Schønings gate 5 B

Schønings gate 5 B

Prisantydning 4.900.000,-
Omkostninger 12.195,-
Totalpris 5.239.703,-
P-rom 60m2
Byggeår 1894
Soverom 2
Boligtype Leilighet
Eierform Borettslag
Solgt

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF

Megler: Hans Christian Freberg

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Megler: Christoffer Askjer

Nøkkelinfo

 • Fellesutgifter
  4.743,-
 • Fellesformue
  15.520,-
 • Fellesgjeld
  327.508,-
 • Ligningsverdi
  1.220.491,-
 • Energimerke
  F – oransje

Kort om eiendommen

MAJORSTUEN - Luftig 3(4)-roms med 2 store soverom og separat kjøkken - God takhøyde og store vindusflater - Nyoppusset fasade, tak og nye vinduer - Peis - Balkongmulighet* - Usjenert i indre gård med nærhet til "alt".

Høydepunkter

- Sjeldent rolig og usjenert beliggende i indre gård.
- Gjennomgående god standard og meget velholdt. Flytt rett inn!
- Nærhet til "alt". Servicetilbud, offentlig kommunikasjon og rekreasjonsmuligheter.
- Klassisk bygård med nyoppusset fasade, tak og nye vinduer. Store fordeler for ny eier!
- IN-ordning vedtatt. Ved nedbetaling av fellesgjeld vil fellesutgiftene reduseres med kr. 1 207,-.
- Mulighet for balkong med utgang fra stue*.
- Arealeffektiv planløsning (oppleves større enn sine 60 m²).
- Store vindusflater og god takhøyde på 2, 85 meter.
- 2. etasje med fritt utsyn mot grøntareal.
- 2 store soverom mot rolig bakgård (velegnet til stor spisestue, kontor, barnerom eller utleie).
- Klassiske detaljer som stukkatur og rosett.
- Separat kjøkken fra 2012 med svært god arealutnyttelse.
- Delikat flislagt baderom fra 2010.
- Gjennomgående nyere 1-stavs eikeparkett og nylig oppgraderte overflater.
- Moderne og energieffektiv peisovn i stue med rehabilitert pipeløp (2016).
- Beboerparkering rett utenfor døren.
- Ingen dokumentavgift!

Beliggenhet

Boligen har en sjeldent god beliggenhet i rolige omgivelser på Majorstuen. Tilbaketrukket fra støy, men samtidig "alt" av fasiliteter innen gangavstand.

Mer om eiendommen

Umiddelbar nærhet til butikker, caféer, populære restauranter, shoppingtilbud og spesialforretninger. For deg som setter pris på parklivet finnes det gode rekreasjonsmuligheter for liten og stor i Stensparken - bare en kort spasertur unna.

Området byr også på et godt tilbud innen offentlig kommunikasjon med trikk fra Bogstadveien/Bislett og buss fra Bislett/Kirkeveien. For øvrig kort vei til det ultimate knutepunktet i Majorstukrysset med hyppige avganger i alle byens retninger.

Innhold

Innholdsrik og meget godt utnyttet 3(4)-roms med god takhøyde og gjennomgående løsning med store vindusflater. Boligen har en usjenert og stille beliggenhet i indre gård, og er på 60 m² (P-rom) som omfattes av:

2. etasje: Entré/gang, luftig stue med peis og hyggelig utsyn uten sjenerende innsyn, separat kjøkken med plass til spisebord, flislagt baderom og 2 store soverom vendt mot rolig bakgård.

Utsyn fra stue uten innsyn. Balkongmulighet*
9V5A5139-Edit

I tillegg godt med lagringsplass da boligen disponerer 2 tørre boder. 1 bod i trappegang med meget enkel adkomst (3 meter fra leiligheten), og kjellerbod på ca. 5 m² med god plass til ski, sykler etc..

Standard

Leiligheten er oppgradert i nyere tid og holder en god standard på overflater, innredning og utstyr. I tilstandsrapport fra takstmann er det kun gitt tilstandsgrad 1 (unntatt vinduer som skal byttes). Flytt rett inn!

Stor og luftig stue med fritt utsyn gjennom store vindusflater uten sjenerende innsyn. Kombinert med god takhøyde og klassiske detaljer med stukkatur og rosett gir dette en veldig god romfølelse. I tillegg er stuen utstyrt med moderne peis for hygge på høst- og vinterkvelder som også gir meget energieffektiv oppvarming av boligen.

