Valmtak i trekonstruksjoner, antatt tekket med plater. Trapper og reposer i
betong med fliser og malte flater i felles oppgang. Det er fellesvaskeri, sykkelparkering og smørebod i
kjelleren.
En aksjonær kan overdra sin borett til ny eier i forbindelse med overdragelse av sitt obligasjonsinnskudd i eiendommen og sin aksje i selskapet. Obligasjonsinnskuddene og aksjene kan ikke skilles fra hverandre, og kan kun overdras i forbindelse mcd boretten. Den nye eier må godkjennes av selskapets styre.
Aksjeoverdragelse til institusjoner, selskaper, stiftelser, firmaer o.l. kan styret ikke godkjenne.
Styret fikk i 2017 tilbud av Bonum vdr salg av utbyggingsrett til råloft i Sandakerveien 67. Saken ble ikke vedtatt.
Aktiviteter og saker i 2018/2019:
Ventilasjon
På siste generalforsamling ble det vedtatt at styret skulle arbeide videre med å innhente tilbud og inngå avtale om utbedring av ventilasjon med leverandør. Dette var under forutsetning av at kostnaden ikke ble vesentlig høyere enn estimatet.
Det er utarbeidet tilbudsspesifikasjon av OBOS prosjekt, som sendes ut til potensielle leverandører.
Vannlekkasjer
Det har vært noen tilfeller av vannlekkasjer fra bad i år også. Dette er utbedret gjennom forsikringen.
Forsikringspremie
Gjensidige varslet for nyttår en premieøkning på over 50% på vare forsikringer på grunn av negativ skadestatistikk. I etterkant prøvde styret å innhente tilbud fra andre selskaper, men samtlige avsto fra å gi tilbud.
Styret har derfor sett på hvilke muligheter vi har for å gjøre tiltak som kan redusere skadene. Skadene er i hovedsak knyttet til varmekabler og lekkasje fra sisterner. Vi har fatt inn tilbud om montering av lekkasjestoppere i alle leiligheter (se egen sak).
Fellesvaskerier
Det er i dag tre fellesvaskerier i kjeller med vaskemaskiner og tørketromler. Disse er av eldre årgang og trenger mye vedlikehold. Flere av maskinene er i dag ute av drift. Kostnader til vedlikehold er nå mye store enn inntektene. Utskifting av maskiner vil medføre uforholdsmessig store kostnader da også betalingsløsningen må erstattes. Det er også et fåtall av beboerne som benytter fellesvaskeriene. Styret vurderer ulike løsninger for a kunne opprettholde tilbudet med fellesvaskerier.
Klager på støy
Vi har også i år mottatt noen klager på nabostøy. Styret følger opp alle slike henvendelser med samtaler med involverte. Det henstilles til alle om å etterleve husordensreglene og ta hensyn til naboene.
Dugnad
Varens dugnad ble gjennomført med god oppslutning. Dette er et tiltak som bedrer samholdet i blokken og reduserer kostnadene våre. Det er alltid litt for mange gjenstander som er hensatt i fellesarealer som må tas hand om på dugnaden.
Hagenemnd
På generalforsamlingen for to år siden ble det valgt en egen hagenemnd som skulle legge fram forslag til tiltak for å gjøre bakgården triveligere. De har nå leid inn en planlegger som skal komme med forslag til utbedringer i løpet av kort tid. Det ble den gang lovet inntil kr 200.000 til arbeidet med bakgården. Et mindre beløp av dette går med til planleggingen.
Framtidige vedlikeholds- og investeringsbehov:
- Opparbeidelse av uteareal (vedtatt i 2017) kr 200.000
- Utbedring av ventilasjon (vedtatt i 2018) kr 4.400.000
- Tilrettelegging for sikker el-bil lading, tilbud kr 400.000 for halvparten av plassene
- Montering av vannstoppventiler, tilbud kr 700.000-900.000 (avhenger av løsning)
- Sentralt brannvarslingsanlegg, anslag kr 1.500.000
- Fjerning av gammel oljefyr, kostnad ukjent
Brannsikkerhet
Styret har i løpet av vinteren gjennomført en besøksrunde for å sjekke at det finnes røykvarsler og brannslukkere i alle leiligheter og at rømningsvei via brannbalkong ikke er sperret. Dessverre viste brannrunden at det var mange leiligheter som ikke hadde dette i orden. Dersom det er ønskelig kan styret formidle salg av brannslukkere via Gjensidige.
Det er viktig at skilleveggene på brannbalkongene ikke stenges, men lar seg åpne slik at rømning via nabooppgang er mulig.
Skoler
Nordpolen skole 1.-10. klasse ligger 2 min gangavstand.
Nærmeste barnehage er Thor Olsens barnehagen som ligger rett ved.
Andre forhold
Boligen selges som dødsbo. Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.
Betalingsbetingelser
Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.
Bod
1 bod merket "Oppg. A H0203" medfølger boligen i kjelleren på ca. 3m². Høyden er ca. 2,19 m.
1 bod merket "Oppg. A H0203" medfølger boligen på loftet med gulvareal på ca. 7 m², med skråtak.
Matrikkel
Gnr. 224 bnr. 349, aksjebrevnr. 77 i As Sandakerveien 67 boligaksjeselskap med orgnr. 819781672 i Oslo kommune
Tilbehør
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.
Tinglyste forpliktelser
Borettslaget / Aksjelaget har normalt legal panterett (etter loven ikke særskilt tinglyst) i andelen/aksjene som sikkerhet for dekning av felleskostnader. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge og panteretten vil følge andelen/aksjene.
