Boligblikk på Røa og Ullern

Boligblikk på Røa og Ullern

Nytt år, nye muligheter – også i boligmarkedet. Sem & Johnsens Marit Tukjær Lie har lang erfaring som eiendomsmegler på Røa og Ullern. Her svarer hun på spørsmål om boligmarkedet i disse populære områdene:

- Boligåret 2017 var ganske turbulent. I hvilken grad ble Røa og Ullern rammet?

- Markedet har vært tregere enn vanlig. Det har tatt lenger tid å selge, i stedet for én visningshelg har det gjerne måttet to-tre visningsrunder til. Jeg vil si at leiligheter har gått tregest, mens rekkehus, tomannsboliger og eneboliger har gått lettere.

- Det er stor etterspørsel etter familieboliger på Røa og Ullern, og aller størst etter boliger i prisklassen 9-11 millioner med utleiemulighet. Dette er mangelvare både på Røa og Ullern, så det som legges ut selges som regel raskt. Det har også vært et beskjedent utbud av store eneboliger i markedet generelt. Er boligene riktig priset blir de solgt raskt, men er de priset litt høyt, blir de gjerne liggende litt i markedet.

- Hva med leilighetsmarkedet?

- Der har det tatt noe tid før man får solgt, spesielt hvis det er snakk om mellomstore leiligheter. Med de nye boliglånskravene har den prisklassen som er «for dyrt» for én person, men «for billig» for to personer blitt hardest rammet.  Når det gjelder store leiligheter med heis og garasje er kjøpegruppen ofte godt voksne som skal flytte fra en enebolig. Denne gruppen er svært kresen, da de bor godt og ikke flytter med mindre drømmeleiligheten dukker opp, og så har de ikke hastverk. De vil ha noe som oppfyller alle kriterier, og det er ikke så rart, for de kjøper gjerne for å bo der resten av livet.

- Så her sitter det kanskje en slags «propp», siden disse eier familieboliger veldig mange i etableringsfasen vil ha?

- Ja, det er nok noe av grunnen til at det har vært få eneboliger i markedet siste tiden. Denne kjøpegruppen vil gjerne bli i området, og ønsker en stor leilighet. Det bygges mye nytt, spesielt på Røa, men det er sjeldent at leilighetene  i nybygg er større enn 100-130 kvadratmeter - og det blir fort noe smått for dem som i dag bor på 300-400 kvadratmeter.

«Jeg tror det er en god investering å kjøpe bolig på Røa, spesielt en familiebolig, for det er hovedsakelig leiligheter som bygges i dette området.»

- Apropos nybygg – det er store utbyggingsplaner både på Røa og Lilleaker i årene fremover. Hvordan tror du dette vil påvirke?

- Det er helt klart positivt, tror jeg. Røa er et hyggelig sted i dag, men vil bli enda hyggeligere når tunnelen kommer. Det er noen år frem i tid ennå, men da vil nok gatebildet bli helt annerledes, med flere butikker og kafeer. Jeg tror det er en god investering å kjøpe bolig på Røa, spesielt en familiebolig, for det er hovedsakelig leiligheter som bygges i dette området.

- Det som skjer på Lilleaker, langs Lysakerelven, er også spennende og positivt. Her er det en overvekt av villaer og flermannsboliger, så jeg tror leilighetene som kommer vil bli godt mottatt.

- Dette er noen år frem i tid. Hvis vi holder oss til 2018, hvordan tror du starten på boligåret blir på Røa og Ullern?

- Jeg tror vi vil få et godt - men rolig - første kvartal, noe som kanskje kan føre til en liten prisvekst, noe som igjen fort kan føre til at flere setter i gang salgsprosessen utover våren.

- Hvilke boliger vil være mest ettertraktet?

- Det er definitivt en kjøpegruppe for familieboliger i prisklassen 9-11 millioner, men jeg har også flere som er på jakt etter både eneboliger og leiligheter, så det er absolutt et marked for de fleste boligene.

- Så hvis man sitter og vurderer hva man skal gjøre med boligen sin, hvilket råd har du?

- Det er bare å selge, kjøperne er der!

Bor du på Røa eller Ullern og vurderer å selge?

Ta en prat med Marit Tukjær Lie for å få vite mer om etterspørselen etter boliger som din.