Plass til både sittegruppe, TV-seksjon og spiseplass.

Separat kjøkken fra 2012, optimalt utnyttet med hjørneløsning som gir plass til spisebord. Innredningen går over flere soner som gir godt med skap- og oppbevaringsplass, i tillegg til stor arbeidsflate som gir gode arbeidsforhold for flere på kjøkkenet samtidig. Massiv benkeplate i heltre eik under delikate mosaikkfliser. Komplett utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Boligen har i tillegg 2 store soverom, noe som er svært sjeldent på 60 m². Dette gir flere bomuligheter og gjør at boligen egner seg utmerket for utleie (kan fritt leie ut del av egen bolig skattefritt), og for de som ønsker stor spisestue, kontor, eller barnerom med mye garderobeplass. Begge soverom vender ut mot rolig bakgård og hovedsoverommet har rikelig med garderobeskap og smarte oppbevaringsløsninger (medfølger boligen).

Flislagt baderom fra 2010 praktisk beliggende ved entré/gang. Utstyrt med hjørnedusj, vegghengt klosett og servantskål med baderomsinnredning i eik. Speil over servant og flislagte nisjer for oppbevaring på vegg og dusjsone. Opplegg for vaskemaskin. Badet har konstruksjon med støpt betong, PVC sluk med fall, klemring, membran, varmekabler og fliser.

Moderne peisovn med rehabilitert pipeløp (2016).
Godt med naturlig lys fra begge sider av leiligheten.

Innvendig gulv består i hovedsak av 1-stavs eikeparkett, lagt i nyere tid (aldri slipt, god gjenværende levetid). Fliser på bad med varmekabler. Resterende overflater er nymalte (malt ila siste 2 år). Himling med stukkatur og rosett i stue, samt downlights på baderom.

Utstyr:
- Oppgradert elektrisk anlegg med automatiske vippebrytere (2017).
- Spesialtilpassede liftgardiner på samtlige vinduer.
- Dørcalling.
- Kabel-TV.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Nyoppusset fasade

Klassisk boliggård fra 1895 oppført over 4 etasjer i tillegg til kjeller og loft. Gården er under omfattende oppussing med estimert ferdigstillelse uke 44 (månedsskiftet oktober/november)

Klassiske detaljer med stukkatur og rosett i himling.
Separat kjøkken fra 2012, optimalt utnyttet med hjørneløsning.

som medfører store fordeler for ny eier.

Dette omfatter blant annet fasade, tak og nye vinduer. Borettslaget har tatt opp lån for prosjektet med sikkerhetsmargin for uforutsette hendelser. Kostnad for hele prosjektet er estimert av entreprenør til mellom 4,5 - 5,0 mnok, mens 5,5 mnok er tatt opp i lån (potensielt kr. 25- 50 000,- i redusert fellesgjeld for denne andelen).

For ny eier medfører oppussingen store fordeler som blant annet lavere strømregning (pga. nye og godt isolerte vinduer), lave vedlikeholdskostnader fremover og ikke minst det estetiske med en nyoppusset og pen gård.

Se utferdiget tilstandsrapport fra takstmann og årsberetning fra styret for ytterlige beskrivelse.

Balkongmulighet

I tillegg til ovennevnte fordeler har også ny eier mulighet til balkong mot rolig grøntareal (utgang fra stue). Dette må godkjennes av styret og Plan og Bygningsetaten (PBE)*, dog har 3 naboleiligheter nylig fått godkjent og gjennomført oppføring.

Estimert kostnad fra Balkongteam AS for oppføring av balkong på ca. 5,5 m² er ca. kr. 120 000,- pluss søknadsgebyr til PBE på kr. 50 000,- (søknadsgebyr deles på antall andelseiere som velger å søke), totalt kr. 170 000,-.

Tomt

Eiet tomt: 510 kvm.
Opparbeidet og inngjerdet bakgård med beplantning, betongheller, sykkelparkering og benker.

Stor arbeidsflate med massiv benkeplate i heltre eik.
Flere soner gir godt med skap- og oppbevaringsplass.
Hovedsoverom. Rikelig innredet med garderobeskap og smarte oppbevaringsløsninger.