Heftelser
Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1938/405411-3/105 Festekontrakt - vilkår 13.09.1938
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 164,800
ANFØRT PRIORITET:
FOR BYGGELÅN OG SENERE FOR 1. OG 2. PRIORITETS PANTELÅN
I CHRISTIANIA BANK OG KREDITKASSE PÅ INNTIL 80% AV
SKATTETAKSTEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1989/27863-1/105 ** Nye vilkår 05.05.1989
1938/406382-1/105 Erklæring/avtale 21.10.1938
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1938/406383-1/105 Best. om vann/kloakkledn 21.10.1938
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1953/404634-1/105 Erklæring/avtale 18.03.1953
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
Andel fellesgjeld
Kr. 206 167
Aksjelaget har lån i OBOS (OBOS01-98207558079)
Restgjeld kr 20.207.960,- pr 03.04.20
Flytende rente 3,35% pr 03.04.20
Restløpetid: 18 år 11 mnd
IN-ordning: nei
Selskapet har vedtatt å oppgradere det eksisterende ventilasjonsanlegget til mekanisk avtrekksanlegg. Kostnaden til dette tas i hovedsak over drift og av egenkapital, men det kan bli behov for opptak av lån på opptil 2 mill.
Regnskap
Regnskapet for 2018 viste driftsinntekter på kr 5.626.425,- og driftskostnader på 3.366.414,-.
Andre inntekter består i hovedsak av tilskudd fra Enova. Kostnadene er noe høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak energikostnader som har økt grunnet kald vinter og dyr strøm.
Årets resultat på kr 1 777 552,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
Av årets resultat er kr. 793 720,- benyttet til å betale avdrag på langsiktig gjeld (lån)
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett.
Eier
Per Gabriel Olsens Dødsbo
Formuesverdi
Formuesverdi som primærbolig kr per
Formuesverdi som sekundærbolig kr per
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).
Overtagelse
Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.
Evt. mulighet for utleie
Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
Normale bestemmelser iht borettslagsloven gir anledning til utleie dersom eier (eller familie) har bodd i boligen 1 av de siste 2 år, og normalt for inntil 3 år. Aksjeeieren kan være midlertidig borte (og derfor få aksept på utleie) som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom, eller andre tungtveiende grunner. Bruken kan overlates til nær familie. Se for øvrig vedlagte vedtekter.
Med godkjennelse fra styret kan aksjonæren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom aksjonæren selv eller en person som er nevnt i 4 ledd nr 3 har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan bare nektes hvis brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjonær, ref vedtekter.
Ferdigattest/brukstillatelse
Sandakerveien 67 - Innr WC - Ferdigattest - 1965
Sandakerveien 67A - Rehab stikkledninger for spillvann - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) - 20
Sandakerveien 67A-G - Ombygging - Ferdigattest - 1985
Sandakerveien 67A-G - Våningshus - Eksdok (attestert) - 1939
Dokumentene kan sendes ved forespørsel til megler.
Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS
Regulering
Området er regulert til byggeområde for boliger etter reguleringsbestemmelse S-2937, 1.10.87.
Nærliggende områder er regulert til byggeområde for industri og allmennyttig formål.
Oslo sentrum er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Se også vedlagt reguleringskart og linker til plan- og saksinnsyn.
Offentlige planer
Sandakerveien 63 - Oppgradering av utelekeareal - Thor Olsens barnehage. (Saksnummer 202001591 - Byggesak)
Hans Nielsen Hauges gate og Sandakerveien - Plassering av sportekniske skap, justering av kantstein og fortau ( Saksnummer 201913013 - Byggesak)
Brettevilles gate 5-27, Borger Withs gate 2, Hans Nilsen Hauges gate 4-30 og Grefsenveien 5 - Boring av energibrønner (Saksnummer 201906832)
Gå inn på Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn.
Konsesjonsplikt
Ikke aktuelt.
Odelsrett
Ikke aktuelt.
Forkjøpsrett
Det er ingen forkjøpsrett i aksjelaget.
Forbehold
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som denne nøkkelinformasjonen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene er vedlagt dette prospekt eller kan ses på meglers kontor.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.
Boligselgerforsikring
Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.
Hvitvaskingsloven
Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.
Sikkerhetsstillelse
Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.
Annet
Eiendommen er et dødsbo og selger har således ingen kunnskap om leiligheten eller eiendommen forøvrig. Boligen er ikke i henhold til dagens byggeforskrifter og fremstår med et behov for oppussing. Kjøper oppfordres til å foreta en ekstra grundig befaring, gjerne med egen fagkyndige hvis man selv ikke har kunnskap om å vurdere leilighetens tilstand. Selger fraskriver seg ansvar for alle feil og mangler. Ny eier må hensyn ta dette i sin budgivning, og ved dette også i sin vurdering av hva leiligheten er verd for seg.
Om man ikke har fagkunnskap om hvilke arbeider og kostnader som vil påløpe for en slik rehabilitering, oppfordres man til å medbringe egen fagkyndige forut for budgivning. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte verditakst.
Leiligheten vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse, og kjøper aksepterer å overta i fremvist stand.
Det er spesielle forhold rundt dødsfallet til avdøde. Ta kontakt med megler dersom du ønsker ytterligere informasjon om dette.
Dersom handel kommer i stand er det atalt at selger betaler 1,75 % inkl mva i provisjon av salgssum. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 3.000,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg.
Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.
Oppdragsansvarlig
Sem & Johnsen Nye Boliger
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 997812824