veranda på 17 m² med flott utsyn mot fjorden og Akershus festning. Leiligheten disponerer også 1 kjellerbod (ikke oppmålt). Beboere i sameiet tilknyttet plusskonseptet har også tilgang til en felles takkterrasse i 9. etasje, samt øvrige servicefasiliteter som tilbys av Tjuvholmen Pluss (se eget avsnitt).

Standard

Moderne leilighet i bygg fra 2008 med gjennomgående god standard på utstyr og overflater. Den har en delvis åpen planløsing med bl.a. åpen kjøkkenløsning mot den romslige stuen og store vindusflater, som i kombinasjon med lyse og velholdte overflater skaper en innbydende og behagelig atmosfære.

Entré/hall:
Romslig entré/hall med plass til garderobeskap. Porttelefon med videofunksjon montert på vegg. Inngang fra entré til det ene badet, samt til den romslige boden som evt. kan benyttes som walk-in garderobe.

Stue:
Stuen har plass til både spisegruppe i naturlig tilknytning til kjøkkenet, samt en romslig sofaseksjon med flott utsyn gjennom de store vinduene.

Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen. Utgang til veranda fra stuen med hyggelig utsyn mot fjorden og Akershus festning.

Kjøkken:
HTH innredning fra byggeår med glatte fronter med stålhåndtak, laminat benkeplate, stålkum med blandebatteri, fliser over benk, integrert komfyr med koketopp, integrert oppvaskmaskin, ventilator/avtrekksvifte over koketopp. Medfølgende frittstående komfyr.

Soverom:
Boligen har to gode soverom, begge med adkomst fra stuen. Hovedsoverommet har i tillegg bad en suite.

Bad/wc:
Bad i tilknytning til hovedsoverommet:
Flislagt bad med vegghengt klosett med skjult sisterne, servantseksjon med toppmontert blandebatteri, speil og belysning over servant, samt dusjnisje med innfellbare glassdører. Medfølgende oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk tilknyttet felles sentralanlegg.

Bad med adkomst fra entréen:
Innredet med vegghengt klosett med skjult siterne, servantseksjon med toppmontert blandebatteri, speil og belysning over servant, samt dusjnisje med innfellbare glassdører. Mekanisk avtrekk tilknyttet felles sentralanlegg.

Overflater:
Himling: Malt betong og sparklede/malte gipsplater. Takhøyde er målt til 2,54 m. i stue. Varierende takhøyder p.g.a. nedforede himlinger.
Vegger: Fliser på begge bad. For øvrig malt betong og malte plater.
Gulv: Fliser med gulvvarme på begge bad. Enstavs eikeparkett for øvrig.

Byggemåte

Moderne boligblokk oppført i 2008 over 9 etasjer, samt kjeller/garasjeanlegg tilknyttet. Fundamenetert med betong og stålkjernepæler til grunn under vann. Huldekkeelementer av betong som etasjeskille. Flat yttertakskonstruksjon, tekket med tjærepapp eller tilsvarende dukmembran. Yttervegger i bærende konstruksjon i betong stål. Utfyllende isolert bindingsverk med varierende platekledning og noe pusset fasade. Isolerglassvinduer i aluminiumsramme fra byggeår. Luftespalter i enkelte vinduer. Balkongdør med isolerglass fra byggeår. Veranda bygget med støpt dekke og tregulv, rekkverk i stål og glass. Bærende stålsøyler. Naturlig ventilasjon med tilluft via luftespalter i noen vinduer. Mekanisk avtrekksvifte tilknyttet baderom og kjøkkenvifte.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Entrédør: Dørbladet subber betydelig mot terksel og må justeres for å unngå ytterligere slitasje evt. skade.
- Innvendige dører: Øverste hengsel på dør mellom entré og stue er delvis defekt og må utbedres, evt. mulig kun stramming er tilstrekkelig. Noen løse skruer på håndtak bemerket.
- Veranda: Malingsavskalling nederst på stålsøyler. Værslitt tregulv.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Bebyggelsen i nærområdet består av moderne arkitektur, i all hovedsak boligblokker og næringsbygg.