Parkering

Schønings gate er med i ordningen om "beboerparkering" som gjør at man kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, for kun kr. 3 000,- i året. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Adkomst til indre gård via felles avlåst portrom mot Schønings gate. Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Sem og Johnsen Eiendomsmegling.

Oppvarming

Moderne og energieffektiv peisovn i stue med rehabilitert pipeløp (2016). For øvrig elektrisk oppvarming med varmekabler og panelovner.

Borettslaget

Borettslaget Schønings gate 5 består av 19 andelsleiligheter fordelt på 2 gårder, yttergård og innergård. Det praktiseres intern forkjøpsrett i borettslaget, dog har denne aldri blitt benyttet ila selgers eiertid. Det er kun tillatt med 1 andel pr. andelseier (dvs. at dersom en andelseier velger å benytte sin forkjøpsrett må nåværende andel selges). Forkjøpsretten vil forhåndsavklares og frist for å melde forkjøp er 28.08.18 (samme dag som siste annonserte visning).

Begge soverom vender ut mot rolig bakgård.
Praktiske nisjer i dusj og på vegg.

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere. Interessenter plikter å sette seg inn i husordensregler, vedtekter, årsberetning, regnskap og budsjett som finnes vedlagt til salgsoppgaven.

Skoler

Eiendommen har gangavstand og sokner til Uranienborg skole.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 327 508,- pr. 09.08.2018.

IN-ordning vedtatt på generalforsamling for lån i DNB Bank ASA. Ordningen etableres når første andelseier ber om det, dog er tidligste mulighet for innbetaling 01.12.2018

Borettslaget har 3 lån:

Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.08.2018: 1.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 2.
Saldo per 09.08.2018: Kr. 37 829,-.
Andel av saldo: Kr. 2 176,-.
Første avdrag 01.12.2005.
Siste avdrag 01.12.2018.

DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.08.2018: 3.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 47.
Saldo per 09.08.2018: Kr. 332 773,-.
Andel av saldo: Kr. 18 662,-.
Første avdrag: 01.10.2015.
Siste avdrag: 01.04.2030.

DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.08.2018: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119.
Saldo per 09.08.2018: Kr. 5 468 572,-.
Andel av saldo: Kr. 306 671,-.
Første avdrag: 02.07.2018.
Siste avdrag:02.04.2048.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Borettslaget Schøningsgt 5 er ikke medlem av Sikringsfondet og man har ansvar for andres ubetalte felleskostnader.

Evt. mulighet for utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til noen andre. Med godkjenning fra styret kan andelseier overlate boligen til andre for opptil tre år dersom andelseier selv eller et medlem av husstanden har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til dette. Andre tilfeller vil kunne bli godkjent dersom det foreligger særlige grunner i medhold av Lov om Borettslag §5-6. Se forøvrig borettslagets vedtekter og konferer megler.

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Meglere

Portrettbilde av Hans Christian Freberg

Hans Christian Freberg

Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Hans Christian på e-post
hcf@sem-johnsen.no

Kontakt Hans Christian på telefon
99 43 29 22

Hans Christian er utdannet eiendomsmegler fra BI i juni 2014, og har siden november samme år arbeidet som co-megler for Christoffer Askjer. Freberg jobber svært tett med å assistere i alle gjøremål knyttet til salg i hans portefølje. Hans Christian er hardtarbeidende og dedikert og er opptatt av levere gode resultater for både kunder og kolleger.

Les mer
Portrettbilde av Christoffer Askjer

Christoffer Askjer

Partner / Eiendomsmegler MNEF

Kontakt Christoffer på e-post
ca@sem-johnsen.no

Kontakt Christoffer på telefon
92 04 05 87

Askjer har 17 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen, og mer enn 14 år som megler på egen portefølje. I denne perioden har han bistått i mer enn 1600 bolighandler, og har igjennom dette opparbeidet omfattende erfaring og en inngående kunnskap om markedet. De siste årene har gjennomførte boligsalg ligget rundt 100 transaksjoner, hvorav ca 80% var brukte boliger i selskapets primærområder. De resterende 20% var prosjekterte boliger under oppføring.

Kvaliteter som legges til grunn for Askjers arbeidsmetodikk er dedikasjon, trygghet for partene og god gjennomføringsevne.

I tillegg til å være megler er Askjer daglig leder i selskapet som er hovedeier av selskapene i Sem & Johnsen-gruppen.

Les mer