De heteste hytteområdene

De heteste hytteområdene

Norefjell, Gaustatoppen og Nordmarka frister på hvert sitt vis.

Ingen er så glade i hytteliv som oss nordmenn. Å dra på hytta er synonymt med naturopplevelser og hvilepuls. Det gjelder uansett om hytta har alle fasiliteter og ligger midt i skibakken, med afterski’en rett nedi svingen, eller om den har enkel standard med utedo og gasskomfyr og ligger en god spasertur unna bilveien.

Det gjenspeiler seg også i hytteområdene som er mest populære nå. Norefjell, Gaustatoppen og Nordmarka står øverst på ønskelisten til hyttefolk av helt forskjellige grunner.

SKIMEKKAET NOREFJELL

Norefjell er Oslos nærmeste store skidestinasjon. På rundt 90 minutter kommer du deg til stedet «alle» som er glad i alpint gjerne vil ha hytte … eller fritidsleilighet.

For Norefjell har flere leiligheter enn hytter. Her ønsker hyttefolket å ha det mest mulig lettvint, og ha kortest mulig avstand til bakkene. Høy standard og alle fasiliteter er stikkord.

Se hva som er til salgs på Norefjell

- Norefjell blir stadig mer populært, og det er fordi det investeres mye i alpinanlegget. Blant annet har Norefjell fått et snekanon-anlegg med høydebasseng, som sikrer lang sesong, og en seksseters heis med varme, sier Morten Høegh, som har solgt fritidsboliger her i årtier, og for tiden har rundt 50 for salg.

- Eierne av skianlegget eier også mye av områdene rundt, og de tenker helhetlig, og er opptatt av å videreutvikle destinasjonen. De har sagt at gevinsten fra utbyggingsprosjektene i stor grad skal investeres i skianlegget. Det betyr at Norefjell bare vil bli enda mer attraktiv som skidestinasjon i årene fremover, sier Høegh.

Kjøpe eller selge på Norefjell? Kontakt Morten Høegh: 90 09 01 91 / mh@sem-johnsen.no

HELÅRSDESTINASJONEN GAUSTATOPPEN

Gaustatoppen i Telemark er en av landets best besøkte fjelltopper. Nordøst for toppen ligger skidestinasjonen som siden tidlig syttitall er blitt kalt Gaustablikk. Området har utviklet seg stort de siste tiårene, og hytteområdene har spredt seg utover. Derfor kalles destinasjonen ikke lenger Gaustablikk, men Gaustatoppen.

- Grunnen til at Gaustatoppen er blitt så populær er ikke bare fantastisk natur og en rik historie, men også fordi det investeres mye i skianlegg, løypenett og infrastruktur. Det er utelukkende positivt med organisk vekst i et fornuftig tempo, sier Christopher Lejonberg i Sem & Johnsen, som selv har hytte ved Gaustatoppen.

Se hva som er til salgs ved Gaustatoppen

- Om vinteren er det veldig snøsikkert her, området markedsførte seg før i tiden som «alltid først med snø», men det fine med Gaustatoppen er at det er en flott helårsdestinasjon, sier Lejonberg.

Verdensarvbyen Rjukan kan skilte med badeanlegg og Norsk Industriarbeidermuseum. Du kan strikkhoppe fra Vemorkbrua eller ta taubane opp til Gvepseborg og Hardangervidda. Her oppe ligger det både panoramarestaurant og klatrepark.

- Alt dette gjør at hyttene ved Gaustatoppen blir brukt hele året. Behagelig kjøreavstand og køfrie veier gjennom Buskerud og Telemark for hyttebrukere fra Oslo, Akershus og Vestfold spiller også inn, sier Lejonberg.

Kjøpe eller selge ved Gaustatoppen? Kontakt Christopher Lejonberg: 47 37 10 31 / cl@sem-johnsen.no

FREDELIGE NORDMARKA

Nordmarka er definitivt en flott helårsdestinasjon, som Gaustatoppen, men kan ikke skilte med skianlegg, og er definitivt ikke et område under utvikling. Snarere tvert imot. Og det er nettopp det som gjør marka så attraktiv som hytteområde.

- Det er i vinden å leve det enkle hytteliv, å være ute i skog og mark. Det er bare å se på medlemsveksten i DNT og Skiforeningen, sier Erlend Sørlie, som har lang erfaring i å selge markahytter.

Se hva som er til salgs i Nordmarka

- Det er ekstremt attraktivt for oslofolk å kunne komme seg til hytta på under timen, og kanskje også kunne sykle eller gå på ski dit. Det er alltid veldig stor respons når det kommer en markahytte for salg. Jeg har en interessentliste på 250 personer, sier Sørlie.

For markahyttene er ikke bare sjeldne, de kommer også sjeldent for salg. Mange har vært eid av samme familie siden de ble bygget, og de fleste er beskjedne i størrelse og med enkel standard.

- Noen hytter er større og har boligstandard, og da ligger prisen på flere millioner. Men de fleste er enklere hytter. Det er stor rift om disse, også. Mange setter pris på hyttesjarmen. Så har marka et helt unikt sti- og løypenett du ikke finner noe annet sted, sier Sørlie.

Utbygging i marka er strengt regulert. Det er ikke lov å bygge ut markahyttene, men du kan rehabilitere hytta som står der.

- Det er nærheten til Oslo som gjør at selv de enkle hyttene på 30-40 kvm selges for rundt millionen. Du betaler ikke det for en hytte uten strøm og vann som ligger tre timer unna Oslo. Flere av dem jeg har solgt markahytter til har valgt dette fremfor å flytte i enebolig eller rekkehus. De blir boende i leilighet sin, og kjøper hytte i marka i stedet. De vil tilbake til det enkle, og koble skikkelig av når de er på hytta. Det får du så absolutt gjort i Nordmarka.

Kjøpe eller selge i Nordmarka? Kontakt Erlend Sørlie: 92 64 23 38 / es@sem-johnsen.no

Vi kan hyttemarkedet

Sem & Johnsens erfarne meglere har lang erfaring i å formidle fritidsboliger over hele Sør-Norge. Ta kontakt dersom du har en hytteperle å selge, eller dersom du er på jakt etter det helt spesielle feriestedet.