Tomt

Fellestomt: 3265 kvm.

Pent opparbeidet fellesområde med asfalterte gangveier, belysning og beplantning. Som del av plusskonseptet har man tilgang til en privat skjermet hage via serviceområdet i 2. etasje med flott utsyn mot Akershus festning og Oslofjorden.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Ved ønske om å leie av parkeringsplass i underjordisk garasjeanlegg tilknyttet Tjuvholmen, kontakt Q-Park (selger eller megler kan ikke garantere ledighet).

Adkomst

Adkomst fra Olav Selvaags plass. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad. For øvrig radiatorer tilknyttet felles sentralvarmeanlegg (fjernvarme) i boligen (kostnader for sentralvarme er inkl. i felleskostnadene). Felles varmtvannsberedere (kostnader for varmtvann er inkl. i felleskostnadene).

Selger har ikke bebodd leiligheten og har følgelig ikke kjennskap til årlig strømforbruk. Forbruk kan uansett variere, avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av sameiet Tjuvholmen F3. Sameiet består av 4 bygg med tilsammen 146 seksjoner fordelt på 4 næringsseksjoner og 142 boligseksjoner. Sameiet reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som er vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Som del av Tjuvholmen Pluss, har leiligheten ideell andel i Tjuvholmen Servicesameie som reguleres av vedlagte vekter. Interessenter oppfordres til å sette seg vedlagte papirer fra servicesameiet i salgsoppgaven.

Dyrehold i sameiet er tillatt, jfr. husordensreglene §11.1, men skal holdes i bånd på sameiets eiendom. Det følger av årsberetningen til servicesameiet side 4 avsnitt "Takterrassen" at styret har utarbeidet et eget reglement for hundehold på serviceområdet (som bl.a. omfatter takterrassen i 9. etasje), hvor hundehold da ikke er tillatt.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. lov om eierseksjoner § 23.

Andre forhold

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Det medfølger 1 kjellerbod (nr. 136) til leiligheten i felles bodareal. Det foreligger ikke hjemmel for boden, da denne ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Det følger av seksjonseringsbegjæringen på eiendommen at hver seksjon har tilleggsareal - bod, men bodene ble fordelt i sin tid av utbygger/opprinnelig eier og har vært disponert av nåværende eier i hele eiertiden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer som står fremme på visninger, vil også medfølge boligen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
2008/844113-2/200 Erklæring/avtale
17.10.2008
Bestemmelse om rett til bruk av regulert gangareal for allmennheten.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-210/36
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/844113-9/200 Erklæring/avtale
17.10.2008
Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-210/36
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/900570-2/200 Erklæring/avtale
06.11.2008
Rettighetshaver:TJUVHOLMEN INFRASTRUKTUR AS
Org.nr: 886295332
Bestemmelse om gassanlegg.
Bestemmelse om uteareal.
Bestemmelse om overvåkningskameraer.
Bestemmelse om strøm- og/eller vannuttak.
Bestemmelse om atkomstrett for drift og vedlikehold.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/900653-1/200 Erklæring/avtale
06.11.2008
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:510 Bnr:1
Bestemmelse om rømningsveier.
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/900689-1/200 Erklæring/avtale
06.11.2008
Rettigheter og forpliktelser i forbindelse med tilsyn og vedlikehold av spunter/pæler.
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/900719-1/200 Erklæring/avtale
06.11.2008
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:510 Bnr:1
Bestemmelse om atkomstrett.
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/234968-1/200 Erklæring/avtale
01.04.2009
Overliggende eiendommer har rett til atkomst via Parkeringshuset som måtte være nødvendig for tilsyn og vedlikehold av spunter/pæler.
Med flere bestemmelser
Rettet jfr. tinglysingsloven § 18, 30.03.2009. DYNING
Erstatter dagboknummer 643 578 tinglyst 14.08.2007, endret fra pengeheftelse til servitutt.
Gjelder denne registerenheten med flere

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 9 063,- per 31.12.2017.

Sameiet har ingen felleslån per d.d. Andel fellesgjeld oppgitt per 31.12.2017 er knyttet til kortsiktig gjeld i sameiet. Se vedlagt årsberetning for nærmere gjennomgang.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 35 138,- per 31.12.2017.

Regnskap

Inntektene i 2017 var på totalt kr 10 206 517,- som var kr 223 250,- høyere enn budsjettert. Avviket skyldtes høyere inntekter for Boligseksjonene der kr 50 000,- var refusjon fra Tjuvholmen KS for heiskostnader ifm. heisstøy. I tillegg ble pluss-seksjonene fakturert for kabel-tv og bredbånd fra og med juni 2017. Kostnadene i 2017 var på totalt kr 11 230 255,- som var kr 1 304 696,- mer enn budsjettert og skyldes hovedsakelig økte vedlikeholdskostnader, økte kommunale avgifter, økning av kabel-TV/bredbånd da pluss-seksjonene ble inkludert fra juni 2017. Resultatet for året 2017 viste et underskudd på kr 973 813,-, som fordeler seg med kr 804 476,- for Boligseksjonene, kr 13 686,- for Kontorseksjonen, kr 160 141,- for Næringsseksjonene/TBRH, og med et lite overskudd for Serviceseksjonen på kr 4 490,-.
I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 813 432,- i underskudd, som skyldes at sameiet har planlagt en del større enkeltinvesteringer/oppgraderinger og da har valgt å dekke dette ved bruk tidl. oppsparte midler. Sameiet hadde en egenkapital per 31.12.2017 på kr 3 392 373,-. Budsjettet var basert på en økning av felleskostnadene med 5 % for boligseksjonene. Årsberetningen med regnskap for 2017 og budsjett for 2018 følger vedlagt i salgsoppgaven.

For sameiet utgjorde driftsinntektene i 2017 kr 2 244 292,- mot driftskostnader på kr 2 444 994,-. Årsresultatet etter finansposter utgjorde kr 1 173,- i overskudd. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 13 670,- i overskudd. Årsberetningen for 2017 med budsjett for 2018 er vedlagt salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Mamad Adar

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 2 250 184 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 8 100 662 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Ved utleie skal dette meldes til sameiets styre og forretningsfører for registrering, jfr. vedtektene §2 4. avsnitt (det bør også meldes til servicesameiets styre).

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet er vedlagt denne salgsoppgaven. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer er ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Forretningsfører

Sebra Forvaltning AS

Regulering

Eiendommen ligger på felt 3 på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-4097, Tjuvholmen - Utsyn Byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, hotell m.m., vedtatt 22.06.2004. Reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette.

Eiendommen er også underlagt KDP-17. Kommunedelplan for torg og møteplasser. Vedtaksdato: 22.04.2009. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning. Lovverk: PBL 1985.
Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne.
Interessenter oppfordres til å lese kommunedelplan KDP-17 som finnes digitalt ved søk på Oslo kommune sine nettsider, www.oslo.kommune.no. Kommunedelplanen kan også fås ved henvendelse til meglers kontor.

Offentlige planer

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er det p.t. pågående reguleringsarbeid i nærhet til eiendommen;
- Saksnr: 200504456 - Fjordbyplanen - Program for planarbeid. Status: Planforslag.
Generelt: Filipstad og øvrige områder ved E18 (Fjordbyen) er under plan for omfattende forandringer. På generell basis er Fjordbyen et prosjekt som skal frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden. En stor del av arealene som i dag bl.a. benyttes til havnevirksomhet vil bli utviklet til andre formål. På denne måten skal fjorden bringes inn som en del av byen og åpnes til glede for Oslos befolkning. Planen for selve Filipstad omfatter bl.a. mellom 2000-3000 nye boliger, og inntil 340 utleieenheter (avhengig av leilighetsfordeling), ca. 9 000 arbeidsplasser, ny trikketrasé som knytter sammen Skillebekk og sentrum via Filipstad, ny pir for store cruiseskip, ny skole og barnehage, totalt 91 daa til friareal hvorav en stor park på inntil 41 daa og havnepromenade langs sjøkanten.
Informasjonen er hentet 27.11.2018 og det tas forbehold om endringer i overnevnte informasjon og planforslaget for øvrig.
Link til planforslaget: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=200504456

- Saksnr: 200906549 - Filipstad - Planarbeid for reguleringsplan/områdeplan - Hans Jægers Kvartal - Hjortnesterminalen. Status: Planforslag.
Generelt: Planforslaget for Filipstad ble sendt til politisk behandling i 2013, men er ennå ikke vedtatt og det tas forbehold om evt. endringer som kan komme ift. hvordan området vil bli utviklet. Se også beskrivelsen som følger av Fjordbyplanen over.
Link til planforslaget: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200906549

- Saksnr: 20081375 - Filipstad - Hans Jægers Kvartal - Kontor, bolig, forretning m.m. - Detaljregulering til politisk behandling. Status: Planforslag.
Generelt: Foreslått detaljregulering av Hans Jægers kvartal parallellt med overnevnte planforslag for Filipstad for øvrig. Planforslaget ble sent til offentlig ettersyn tilbake i 2012, revidert planbeskrivelse ble fremlagt i 2014 hvor det ble fremlagt to alternativer, Alternativ 1 og Alternativ 1 A. For nærmere informasjon, se saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200813735

Oslo sentrum er stadig under endring/utvikling, bygg settesopp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i overnevnte planforslag, samt vedlagt reguleringskart og reguleringsbestemmelser.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett

Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet av eier og egenerklæring er ikke utfylt da selger anses som profesjonell og ikke har anledning til å tegne boligselgerforsikring og heller ikke har bebodd leiligheten. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr 81.250,- inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt markedspakke kr 16.500,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 16.500,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

Meglere

Portrettbilde av Peter Skaara

Peter Skaara

Partner / Eiendomsmegler

Kontakt Peter på e-post
pas@sem-johnsen.no

Kontakt Peter på telefon
90 63 46 64

Peter har jobbet som megler siden 2003 etter endt studie på BI Oslo, med Bachelor i Økonomi og Administrasjon, herunder spesialisering i markedsføring.

Siden starten i 2003 har primærområdene vært Oslo Vest og Bærum gjennom henholdsvis M2 Eiendomsmegling på Frogner, Vinderen Eiendomsmegling, som leder for Meglerhuset Selvaags kontor på Tjuvholmen, og fra 2013 som megler i Sem & Johnsen. Peter har bred erfaring fra både brukt- og nyboligsalg, med særlig vekt på det siste fra tiden i Selvaag og fremover.

Les mer
Portrettbilde av Kristoffer Kendall

Kristoffer Kendall

Eiendomsmegler

Kontakt Kristoffer på e-post
kk@sem-johnsen.no

Kontakt Kristoffer på telefon
92 02 08 38

Kristoffer Kendall er utdannet fra Handelshøyskolen BI og startet sin meglerkarriere i 2013, og arbeider idag tett sammen med Roy Blixt, Peter Skaara, Erlend Sørlie og Marit Tukjær Lie. Han har en meget stor arbeidskapasitet og er svært nøyaktig i sin utførelse av arbeidet. Dette gjør at han får gode tilbakemeldinger, både fra kunder og de meglerne han jobber tett med. Kristoffer har bistått selgere og meglere i salg av både nye og brukte boliger og opparbeidet seg en stor kunnskap om boligmarkedet i Oslo og Akershus.

Kundene til Kristoffer står alltid i fokus, hvor profesjonell rådgiving og god oppfølging er sentralt. Med fokus på å levere en meget høy kvalitet gjennom hele prosessen, kombinert med faglig dyktighet og et smil om munnen trives han med å bistå kundene sine i én av de aller viktigste avgjørelsene de tar.

Les mer